Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?
LU Aleksandrovo
 Svaki mašinski sklop traži održavanje a posebno oružje, ne samo iz razloga njegove funkcionalnosti već i iz razloga bezbednosti, imao sam nemili događaj da mi je kolega u sobi na prihvatilištu drmnuo u tepih ispred njegovih nogu u vremenu dok sam ja gasio svetlo u drugoj prostoriji, a momak je samo hteo da isprazni pušku. Sutradan kad smo skinuli kundak i potražili uzrok pronašli smo ga u zgusnutom ulju i prašini koja se navatala na zubac za kačenje obarače pa je ona samo vrhom ulazilau zubac, a dodatni razlog malo okrnjen kundak pa je banatska prašina posebno ona fina koja ulazi u auto dospela i na tako vitalno mesto. I po meni bi bar jednom godišnje obavezno trebalo rasklopiti pušku ukloniti staro mazivo i nečistoće, proveriti rad mehanizma, podmazati odgovarajućim mazivom i sklopiti pušku, nakon čega izvršiti opet par proba čak i blagim udarima o zemlju, normalno bez patrona, jer kada se nešto loše desi kasno je za traženjem pravog krivca.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

hamerles

LU Aleksandrovo kaže:
Svaki mašinski sklop traži održavanje a posebno oružje, ne samo iz razloga njegove funkcionalnosti već i iz razloga bezbednosti, imao sam nemili događaj da mi je kolega u sobi na prihvatilištu drmnuo u tepih ispred njegovih nogu u vremenu dok sam ja gasio svetlo u drugoj prostoriji, a momak je samo hteo da isprazni pušku. Sutradan kad smo skinuli kundak i potražili uzrok pronašli smo ga u zgusnutom ulju i prašini koja se navatala na zubac za kačenje obarače pa je ona samo vrhom ulazilau zubac, a dodatni razlog malo okrnjen kundak pa je banatska prašina posebno ona fina koja ulazi u auto dospela i na tako vitalno mesto. I po meni bi bar jednom godišnje obavezno trebalo rasklopiti pušku ukloniti staro mazivo i nečistoće, proveriti rad mehanizma, podmazati odgovarajućim mazivom i sklopiti pušku, nakon čega izvršiti opet par proba čak i blagim udarima o zemlju, normalno bez patrona, jer kada se nešto loše desi kasno je za traženjem pravog krivca.
Ja svoju pusku jednom godisnje rasklopim, ceo mehanizam oprem benzinom detaljno svaki delic i premazem novim uljem pa sklapam... B)

LU Aleksandrovo
 Savršeno ispravno, evo još jednog primera sa moje strane, imam zastavin revolver 357, dorađen u ,,Tori,, Kragujevac, lep primerak, graviran i plavo bruniran, ne šenlučim, al ga ne držim ni u ormanu, okačen mi je pored kreveta, letos mi navratio kolega, uzo ga u ruke, proverio da li prazan zatvorio i ajd da koji put šklocne oćeš vraga, malo ga protresemo on jednom dvaput šklocne pa stane, otvorim ga a on unutra suv malte ne ko barut (nikad ne koristim teška maziva za podmazivanje oružja) kapnem nekoliko kapi mašinskog ulja, sklopim ga i revolverče proradilo bez ikakvog zastoja. Treba shvatiti da sada možda prave automobile na sistemu trajno podmazan ali oružje još uvek ne.

najic
 Van teme

Kolege da li ste videli skorasnje ruske puske ??? --a nemci nisu tema pa bih ipak glasao za talijane !! zmurecki !!
Prijatelj je kupio iz-27 20g sporting i mogu reci samo jad i tuga a pritom tezak kao tuc sto me cudilo 20-etica kod svih proizvodjaca bude laksa , da li ste videli s55 u 20 kalibru sa cevima 66cm pa to je kao igrackica neverovatno oruzje jednostavno ne mogu da se porede i kraj !!

A ne mrzim ruse naprotiv ! MC-5 , pa MC-7 su cuda ali ... mogu da se prebroje na prste u srbiji ...

aleksa
 Iako i sam posedujem rusku pusku,glasam za polovnu Italijanku.
Ali i tu postoji ogranicenje,vrlo je tesko za 450 eura koliko kosta najskuplja IZ-27 naci funkcionalnu,dobro ocuvanu Italijanku.
Smatram da ljudi favorizuju ruske pre svega zbog cene ali i psiholoskog momenta gde se mnogo lakse podnosi eksploatacija losije odradjene ruske nego fine,elegantne italijanske puske.Mislim na razne vremenske uslove.
Sto se tice MC-a,one jesu vrh kao i njihova cena ali opet nijedna njihova sportska puska ne moze da parira italijanskom Perazziju,niti lovacka moze da parira Piotiju ili jos teze Holland&Hollandu ili Purdyju.

Neca92
 Ne posedujem italijansku pusku, tako da nemam iskustva sa njima... Pucao sam jednom iz PA Berete, prelepa, lagana puska...
Jedna stvar me opasno buni... Zasto svi, koji kazu da je bolje da uzme polovnu italijanku, kao glavni razlog navode zavrsnu obradu, kazu da su fine, lagane, lepe, itd... Ponavljam, nemam iskustva sa njima, pa bi hteo da cujem jos neki argument u korist polovne italijanke! To zelim da cujem jer sam misljenja da kad bi kupio novu rusku pusku, i da joj napravi kundak i podkundak kod nasih izvrsnih majstora (kupovina puske i pravljenje kundaka ce mu izaci jeftinije od polovne italijanke), nema te italijanke sa fabrickim kundakom koja ce da bude lepsa, elegantnija od nje! Sami tim ce i izgubiti na tezini (mada mnooogo mrzim kad se lovci zale na teske puske, a razlika je svega pola kilogram max!)!
Nemoj te ovo da shvatite kao moje navijanje za novo rusko, vec jednostavno zelim da cujem druge argumente za polovne italijane... pozz
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

kelt
 ma rusko je o.k. samo sta su lovci postali stare babe. nece tesku pusku, nece u oranje, oni bi samo putem, deder sinovac pones'de mi zeca, tur'de ovog fazana kod tebe u ranac ja zaboravio, dajde sinovac onu tvoju britvu za slaninicu, itd. rdjavom k..... i dlake smetaju, ja imam iz 43 vise lici na kolac nego na pusku (kako mi neki kazu) ali ipak zecevi i fazani padaju, valjda od smeha ih strefi slog kad mene vide sa mojom tandjaromDragoljupe
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

ohotnik

aleksa kaže:
Iako i sam posedujem rusku pusku,glasam za polovnu Italijanku.
Ali i tu postoji ogranicenje,vrlo je tesko za 450 eura koliko kosta najskuplja IZ-27 naci funkcionalnu,dobro ocuvanu Italijanku.
Smatram da ljudi favorizuju ruske pre svega zbog cene ali i psiholoskog momenta gde se mnogo lakse podnosi eksploatacija losije odradjene ruske nego fine,elegantne italijanske puske.Mislim na razne vremenske uslove.
Sto se tice MC-a,one jesu vrh kao i njihova cena ali opet nijedna njihova sportska puska ne moze da parira italijanskom Perazziju,niti lovacka moze da parira Piotiju ili jos teze Holland&Hollandu ili Purdyju.
MC-108 Je toliko uzeo medalja na evropskim i svetskim takmicenjima u trapu i skitu da peraciju ce trebati jos prilicno vremena da ga dostigne Zato su morali da Alipovu i drugima da daju takve dobre uslove da bi zamenili svoj MC-108 sa Peracijem.A jedan obican iz 27 vise odstreli divljaci nego Pioti i Purdyju zajedno Toliko mnogo lovaca lovi sa njima da se mogu na prste jedne ruke izbrojati.

hamerles

kelt kaže:
ma rusko je o.k. samo sta su lovci postali stare babe. nece tesku pusku, nece u oranje, oni bi samo putem, deder sinovac pones'de mi zeca, tur'de ovog fazana kod tebe u ranac ja zaboravio, dajde sinovac onu tvoju britvu za slaninicu, itd. rdjavom k..... i dlake smetaju, ja imam iz 43 vise lici na kolac nego na pusku (kako mi neki kazu) ali ipak zecevi i fazani padaju, valjda od smeha ih strefi slog kad mene vide sa mojom tandjaromDragoljupe
IZ 43 je dobra i elegantna puska i u svom cenovnom rangu nema bolje 37 000 dinara a puska je odlicna B) dali za te pare ima neka Italijanka???? naravno da nema Sad IZ43 Bravo 2

aleksa
 Kolega Ohotnik,izneo sam svoj stav o stanju u danasnje vreme.Cini mi se velika vecina danasnjih strelaca na letece mete puca italijanskim oruzjem,prvenstveno Perazzijem.Ne verujem da bi se vrhunski strelci tako lako privoleli da promene pusku a da ona nije zaista kvalitetna.Naravno i cena igra veliku ulogu.
Interesuje me kojom Vi puskom lovite i pucate glinene golubove i zasto?Ja i jedno drugo sa MP-153.

ohotnik

aleksa kaže:
Kolega Ohotnik,izneo sam svoj stav o stanju u danasnje vreme.Cini mi se velika vecina danasnjih strelaca na letece mete puca italijanskim oruzjem,prvenstveno Perazzijem.Ne verujem da bi se vrhunski strelci tako lako privoleli da promene pusku a da ona nije zaista kvalitetna.Naravno i cena igra veliku ulogu.
Interesuje me kojom Vi puskom lovite i pucate glinene golubove i zasto?Ja i jedno drugo sa MP-153.
Kolega aleksa istina je da vecina sadasnjih strelaca puca peracijem a takodje je istina da MC-108 ima vise osvojenih medalja na svetskim i evropskim takmicenjima A ja licno lovim i pucam sa raznim oruzjem ima tu i od rusa i italijana. Nesto i od nemaca A voleo bi da imam nesto i od spanaca konkretno od fabrike AYA To mi je u planu.

Neca92
 Evo podataka o medaljam, i jos po nesto! Smile
Sportska MC 108 puška, namenjena je vrhunskim skeet i trap takmičarima. Ova puška je osnovni model sovjetskih i ruskih takmičara koji su s njom osvajali medalje proteklih decenija: 16 zlatnih, devet srebrnih i 15 bronzanih na OI, EP i SP. I danas se mnogi ruski i svetski strelci takmiče sa MC 108. Moćna brava, vrhunski materijali i izrada, čine da ova puška ispaljuje enorman broj metaka, bez ikakvih promena. Radi se samo u kalibru 12, ima jedan neselektivni obarač, izvlakač i neautomatsku kočnicu.
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

LU Aleksandrovo

Neca92 kaže:
Evo podataka o medaljam, i jos po nesto! Smile
Sportska MC 108 puška, namenjena je vrhunskim skeet i trap takmičarima. Ova puška je osnovni model sovjetskih i ruskih takmičara koji su s njom osvajali medalje proteklih decenija: 16 zlatnih, devet srebrnih i 15 bronzanih na OI, EP i SP. I danas se mnogi ruski i svetski strelci takmiče sa MC 108. Moćna brava, vrhunski materijali i izrada, čine da ova puška ispaljuje enorman broj metaka, bez ikakvih promena. Radi se samo u kalibru 12, ima jedan neselektivni obarač, izvlakač i neautomatsku kočnicu.

Evo jedna polovnjača iz 1993. godine, cena sitnica samo 1250 evrića u Finskoj.

ohotnik
 Pre dve nedelje je moj drugar kupio MC-108 polovnu ali u dobrom stanju i platio ju je 2500 evra A MC proizvodi i novi model MC-200

LU Aleksandrovo
 Pa nisu rujkani više blesavi.

nemeza
 Polovna Italijanka ili nova Ruskinja ?
Primetio sam da se u postovima pri upoređivanju uzimaju za Italijanke polovne Perazzi,Bereta... , a za Ruskinje nova iž 27, 54, 43... . Mogla bi da naslov teme promenimo u "Polovna Ruska MC puška i nova Italijanka" pa da diskutujemo onda. Najbolje bi bilo da čujemo mišljenje nekog našeg kolege koji je koristio i jedne i druge puške, ali puške istog cenovnog razreda i kvaliteta. Kao što svi znamo o ukusima ne treba raspravljati, ja bih izabrao MC pre bilo koje Italijanke. Jedan podatak koji takođe pokazuje kvalitet MC pušaka je da je proizvodnja istih rasprodat nekoliko desetina godina unapred. Pozdrav. Bye

LU Aleksandrovo
 B)

najic
 Neco rastavi novog iz-a i pogledaj unutrasnjost glave i kljuceve pa jos ima masinskih otpadaka unutra i trgova obrade.. a na iz-u 27 starom 25 godina sve ko sunce o tome pricam !!

Ja pre par postova nahvalih MC ali koliko je mc dobar toliko je sada iz los a da napomenem ne mesajte babe i zabe rec je o dve razlicite fabrike !!!
Lovio sam sa mc-5 i znam o cemu pricam svi bi mi drage volje terali mercedese zadnje klase a ne 124 i svi bi nosili merkela201 ili mc-7 ali jbg zivot je nekom majka a nekom maceha . Stoga opet da reknem bolje polovna i kvalitetna italijanka od novog IZ-a !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

najic
 nemeza upravo to pricam ali opet dva razlicita zavoda pa tula je pravila oruzje za cara petra 1
bacite oko na sledeci link i sve ce vam se samo kazati :
http://www.shotgunworld.com/bbs/viewt...;hilit=mts
Inace rekoh isprobao sam mc-5 u 20g i kolega u grupi ima mc-7 e to je masina ali nova u rusiji kosta 10000 dolara aman !!!! Uzgred pomodarstvo sta li ali bogati rusi ne kupuju tozovke nego holande,pardije merkele hajm itd..

najic
 http://talks.guns...68213.html
evo kolege remek delo iz toza ali zulja cena 9000 dolara

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Srećna nova godina SVAŠTARA 111 03.01.2017. 12:51
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,227,704 posete www.srbijalov.com