Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
Planinko011
 http://www.kurir....ak-2695111

Vest je od jos pre par dana a sad je videh ponovo. Nadam se da moja ena nije videla
I posle nista da kazu o sigurnim kucama za muskarce.

Kile_
 [xhide]Da planinko ali ovde je sad akcenat na taj samostrel... i cinjenica da ga moze kupiti i posedovati svako bez dozvole, osim u slucaju onih jacih koje mora samo da prijavis u sup da ga posedujes. Slucaj kao i za vazdusane puske. sad "nekom" sigurno i to smeta...[/xhide]
Samo 300 i 4x4

AcaNik
 Реч је о илегалном самострелу а поред тога они су имали преко 250 пријава! Овде је проблем полиција и судство!
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Planinko011
 Nisam pratio tetivno oruzje, cini mi se da je luk na slobodnom rezimu ali sam mislio da je samostrel zabranjen jer znam da se policija bunila.
Nego moram mojoj enada kupim neko cvece, poklon za 8 mart i da joj uvalim neki kompliment i par izjava ljubavi Podrka zlu ne trebalo.
Ide brzo i sledeca lovna sezona a i ovu nisam zavrsio.

Kile_
 Значење израза
Члан 3
10) оружје са тетивом или опругом (самострел, лук, праћка, подводна
пушка) јесте направа која потиском тетиве или опруге избацује стреле или
друге пројектиле;

Категорије оружја
Члан 4.
4) категорија Д – хладно оружје, гасни спрејеви, уређаји за изазивање
електрошокова, ваздушно оружје чија кинетичка енергија је мања од 10,5 Ј или
је брзина пројектила мања од 200 m/s и калибра 4,5 mm или мањег, као и
оружје са тетивом или опругом чија је сила затезања тетиве до 450 N, односно
чија је натезна тежина до 101libre.

Дозвољеност и забрана набављања, држања и ношења
оружја
Члан 5
Оружје из категорије Д може се набављати и држати без исправе и
пријаве надлежном органу, у складу са овим законом.

Ako je u pitanju samostrel cija je sila natezna tezina veca od 101 libre mora samo da se prijavi u sup da je posedujes i ne treba ti dozvola za istu.
Samo 300 i 4x4

dzudzubajac
 u novinama je pisalo da ga je prvo ranila iz pištolja, pa su onda to prepravili u gasni pištolj a sad se vidim ni ne spominje
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

nenad_franc
 http://www.blic.r...do/416fvgt

mb-bb
 http://www.blic.r...ri/l6d3tep

Mozda zeleni imaju rjesenje....
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

Podunavac
 Možda imaju. Ali treba prvo vlada da im uplati par desetina miliona na račun, pa će da razmisle. A ako ništa ne smisle nema veze, bitno da su pare uplaćene. A za ovo će (kao i za sve drugo) da okrive lovce.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 http://www.zrenjaninski.com/hronika/s...vada-suma/
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Leo 3
 Zov u novom ruhu

https://www.zov.r...ski-gonic/

Planinko011
 http://www.kurir....ak-2723597

Kakva milina, svinja svetli u mraku pa ustedis lovu za Dedala plus ne kvaris vid gledajuci kroz njega. A kao slag na torti imas trofej koji svetli u mracnoj sobi.
E sad, ako me se iz Lovackog saveza Japana sete ja sam spreman a ako ne nikom nista.
Eto dovoljna je avionska karta, pun pansion i neka sitna kinta za sport, rekreaciju i razonodu.

PS. samo se bojim kako vreme ide da svi ne pocnemo da svetlimo u mrakuIznenadjen.

Lala
 Na sajmu lova u BG frajer od 64 godine maznuo pušku od 3000 evra! Bistar čika, svaka mu dala! Grin

http://www.rts.rs/page/stories/ci/sto...inara.html
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sasaruma
 Koliko li vredi tek na crnom trzistu?Verovatno ju je zbog toga i maznuo.

kolega_LOVEc
 [xhide]Ovo treba pokazati onima sto nam napisase zakon, trabunjaju o teroristima i slicno a za nedelo najlakse je "nabaviti" ono oruzje sto ga cuva policija.Novine[/xhide]
Vim vi repellere licet

Planinko011
 Kako registrovati oruzje koje je ukradeno? To ce oruzje ili sluziti za krivolov ili za lov na ljude.
Secam se da su i na sajmu u NS ukrali onomad nekoliko pistolja navodno provalivsi preko krova koliko se secam.
Meni malo deluje neozbiljno da nekoliko eminentnih trgovina ne mogu zajedno da angazuju 2-3 cuvara za nocnu smenu za tih 5 ili 7 dana sajma.

Cak toliko da ako bi neko bio sumnjicav mogao bi da se zapita da li su puske i donesene na sajam ili je to sada pokriveno prijavom ili ko zna sta...

Mada ne verujem da bi iko od trgovaca namerno trpeo sada besomucno
ispitivanje u vezi nestanka a i za policijom krecu i druge inspekcije i provere.
Bilo ne ponovilo se ako se na greskama uci.

AcaNik
 Има на сајму обезбеђење.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Planinko011

AcaNik kaže:

Има на сајму обезбеђење.

Ako mi je u standu izmedju 50 i 100 hiljada eura plus sto se radi o oruzju i municiji ne bih se bas oslanjao na to vajno obezbedjenje. Za ovu pusku ne znam da li je nestala preko dana ili nocu ali su uglavnom sve na sigurnosnoj sajli i prodavac je daje u ruke zainteresovanom.
Da se guglam sad ali ima ona firma kojoj su 2-3 posiljke novca opljackali po Beogradu pre neku godinu.

U NSu su ukrali sa štandova „Zastave“, „Snajpera“ i kragujevačke firme „Cuca“, tokom 43. međunarodnog sajma lova i ribolova, ni manje ni vise od 40 različitih pištolja i municiju.

Pametni se, kazu, uce na tudjim greskama a budale ni na svojim.

Osim ako uprave sajmova ne dozvoljavaju da jos neko obezbedjenje dodje u objekat a onda bi se razmisljao da sam gazda i da li da izlazem na Sajmu jer sigurno posle radnog vremena ne zvanicno obezbedjenje sajma ne potpisuje listu oruzja ostavljenog na cuvanje pa da ga ono i plati i snosi posledice pred policijom.

Na kraju nadam se da ce lopova uhapsiti a oruzje vratiti pre svega zbog prodavaca koji bi verovno solidarno placali od plate ukradenu pusku.

Tomash
 Eto zeleni su i ovaj put ne znam kakvom Vudu magijom izdejstvovali da se objavi da su oni to uradili....
IDIOTI NIJEDNI !!!!!!!!!!!!
MA KAKO IH SAMO NIJE SRAMOTA ĐUBRAD JEDNA OLOŠKA DA SE KITE TUĐOM ZASLUGOM, $%%%$&&&&%%%%$$$$$$%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Kako ih samo nije sramota:

Spasen orao belorepan koji se otrovao pesticidima

Orao belorepan koji je otrovan na njivama u Srbiji spašen je zahvaljujući brzoj reakciji zaštitara ptica, saopštili su danas Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

www.b92.net/news/pics/2017/04/11/25194216758ec7ae12b75b375885327_w640.jpg

http://www.b92.net/ljubimac/vesti.php...id=1249197

a EVO U SLICI KOJU STAVLJAM UZ POST ŠTA JE STVARNO BILO I KO JE PTICU SPASAO (svi do jednog LOVCI) kakvi crni zaštitari....

i1045.photobucket.com/albums/b459/Tomash83/Orao_zpslrklbfpz.png

tomo vrbas
 Ali i komentari su stvarno za plakati pojedini su ili glupi ili pisu da bi pisali kazu prskali totalom oko ograde pa otrovali Orla e jmb ti budale,a lepo se spominju inseticidom da je otrovan koji se sada koristi za zastitu semena od podzemnih i nadzemnih stetocina.Verovatno je sam Orao pojeo nekog misa ili neku drugu zivotinju koja je konzumirala seme tretirano insekticidima pa se i on otrovao.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,138,834 posete www.srbijalov.com