Drugi pišu...
|
Tomash |
Objavljen 20.09.2017. 18:12
|
Veteran
Upisa: 740
Pristupio: 04.02.2012. 17:44
|
Hvala Poslaniku Draganu Šormazu, na izuzetnom doprinosu u razoružavanju kolega...
Nadam se da neće dirati PA lovačko oružje(iako mogu zakonski), a mi pamet u glavu sledeći put kada budemo birali ko će nas predstavljati u lovačkim organizacijama....
Hvala Gargamele! |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 20.09.2017. 19:24
|
Lovčina
Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Неће дирати ПА оружје јер се то односи на фирме!
Нас нико није питао ко ће да нас представља. Мислим да моје ЛУ и није члан ЛСС ни ЛСВ, нити било којег савеза.
Не заборавите и допринос ХАОСА исто ;)
Мени стигло 7000рсд за Москита и Викинга
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
Tomash |
Objavljen 20.09.2017. 20:02
|
Veteran
|
AcaNik kaže:
Неће дирати ПА оружје јер се то односи на фирме!
Нас нико није питао ко ће да нас представља. Мислим да моје ЛУ и није члан ЛСС ни ЛСВ, нити било којег савеза.
Не заборавите и допринос ХАОСА исто ;)
Мени стигло 7000рсд за Москита и Викинга
Pitali su sve građane na izborima. Prosto i jednostavno.
To što su naši lovački predstavnici u skupštini tako glasali i prećutali sve.....to je ili neznanje ili namerno (birajte šta je manje loše...ne valja u svakom slučaju)
Ne odnosi se samo na firme, odnosi se na sve koji poseduju oružni list, samo što tamo neki paušalno određiju kome porez naplatiti.
Lepo ja rekoh, a zakon to isto kaže, nema više poreza na oružje za ličnu bezbednost, sada je sve jednostavno samo oružje, a ukoliko nije puška, onda te računaju kao pištolj, nebitno za šta ga koristiš.... Samo da i puške ne kategorišu po konstrukciji...onda je belaj,
A narodnim poslanicima i predlagačima jedno veliko: .......***/!"#"$&/)/(%"#$%$#%$&$%/$%#%&#/////%$%/$#%/#$%##############$ |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 20.09.2017. 20:21
|
Lovčina
|
Нема за кога да се гласа на тим изборима! Све од горег оца и још горе мајке!
Мени баш пише да се порез плаћа на Оружје за личну безбедност а за ПА ми пише да је ловачка пушка.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.09.2017. 20:55
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
PreCednici su došli po zadatku. Treba da kao predstavnici lovaca ne dozvoljavaju dizanje buke (ni kuke ni motike) lovačkih organizacija . Iako su i prethodni mnoooogo drpali lovačke novce ovi pored drpanja i ubijaju , svaku inicijativu oko spasavanja lovstva i adekvatnog predstavljanja lovaca . Krajnji cilj , pisao sam nebrojeno puta je razoružavanje kompletne nacije , i privatizacija lovišta , da bi tajkuni i šeici mogli nesmetano da istrebljuju šta je još ostalo .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Tomash |
Objavljen 20.09.2017. 21:34
|
Veteran
|
DakiNS kaže:
..., i privatizacija lovišta , da bi tajkuni i šeici mogli nesmetano da istrebljuju šta je još ostalo .
Kad smo već nahebali.... ja glasam za šeike.....
Bar će nam (ako ništa drugo) Divlje Svinje ostaviti.....
A domaći.... oni će sve ionako pojesti ili rasprodati.
hmmmmmm.... rekao bih nešto, ali ne smem, mada.....
gospodo, ako krene privatizacija lovišta....razumemo se svi....nismo džabe sve to u lovištima gajili..... nastavite rečenicu sami i za sebe (ja sam eksplicitno protiv bilo kojeg kršenja zakona) , a vama na volju |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 21.09.2017. 09:08
|
Lovčina
Upisa: 1043
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Hm, dalji rodjaci tih seika u BIH vole da love svinje mada ih ne jedu bas ili jedu malo kad su van grupe i love sa Srbima. To samo znaci da ce vise divljaci biti u supermarketima.
Nama ako ostanemo neaktivni ostaju serpe i lonci u pogonu a mozemo i da prepunjavamo i dodajemo drugu pusku u lovu na ptice.
Malo li je lepote gledati kako drugi love.
Od vlasti mi muka a od opozicije imam dijareju .
I to bas zato sto poznajem dosta ljudi iz njihovog bliskog okruzenja i stranaka.
Ali nije tako od juce. Kada su radile pistaljke ja sam imao to "zadovoljstvo" da njihove predvodnike znam vec ko zle pare pa sam nekim mojima govorio da ce videti za koga piste ne misleci da oni stari valjaju.
To cim nesto ne zna nista i ne zna sta ce od sebe uclani se u partiju.
I kad god pomislim da gore od ovog ne moze uvek me sledeci demantuju.
Ako lovci i dalje ostanu neaktivni i pod sedativima ne pise nam se dobro to je sigurno. Pitam se bas kako izgledaju ti sto sede u telima LSS i LSV. Znam mozda da vecina nema placenu funkciju i da to rade da ih tamo neko nesto (iako zna sta ovi moraju da odgovore) pita kad ih vec kuci niko ne pita.
Ja nekako licno i ne mislim da je Zakon o oruzju toliko los odnosno ne vidim nista lose u uslovu da vidis, cujes i imas ausvajs psihijatra da bi lovio. Mi i nismo imali vreme da policija nije imala diskreciono pravo da odluci da li neko moze da ima oruzje vec je vise problem sto ga ponekad i pocesto daju kriminalcima koji i vec imaju nelegalno.
Toliko vec sam vise kivan na medijsku hajku protiv lova, svega sto je tradicionalno kao i neaktivnost LSS iLSV. Ajd sto nam je predsednik takav to sam i ocekivao ali ima tu ljudi koji su po 2-3-4 decenije u lovstvu a pustaju da budu marionete i da bespogovorno aminuju nerad i javasluk. |
|
|
|
ProfiHunter |
Objavljen 21.09.2017. 12:58
|
Član
Upisa: 92
Pristupio: 19.09.2016. 21:21
|
Planinko011 kaže:
Hm, dalji rodjaci tih seika u BIH vole da love svinje mada ih ne jedu bas ili jedu malo kad su van grupe i love sa Srbima. To samo znaci da ce vise divljaci biti u supermarketima.
Nama ako ostanemo neaktivni ostaju serpe i lonci u pogonu a mozemo i da prepunjavamo i dodajemo drugu pusku u lovu na ptice.
Malo li je lepote gledati kako drugi love.
Od vlasti mi muka a od opozicije imam dijareju .
I to bas zato sto poznajem dosta ljudi iz njihovog bliskog okruzenja i stranaka.
Ali nije tako od juce. Kada su radile pistaljke ja sam imao to "zadovoljstvo" da njihove predvodnike znam vec ko zle pare pa sam nekim mojima govorio da ce videti za koga piste ne misleci da oni stari valjaju.
To cim nesto ne zna nista i ne zna sta ce od sebe uclani se u partiju.
I kad god pomislim da gore od ovog ne moze uvek me sledeci demantuju.
Ako lovci i dalje ostanu neaktivni i pod sedativima ne pise nam se dobro to je sigurno. Pitam se bas kako izgledaju ti sto sede u telima LSS i LSV. Znam mozda da vecina nema placenu funkciju i da to rade da ih tamo neko nesto (iako zna sta ovi moraju da odgovore) pita kad ih vec kuci niko ne pita.
Ja nekako licno i ne mislim da je Zakon o oruzju toliko los odnosno ne vidim nista lose u uslovu da vidis, cujes i imas ausvajs psihijatra da bi lovio. Mi i nismo imali vreme da policija nije imala diskreciono pravo da odluci da li neko moze da ima oruzje vec je vise problem sto ga ponekad i pocesto daju kriminalcima koji i vec imaju nelegalno.
Toliko vec sam vise kivan na medijsku hajku protiv lova, svega sto je tradicionalno kao i neaktivnost LSS iLSV. Ajd sto nam je predsednik takav to sam i ocekivao ali ima tu ljudi koji su po 2-3-4 decenije u lovstvu a pustaju da budu marionete i da bespogovorno aminuju nerad i javasluk.
A sta je kolega po tebi resenje po ovom pitanju?
Kada je opsta poznata situacija da niko nece u nesto da se uplice iz razloga sto nema podrsku gde treba da je ima,a to je u visim instancama,ko nesto hoce da promeni i popravi pocinju opstrukcije odmah i saplicanje na svakom koraku.
Kazes kolega da ti je od vlasti muka a i od opozicije,pa to mislim svi mi vidimo,al na zalost nasu to su ti ljudi koje smo sami birali i koje cemo i ubuduce birati,najveci je problem sto smo kao nacija dosta zaboravni i dosta lakoverni,da toga nije i da se oni menjaju na svkih 2-3 godine,drugacije bi se i ponasali,zato i stoji ona narodna,kakav nam je narod takva nam je i vlast.
Tesko da mozemo da ocekujemo neki boljitak sa ovakvom strukturom lovaca u nasim udruzenjima,jer vecina i nisu lovci nego nosaci pusaka.
Lako je stici do vrha,mnogo je teze tu i ostati
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.09.2017. 13:34
|
Admin
|
Rešenje bi bilo u depolitizaciji lovstva. Da niko po zadatku ne dolazi za predsednika . Da na čelo lovačkih saveza dođu nekompromitovani pošteni ljudi koji neće lovce smatrati za kravu muzaru, nego brojnost lovaca iskoristiti u borbi za lovačka prava. Što se tiče zakona o oružiju , ne da je loš nego mislim da je katastrofalan. Najviše što bode oči je famozno diskreciono pravo , kao sredstvo prisile kojim kojekakve nestručne osobe svojim neznanjem i nestručnošću pobijaju proverene specijaliste koji svoje mišljenje daju na lekarskim komisijama. Zabranom nošenja oružija date su odrešene ruke kojekakvim razbojnicima da rade šta hoće bez mogućnosti da se žrtva odbrani. Postavljanjem paritjskih "drugova " totalno se obezglavljuju ionako inertne lovačke organizacije a lovačke pare se tope . Policiju i sudstvo uopšte ne interesuju velike pljačke u savezima, a postojeća vlada se trudi da dovrši ono što su prethodne vlade propustile.
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 21.09.2017. 13:48
|
Veteran
Upisa: 604
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|
^ Tako je Daki, ali ... da bi se to postiglo, mora ceo drzavni i politicki sistem da se promeni, jer je on deo toga! Nema promena bez kompletne promene drzavnog i politickog sistema.
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 21.09.2017. 14:43
|
Lovčina
|
Što se tiče zakona o oružiju , ne da je loš nego mislim da je katastrofalan. Najviše što bode oči je famozno diskreciono pravo , kao sredstvo prisile kojim kojekakve nestručne osobe svojim neznanjem i nestručnošću pobijaju proverene specijaliste koji svoje mišljenje daju na lekarskim komisijama. Zabranom nošenja oružija date su odrešene ruke kojekakvim razbojnicima da rade šta hoće bez mogućnosti da se žrtva odbrani.
U sustini mi svi mislimo slicno o tome kako bi trebalo da bude sto se tice oruzja ali ja sam krajem osamdesetih kada sam kupio prvo oruzje znao da bez urgencije nekog iz policije ili nekog "bitnog" bilo nemoguce dobiti oruzje.
Verujem da je i sada tesko bez molbe makar nekog pozornika zavrsiti brzo posao. Ne mogu da kazem koliko je ljudi osetilo to "diskreciono pravo" jer sam u lovu uvek bio okruzen ljudima koji oruzje vec imaju a za ovo 30 godina sto se batrgam oko lova nisam cuo od nekog da nije imao tuce, preksajne i krivicne prijave da je bio clan drustva a da mu nisu davali oruzje.
Mozda gresim ali eto ja ne upoznah.
A obaska sto neke vodje navijaca sa desetinom prijava ispada da vezbaju sa vojskom long range ili sta vec.
Nisam bas ni pitao policajce na osnovu cega oni to cene ako nekom uskracuju pravo a mozda je znacajnija bojazan da ne pocnu sada da nas samaraju sa uslovima za zadrzavanje oruzja. |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 21.09.2017. 15:10
|
Lovčina
|
A sta je kolega po tebi resenje po ovom pitanju?
Za pocetak miran protest zbog odnosa drzave i medija prema lovstvu i pravu na oruzje
http://www.alamy....34023.html
http://www.alamy....43936.html
Tesko da mozemo da ocekujemo neki boljitak sa ovakvom strukturom lovaca u nasim udruzenjima,jer vecina i nisu lovci nego nosaci pusaka.[/quote]
Ja po sebi smatram da vecina lovaca se bavi lovom da bi bila u prirodi, uzivali u divljaci i lepim dogadjaima, druzili se sa kolegama od kojih neki postanu ti dobri prijatelji (iako su neki "nosaci pusaka"), a nisu u lovu zbog vodjenja politike kako lovacke tako i drzavne kao i da uslov za lov nije bas doktorat na temu "kako poboljsati strukturu trofeja i genetski potencijal divljaci".
Samo su se previse razmahali ovi malo zeleni, iako ih i nema previse, i po svim medijama bucu kao nacisti protiv nas. Cak neki tetovirani bilderi po medijima prete potencijalnim zlostavljacima zivotinja da ce ih oni licno "obici" kao da im je neko podelio serifske znacke pa to oni mogu.
Neka policija radi svoj posao a oni nek rade sklekove.
Mi da nas prebroje uzivo i da se vidi da nas ima 100 puta vise. Vidim da je pokuda i na NAOS a ja mislim da bi trebalo da delujemo u istom pravcu.
Zato jedan dan do kraja sezone u zelene uniforme i markere na sebe pa u setnju istog dana u 4-5 gradova Srbije (cisto da onaj iz Crne Trave ne putuje dalje od Nisa a oni iz Subotice do NS) a sve mirno i dostojanstveno i regularno prijavljeno.
Ko to da pokrene? Ne znam ali znam da predsednik LSS nece. |
|
|
|
krilas |
Objavljen 21.09.2017. 16:41
|
Veteran
|
^Dobro pitanje kolega Planinko. Jesi li ga postavio i sebi , pre nego meni ?!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.09.2017. 16:44
|
Admin
|
Kolega Planinko očito je da pomno ne pratiš forum ,
http://www.srbija...9#comments
Ko to da pokrene? Ne znam ali znam da predsednik LSS nece.
On je i došao da takve stvari spreči a ne da pokreće.
U ono vreme kada smo mi tražili nabavnu dozvolu barem nisu bez razloga oduzimali oružije kao na primer sada.
Što se tiče NAOS-a koliko se sećam neko od njih je učestvovao u izradi predloga zakona. Dizvineš , usrane gaće teško se peru.
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 21.09.2017. 19:17
|
Veteran
|
U redu je Daki. Imas pravo.
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 21.09.2017. 19:18
|
Lovčina
Upisa: 1294
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Ja sam jednom to javno reka i tada sam bio napadnut,a i dalje stojim iza toga i tvrditim da je taj NAOS vise zla naneo nama vlasnicima oruzija nego i jedna NVO i Zeleni zajedno.Kada se kroijo zakon mudro su cutali i trljali ruke jer su sigurno imali neku semu da uzmu lovu verovatno da oni budu krovna organizacia i glavni za obuke rukovanjem vatrenim oruzijem ali kada su videli da su izigrani i nasamereni i da ce ostati kratkih rukava onda su kao poceli da se busaju. Ali voz je prosao i sto kaze Daki jednom kada se useres u gace koliko god da ih peres fleka ostaje,a oni ne samo gace oni su i carape ulitali.Jedino ko je profitirao od novog zakona su oni koji imaju licencu za obuku rukovanja vatrenim oruzijem.I jos jedno ja sam evo vec 19godina lovac i za sve te godine ja se ne secam da smo mi lovci ikada bili pitani dali smo za to ko ce nam voditi LSS i LSV vec su to uvek birali oni tamo neki koje vecina nas ni ne poznaje,a glasali u nasa imena. |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 22.09.2017. 10:00
|
Lovčina
|
Ишао сам јутрос до станице. Предивна девојка ми је одмах дала потврду и са том потврдом се оде у пореску филијалу. Тамо напишеш молбу и чекаш да ти пошаљеу измењено решење умањено за МК пиштољ.
Ништа се не плаћа.
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 22.09.2017. 13:27
|
Lovčina
|
Nazalost dobar termin i mesto za neku akciju su bili NS i Sajam lova je objektivno vec propusten.
Pisao sam da bi trebalo nesto marketinski odraditi u smislu popularisanja lovstva kod mladih, ukazivanja da su lovci zaista koristan segment u ocuvanju fonda divljaci koje objektivno u ovoj zemlji ne bi ni bilo kada bi se to prepustilo krivolovcima i mocnicima. Samo u skladu sa vremenom bi trebalo da se ukljuce neke generacije mladjih ljudi koji bi uneli neku svezinu i koji bi krace i jasnije izrazavali svoje misli pred tv kamerama.
Lovim od 80tih, pa se preslo preko 90tih kada je posle rata moglo da se registruje puno oruzja kroz legalizaciju, pa kada pisem da Zakon nije bas katastrofalan mislim na ranija resenja i da je sada dopusteno tetivno oruzje, plus punjenje karabinske municije.
Zdrastveni uslovi za pilote su ukinuti i dovedeni na posedovanje vozacke dozvole.
Ne spadam u one koji misle da je ausvajs od psihijatra (posle ratova i ovog beznadja u kome se decenijama nalazimo jer ko nije u depresiji taj stvarno nije normalan) i posedovanje metalne kase ili sigurnosne sajle neka zaj...cija lovaca.
Moramo takodje biti pazljiviji jer pogresna adresa u licnoj karti koja podrazumeva da je oruzje tu i podlozno kontroli jeste prekrsaj nekih drugih propisa.
Zakon moze biti i bolji sigurno, porezi na luksuz su reketaski, a u ovoj zemlji i SFRJ su postojala ta diskreciona prava policije od kada znam za sebe a i iskreno zamislite da neko za koga policija ima saznanja da je mozda potencijalni terorista, da je clan sekte, da je dzihadista i sl. mora da da oruzje zato sto nema ni jedno krivicno delo? Da li treba cekati da u nekoj skoli ili vrticu isprazni 4-5 sarzera?
Ili ako je neko "odlezao" neko ubistvo ili razbojnistvo mora posmatrati kao nadalje nevin covek?
Sve zemlje EU, Rusija, SAD krse sve vise i osnovna ljudska prava, prisluskuju, pregledaju elektronsku postu sa i bez suda i toga je toliko danas da se vise ne moze ni nabrojati ali su prilike takve da ako to drzava ne radi bilo bi svega i po Srbiji.
Kod nas je uvek svaki zakom izvrgnut ruglu, zaobidjen sa sto krivina pa ce tek neki primeri pokazati gde ce dalje ici a mi lovci cemo podeliti sudbinu ostatka naroda koji je uskracen na drugim stranama. |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 22.09.2017. 13:39
|
Lovčina
|
Ако полиција има сазнања да је неко то све што си поменуо онда треба да прибави доказе и да то лице лиши слободе а не да га оставља да угрожаве друге и да пију пића са њиме! Полиција није хроничар па да се само оглашава да је био од ''раније познат полицији'' већ треба да ради свој посао. Пошто то није тако, онда је то дискреционо право изговор да полиција ради шта хоће мимо закона и тиме је стављена изнад закона!
|
|
|
|
Tomash |
Objavljen 22.09.2017. 16:57
|
Veteran
|
AcaNik kaže:
Ако полиција има сазнања да је неко то све што си поменуо онда треба да прибави доказе и да то лице лиши слободе а не да га оставља да угрожаве друге и да пију пића са њиме! Полиција није хроничар па да се само оглашава да је био од ''раније познат полицији'' већ треба да ради свој посао. Пошто то није тако, онда је то дискреционо право изговор да полиција ради шта хоће мимо закона и тиме је стављена изнад закона!
Ufffff....
Ovo je kratki opis stanja u Srbiji, ne bih ništa dodao, niti oduzeo.
Suva (i za poštene ljude potencijalno bolna) istina.... |
|
|