Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar puškar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar puškar
lisac

sjeftic kaže:
[xhide][quote]sjeftic kaže:
posle svakog bruniranja cevi se peru neutralizatorom da se spere sve ono sto je ostalo postoji sansa da se neko vreme pojavljuje po negde sode koja vremenom nestane ali nije nista stetna za pruteve i skida se vodom
svako ima svoje misljenje ja sam vec rekao da je i jedno i drugo izazivanje korozije prema tome i na hladnom bruniru izlazi korozija a ti kolega ako bi mogao da pozoves nekog majstora koi radi na hladno bruniranje da ti posalje sliku prvog mazanja cevi da vidis i ti a postavi ovde da vidimo i mi kako izgleda cev pre zavrsetka kada to budes video bice ti sve jasno jer je bruniranje na hladno daleko stetnije za cevi a ne za lem izmedju pruteva
ali svaki ciga svoga konja hvali kao sto rekoh mi kuvamo na bukvu a znas da je to plemenito drvo pozdrav[/xhide]
Hvala na odgovoru!
Vladan

Podunavac
 Po mom skromnom mišljenju (pošto nisam kundačar) ne treba koristiti sredstva za održavanje nameštaja tipa Pronto i slično. Moja žena ima gomilu preparata za održavanje drvenog i furniranog nameštaja kao i parketa i ostalih picaboca. Na svakom sam pakovanju pročitao uputstva za korištenje i hemijske sastave i zaključio (laički) da nisu pogodni za održavanje kundaka. Ja koristim Schaftol i Balsin a u krajnjoj nuždi i Balistol. Možda je kod Mileta kriv baš Pronto za nastajanje tih fleka?
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter

lisac kaže:

Sniper Hunter kaže:
Kao sto rekoh pre nego sto sam odradio pusku i ja sam se razmisljao o tome toplo-hladno raspitivao se i zakljucio da ako prosecan covek zivi i ako dozivi 75-80g znaci lovi negde do 65-68 od ovoga sto meni preostaje do tih godina ja ne mogu da upropastim moje puske sve pa makar ih i ne cistio uopste tako da se vise ne brinem dali ce za 25 ili 30g da probije korozija sinu jer nije dobro isprana ili je majstor nesto lose skarabudzio , i zakljucio da je sve samo EPP i mali oglasi da ako odradis pazljivo i kako treba i toplo moze da prodje pogotovu za TOZ63 od 100
Ako majstor lose ispere sodu nece biti potrebno 25-30 godina da se puska raspadne vec 2-3god,takodje ako je razlika u ceni toplog i hladnog bruniranja 50 eura nevidim zasto rizikovati.Ako nosis pusku a u napred znas da ce korozija kad tad da razdvoji pruteve cemu bruniranje?Naj skuplje je kad neko upropasti pusku pa onda mora da se skidaju prutevi,cisti i ponovo letuje.Pozdrav!

Kolega a od cega bi majstori ziveli onda ako vise nikad ne odneses pusku na popravku?
Grin
Salu na stranu jos nisam video pusku da se raspala posle bruniranja ,ako neko ima slicno iskustvo a ovde je prisutan neka nam isprica ,i ako se stvarno pojave ostecenja za tako kratko vreme onda majstora za gusu i FIKGrin

lisac
 Kolega Sniper Hunter ne verujem da bi ti bilo toliko smesno kad bi ti puska pocela da rdja.Moju petlaru je radio jedan strucnjak iz KS koji je takodje tvrdio da bruniranje masnom sodom ne steti pusci i da je moguce da se potpuno neutralizuje posle potapanja u kadi.
Vladan

lisac

sjeftic kaže:
posle svakog bruniranja cevi se peru neutralizatorom da se spere sve ono sto je ostalo postoji sansa da se neko vreme pojavljuje po negde sode koja vremenom nestane ali nije nista stetna za pruteve i skida se vodom pozdrav
Koliko sam ukapirao neutralizacija se radi da bi se sva soda uklonila sa tretiranih povrsina.Ako pocne curiti izmedju sina to znaci da nije uklonjena potpuno i da ce ta puska na tim mestima poceti da rdja.A tamo gde je iscurila na brunir njega vise nema(licno sam video tako nesto).
Vladan

Sniper Hunter

lisac kaže:
Kolega Sniper Hunter ne verujem da bi ti bilo toliko smesno kad bi ti puska pocela da rdja.Moju petlaru je radio jedan strucnjak iz KS koji je takodje tvrdio da bruniranje masnom sodom ne steti pusci i da je moguce da se potpuno neutralizuje posle potapanja u kadi.

Kolega ako ti majstor nije lepo odradio neutralizaciju zbog toga je doslo do ostecenja postavi slike da vidimo

Zlatar
 evo slike jednog upropašćenog MerkelaCry
i53.tinypic.com/ve1w7l.jpg
sve je potopljeno u sodu,glava komplet sa iglama,čivijama,kočnicom,obaračama....
Naravno Merkel sa bruniranom glavom ne postoji,valjda bi mastor trebao znati.
Sve je počelo da spada već posle prvog lova,rđa probija a cevi rastavljaju.Sliku cevi ću postaviti kasnije sa drugog kompa.
Majstora reklamiraju kao dobrog,možda zna da napravi kundak ali sa drugim stvarima nema veze

Lala
 Auuu bogte, ala se crveni lepo... Frown
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter

Zlatar kaže:
evo slike jednog upropašćenog MerkelaCry
i53.tinypic.com/ve1w7l.jpg
sve je potopljeno u sodu,glava komplet sa iglama,čivijama,kočnicom,obaračama....
Naravno Merkel sa bruniranom glavom ne postoji,valjda bi mastor trebao znati.
Sve je počelo da spada već posle prvog lova,rđa probija a cevi rastavljaju.Sliku cevi ću postaviti kasnije sa drugog kompa.
Majstora reklamiraju kao dobrog,možda zna da napravi kundak ali sa drugim stvarima nema veze

Pa ako si kolega znao da nema veze sa drugim stvarima sto si otisao da radis kod njega??
I sto mu ne rece da brunira samo cevi ne i glavu a da nezna nezna !!

Zlatar
 He,pa upravu ste,ja bi tako uradio znači ne bi ni nosio tamo ali drugara ubediše da čovek radi vrhunski. Ubediše ga oni koji kažu da za čišćenje oružja nema ništa bolje od wd40Frown

Sniper Hunter
 Pa za ovako korodiranu kao sa slike mozda i nema bolje od WD 40tU.a

Lovac Stari
 Ove moje(cevke) gde ih sve nevucem, uvek samo sa ovim jeftinim Balistolom i vidim nijedna ne protestuje!
E sad Puskari su posebna prica.
Ovim dobrim i proverenim svaka cast B).
Dobar pogled.

I Jevtic
 kolega zlatar ja ne branim majstora wd 40m nema nikakve veze sa ovom glavom jer je bitno da se koristi bilo kakvo beskiselinsko ulje svako je dobro e sad prvo si trebao sa majstorom da se dogovoris sta ces da radis i on treba to da ti uradi sto si mu ti rekao a on je tu da ti samo predlozi nesto dodatno sto ti mozes da prihvatis a i ne moras da je zaj**o glavu jeste jer je trebao to sve da rasturi i da ispolira ili ocisti e sad soda ako izlazi to nema nikakve veze sa brunirom jer soda ne skida brunir i to nije nikakav problem nego je problem sto on nije lepo izbrunirao reklamacija kolega pa da radi ponovo i mirna backa a glavu neka pali bas te briga pozdrav

lisac

Sniper Hunter kaže:

lisac kaže:

Kolega ako ti majstor nije lepo odradio neutralizaciju zbog toga je doslo do ostecenja postavi slike da vidimo
Majstor Toza mi rece da ce da postavi slike upropascenih pusaka i napisati tekst o tome.
Vladan

Zlatar
 potopio je i komplet cevi sa ejektorima,oprugama,ležište metke ma sve izbrunirano pa to nema veze sa mozgom!
Drugaru ne smeta ni ovako ,pušku je dobio za džabe pa nije ni reklamirao: Ja bi ga što neko reče odrobijao..

lisac
 Ovaj sto je upropastio merkela nema blage veze sa puskarskim zanatom, na zalost takvih je mnogo.
Vladan

Sniper Hunter
 Dobro je sto postoji ova tema na Forumu tako da mozemo da diskutujemo i o dobrim a bogami i losim puskarima tako da ce ipak da se malo razmislja pre nego sto ce svasta da se odradi na pusci ,jer se forum dosta prati tako da ce onima koji rade lose biti kao "dobra reklama"ako iznesemo losa iskustva ovde , a naravno treba pohvaliti fer i korektne majstore!

lisac

sjeftic kaže:
kolega zlatar ja ne branim majstora wd 40m nema nikakve veze sa ovom glavom jer je bitno da se koristi bilo kakvo beskiselinsko ulje svako je dobro e sad prvo si trebao sa majstorom da se dogovoris sta ces da radis i on treba to da ti uradi sto si mu ti rekao a on je tu da ti samo predlozi nesto dodatno sto ti mozes da prihvatis a i ne moras da je zaj**o glavu jeste jer je trebao to sve da rasturi i da ispolira ili ocisti e sad soda ako izlazi to nema nikakve veze sa brunirom jer soda ne skida brunir i to nije nikakav problem nego je problem sto on nije lepo izbrunirao reklamacija kolega pa da radi ponovo i mirna backa a glavu neka pali bas te briga pozdrav
Kolega zar ta soda koja ostane izmedju prutova i kasnije curi ne izaziva koroziju....
Vladan

lisac

Sniper Hunter kaže:
Dobro je sto postoji ova tema na Forumu tako da mozemo da diskutujemo i o dobrim a bogami i losim puskarima tako da ce ipak da se malo razmislja pre nego sto ce svasta da se odradi na pusci ,jer se forum dosta prati tako da ce onima koji rade lose biti kao "dobra reklama"ako iznesemo losa iskustva ovde , a naravno treba pohvaliti fer i korektne majstore!
Na zalost malo ljudi prati forume,ali mi koji pratimo mozemo da obavestimo nase kolege.Pozz
Vladan

I Jevtic

lisac kaže:

sjeftic kaže:
Kolega zar ta soda koja ostane izmedju prutova i kasnije curi ne izaziva koroziju....

ne izaziva soda nego u sklopu sa natrium nitritom i vodom na temperaturi tek posle 110 stepeni ona ima uticaja a to sto curi, curice jedno vreme i spira se vodom u sustini ti si ogorcen na toplo bruniranje jer si nasao pogresnog majstora pozdrav

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar nož OPREMA 2195 12.03.2023. 01:00
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,955,659 posete www.srbijalov.com