Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne?
|
bela |
Objavljen 03.05.2011. 23:36
|
Veteran
Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
kako sam ovo uspeo lebac mu njegov. citirao sam ono što lala nije rekao ili napisao.u tehniku se izgleda ne razumem puno ali patroni mi nekako idu.
vižlan i terier
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 03.05.2011. 23:38
|
Lovčina
Upisa: 1291
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Rusi su pravili taj sa sajlicama imao sam par komada ali nikada ih nisam isprobao,cuo sam od drugih da se nisu najbolje pokazali u trsci i gustisu sto je i logicno bili su vezani u trougao. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 03.05.2011. 23:46
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
bela kaže:
kako sam ovo uspeo lebac mu njegov. citirao sam ono što lala nije rekao ili napisao. u tehniku se izgleda ne razumem puno ali patroni mi nekako idu.
Ubio me grom, ja još listam upise, da vidim gde sam ja to napisao... Čoveče, pa ti si mene HAKOVAO!!!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
bela |
Objavljen 03.05.2011. 23:53
|
Veteran
Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
eee druže vidi i to je moguće al me nepitaj kako sam uspeo .
a ono dva u red je u temi sa kojom municijom (sačmom)u lov na 6-oj strani ja i petar smo ga spominjali sad sam prelistao
vižlan i terier
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 03.05.2011. 23:54
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Možda je neko hakovao i Hamerlesa za 6 PP kugli u patronu? Možda on to čovek uopšte nije rekao?
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 04.05.2011. 01:37
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Vidim, vi se opasno zayebavate, dok mene nema...
canis aureus kaže:
Uhh
šta je sve naš hamerlesU tebra kazivao qq-qq
-sad mi sinula ideja
nove TEME neznanje na poklon, verovali ili ne, misterije, znanje u zabludi ... ala bi to bilo posećeno a glavni profesor na temama se zna ... ...
OK, znachi, predlozi temu, verujem da tje Admin team da privati oberoochke!
Lala kaže:
Bože, kakvi ste vi ljudi? Kačite se čoveku za reč, pa još kad tako ubedljivo tvrdi, zamalo da poverujem! A na 100 m obara u vatri...
Paa, moze, moze na 100m, ako je strelac - u vUtri!
Podunavac kaže:
Doduše podatak od 3 kugle u vreću na 50 m, sada gledam u drugom svetlu. Pa to je 50% sačmenog punjenja, što je odličan rezultat.
Ja u svom 20/70 "3 u red" metq imam 4(chetiri) zrna , tako da ja redovno pogadjam sa 2 zrna na 50m, shto je opet za trulog Fitjka - STREPTOMICIN! NEMA DA MRDNE!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 04.05.2011. 07:21
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
mislim da bi bilo dobro da neki kad nešto napišu to i pročitaju i malo razmisle o tome pre nego što kliknu na odgovor da nebi bilo
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 04.05.2011. 09:01
|
Lovčina
Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
JAO,JAO STA SE OVDE U MEDJUVREMENU ISPISALO KUKU MENE .... Dragi moji lovci i vi ste u neku ruku u pravu ali malo ste u zabludi i boga mi velikoj gresci. Mnogi me zacudise a ponajvise Podunavac jer se on najvise i Razume u naoruzanje itd... Kad budu neki mladji lovci citali moj upis da ne kazu da sam i ja neznalica pa da neznam sta je PP sacma kao neki sto me ovde ispljuvase i ismevase a neznaju cak ni kako izgleda PP... Pa ce sad cika Hamerles da vam napise jednu recenucu koja ce ovu dilemu da razresi.... PP SACMA JE PRECNIKA 8,55mm BEZ OBZIRA NA KALIBAR U KOM SE ONA NALAZILA SVE OSTALO STO JE MANJE OD 8,55mm ( NIJE PP SACMA).... Pa cu naravno i ja sad slatko da se smejem kao neki meni sto se smejase.... U cauru kalibra 16 nikako ne mogu da stanu 3 u red vec samo 2 kugle a to je koliko se ja razumem u matematiku 2x3=6 prosto i jednostavno... Da mi se ne smeju neki mladji lovci ovde na ovolikom smejanju jer se sada i ja smejem ovima sto mi se smejase a blage veze nemaju da 8,1mm nije PP sacma... Naravno ima municije sa sacmom od 8,1mm ali to nije PP(PPje 8,55mm) evo i jednog metka koji ja koristim sa PP sacmom u kalibru 16 http://www.krusik...a%2016.htm |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 04.05.2011. 09:56
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
pa ti si stvarno
Pošto si jedini koji tvrdi da je koristio tu "PPejku" punjenu sa 6 komada kugli hajde molim te reci nam gde si nabavljao tu municiju i pod kojim nazivom!, jer evo raspitah se po beogradskim prodavnicama i nikada je nije bilo a niti su prodavci ikada čuli da tako nešto uopšte postoji(kao ni mi sa foruma što ne znamo ništa pa nas ti podučavaš)
Evo pošto si baš naveo Krušikovu municiju, jedne zanimljivosti
na naslovnoj strani Krušikove lovne municije za cal 16/70 naveli su za Standard 8,55mm a kad "uđeš" u Standard ono najkrupnija 8,1mm
http://www.krusik...bar_16.htm
http://www.krusik...d%2016.htm
eto čuda baš kao i što ti koristiš taj jedini Extra za koji piše ... mada i na tarabi piše svašta pa se ne zaleći!! kao i na Standardu!
"Extra" u PP granulaciji nisam koristio ali srećom znam ko jeste pa mi i ti isti korisnici potvrdiše da u tom tuljku ima 9 kugli!
tako da, ti lepo napiši koja je to municija, pod kojim nazivom može da se pronađe, gde može da se pronađe, ... ili slikaj tu tvoju pa prikaži ali da bude fabrički pakovana a ne neka tvoja produkcija!
... i ne nazivaj nekoga neznalicom pošto kao i sve ostalo ni to neznaš!
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 04.05.2011. 10:20
|
Admin
|
hamerles kaže:
... PP SACMA JE PRECNIKA 8,55mm BEZ OBZIRA NA KALIBAR U KOM SE ONA NALAZILA SVE OSTALO STO JE MANJE OD 8,55mm ( NIJE PP SACMA)....
Da li ovo znači da nijedan proizvođač municije ne proizvodi niti je proizvodio "PP" municiju?!?!
... jer niko od tih renomiranih i svetski najpoznatijih proizvođača nije pakovao u 16/70 granulaciju od 8,55mm!! A ti ako misliš da jeste pronađi ga i prikaži!
PP=devetak=tri u red=PPejka=PPejac
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 04.05.2011. 11:08
|
Lovčina
|
PP JE SACMA OD 8,55mm SVE ISPOD TOGA NIJE PP... 8,1mm jeste sacma koja u kalibru 16 ide 9 kuglica ali to nije PP... Nagrdiste ovde PP sacmu a pola od vas nije ispalilo ni metka PP-a. A tebi Canis evo linka sa municijom pa gledaj http://www.krusik...a%2016.htm ako budem danas imao vremena oticicu do prodavnice i kupicu ti takav metak naravno slikacu i postaviti slike ovde da vide svi koji nezanaju... A ovo sto ti meni pricas da neznam kao i sve ostalo to ces da zajebes malo! jer je ovde svaki moje upis upisan iz licnog iskustva a ne prepisivan sa interneta iz raznih sajtova... Nauci ti sta je PP pa mi onda ovde predaj o njemu jer mnogi od vas (cast izuzecima ) nije ispalilo ni jedan metak sa PP sacmom;) |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 04.05.2011. 11:09
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Ako je "tri u red" onda ne može biti "dva u red"!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 04.05.2011. 11:10
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Hamerles, jel to onda znači da PP sačma postoji samo za cal.12?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
lovdzij@ |
Objavljen 04.05.2011. 11:13
|
Stari član
Upisa: 393
Pristupio: 20.09.2010. 08:05
|
Koristio sam ga od kad idem u lov i koristicu ga sve dok ga bude bilo u prodaji.Znam ,i licno sam se uverio 100 puta da je ubitacan za DS skoro kao i jedinacno zrno.Mnogo svinja je palo od PP-ejke,sto od mene sto od mojih drugara iz grupe.A sto se tice bezbednosti u lovu,ja znam da uopste nije vazno koju ili kakvu municiju koristis,vec je vazno ko je i na koji nacin koristi.I zato vodite racuna sa kIme i kada idete u lov,da ne bude opet kriv PP,daleko bilo.Drugarski pozdrav za sve kolege lovce
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tacka
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 04.05.2011. 11:43
|
Admin
|
hamerles kaže:
A tebi Canis evo linka sa municijom pa gledaj http://www.krusik...a%2016.htm ako budem danas imao vremena oticicu do prodavnice i kupicu ti takav metak naravno slikacu i postaviti slike ovde da vide svi koji nezanaju... A ovo sto ti meni pricas da neznam kao i sve ostalo to ces da zajebes malo! jer je ovde svaki moje upis upisan iz licnog iskustva a ne prepisivan sa interneta iz raznih sajtova... Nauci ti sta je PP pa mi onda ovde predaj o njemu jer mnogi od vas (cast izuzecima ) nije ispalilo ni jedan metak sa PP sacmom;)
hamerlesU
drago mi je da mogu da učim iz tvojih ličnih iskustava i samo tvojih znanja koja nam bezgranično i nesebično prenosiš, kako na ovoj tako i na drugim temama, a u cilju naše edukacije ... Hvala ti!
To što ti neznaš to nije toliko strašno!, koliko je strašno to što ti pokušavaš da svoje neznanje prikažeš kao znanje!! A naročito zbog mlađih i neiskusnijih članova koji tek uče i postaju lovci!! Ali nadam se da će baš oni moći i iz gluposti da izvuku nešto korisno kao i iz onoga što je pametno i tačno!
Samo nam ti prenosi svoje znanje i iskustvo jer ako ništa drugo, pa bar je smešno!
Živ biJo tebra
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 04.05.2011. 14:10
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ne bi valjalo da ovo predje u svadju i lično vredjanje, to nećemo tolerisati, naravno.
Hamerles, nemoj nikad tvrditi za nekog, koga znaš samo sa foruma, pod nickom, da nije koristio PP, ili bilo šta drugo. Gadno se čovek može okliznuti, u takvim tvrdnjama. Npr., za Belu si napisao nešto slično, a čovek je barem deceniju lovio i nalovio se sa PP, dok je bilo dozvoljeno, i ispucao sam Bog zna koliko patrona, i na lisice i šakale, i na DS.
Pošto si rešio da nam dokažeš slikama, da PP postoji sa 6 kuglica, željno čekam da vidim te slike.
Nemoj se suviše srditi, svako se zezne neki put, šta sad, a i ako se šalimo na tvoj račun, lovci smo, pobogu, danas na tvoj račun, sutra na nečiji drugi... znaš kako to ide, kad upadneš u mašinu, najgore je kad se ritaš i otimaš
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 04.05.2011. 14:55
|
Lovčina
Upisa: 1291
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Nebi trebalo da dodje do neke bespotrebne rasprave ipak ja mislim da kolega hamerles nas malo zeki ko onomad kada nam je bacio varnicu da je dvojka sacma idealna za odstrel srnece divljaci pa nas je kolega sniper sve obrisao.A sto se tice pucanja PP-ejki ja sam ispalio 3-4 kutije iz moje 16-tice kada sam postao lovac jer mi je to bila jedina puska tada pa sam trazio najidealnije resenje za lov lisice,a bilans odstrela je oko 10 smederevaca, 20-tak kanti i kanistera i jedna lisica.I par pokusaja odstrela jata gusaka na povecoj visini ali bezuspesno neznam zasto bas sam lepo nisanio i dao im lepo preticanje! |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 04.05.2011. 16:53
|
Lovčina
|
Kolege daleko je ovo od bilo koje svadjeB) samo medjusobno razmenjujemo misljenja... Danas nisam imao vremena da skoknem do prodavnice da kupim jedan naj-obicniji krusikov patron sa sacmom 8,55mm za kalibar 16... Cim budem kupio i dokazao da postoji resicemo ovu misteriju o broju kuglica u 16tici pa i dali je PP 8,55mm ili je 8,1mm kao sto neki pisu. To je isto kao kad bi 4tvorka bila za kalibar 12 4,5mm a za kalibar 16 4,1mm tako se ne gleda granulacija sacme. Da se nebi dalje ubedjivali dok ne dokazem ovu svoju tvrdnju smejte se kolege na moj racun i ja vam se pridruzujem ;) Za mog tebru Canisa jedno veliko izvinjenje jer nisam imao nameru da ga vredjam da nezna... U pravu si Canis bio za mene (neznam ja sta je H&H - 470 NE- 500NE) ali ove PP-jke za klasicne TANDZARE poznajem mnogo dobro a i rucno sam ih napunio na stotineB) Pa i tu tvrdnju da je DS oklopno vozilo koje ide po lovistu koje PP sacma ne moze da probije ja negiram... 2002 godine ja i moja mlada grupa lovaca besmo zeljni atestiranja razne sacme pa ja tako dosta PP-a ispuca u razne burice,limene kante,bacene skoljke od auta koje su svakako tvrdje od DS izbusismo ih kao resetaB) Tako neko pre neki dan tvrdise da kalibar 7,62x54R nije dovoljan za DS a ja braco sa tim kalibrom busih i betonske zidove pa cak i armirani beton na vojnim strelistima gde sam ga koristio... Pa bih ja voleo da vidim tu divlju svinju koju taj kalibar ne moze da probije... Licno imam oba kalibra i 12 i 16 pa tako testirah tih PP-jki iz oba... Cim uslikam takvu dzebanu postavljam slike da svi vide... Dobar pogled |
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 04.05.2011. 17:55
|
Lovčina
Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
A kako se zovu one kuglice veće od 8,55 |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 04.05.2011. 18:06
|
Lovčina
|
Podunavac kaže:
Evo kolega Hamerles jedna tablica za tebe. Nije tablica množenja ali može da bude korisna prilikom lova, ili razmene mišljenja sa kolegama lovcima. Podunavac ovo ti je tablica za sacmu tri u red a ne za PP... Nije svaka sacma koja staje tri u red PP |
|
|