Poštovani preCedniče LSV Milane Pažinu. Moj ZUMBUL-AGO, od Dijamanta.
Dobio sam od LSV akt broj 170 od 21.11.2012. godine.
Obaveštavate me da ste na UO LSV u MARGITI DANA 03.11.2012. godine, doneli odluku o prekomponovanju komisije za lovačka
Pod tačkom A.D.7. NEPOTREBNO IZOSTAVLJENO (naučili ste od moga sekretara LU Milana Grbe), obrazlažete dopis LU iz Krčedina, koje nema veze sa izborom komisije dana 16.07.2011.
Ili ima, proradila jagnjetina ili nešto drugo (što šušti)
Naravno da ću sve objaviti i spremiti odgovor.
PRIMIĆEŠ ga budi siguran moj ZUMBULE
Nego ne prekidaj ti UO spremaj proslavu nećeš je sigurno dogodine pripremati
Pozdravi i ostle
Evo malo taze novosti, friških, vrućih, sa UO LSV. Vesti su nezvanične, a doneo mi ih je operjali fazan, ali ne onaj koji donosi vesti iz LSS, nego jedan drugi.
Dakle, kanda je danas prelomljeno oko proslave jubileja LSV: kako nezvanično sazandoh, proslava će biti 15.12. u dvorani SPENS u Novom Sadu. Biće i trubač i dobošar, a i konferansije. Ako sam dobro čuo, pozvani su svi lovci! Valjda hoće da opravdaju onih 1400 dinara članarine po lovcu. Ja jedino što znam, da zakup dvorane na SPENS nije uopšte jeftin, sve me stra' da onih 900 000 predvidjenih za slavlje neće biti dovoljno! Još ako gosti navale u većem broju, eto belaja! Možda im 'utrči' firma VL, sa pokrivanjem troškova?
Da sačekamo da vidimo zvanično saopštenje - to će biti prvo saopštenje sa sednice UO LSV, posle dužeg vremena.
Ono čudo iz LSS zvano 'nacrt predloga' kanda na UO LSV danas nije pominjano - prezauzeti su proslavom.
Slavooo!!! Njih ne interesuje novi Statut, već nešto drugo!
Počistili su Banat, pa su prešli u Bačku.
Videli su kakav je Margitski zajček pa sad da vide dali je u Gložanu zec stvarno "mator ko bački zec".
Bilo je 48 lovaca odstrelili 90 zečeva
Ima se može se. u Čast dvojca bez kormilara ožeži.
Pa naravno ondaK je doktor ogledo zečeve (ko kokoške) da vidi koliko ima zečica, a koliko zečeva. Lovni radnik pa se brine Verovatno će to objaviti kao naučni rad
Čujem pitali su za moje zdravlje. Zahvaljujem. Volim i ja vas
Evodija kaže:
Bilo je 48 lovaca odstrelili 90 zečeva
Ima se može se. u Čast dvojca bez kormilara ožeži.
Opaaa... 48 lovaca - 90 zečeva?
Lepo...
Samo 90 komada? Ma to je u čast jubileja 90 godina LSV - 90 zečeva, ponela ih malo slavljenička euforija, pa se zaneli, a zekani platili glavom lovačko veselje. Kao nekad, 88 stabala za druga Tita, povodom 88. rodjendana!
Nadam se da su imali dosta municije!
Celo moja sekcija nema toliki plan odstrela zeca, a i inače ove godine nema zeca.
Sreća, pa sledeća godina nije jubilarna.
"Članovi stručne grupe iz LOVAČKIH SAVEZA su insistirali da se njihova rešenja ugrade u radnu verziju koja će ići u dalju proceduru donošenja, i to u vezi sledećih zahteva LOVAČKIH SAVEZA :
1. Da se LOVAČKI SAVEZIoznače kao imaoci javnih ovlašćenja, kojima se mogu poveriti pojedini poslovi državne uprave
2. da se lovačka udruženja koja su UČLANJENA U LOVAČKE SAVEZE, kao i sami LOVAČKI SAVEZI, označe kao pravna lica kojima se može poveravati obavljanje delatnosti od opšteg interesa
3. da se radi zaštiteLOVAČKIH SAVEZA iz ponuđene radne verzije zakona izbriše Komora lovnih radnika i licence u lovstvu
4. da lovnu kartu štampaju, distribuiraju i NAPLAĆUJU LOVAČKI SAVEZI"
Stručna grupa je samo delimično ispunila ove zahteve, pa otuda verovatno nezadovoljstvo lovačkih saveza zakonom.
SRAM VAS BILO!
Jel i ovo bilo u interesu lovaca kojih su vam puna usta???
SRAM VAS BILO!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lalo provalio si tajnu jednom našem "dragom" da ne kažem "qvarnom" forumašu bio je 15 novembra (55) rođendan. E u tu čast bio je organizovan lov, ali nisu se svi odazvali, pa su onda rekli može svako po dva
Novi statut je spominjao samo onaj ko se sekira (Boba Grdinić)
A drug je otišao daleko na secerni pol da uči za DEDA MRAZA
pOZVANE SU I BOSTANDŽIJE IZ SREMA DA VIDE "TITA"
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Pišemo mi, otkrivamo lagano šta se sve i kako se radilo, a ja sve više imam osećaj kao da sam u nekom pozorištu u kojem se odvija dobro uvežban komad, u kojem svi učesnici odlično glume, samo što smo mi lovci kao publika uvučeni u predstavu da izigravamo statiste, ali i finansijere!
Te se malo nateže LSS sa LSV, pa se onda LSV nateže sa Upravom za šume, pa se Uprava nateže sa Sekretarijatom, pa se LSS nateže sa LSCS, pa LSV se malo nateže i tamo i ovamo...
Jednom rečju, opšte natezanje, skoro da se ne zna ko je sve koga nategao!!!
Krajnji rezultat će biti da su svi nevini, a lovci nategnuti!
G. kladio sam se da ćeš se večeras javiti.
Bilo danas veselo sa Mićom Boškovićem na UO pa posle
MOŽDA JE ISTINA "TAMO NEGDE". Ali dovešćemo je ovde polako. Nema donacija, pa nemožemo "OKTAVIJOM"
kako tvoj ljubimac, jel prede.
Ja jednu stvar ne mogu da shvatim nikako, kako lovci ne kapiraju?
Pre par godina, planska dokumenta za LU je radila stručna služba LSV. Tada je sekretar LSV bio Zeremski, a zaposlen u LSV je bio Miloš Kunovac. Takodje, poslove upravnika lovišta su tada radili ljudi iz stručne službe LSV. Članarina je bila 700 dinara (valjda?), i uključivala je sve navedeno.
Danas, Zeremski je direktor ćerke firme LSV, u kojoj je zaposlen M. Kunovac, a ta firma radi iste one dokumente, koje sada naplaćuje LSV kroz članarinu, i prosledjuje 'Vojvodjanskom lovcu' doo (u strukturi članarine, 300 dinara je za predvidjeno za tu firmu!). Poslovi upravnika lovišta se takodje obavljaju od strane ćerke firme, i dodatno se naplaćuju (oko 200 000 dinara + PDV). Pride, Vojvodjanski lovac uzima još i proviziju od lovnog turizma, a verovatno učestvuje i u nekim 'projektima' koje finansira država iz Fonda za razvoj lovstva, koji opet pune lovci uplatama za lovne karte i kroz naknadu za korišćenje divljači (10%).
A članarina za LSV je 1400 dinara!!!
U medjuvremenu, broj lovaca članova je opao za barem 20%!
Situacija u lovištima nikad gora, barem po anketi na našem portalu, gde je preko 80% anketiranih izjavilo da divljači ima manje nego lane, i da je situacija lošija, ili konstantno loša!!!
Pa stvarno treba biti slep pored očiju, i ne ukapirati šta se dešava! Koliko lovačkih para se izvuče iz džepova lovaca, na ovaj način? I šta se dobije za te pare? Jedino što se sigurno dobija, jeste čir na želudcu i visok pritisak, kada se samo malo ozbiljnije pogleda šta se dešava.
Aferim, gospodo iz LSV: stvarno vodite računa o lovcima, a naročito o njihovim novčanicima! Čestitam vam jubilej, 90 godina LSV, ovako preko foruma, jer mi ne pada na pamet da se kao lovac - član LSV, pojavim na proslavi koju vi pravite od naših novaca. Sramota me je!
Lala kaže:
Ja jednu stvar ne mogu da shvatim nikako, kako lovci ne kapiraju?
Pre par godina, planska dokumenta za LU je radila stručna služba LSV. Tada je sekretar LSV bio Zeremski, a zaposlen u LSV je bio Miloš Kunovac. Takodje, poslove upravnika lovišta su tada radili ljudi iz stručne službe LSV. Članarina je bila 700 dinara (valjda?), i uključivala je sve navedeno.
Danas, Zeremski je direktor ćerke firme LSV, u kojoj je zaposlen M. Kunovac, a ta firma radi iste one dokumente, koje sada naplaćuje LSV kroz članarinu, i prosledjuje 'Vojvodjanskom lovcu' doo (u strukturi članarine, 300 dinara je za predvidjeno za tu firmu!). Poslovi upravnika lovišta se takodje obavljaju od strane ćerke firme, i dodatno se naplaćuju (oko 200 000 dinara + PDV). Pride, Vojvodjanski lovac uzima još i proviziju od lovnog turizma, a verovatno učestvuje i u nekim 'projektima' koje finansira država iz Fonda za razvoj lovstva, koji opet pune lovci uplatama za lovne karte i kroz naknadu za korišćenje divljači (10%).
A članarina za LSV je 1400 dinara!!!
U medjuvremenu, broj lovaca članova je opao za barem 20%!
Situacija u lovištima nikad gora, barem po anketi na našem portalu, gde je preko 80% anketiranih izjavilo da divljači ima manje nego lane, i da je situacija lošija, ili konstantno loša!!!
Pa stvarno treba biti slep pored očiju, i ne ukapirati šta se dešava! Koliko lovačkih para se izvuče iz džepova lovaca, na ovaj način? I šta se dobije za te pare? Jedino što se sigurno dobija, jeste čir na želudcu i visok pritisak, kada se samo malo ozbiljnije pogleda šta se dešava.
Aferim, gospodo iz LSV: stvarno vodite računa o lovcima, a naročito o njihovim novčanicima! Čestitam vam jubilej, 90 godina LSV, ovako preko foruma, jer mi ne pada na pamet da se kao lovac - član LSV, pojavim na proslavi koju vi pravite od naših novaca. Sramota me je!
Pa Lalo, a što nebi uzimali kad mogu!!..ajde to kaži na nekoj skupštini nekog LD-a pa ćeš da vidiš kako bi prošao, dobro bi bilo kad i batina nebi dobio, a sve od onih koji o lovstvu znaju samo da treba nešto da plate, ali zato kad se uzme puška sve i mlate...bitno je da se ide i tuče, a što je sve češći komentar...slabo ima divljači..nikom ništa!!..ma treba bre derati , pa dok ide, ide...ionako neće još dugo!!...mislim da smo jako blizu granici sa koje nema povratka, ako je već nismo i prešli u nekim segmentima uređenja lovstva i kod nekih vrsta divljači!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Valjda se naši lovni stručnjaci sve više uzdaju u činjenicu da su resursi u lovstvu obnovljivi - jesu, ali jako malo vremena treba da se nešto pomlati, a daleko, daleko više vremena treba, da se fondovi divljači oporave.
Čini mi se takodje, da se još više uzdaju u kokošije pamćenje lovaca, i prostu logiku da ima dosta ljudi koji su spremni da zbog par odstrela žrtvuju dosta toga, uključujući i svoj obraz.
Moram priznati, da stručnjaci iz LSV obilato koriste ovo gore navedeno, a da im uprave LU u tome obilato pomažu, tolerišući svakojake brljotine po lovištima - sistem 'ne diraj me, ne diram te!'.
Ako ćemo već fotografijama da divanimo, evo jedne fotografije sa keja pored Dunava u Novom Sadu, ispod petrovaradinske tvrdjave - na keju, ispod mosta, je grafit dobro vidljiv sa novosadske strane - da li je ovo možda poruka za LSV?
Klik na sliku, za uvećanje:
Ukoliko bilo ko od clanova U.O. LSCS dodje na proslavu LSV-a kao moralan cin podnecu ostavku na clastvo u U.O. LSCS-a jer ne mogu da sedim sa ljudima koji jedno misle a drugo rade!!
Jednom su nas pustili niz vodu i meni je to dovoljan signal da kad god budu mogli da ce nas zajebati ponovo!!
slavaplana kaže:
Ukoliko bilo ko od clanova U.O. LSCS dodje na proslavu LSV-a kao moralan cin podnecu ostavku na clastvo u U.O. LSCS-a jer ne mogu da sedim sa ljudima koji jedno misle a drugo rade!!
Jednom su nas pustili niz vodu i meni je to dovoljan signal da kad god budu mogli da ce nas zajebati ponovo!!
Svaka cast svima ali princip je princip!!
Slavo
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?