Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomatski karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomatski karabin
canis aureus
 petre neka te dugo i uspešno služi
iveli 3

... stvar ukusa, možda potrebe ...
pored dva odlična karabina(kalibra) kojima pokrivaš sve lovne situacije ne vidim baš neki razlog što si se odlučio za PAPovku ali ...
lično, meni da je poklanjaju ne bih je uzeo jer je ne volEm!!
Ova tvoja je OK prepravljena u "lovačkiji" izgled još možda da razmisliš o nekom varijabl opt.nišanu koji joj sigurno više pristaje zbog njene namene a i kalibra koji i nije za neke veće distance.
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

petar
 [xhide]Jesam druze, probao sam je malo sa caletom, ali nista posebno, onako sam bzv pucao flase i balone na 30, 50, 70 i 100 koraka...solidno se pokazala...kod strica mi je stega za upucavanje karabina, cim mi je vrati, idemo da je probamo iz stege na strelistu i proverimo koliko je dobro upucana...B)
Malo me muci optika, jeste da je kvalitetna, ali to je karabin vecinom namenjen lovu pogonom, a tesko ce se pucati na pokretnu metu sa 6x42...Confused
I prodavac kaze da je stalno pucao sa zrnom od 8g, a ja bih voleo nesto teze, negde sam procitao informaciju da PPU pravi i sa zrnom od preko 9g, sto bi mi bilo prihvatljivo zbog zakonskih mera koje se ticu lova na DS...B)[/xhide]
Just like old times!

petar
 [xhide]

canis aureus kaže:
petre neka te dugo i uspešno služi
iveli 3

... stvar ukusa, možda potrebe ...
pored dva odlična karabina(kalibra) kojima pokrivaš sve lovne situacije ne vidim baš neki razlog što si se odlučio za PAPovku ali ...
lično, meni da je poklanjaju ne bih je uzeo jer je ne volEm!!
Ova tvoja je OK prepravljena u "lovačkiji" izgled još možda da razmisliš o nekom varijabl opt.nišanu koji joj sigurno više pristaje zbog njene namene a i kalibra koji i nije za neke veće distance.

Canis, cale se odlucio, ne ja, ali je bila moja nabavka pa sam mu ispunio zelju da jedno ovakvo oruzje udje u nasu kucu...ja sam i ranije pisao da nisam ljubitelj poluautomata...Sad B)[/xhide]
Just like old times!

Podunavac
 Petre čitajući tvoje upise za kupovinu PAP-ovke taman sam hteo da te iskritikujem, ali onda videh da si je kupio po ćaletovom nagovoru.Grin
Od ljubitelja divljači i lovca koji poštuje etiku kao što si ti, nikada ne bi ni očekivao da lovi sa vojničkom puškom. Što reče kolega Canis ne bi uzeo PAP-ovku ni da mi je neko pokloni. Doduše imao sam 90-ih godina jednu jako dobro i lepo prerađenu, ali još su bila ratna vremena i uzeo sam je čisto da se nađe za neke druge potrebe. Nikada je nisam nosio u lov, ni na jednu vrstu divljači.
Što se tiče tvog upisa hteo bi da ti skrenem pažnju na par stvari. Stega nije dobra za upucavanje oružja (ako misliš na krutu vezu). Puška treba da ima naslon, ali kundak mora da leži u ramenu strelca a ne u stegi. Jedino ako stegu koristiš za štelovanje končanice nakon ispaljenog metka onda je to OK. Kalibar 7,62x39 ne verujem da ćeš naći sa zrnom težim od 8 grama. PPU ne pravi sa težim zrnom sigurno. Ako već uzimaš PPU municiju za nju onda uzmi sa PSP zrnima radi lakšeg uvođenja iz magacina u cev, pošto je to ipak vojnička puška namenjena za municiju sa FMJ zrnima. Što se tiče lova DS sa ovim kalibrom nikako ti to ne bi preporučio. Imaš ti za to bolju pušku, a pitanje je dali je i dozvoljen lov DS sa ovom municijom zakonski. Kod mene nije a za Srbiju nisam siguran. Bye
Tri prsta 2Kolce

petar
 [xhide]Ma cale se zaljubio u nju, a ja nikada nisam voleo PA...Sad, niti bih lovio njime...
Sto se tice stege, to je nprava, koju smo mi pravili, koja je oblozena tvrdim sundjerima i gumama, koji drze pusku u stabilnom polozaju, ali nikako nije potpuno kruta veza ''drvo na drvo''...mozes da postavis u nju karabin i da pucas stojeci pored i koristeci samo jedan prst, ne moze da odskoci niti da se od trzaja previse pomeri, vec samo toliko koliko tvrda guma dozvoljava...upucali smo dosta karabina uz pomoc nje...tako da nije nikako moguce da je strelac kriv za losiji pogodak u metu, jer on uopste ni ne drzi pusku, tako da smo tada sigurni pri proveri, ukoliko lose grupise da je do puske (optike, municije), a nikako do strelca...B)
A za kalibar sam ja vec ranije spomenuo da je za DS minimalan 7x57, tako pise u prirucniku i svi su tako ucili,a recimo .308 ima cauru 51mm, a ne 57mm, pa moze da lovi DS, tako verovatno da moze i 39, pod uslovom da ima tezinu zrna minimum 9g...e sad ako nema te municije od 9g, jbg, nece cale loviti DS...Sad[/xhide]
Just like old times!

Sniper Hunter
 Tek sada videh ! lepo izgleda petre cestitke i da te dugo sluzi pozzziveli 3

vlada lovac
 Nek je sa srecom Petre, nije lose imati jedno takvo oruzje za koje je dostupna municija za trening

petar
 [xhide]Pa videcemo kolege, ja joj licno ne vidim neku namenu u banatskom lovu, jer je prventveno za lov pogonom, koji je slabo zastupljen kod nas, a i nisam ljubitelj PA, a cale ce loviti sa njom, jer ''ja s' teb' nem' nist' '' Grin[/xhide]
Just like old times!

ivan sumadinac
 Pozdrav drugari,video sam u predhodnim postovima kritike na racun poluautomata Remingtona 742 i 7400,ja sam imao priliku da ga pogledam pre par dana,i nisam ni malo razocaran,prvenstveno na izgled,izgleda lepo,s obziro da je 70-ih pocela proizvodnja,mislim da su ga solidno napravili ,na ovom je jos busnel baner 4-12 mislim da deluje savrseno,pogotovo za lov svinja pogonom,naravno bez optike.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja.

Srbijalov Admin Tim!

HarmonikaJaooo

ivan sumadinac
 evo ga 7400

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja.

Poslednje upozorenje!!!!

Srbijalov Admin Tim!
ivan sumadinac priložio:
dsc01311.jpg

HarmonikaJaooo

Zlocko
 Kolege Beneli argo 8x57 za lov na Ds?
Dali ima neko iskustva snjim u lovu na Ds,i kako se pokazao?
Takodje me zanima i njegova cena na nasem trzistu...

Podunavac
 Benelli Argo PA se pokazao kao veoma siguran i precizan PA karabin, savremenog dizajna i tehnike. Nažalost ne pravi se u kalibru 8x57 IS. Proizvodi se u kalibrima 7x64, 308 Win., 30-06 Spr., 300 Win. Mag. i 9,3x62. Ako je u pitanju isključivo lov na DS onda je najbolji izbor 9,3x62. Premda ni u kalibru 30-06 Spr. nije loš izbor.
Tri prsta 2Kolce

Zlocko
 Pa 30-06 nije los,kad nema 8x57...
A da nezna neko cenu?

canis aureus

marko m kaže:
A da nezna neko cenu?

marko B)
kažem jaStari a oni ne verujuJaooo
;)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sheytan

marko m kaže:
A da nezna neko cenu?

Chika-Podunavac ti je lepo rekao, ako 'sh za prasice, ondaK je 9.3x62 i tata i mama! Ja ga imam u 300WM, sa Comfortech(plastichnim) qndakom, i mek je za pucanje kao dusha. Ako bih danas uzimao pushq prvenstveno za prasice, uzeo bih ga u 9.3(ja sam ga uzeo u 300WM kao "prvi, poslednji i jedini" karabin)!
Uvozi ih Canona iz Leskovac, pa telefon u shake i priupitaj!
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Zlocko
 Hvala na savetima...
Mislim da mi je 30-06 sasvim dovoljan(kad ga vec neprave u 8x57)...
Verujem da je i 9,3x62 odlican,ali nekako vise gotivim 30-06 i 8x57 nego njega...
A ko zna dali se jos nekolko puta predomisliti do kupovine,i uzeti sasvim cetvrti kalibar,kao i model puske :-D

slavko75
 uf kolege u velikoj sam nedoumici sta da radim ovih dana treba da kupim REMINGTON 750 mnogo mi se svidja ,ali ovde na forumu sve ili valja ili nevalja,imali ko odskora da ga je koristiopuc puc
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

sheytan
 Ma, valja, kako da ne!
I Shvabe kazu da je vrh:

http://ebookbrows...-d79537404

al u qrzzu... Sad Znachi, kao shto se na vetjini mesta moze natji, NE VALJAJU REMINGTON POLUAUTOMATSKI KARABINI, i kraj... Stari

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

stojkuki
 Browning ili Beneli za PA. remington nikada ne bih uzeo. pucao i nista mi se ne svidja. pa mora da bude utegnut. a remington mi je nekako .... mekan

slavko75
 mada sam jos u razmisljanju na kraju ce izgleda i biti tako,mada mi se mnogo svidjaju,

UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovački karabin i optika pomoć ORUŽJE - SVAŠTARA 47 07.04.2015. 13:03
Karabin direktne akcije KARABINI 44 26.10.2014. 11:10
Voere-karabin sa električnim paljenjem KARABINI 19 11.01.2013. 01:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,804 posete www.srbijalov.com