Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: TOZ 63

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
TOZ 63
nidzamotocross
 Slazem se sa Pezom. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

sheytan
 Ti, slagač Grin , kad odloviš prvu sezonu sa poluautomatom, javi se na forumu sa isqstvom, da li i dalje nosiš otkočen ili zakočen! Odobreno

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

nidzamotocross
 Gospodine stariji, odlovi samo jedan dan u planini, nista vise. Takve greske se upravo dogadjaju starijim i "iskusnim" lovcima koji misle da sve znaju, a ja posto me je strah, cu pet puta proveriti da li mi je puska zakocena. Strah glavu cuva. Takva greska se ne desava vise puta, niti upozorava, desi se jednom a onda najcesce bude kasno. Zbog takvih koji se naokolo setaju napetom a otkocenom puskom nastradali su mnogi savesni ljudi. I ako mozes da mi kazes razlog zbog cega ici sa takvom puskom u lov? Nemoj slucajno prepelica da izvuce zivu glavu. ;) Neka mi ode i vuk ispred poluautomata ali da ugrozavam druge ucesnike i sebe jednostavno ne zelim. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Sniper Hunter
 [movie=youtube]bFT2QjT9QlM[/movie]

rokvic
 bez bilo kakve uvrede, svako ko hoda sa otkocenom puskom po lovistu, trebalo bi da bude iskljucen tog dana iz lova, jer svojim ponasanjem ugrozava druge ucesnike u lovu,
to vam je isto kao kad vozite automobil bez kocnica,

DakiNS
 Imamo nekoliko dilema:
1. da li je dobro loviti sa otkočenom puškom ili napetim petlićima?

U lovačko priručniku ne pominje se kočenje puške , niti otpuštanje petlića nego samo kako se ponašati ( držati ) pušku u lovu (link sam postavio).

sa druge strane zdrav razum nalaže da se koristi kočnica ili lovi sa otpuštenim petlićima

Mislim da ne bismo se trebali sukobljavati zbog različitih mišljenja. I jedna i druga strana je u pravu. Zašto tako mislim? Elem ako je puška zakočena , ko mi garantuje da neće opaliti iako smo uvereni da je ispravna. Znači i sa zakočenom puškom oprez , ponašanje je identično i sa otkočenom najbitnije je da prst nije na obaraču.

Ne osuđujem ni one koji love sa otkočenom puškom ni one koji su oprezni pa love sa zakočenom, sve se svodi na ličnost lovca, samouverenost i praksu. Sa druge strane, ko nije lovio sa petlarom tvrdi da petlići se napinju u trenutku kada smo sigurni da će se divljač dići ispred nas. Jeste i to je logično kada se lovi recimo fazan ili jarebica pa pas stane u marku na pristojnoj udaljenosti i imaš vremena za napinjanje oba petlića. Ali da li ste probali loviti prepelice sa petlarom , ako napinjete petliće pre poletanja lovićete samo kao jednocevkom ili nećeta loviti nego šetati pušku kroz atar. Voleo bih videti onoga ko će kada prepelice poleću bez marke na dvadesetak metara, pucati dva puta. Možda ima i takvih a njima skidam kapu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 Malo sam divanio sa mojim drugom čovekom od zanata, pa rekoh da nešto napišem i o tome. Zabluda je da petlara nesigurna za nošenje ukoliko su petlići napeti. Mislim da je sigurnija od većine modela drugih pušaka. Na slici je vreteno ili osovina udatača(petlića). Vide se dva zuba , čak i da mehanizam preskoči prvi zub ostaje drugi koji osigurava da ne dođe do slučajnog opaljenja. Nego samo povlačenjem obarača može doći do opaljenja

DakiNS
 Ovako izgleda ceo mehanizam

canis aureus
 S tice prepeljice uvek treba bidnuti na oprezu Elmer
ko s mohikancima (Indjijanac) što se u trenu pretvarahu u sJenu ...

Hm, a ono, msm tipa, prePOlomnjeTa orozarka s nategnuti kikirezi pa kad kera u marki zabode ondaK uz komandu DAAJ cevke se zabravljuju te se gruva po tičurine?!?
Onaj iz Velike Livade tako loviJo i kaže mLogo ih bijo i tepao tako pa ako "laže koza ..." što bi naš narod rek'o ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DakiNS
 www.youtube.com/watch?v=tEtFsSauSNs

canis aureus
 Jes valaH i to što ka'eš iveli 4
... umalo naš drugar Lala i da vidi kako taj iz V.Livada tuče i bije prepelJice sa tu opisaTu tehniku no isti ne bijade kući ... Jaooo
Dim

DakiNS
 Jope TOZ 63 nemoš prelomit sa nategnuti kikirezi, ali moju Pamelu prelomim sa nategnuti cverglaniYes

Zeljko92
 Ni moju ne mozes da prelomis sa nategnutim ali sam imao u rukama jednu tozovku koja je dosta koristena pa moze da se prelomi i sa nategnutim (malo je rasklimana)...Smile Ja moju kad prelamam otpustim samo desnog pevca da moze poluga da otvori kljuceve pa ga opet nategnem kad je prelomim...

canis aureus
 ... pa i nije poenta u prelamanju već u zabravljivanju!!! jer puška je prelomnjena i nategnutih udarača, prilazi se psu koji je markirao divljač, puška se zabravljuje uz komandu psu ...
A kol'ko znadem, navedena puška može da se zabravi kad su nategnuti udarači, ili je moja savremeniji prototip pa može, dok takođe ne može da se prelomi sa nategnutim ...
Dim

Sasa frrr
 Jesam li dobro shvatio: TOZ 63 (valjda onda i 66) prelomis, nategnes oroze i cekas marku ili frrr, zatvaras pusku i gadjas? Ako moze tako, izgleda kao najbolje rjesenje.

PEZ

Sasa frrr kaže:
Jesam li dobro shvatio: TOZ 63 (valjda onda i 66) prelomis, nategnes oroze i cekas marku ili frrr, zatvaras pusku i gadjas? Ako moze tako, izgleda kao najbolje rjesenje.

Upravo toOdobreno
Mada ajd reci cu i ovo i da vise ne pametujem ako se ima dobar pas koji drzi marku ima i dovoljno vremena da se i orozi nategnu.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Zeljko92
 Tako je kolega Canius moze da se zabravi sa nategnutim orozima jer su to kod nje dva nezavisna sistema...

PEZ
 Ne radi se tu o dva nezavisna mehanizma nego o tome da kod napete TOZ-ovke poluga kljuca udara prilikom otvaranja u desni oroz te ne moze odbraviti do krajaika jer poprecni Griner kljuc ne izadje dovoljno iz svog lezista, brave.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

sheytan
 ^ Zaključak: to je GREŠKA ruskih projektanata, ne namera! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

PEZ
 Sheki ne kazem da je GRESKA ali jednostavno kod TOZ-a je tako, ako ne verujes, procitaces, neko od vlasnika ce sigurno reci.iveli
P.S.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,965,294 posete www.srbijalov.com