Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Gedza66

papiga kaže:
Pa upravo to i pitam u komsijskom LU su se podelili i novoformirano LU je zakljucilo ugovor sa ministarstvom bez ikakvog spominjanja LSSa

Papiga, o čemu je novoformirano LU zaklljučilo ugovor sa ministarstvom (i kojim) bez ikakvog spominjanja LSSa? O dodeli lovišta? Kog lovišta, kada je formirano, kada je izašao konkurs?

Siguran sam da u užoj Srbiji još uvek nije ustanovljeno ni jedno lovište a kamoli da je raspisan konkurs.

Što se tiče diskusije oko članstva u LSS, evo kako je to predvidjeno Statutom udruženja iz Vlasotinca.

Član 54.
Lovačko udruženje može biti član Lovačkog saveza Srbije i drugih saveza. Odluku o članstvu donosi Skupština udruženja na predlog Upravnog odbora.

A Vlada Mladenović je mislio da ćemo primerak predloga Statuta prihvatiti zdravo za gotovo. Ma to kod nas Gedža ne pali.Stari
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

djosa69
 Tako je Gedžo.KolceTrt Milojka

Sremac75
 Znači Vlasotinčani su sa Neštincima u onih 10% koji nisu naseli na "gotov Statut"!
Bravo 2

Ili to ima malo veze i sa Gedžom66 i Sremcom75!Hmmm
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Nikola Vojinovic

Gedza66 kaže:
Što se tiče diskusije oko članstva u LSS, evo kako je to predvidjeno Statutom udruženja iz Vlasotinca.

Član 54.
Lovačko udruženje može biti član Lovačkog saveza Srbije i drugih saveza. Odluku o članstvu donosi Skupština udruženja na predlog Upravnog odbora.

A Vlada Mladenović je mislio da ćemo primerak predloga Statuta prihvatiti zdravo za gotovo. Ma to kod nas Gedža ne pali.Stari

Pozdrav Gedzo, ne smem da tvrdim ali mislim da je vecina Udruzenje sa juga za primer koristila Statut LU Nis, koji je po mnogima ocenjen kao jedan od najbolje uklopljenih sa novim zakonom! Inece je na 27 strana i 74 clana...

Čl.56

LU "Niš" može da bude član Lovačkih saveza, asocijacija i organizacija, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, a u svemu u skladu sa važećim propisima Republike Srbije.

Priroda, kerovi i lov!

elko
 Član 20.
Lovište se daje na gazdovanje jednom korisniku lovišta koji ispunjava uslove iz čl. 24. i 57. ovog zakona. Lovište se može dati na gazdovanje preduzeću ili Lovačkom savezu Srbije. Lovački savez Srbije gazduje lovištem preko lovačkog udruženja organizovanog na području na kome je ustanovljeno lovište a koje je njegov član. U slučaju iz stava 3. ovog člana lovačko udruženje mora ispunjavati uslove iz čl. 24. i 57. ovog zakona. Lovištem ustanovljenim na području nacionalnog parka gazduje preduzeće koje upravlja nacionalnim parkom. Lovište se daje na gazdovanje na određeno vreme koje ne može biti kraće od 10 godina. Korisnik lovišta ne može lovište ili njegov deo ustupiti drugom korisniku na gazdovanje ili ga dati u zakup, ako ovim zakonom nije drukčije određeno. Lovački savez Srbije i lovačko udruženje zaključuju ugovor kojim uređuju međusobna prava i obaveze u pogledu gazdovanja lovištem na koji saglasnost daje ministar.
Da pojasnim: Ni po Zakonu o lovstvu iz 1993 ( gornji citata ) LU nisu morala da potpisuju ugovore sa državom preko LSS, čak naprotiv, Zakonom je data mogućnost da se lovište MOŽE DATI NA GAZDOVANJE PREDUZEĆU ILI LSS ali je i tim Zakonom prednost data JEDNOM KORISNIKU - u ovom slučaju LU.Na ugovor LSS i LU kao i na njegov raskid saglasnost daje ministar ( na svakom ugovoru postoji klauzula o saglasnosti ministra ).Nema sklapanja ugovora ili raskida između LSS i LU bez saglasnosti države jer bi to dovelo do situacije nemogućnosti gazdovanja delom lovne teritorije što državi nije u interesu, iako postoji pravna mogućnost da se država saglasi o davanju lovišta, koje je oduzeto jednom korisniku , drugom korisniku npr.susednom LU kje je verno LSS ili da država poveri privremeno gazdovanje javnom preduzeću( npr.Srbijašume ).Ovaj put je jako dugačak i nije u interesu državi.zoran popović preti raskidom ugovora ( čak je pokušao da u tom kontekstu dobije zeleno svetlo od predstavnika ministrastva - ali ništa ) ali praznom puškom - nezna momčić šta je prazno a šta puno, malo šale.nema zoki od tvoje inicijative ništa.Rad LSS i svih onih koji su lepo živeli od lovačkih para biće potpuno urušen sklapanjem ugovora između LU i države Srbije, ako se najodgovorniji ne dozovu pameti i konačno LU ne ponude konkretnu saradnju za članarinu koju im izimaju.Nema više otimačine za virtualne poslove.da još napomenem da su do Zakona iz 1993 LU dobijala lovišta od, sada lokalne samouprave, a tada opština.

Deo teksta saopštenja koje je prosleđeno medijima na konferenciji za novinara u prostorijama LSCS dana 04.04.2012 godine sa početkom u 13 časova.Prisutni su bili predstavnici nekoliko televizija, štampanih medija, i radio stanica - TV Kragujevac,K9, TV Hapy, TV Zlatousti, Novosti, Politika, Beta, Svetlost,Tanjug, Blic, Kragujevačke novine,Kurir ).
Ispred LSCS najodgovorniji, konferenciju je vodio S.Madžarević kao glavni urednik Lovačkog glasnika.

''Zato, lovci Centralne Srbije traže od Skupštine Lovačkog saveza Srbije da ispoštuje svoju odluku i istraje na pripremi predloga novog Statuta, koji bi prošao javnu raspravu kroz lovačka udruženja. Ukoliko se ovo ne ispoštuje, Lovački savez Centralne Srbije tražiće odgovornost predsednika Lovačkog saveza Srbije i predsednika Skupštine LSS.Razlozi za to su i neodržane poslednje dve Skupštine LSS, zbog nedostatka kvoruma. Nastojanje Lovačkog saveza Centralne Srbije, u novoj reorganizaciji lovstva Srbije, kojim su krenula lovačka udruženja sa ovog područja, ogledaju se kroz povratak volonterizma, vraćanje poverenja lovaca u rukovodeće strukture, aktivna uloga Saveza u povećanje fonda divljači i stvaranje sveukupne povoljne klime u lovstvu i zaštiti prirode i divljači. Zato, i poslednji zaključci najviših rukovodećih struktura Saveza i lovačkih udruženja centralne Srbije, su i poslednji pokušaj da se prevaziđu nesporazumi sa Lovačkim savezom Srbije, i da lovstvo Srbije svoju budućnost gradi na regionalizaciji i modernim i savremenim tokovima lovstva, koje danas traži moderna Evropa i svet.''

Još jednom upućujem kolege sa foruma na tekst u Lovačkom glasniku - imate ceo broj na sajtu LSCS čiji je autor Miodrag Strnad koji objašnjava postupak i uticaj LSS oko donošenja ZoDiL i tekst oko formiranja LSCS na ovom forumu - novosti iz LSCS.Pozdrav

slavaplana
 Da LSS sve vise srlja u propast jeste i cinjenica da su poslata pisma koja dovode sama po sebi do pitanja STA TO RADI PREDSEDNIK SKUPSTINE I STA JE NJEGOV POSAO??????

Da bi i ostalim clanovima bilo jasnije o cemu se radi objavicu skenirana pisma kako bi vecina lovaca videla cime se sve sluzi sadasnji predsednik skupstine TICA!!!
Ja sam se ljudski smejao i nisam mogao da verujem u sadrzinu istog!!!

Ne postize se nista time ako se pojedinci kazne sa 20% manjom platom u LSS kako bi se istima stavilo do znanja ko je GAZDAFrown a ko obican radnikMolitva !!!!!

To samo dovodi do URUSAVANJA SOPSTVENOG ugleda i pozicije na kojoj se nalazi sadasnji predsednik ZORAN DR. POPOVIC!!!POSTOVANJE se zaradjuje na drugi nacin a ne REPRESALIJAMA prema radnicima LSS koji nemisle kao ON!!!!!!!Sad

Dokument 1: www.srbijalov.com...

Dokument 2: www.srbijalov.com...

Dokument 3: www.srbijalov.com...

slavaplana
 gos.TICO jer ti znas covece sta radis????

Koji ti predlog statuta usvajas na radnoj grupi koji je VLADA PRAVNIK predlozio a bezis od istine sta je to radna grupa radila i sta je ista usvojila STO VAMA IZ LSS NIKAKO NEODGOVARA!!!Batali se corava posla i prestani da glumis i da NAREDJUJES!!!!

Vi ste definitivno izgubili kompas u LSSi zato ce Vas lovci lepo nagraditi tj.POSMENJIVATI da Vam se svi smeju i da budete upamceni kao NAJGORI OD NAJGORIH koji su vodili LSS!!!

Pomocicemo Vam ,bar mi sa ovog foruma da PROPADNETE DOSTOJANSTVENO i "ISCISCENO" KAKO VI TO KAZETE

gos.TICO zasto Vas juce VOJVODJANI NISU PRIMILI DA SE VIDITE(BEUKOVIC i PAZIN)?????Nece Vise niko sa Vama da diskutuje i da se bilo sta dogovara jer morate da LETITE IZ LSS i Vi i predsednik ZORAN DR.POPOVIC!!!!Mogli ste kao ljudi da se povucete da odete neukaljani i neprozivani a vi ste izabarali gori po Vas nacin i to ce vam biti omoguceno!!!

BRUKA I SRAMOTA STA pokusavate da provucete oko STATUTA!???

GDE JE PREDLOG RADNE GRUPE I STO GA KRIJETE ???

NEODGOVARA VAM !!!!!

Skupite hrabrost i iznesite ga javno da lovci vide sta je ta radna grupa i radila koju je SKUPSTINA ovlastila za tako nesto a ne da poturate PREKO NADZORNOG ODBORA i statut VLADE PRAVNIKA koji je i pisao one ogledne primerke za udruzenja na koje su se malo njih upecali za OBAVEZNO CLANSTVO U LSS!!!!!SRAMOTA!!!!!!!!!!

Sremac75
 Znači Tica će da leti....logično!
Sa Ćeranićem ćete se ćerati....logično!
A Popoviću bi onda sledio pop....tragično!
HaHaHa
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 PREDSEDNIK SKUPSTINE NAREDJUJE NADZORNOM ODBORU??????

DA SE NISI MALO ZAIGRAO TICO??????Jaooo

DakiNS
 Au što će da leti perjeeee
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

slavaplana
 Glavu o zid COVEK NEMA POJMA!!!!

Izgleda je preca odluka U.O. LSS nego odluka SKUPSTINE i formirane komisije koja nikako da kaze sta je to radila GODINU DANA!!!

Ovo je KRAJ LSS!!!!

Da vidite samo koliko ce udruzenja posle svega da uplate clanarinu LSS!!!!Zakopali su sami sebe ali ako TAKO TREBA!!!!

Djura33
 Jeli, Admini, jel ovde zabranjeno da se komentarise nesto, ili sta? Ili samo Slavi nesme nista da se kaze?

Mozete Vi da brisete svaki moj upis, nije problem, al cemu onda sve ovo??

Sta sam lose rekao?
Sto brisete moje upise, ne veslam uvek sa vama u isti pravac?

Djura33
 Ja mislim, da je Slava preterao malo sa tim silnim kritikama na racun LSS-a, da cepljenje ne valja, da moramo u teskim trenucima da sednemo jos blize, a ne ovako.

To je moje misljenje!!

Lala
 Čitao sam ona pisma, i malo sam se začudio; nije mi jasno, da li predsednik Skupštine može, bez odluke Skupštine, da izdaje naloge Nadzornom odboru? Ko tu koga treba da kontroliše? Nadzorni odbor odgovara isključivo Skupštini LSS!

O isčišćavanju redova neću da kažem ama baš ništa! Možda je to pominjanje isčišćavanja, samokritički momenat u pismu?
Mislim da ovo što je u tim pismima, pokazuje kakvo mišljenje imaju u rukovodstvu saveza, o samoj Skupštini, i koliko uopšte zarezuju postojanje, odluke i ulogu Skupštine LSS. Da li predsednik Skupštine za ova pisma, i uputstva i naloge koje daje, ima odluku Skupštine?
Mislim da ova pisma nije trebalo ni napisati, a kamoli poslati.
Zaista se sada, sa ovim, preteralo u degradaciji i Saveza, i Skupštine Saveza.

Kako sme da se desi, da jedan čovek možda umisli, da je on sam Skupština LSS?

Radna grupa koju je formirala Skupština LSS treba izveštaj da podnese Skupštini LSS, i da je obavesti o rezultatima. Skupština LSS može taj izveštaj da usvoji ili odbaci, i da donese zaključke o tome. Predsednik Skupštine, na osnovu odluka Skupštine dalje postupa. Ne znam da je Radna grupa podnela neki izveštaj Skupštini. Ali zato vidim da predsednik Skupštine postupa.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Djuro TICA je sve rekao u ova tri dokumenta!!!

Jer tebi ovo OK sto radi LSS????

Ako je to ok ja sam onda zalutao u sve ovo!!!

Sta da cuvas kad covek ovo radi a da nezna koja su mu ovlascenja!!!

slavaplana
 DJURO SA KIM DA SE SEDNE MAJKE TI????

Sedeli su pre pocetka ove skupstine pa ZORAN DR. POPOVIC sve zaboravi da nekazem sto se dogovorio posle je prebacio na skupstinu!!!!Trazio je da se netalasa i da se usvoji prva tacka a posle ce prihvatiti drugu i sta je posle bilo????

DakiNS
 Ko visoko leti nisko padaStari
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

slavaplana
 Jer Vi vidite sta se ovde radi i ko vodi LSS i kako ga vode pred. skupstine i predsenik LSS????Kuda ga vode????

LSS ce morati da objasni SELEKTIVNO iskljucenje iz LSS i pored cinjenice da jos mnogo udruzenja nije izmirilo clanski doprinos u celosti a ista niti su opomenuta a nisu ni iskljucenja iz LSS ???Zasto ??/

Oni su podobni i dobri glasaci ali i to ce doci na dnevni red kad dodje do raskida ugovora od strane LSS!!!

Objasnice LSS zasto udruzenja sa 1000 lovaca koja su LSS uplatila 300clanarina a ostalo nista ISKLJUCENA a pojedina jesu???
Da li se u ovom slucaju postuje ugovor ???
Kako sad 2 nacina pa koga HOCU koga NECE????

slavaplana
 Da nece kao JANIC da placaju za proslu godinu RETROAKTIVNO!!!!!ROFL

Jank
 Posle svih ovih upisa, vidim da je džabe gluvom govoriti i slepom pokazivati....Pošto ne moramo da budemo članovi nijednog Saveza, neznam zašto smo se uopšte i učlanjivali, koji će mi đavo nešto što mi ne treba....Kakav je to Savez koji ima tradiciju dugu gotovo 120 godina. Šta li je taj Savez radio predhodnih 120 godina....koliko vidim "samo pljačkao lovce"....
Lovački Savez Srbije je Institucija koja čuva i neguje tradiciju lovstva u Srbiji. Niko nema pravo da ruši takvi jednu instituciju sa toliko dugom tradicijom....Ljudi koji su doveli do urušavanja ugleda jedne Institucije koja se zove LSS treba da odu zauvek iz lovstva .....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,158,372 posete www.srbijalov.com