Dobar puškar
|
lisac |
Objavljen 23.07.2011. 11:18
|
Stari član
Upisa: 215
Pristupio: 12.12.2010. 19:38
|
sjeftic kaže:
[xhide][quote]sjeftic kaže:
posle svakog bruniranja cevi se peru neutralizatorom da se spere sve ono sto je ostalo postoji sansa da se neko vreme pojavljuje po negde sode koja vremenom nestane ali nije nista stetna za pruteve i skida se vodom
svako ima svoje misljenje ja sam vec rekao da je i jedno i drugo izazivanje korozije prema tome i na hladnom bruniru izlazi korozija a ti kolega ako bi mogao da pozoves nekog majstora koi radi na hladno bruniranje da ti posalje sliku prvog mazanja cevi da vidis i ti a postavi ovde da vidimo i mi kako izgleda cev pre zavrsetka kada to budes video bice ti sve jasno jer je bruniranje na hladno daleko stetnije za cevi a ne za lem izmedju pruteva
ali svaki ciga svoga konja hvali kao sto rekoh mi kuvamo na bukvu a znas da je to plemenito drvo pozdrav[/xhide] Hvala na odgovoru!
Vladan
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 23.07.2011. 11:25
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Po mom skromnom mišljenju (pošto nisam kundačar) ne treba koristiti sredstva za održavanje nameštaja tipa Pronto i slično. Moja žena ima gomilu preparata za održavanje drvenog i furniranog nameštaja kao i parketa i ostalih picaboca. Na svakom sam pakovanju pročitao uputstva za korištenje i hemijske sastave i zaključio (laički) da nisu pogodni za održavanje kundaka. Ja koristim Schaftol i Balsin a u krajnjoj nuždi i Balistol. Možda je kod Mileta kriv baš Pronto za nastajanje tih fleka?
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 23.07.2011. 14:13
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
lisac kaže:
Sniper Hunter kaže:
Kao sto rekoh pre nego sto sam odradio pusku i ja sam se razmisljao o tome toplo-hladno raspitivao se i zakljucio da ako prosecan covek zivi i ako dozivi 75-80g znaci lovi negde do 65-68 od ovoga sto meni preostaje do tih godina ja ne mogu da upropastim moje puske sve pa makar ih i ne cistio uopste tako da se vise ne brinem dali ce za 25 ili 30g da probije korozija sinu jer nije dobro isprana ili je majstor nesto lose skarabudzio , i zakljucio da je sve samo EPP i mali oglasi da ako odradis pazljivo i kako treba i toplo moze da prodje pogotovu za TOZ63 od 100 Ako majstor lose ispere sodu nece biti potrebno 25-30 godina da se puska raspadne vec 2-3god,takodje ako je razlika u ceni toplog i hladnog bruniranja 50 eura nevidim zasto rizikovati.Ako nosis pusku a u napred znas da ce korozija kad tad da razdvoji pruteve cemu bruniranje?Naj skuplje je kad neko upropasti pusku pa onda mora da se skidaju prutevi,cisti i ponovo letuje.Pozdrav!
Kolega a od cega bi majstori ziveli onda ako vise nikad ne odneses pusku na popravku?
Salu na stranu jos nisam video pusku da se raspala posle bruniranja ,ako neko ima slicno iskustvo a ovde je prisutan neka nam isprica ,i ako se stvarno pojave ostecenja za tako kratko vreme onda majstora za gusu i FIK
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 24.07.2011. 17:05
|
Stari član
|
Kolega Sniper Hunter ne verujem da bi ti bilo toliko smesno kad bi ti puska pocela da rdja.Moju petlaru je radio jedan strucnjak iz KS koji je takodje tvrdio da bruniranje masnom sodom ne steti pusci i da je moguce da se potpuno neutralizuje posle potapanja u kadi.
Vladan
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 24.07.2011. 17:15
|
Stari član
|
sjeftic kaže:
posle svakog bruniranja cevi se peru neutralizatorom da se spere sve ono sto je ostalo postoji sansa da se neko vreme pojavljuje po negde sode koja vremenom nestane ali nije nista stetna za pruteve i skida se vodom pozdrav Koliko sam ukapirao neutralizacija se radi da bi se sva soda uklonila sa tretiranih povrsina.Ako pocne curiti izmedju sina to znaci da nije uklonjena potpuno i da ce ta puska na tim mestima poceti da rdja.A tamo gde je iscurila na brunir njega vise nema(licno sam video tako nesto).
Vladan
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 24.07.2011. 17:52
|
Moderator
|
lisac kaže:
Kolega Sniper Hunter ne verujem da bi ti bilo toliko smesno kad bi ti puska pocela da rdja.Moju petlaru je radio jedan strucnjak iz KS koji je takodje tvrdio da bruniranje masnom sodom ne steti pusci i da je moguce da se potpuno neutralizuje posle potapanja u kadi.
Kolega ako ti majstor nije lepo odradio neutralizaciju zbog toga je doslo do ostecenja postavi slike da vidimo
|
|
|
|
Zlatar |
Objavljen 24.07.2011. 18:40
|
Član
Upisa: 156
Pristupio: 06.07.2011. 03:26
|
evo slike jednog upropašćenog Merkela
sve je potopljeno u sodu,glava komplet sa iglama,čivijama,kočnicom,obaračama....
Naravno Merkel sa bruniranom glavom ne postoji,valjda bi mastor trebao znati.
Sve je počelo da spada već posle prvog lova,rđa probija a cevi rastavljaju.Sliku cevi ću postaviti kasnije sa drugog kompa.
Majstora reklamiraju kao dobrog,možda zna da napravi kundak ali sa drugim stvarima nema veze |
|
|
|
Lala |
Objavljen 24.07.2011. 18:44
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Auuu bogte, ala se crveni lepo...
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 24.07.2011. 18:46
|
Moderator
|
Zlatar kaže:
evo slike jednog upropašćenog Merkela
sve je potopljeno u sodu,glava komplet sa iglama,čivijama,kočnicom,obaračama....
Naravno Merkel sa bruniranom glavom ne postoji,valjda bi mastor trebao znati.
Sve je počelo da spada već posle prvog lova,rđa probija a cevi rastavljaju.Sliku cevi ću postaviti kasnije sa drugog kompa.
Majstora reklamiraju kao dobrog,možda zna da napravi kundak ali sa drugim stvarima nema veze
Pa ako si kolega znao da nema veze sa drugim stvarima sto si otisao da radis kod njega??
I sto mu ne rece da brunira samo cevi ne i glavu a da nezna nezna !!
|
|
|
|
Zlatar |
Objavljen 24.07.2011. 19:02
|
Član
|
He,pa upravu ste,ja bi tako uradio znači ne bi ni nosio tamo ali drugara ubediše da čovek radi vrhunski. Ubediše ga oni koji kažu da za čišćenje oružja nema ništa bolje od wd40 |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 24.07.2011. 19:10
|
Moderator
|
Pa za ovako korodiranu kao sa slike mozda i nema bolje od WD 40tU.a
|
|
|
|
Lovac Stari |
Objavljen 24.07.2011. 19:22
|
Lovčina
Upisa: 1325
Pristupio: 24.06.2009. 16:47
|
Ove moje(cevke) gde ih sve nevucem, uvek samo sa ovim jeftinim Balistolom i vidim nijedna ne protestuje!
E sad Puskari su posebna prica.
Ovim dobrim i proverenim svaka cast B).
Dobar pogled.
|
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 24.07.2011. 19:32
|
Veteran
Upisa: 780
Pristupio: 02.03.2011. 23:02
|
kolega zlatar ja ne branim majstora wd 40m nema nikakve veze sa ovom glavom jer je bitno da se koristi bilo kakvo beskiselinsko ulje svako je dobro e sad prvo si trebao sa majstorom da se dogovoris sta ces da radis i on treba to da ti uradi sto si mu ti rekao a on je tu da ti samo predlozi nesto dodatno sto ti mozes da prihvatis a i ne moras da je zaj**o glavu jeste jer je trebao to sve da rasturi i da ispolira ili ocisti e sad soda ako izlazi to nema nikakve veze sa brunirom jer soda ne skida brunir i to nije nikakav problem nego je problem sto on nije lepo izbrunirao reklamacija kolega pa da radi ponovo i mirna backa a glavu neka pali bas te briga pozdrav |
|
|
|
lisac |
Objavljen 24.07.2011. 19:39
|
Stari član
|
Sniper Hunter kaže:
lisac kaže:
Kolega ako ti majstor nije lepo odradio neutralizaciju zbog toga je doslo do ostecenja postavi slike da vidimo Majstor Toza mi rece da ce da postavi slike upropascenih pusaka i napisati tekst o tome.
Vladan
|
|
|
|
Zlatar |
Objavljen 24.07.2011. 19:40
|
Član
|
potopio je i komplet cevi sa ejektorima,oprugama,ležište metke ma sve izbrunirano pa to nema veze sa mozgom!
Drugaru ne smeta ni ovako ,pušku je dobio za džabe pa nije ni reklamirao: Ja bi ga što neko reče odrobijao.. |
|
|
|
lisac |
Objavljen 24.07.2011. 19:57
|
Stari član
|
Ovaj sto je upropastio merkela nema blage veze sa puskarskim zanatom, na zalost takvih je mnogo.
Vladan
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 24.07.2011. 20:01
|
Moderator
|
Dobro je sto postoji ova tema na Forumu tako da mozemo da diskutujemo i o dobrim a bogami i losim puskarima tako da ce ipak da se malo razmislja pre nego sto ce svasta da se odradi na pusci ,jer se forum dosta prati tako da ce onima koji rade lose biti kao "dobra reklama"ako iznesemo losa iskustva ovde , a naravno treba pohvaliti fer i korektne majstore!
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 24.07.2011. 20:05
|
Stari član
|
sjeftic kaže:
kolega zlatar ja ne branim majstora wd 40m nema nikakve veze sa ovom glavom jer je bitno da se koristi bilo kakvo beskiselinsko ulje svako je dobro e sad prvo si trebao sa majstorom da se dogovoris sta ces da radis i on treba to da ti uradi sto si mu ti rekao a on je tu da ti samo predlozi nesto dodatno sto ti mozes da prihvatis a i ne moras da je zaj**o glavu jeste jer je trebao to sve da rasturi i da ispolira ili ocisti e sad soda ako izlazi to nema nikakve veze sa brunirom jer soda ne skida brunir i to nije nikakav problem nego je problem sto on nije lepo izbrunirao reklamacija kolega pa da radi ponovo i mirna backa a glavu neka pali bas te briga pozdrav Kolega zar ta soda koja ostane izmedju prutova i kasnije curi ne izaziva koroziju....
Vladan
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 24.07.2011. 20:10
|
Stari član
|
Sniper Hunter kaže:
Dobro je sto postoji ova tema na Forumu tako da mozemo da diskutujemo i o dobrim a bogami i losim puskarima tako da ce ipak da se malo razmislja pre nego sto ce svasta da se odradi na pusci ,jer se forum dosta prati tako da ce onima koji rade lose biti kao "dobra reklama"ako iznesemo losa iskustva ovde , a naravno treba pohvaliti fer i korektne majstore! Na zalost malo ljudi prati forume,ali mi koji pratimo mozemo da obavestimo nase kolege.Pozz
Vladan
|
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 24.07.2011. 20:44
|
Veteran
Upisa: 780
Pristupio: 02.03.2011. 23:02
|
lisac kaže:
sjeftic kaže:
kolega zlatar ja ne branim majstora wd 40m nema nikakve veze sa ovom glavom jer je bitno da se koristi bilo kakvo beskiselinsko ulje svako je dobro e sad prvo si trebao sa majstorom da se dogovoris sta ces da radis i on treba to da ti uradi sto si mu ti rekao a on je tu da ti samo predlozi nesto dodatno sto ti mozes da prihvatis a i ne moras da je zaj**o glavu jeste jer je trebao to sve da rasturi i da ispolira ili ocisti e sad soda ako izlazi to nema nikakve veze sa brunirom jer soda ne skida brunir i to nije nikakav problem nego je problem sto on nije lepo izbrunirao reklamacija kolega pa da radi ponovo i mirna backa a glavu neka pali bas te briga pozdrav Kolega zar ta soda koja ostane izmedju prutova i kasnije curi ne izaziva koroziju....
ne izaziva soda nego u sklopu sa natrium nitritom i vodom na temperaturi tek posle 110 stepeni ona ima uticaja a to sto curi, curice jedno vreme i spira se vodom u sustini ti si ogorcen na toplo bruniranje jer si nasao pogresnog majstora pozdrav |
|
|