Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Varaličarenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Varaličarenje
Scorpion Hunter
 Klen je atrakcija za pecanje. Samo sto je prava retkost ove godine upeacati ga kao da je neka sila stopirala njegov rad. Svi ribolovci koji godinama pecaju klena ne pamte goru godinu... Verujem ti Daki. Klen nastanjuje skoro ceo evropski kontinent. Samo treba naci pravu varalicu u datom momentu. Cesto puta sam ga hvatao na velike leptiraste varalice koje toga dana nicu bile namenjene njemu... Varalicarenje je najuzbudljiviji nacin pecanja.

Cvele
 Gresis, naj uzbudljiviji ribolov, je musicarenje, naravno ko zna musicariti zna o cemu pricam... Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

DakiNS
 Vidis Cvele ja sam imao svojih musicarskih pokusaja ali za mene varalicarenje basa sa kojekakvim slovackim suknjicama , lizardima i slicnim vanzemaljskim silikonskim kreacijama ,bez ikakvog otezanja, u travi ili lokvanju gde moras vrlo oprezno prilaziti najcesce camcem, pa nabaciti gumicu na list lokvanja pa je polako cimkati dok ne spadne u vodu i pocne polako tonuti, tacno vreme iscekivanog udarca i onda samo odjednom primetis da se najlon ili struna pocne polako zatezati , zatim kontra a basonaja od sto grama ili dve kile odjednom iskoci iz vode i pocne tresti glavom a posto se sve odvija u gustoj travi nikada nisi siguran da ces ga uopšte izvući, e to je za mene najuzbudljivije. Vidis sve je stvar afiniteta i ukusa, jeste da uzbudjenje pecanja kod musicavih pocinje jos u lovu kada skudaju skalp nekoj ptici ili cupaju rep zekanuSmeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Scorpion Hunter
 Cvele ne kazem da je Klen naj uzbudljiviji za pecanje nego da je samo atrakcija. Musicarenje je uzbudljivo ali nema svako uslova za musicarenje...

alex
 Dok sam pecao ne razdovojiv sam bio de sledecih varalica:
Kikos red hed 6cm plivajuci dubokoronac.
Margus Rebeka dubokoronac.
Kikos JErk.
Calipso plivajuci dubokoronac 6cm 7g dekor crna ledja zut stomak.
Bomber paval ledja beo trup
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Cvele
 Skorpione, zasto ne bi' svako imao uslova za musicarenje ? Musicariti se moze i klen, ne moraju samo salmonidne vrste riba, a ako mislis da nemaju svi uslova zbog materijalnih uslova, pa i tu gresis, kada kupis stap, najlon, predveze, musice i naravno masinu(cekrk) ispadne ti na isto kao kad kupujes kvalitetan stap za varalicarenje(a i ne mora toliko kvalitetan), masinu i najlon ili upredeni najlon tj kanap, ko ga kako zove i naravno voblere, originalni Rapala vobleri su po 10-15e... jes' da ne mora da se peca njima, ali i ovi rucno radjeni-kod nasih majstora su po 300-400din najmanje, pa eto ,,racunice'' ;)

DakiNS

Cvele kaže:
Skorpione, zasto ne bi' svako imao uslova za musicarenje ? Musicariti se moze i klen, ne moraju samo salmonidne vrste riba, a ako mislis da nemaju svi uslova zbog materijalnih uslova, pa i tu gresis, kada kupis stap, najlon, predveze, musice i naravno masinu(cekrk) ispadne ti na isto kao kad kupujes kvalitetan stap za varalicarenje(a i ne mora toliko kvalitetan), masinu i najlon ili upredeni najlon tj kanap, ko ga kako zove i naravno voblere, originalni Rapala vobleri su po 10-15e... jes' da ne mora da se peca njima, ali i ovi rucno radjeni-kod nasih majstora su po 300-400din najmanje, pa eto ,,racunice'' ;)
Vidim cvele da volis musicariti eto lepo dodji kod nas na kanal da malo musicaris a mozes i na Dunav da ne bi bio daleko od vode ustupiću ti na nekoliko dana moj splav imas sliku na temi postavljanje
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Scorpion Hunter

Cvele kaže:
Cvele ne mislim na materjanu nemogucnost za musicarenje vec na adekvatnu vodu gde je izvodljivo musicariti. Na jezeru gde ja pecam je nemoguce musicariti jer se peca saran,amur,babuska... Te vrste riba nemoguce je musicariti. Na reci gde pecam nemoguce je musicariti jer je reka veoma mala gotovo je neizvodljivo. Na Velikoj Moravi bi moglo ali retko ko upotrebljava tehniku musicarenja na toj reci... Musicarenje je veoma zanimljiv nacin pecanja ali treba imati adekvatnu vodu za to i adekvatnu vrstu ribe Pastrmku,Lipljena... Kojih na Moravi nema.

Cvele
 Opet kazem ne peca se samo pastrmka i lipljen ovom tehnikom, vec i klen, bucov, stuka... a to za velicinu reke nema veze s' opravdanjem za ne pecanje ovom tehnikom, ja takodje pecam na reci koja je siroka oko 5,6 metra(tu pecam pastrmku) a klena pecam na Timoku, koji je mnogo manji od Morave... ;)

Scorpion Hunter
 Cvele postavi neke slike musica koje koristis Srean

chaki
 DAki zna da uziva. To sam ja sad pre 2 meseca na Boroviku doziveo pecajuci bassa. Bacio mu dingera od 6 incha i posto sam ga trazio svuda ajd da probam na dnu da vidim gde posto se nije javljao. Na prvo dizanje osetim samo mali udarac i vidim kako je struna krenula u desno. Sacekam koju sekundu i sledi kontra i cupanje iz grana jer sam bacio bukvalno u potpljeno stablo. Izvlacim ga iz granja sledi iskaknje bassa od slobodna procena preko 2,5 kg koga su drugari culi kad je izleteo iz vode i okrenuli se ka meni. I kao sto obicno biva u sitacijama kad si u vodi do pojasa na 2 metra od mene zakaci se na jednu jedinu granu i tu ostane da visi. Pokusavam da pridjem ali vidim da mi nema dna i da je voda tu preko dozvoljene dubine kojom mogu da gazim. Drzim ga na stapu i gledam bassa koji je tako blizu i tako daleko jer ne mogu da mu pridjem i uhvatim za donju vilicu. Svo stoje i gledaju jer ne znaju o cemu se radi i u jednom momentu samo se stap ispravlja a bass polako odlazi na mesto odakle sma ga i izvukao. DOslo mi da bacim stap u vodu.

Jebiga drugi put ce biti bolje a zamalo da popravim svoj prosek koji je sad oko 2 kg kad je bass u pitanju.

Ovaj je sa domaceg terena
chaki priložio:
29052011145.jpg

Cvele
 Naravno da cu postaviti slike musica, ali ovo je druga tema, evo mog skromnog pribora za lov manjih vrsta grabljivica(klen, pastrmka) Smile Vobleri
Cvele priložio:
1_76.jpg

Cvele
 Evo i metalnih tj leptirastih varalica, uz to i dva torpeda, jedna metalna glavinjara
Cvele priložio:
2_46.jpg

Scorpion Hunter
 Svaka cast cvele B) bogat izborB)

Cvele
 Evo i nesto ozbiljnijeg pribora, za vece grabljivice, tu su vobleri, kastmasteri, kasike.... Smile
Cvele priložio:
3_39.jpg

Cvele
 A evo i nesto silikonskih varalica, i naravno moja draga varalica, koja me seca na morsko pecanje u donjem desnom uglu-pusca Smile
Cvele priložio:
4_13.jpg

Scorpion Hunter

Cvele kaže:
Evo i nesto ozbiljnijeg pribora, za vece grabljivice, tu su vobleri, kastmasteri, kasike.... Smile

A musice??? Srean

Cvele
 Haha musice nisu za ovu temu, ali bice i one, ne verujes da musicarim, ili sta ? 

Scorpion Hunter
 Verujem Cvele nego bas imam zelju da vidim sa kojim musicama musicaris. Varalicarenje je za mene relativno nova tehnika a pogotovo musicarenje. Dugo godina pecam na prirodne mamce retko kada sam pecao varalicama ove godine sam aktivnije poceo da varalicarim prethodnih godina sam slabije bacao varalice...

Cvele
 Stavicu slike musica, na zalost do sada ih nisam slikao pa nemam slike u kompjuteru, a ne mogu trenutno da nadjem kutiju s' musicama, ali cim je nadjem, bice slika ;)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,214 posete www.srbijalov.com