Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
LU Aleksandrovo
 Nemam šta da dodam ni da oduzmem, u neku ruku i jeste krivica LSV što se na informisanje oslonio na LSS, a možda čak i da budemo iskreni da im nikad informisanje nije ni bila jača strana, dobrim delom je LSV živeo između dva sveta, udruženja sa jedne strane i LSS sa druge strane, pa gledajući onu monografiju izdatu 2007 povodom 85 godina LSV, da tako nazovem deluje malo tužno kako se nakon uspešne istorije sve svelo na naučnoistraživački rad i puke podatke, čak je i moje ime tamo. Sa moje strane ako to uopšte nešto znači imaju još vremena da dovedu na prag neke stvari bar do početka funkcionisanja, i ne mislim time na one zaposlene, koji dirinče i rade jer sam to lično video, Za moje shvatanje pojma LSV jesu svi delegati, iz svojih redova biraju rukovodstvo i ja njih prve vidim kao moguće krivce za sve pa čak i razbijanje saveza ako do toga dođe, nisu oni tamo niko, oni su tamo sve, oni su skupština i sva moć je koncentrisana u njihovim rukama, a nemoć valda u njihovim glavama, pa očigledno negde zapinje, da ih možda neko nije prevario ili poplašio, ma nemoj molim te tako su glasni u svojim udruženjima a tako tihi kada odu na skupštinu, čudo jedno neviđino. Ja znam šta ću ja samo ne znam šta će svi, nije većini delegata stalo do skupštine LSV nego da svoju poziciju u udruženjima večno sačuvaju, a ako bi moglo i na potomke prenesu, upravo kako i ti sam kažeš. Uvek postoji način da se iskaže svoje nezadovoljstvo, ja sam dobio bronzani orden LSV, zbog mnogih stvari i načina kako se odličja dodeljuju ja sam moj spakovao i poslao nazad za Beograd, neka možda će nekom trebati, a zbog svega toga sada kada vidim nekog lovca sa ordenom, prvo je što mi padne napamet (ovo neću da napišem). u svakom slučaju izvinjavam se unapred onima a ima u manjini i takvih koji su ga svojim radom i zalaganjem i zaslužili, samo na svu žalost ta odličja su prestala da budu bilo kakva vrednost bar sa moje tačke gledišta.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

charuga

Banatski Fazan kaže:
Ej, drug Aleksandrovo, volim da se druzim malo online na forumu, ali:

tebe da pratim sa tvojim ogromnim upisima, kad ja to da stignem??????????????

Ja hocu, al nemogNe odoravam!!!!!!!!!!!!!

u pravu je cucicu..postizes kontra efekat..predugacko za citanje ali verovatno sve korektno napisano..poz
..............

LU Aleksandrovo
 Pa vršimo ozbiljnu analizu il samo polovičnu, ma stavio sam samo dva puta kompletan tekst da se prvo raščisti sa osnovnim pojmovima, sad ću da nastavim segment po segment, nema svrhe ponavljati oni koji budu pratili znaće u čemu je reč a oni koji upadnu nek se vraćaju unazad da pročitaju ako ih baš zanima. mislio sam samo da taksativno idemo stvar po stvar, da se ne vraćamo i ne ponavljamo, raspravimo jedno, kažemo svoje želje i onda pređemo na drugo i tako redom dok ne dođemo do kraja. Stalno se nešto načinje a nikad se ne dotera do kraja, pa sam mislio na ovakav način da probamo da neku temu odradimo, ako nejde stajemo i dobro, nije nikakav problem.

Lala
 Vidim da je Cucić hteo da obuhvati mnogo toga odjednom, za temu, pa ispalo da toga ima suviše za jedan upis. Ja sam pročitao sve, jer mislim da čovek poznaje materiju, pa po malo 'kraduckam' ono što ne znam. A možda i on od mene, pa smo 'nerešeno' Smile.
Bolje ići segment po segment. Početi od vrha, ne vredi, treba početi od dole, od baze. Prvo, na čega liče skupštine LD, koliko se tamo zaista priča o dnevnom redu, ili na skupštini, kao i van nje, glavnu reč vodi nekoliko ljudi (najčešće iz uprave) koji znaju šta pričaju, nekoliko koji bi da pričaju ali nisu sigurni šta bi da kažu, nekoliko ljudi koji upadicama uveseljavaju ostale (tzv. 'mineri' ), par ljudi koji oponiraju, i velika ćutljiva većina koju ne zanima suviše o čemu se radi, jer smatraju da se oni tu ne bi puno mešali, da se ne zamere nekom. A ako se desi neka žustra rasprava (da ne kažem svadja), eto prilike da se ćutljiva većina nagleda i nasluša verbalne 'borbe', to ih već zanima, atrakcija za široke mase. A uglavnom svi čekaju kad će biti gotov paprikaš, ako je planiran Smile.
Ne kažem da je ovako uvek i svugde, ali mnoge stvari koje nisu direktno vezane za lov i odstrel, 'ladno prodju, papirologija opterećuje mozak, pa većina i ne gleda. A ne kapiraju da na taj način prodje kroz skupštinu i puno bitnih stvari, koje tek kasnije u praksi donose učinak. Pa se posle pojedini bune, jer im ne odgovara, a nisu na vreme reagovali, jer ih tad nije zanimalo.
U vezi skupština LD, odnosno zborova sekcija, ja mislim da treba uvesti oglasnu tablu na kojoj bi moralo da stoje zapisnici sa skupštine (zbora), kao i zapisnici sa sednica UO, da lovci mogu da vide šta je odlučivano. Ako ih zanima, naravno.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

paninm

Da počnem od svog udruženja. Javnost rada je već definisana Zakonom i Statutom udruženja te se tu nema šta puno diskutovati, zbog ispunjenja nekih poslovnih planova Zakon omogućuje da se određeni deo informacija po takvim pitanjima ne mora staviti odmah javnosti na raspolaganje, mislim da takav stav treba da ima i LSV.

Sa ovim se neslazem, jer svaka informacija mora biti javna. Finansijski plan, on mora da se prezentuje, ma svaki sastanak mora biti prezentiran, jer ako nesto skrivaju,onda krse sam statut.
Sto se tice sajta, pa mislim da su hteli,oni bi ga odavno i imali.Ima na internetu najobicnija LD sajtove,koji su toliko ispunjeni da cak i prevazilaze i sajt LSS, sto je smesno. Da li neko zna na cega je prosle godine potrosen budet, i koliko su primili para od clanarina? Mozda delegati,ali ostalo clanstvo, tesko.
Dakle sajt(koji kao sto su mnogi rekli nije tesko napraviti),i postavljati informacije.

LU Aleksandrovo
 Ako ih zanima naravno. To je upravo problem, njih ne zanima, provereno, dve oglasne sam namestio i postavio, on stoji na metar od nje i postavlja mi pitanje. Odlično informisanje al nema efekta. Slažem se Lalo aj mo od odozdole.Ako nema previranja nema ni skupštine čak i svečana (klopa, piće, muzika) jedva skupi kvorum, ako je pak izbotrna skupština i ima pretenzija, odziv i preko 80%ubeđenih ili dresirnih da dignu ruku, rezultati glasanja vrlo tesni i kreću se u samo par procenata razlike, često to nisu ni procenti, pošto je procenat deljiv a čovek nije, nakon glasanja, ubeđeni i dresirani se prepuštaju sami sebi, dok pobednička elita slavi a gubitnička elita duva od muke i već kuje planove za revanš. prvi sastanak upravnog odbora, je odma u stilu Apola i leta na mesec, drugi sastanak povratak na zemlju a treć, traženje kapsule na dnu mora sledeće 4 godine. To vam je opis većine skupština društava ili sekcija. Ima li neko drugačije svedočenje sa svoje skupštine.

LU Aleksandrovo

paninm kaže:

Da počnem od svog udruženja. Javnost rada je već definisana Zakonom i Statutom udruženja te se tu nema šta puno diskutovati, zbog ispunjenja nekih poslovnih planova Zakon omogućuje da se određeni deo informacija po takvim pitanjima ne mora staviti odmah javnosti na raspolaganje, mislim da takav stav treba da ima i LSV.

Sa ovim se neslazem, jer svaka informacija mora biti javna. Finansijski plan, on mora da se prezentuje, ma svaki sastanak mora biti prezentiran, jer ako nesto skrivaju,onda krse sam statut.
Sto se tice sajta, pa mislim da su hteli,oni bi ga odavno i imali.Ima na internetu najobicnija LD sajtove,koji su toliko ispunjeni da cak i prevazilaze i sajt LSS, sto je smesno. Da li neko zna na cega je prosle godine potrosen budet, i koliko su primili para od clanarina? Mozda delegati,ali ostalo clanstvo, tesko.
Dakle sajt(koji kao sto su mnogi rekli nije tesko napraviti),i postavljati informacije.

Paninm Javnost rada je jedan pojam a informisanje sasvim drugi pojam , nemoj mešaš babe i žabe. Finansijski plan B. Palanke mora biti prezentovan Vama to jest skupštini, al ne mora biti prezentovan Cucić Slobodanu. Prouči malo materiju znam da ti to umeš i možeš.

Većina sajtova je duplo golo i nije ni malo lako imati valjani sajt, evo ja kao tvoj drugar ću ti uradim sajt, RATELu oko 1,000 a hosteru još toliko ako ne i manje znači za sledeću godinu imaćeš besplatan sajt, nije problem ni da ga abdejtuješ 100 puta na dan, stavićemo brojać, nemoj se iznenadiš da posle godinu dana brojač izbroji samo par stotina poseta, nemoj da meriš sajt forumskog tipa sa prezentacionim sajtom, jednom kad skinem statut B. palanke sa tvog sajta neću se valjda sto puta vrćati da ga ponovo skidam, forum je sasvim drugačija koncepcija. na forumskim sajtovima se stalno talasa, i ljude iritira da ga ponovo posete, evo tvoj odgovor na moje pisanje je uticao da ja odgovorim na tvoj odgovor, na šta ćeš ti verovatno odgovoriti, a ako ja ne budem hteo da prekinem diskusiju, normalno da ću ti odgovoriti, pa ćeš ti meni zbog dve rči ponovo odgov.................................... i u božju mater možemo do besvesti. Nije problem namestiti sajt problem ga je uređivati, i ovde se ne radi o budžetu, sajt je smešno malo novaca sem ako ne angažuju onu babu iz beograda. A za ono da li neko zna pa trebalo bi da znaju delegati valjda su zbog toga i tamo, ja nisam sigurno, da sam ja bio tamo vi bi imali na 4 stranice izveštaj.

Sremac75
 Mislim da je Paninm mislio na finansijski izveštaj LSV.

Finansijski izveštaj LUO Bačka Palanka je podeljen na skupštini 24.02.2011. godine, i jednoglasno usvojen.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Pa zato je forum zarazan, što je uvek dinamičan. Informativni zvanični sajtovi nisu toliko dinamični.
Vraćamo se na temu, odosmo off topic.

LU Aleksandrovo
 prvim postom sam se nadovezo na Lalu, drugi sam namenio Paninm ali ga nisam poslao imao sam jednoipo satni razgovor sa Bačko Palankom, Pošto razgovor zauzima više prostora od mog referata, moraću prvo da ga izanalizairam u glavi, tek sad sam zbunjen, ali kao da mi malo sunce počelo prolaziti kroz oblake, samo mi nije jasno odakle ja ponovo u Palanci, bio sam dva puta u prolazu kad sam išao po fazane u Bač i jednom pre mesec dana kad sam išao po psa, a sad sam zaređao bar tri puta dnevno.

Sremac75
 Baš bih voleo da znam sadržinu tog razgovora od sat i po, i sagovornika (ili ga znam)???
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 E jeste tajanstveni... Jesi li to Cuciću doživeo neko prosvetljenje, ili je kontra, stvorio haos u mislima?

Sremac75
 Ima Cule jednog prijatelja u BP koji bi trebao da zna sve o dešavanjima kod nas iako se do sada povodom ovih najnovijih problema nije eksponirao, ali ne znam da li je sa njim pričao!

Jedva čekam da se ponovo javi!
PraviloPraviloPravilo
Palica

LU Aleksandrovo
 Neću imenujem, ali nije onaj na koga mislite, nisam dobio prosvetljenje nego informacije, nisam ja kriv ako me neko zove i iznese mi svoje tvrdnje i teorije, nisam ja ničiji ni zastupnik ja zastupam smo sebe i moje udruženje, ne vidim čemu frka, čovek me je zvao i ispričao mi veoma dugačku priču, zbog onog mog prvog posta, dok sam mogo piso sam na papir a onda sam izgubio red i sad imam gomilu žvrljotina i podataka koje prvo ja treba da sredim, ako nešto smeta mož da pređemo na PP.

Lala
 Ma nema frke, Cuciću, bar što se mene tiče. Sve je OK, ja pokušavam malo da zezanjem spustim tenziju. 

Sremac75
 Nema tenzije!Smeko

PraviloPraviloPravilo
Palica

LU Aleksandrovo
 Nema tenzije al ima pretenzije.Osmeh

Šalio sam se.

Sremac75
 Nema ni pretenzije!
Ali znam za tu priču, kao "oni hoće da nas oteraju, pa da zaposednu naše funkcije, već su ih podelili, zna se ko će biti predsedni, lovnik, lovočuvar, ko će sa čijom ženom legati i kome će prati noge (kao i do sada)....."!!!!!
To je još jedan od pokušaja da se skrene sa teme!
ZAŠTO NAM JE ZATVARAN LOV????
GDE SU NAŠE PARE????

Ne mogu da verujem da su i tebe izmanipulisali, iako me ne čudi pošto znam kolika im je moć ubeđivanja!!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

LU Aleksandrovo
 Nije mene Sremac lako izmanipulisati, ja samo koristim svoje ustavno pravo na izražavanje, ponekad bez potrebe, al šta ću, neki kažu da je mudrost ćutanje, ja smatram obrnuto, ko zna kako sam se rodio, možda naopačke, ono što drugi nisu ovde napisali ja jesam, nisam se postavio kao sudija već kao predlagač, a možda nekako i u svojstvu mirotvorca. Kiks, ode mi Nobel nagrada. E sad ako ti ja odgovorim kako bi ti oni odgovorili, a to je da je lov zatvaran zbog prijave (verovatno anonimne) inspektoru, a da para nema jer su potrošene i sve piše u računima, ti opet nećeš biti zadovoljan odgovorom i postavićeš ponovo pitanje, a to će da vodi u beskonačnost, posle koje ako se ikada vratimo možemo započeti isti proces, ne misliš li da je sve to, malo Don Kihotovska borba.

paninm
 LU aleksandrovo,ja sam mislio na LSV (to je tema jel tako?)
LSV bi trebao,isto kao i LSS( pa nemislim bas kao LSS,da na jedvite jade prezentira izvestaje sa sednica i finansijski plan), da stavi na uvide sve relevantne informacije na sajt(ako ga budu imali) , a nisam mislio na forum, to i nije potrebno, samo da ga dopunjuju kad bude neka vazna stvar, to mislim da nije tesko?
Pa koliko je vremena trebalo da se stave 6-7 izvestaja i Izvod za skupstinu na sajtu LSS?

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,785 posete www.srbijalov.com