Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
laki
 nazalost prevelik fajl

izvinjavam se

Sasa frrr
 Daki, po meni mir na poletanje nema nikakvu vaznost u lovu, sem mozda u lovu prepelice jer cesto bude suvise blizu prepelici ali ne mora se i ne puca se po svaku cijenu. Inace sigurno da pas ima vece sanse da aportira ako prati divljac od poletanja, naravno da ne treba da prati 500m, nego do 50m i nazad.
Ovaj breton je po meni odlicno odradio marku, dovoljno dugo, oprezno.. Odobreno

DakiNS
 Moguće je na mir na poletanje i tako gledati, ali meni se desilo da bude nekoliko fazana u grupi pa ako pas krene trkom da prati prvog poletelog digne odjednom i 5-6 drugih koji su bili u blizini.I da ne zaboravim, ako je urađen dobro aport , psu je dovoljno pokazati pravac rukom da zna gde da traži palu divljač.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sasa frrr
 Na mom terenu se ne moze desiti da se digne toliko divljaci odjednom Smile U lovu na gustom terenu, npr,lov sljuke jako je vazno da pas vidi gdje je odprilike pala divljac, jer ako ptica nije ranjena i pada potpuno mirna, slazes se da ce je i psi sa jako dobrim nosom tesko naci jer ne ostavlja ni vizuelni ni mirisni trag, a jos teze ako ostane na nekoj grani, kamenu...
p.s ono krilo sto si mi poklonio, moguce da je odigralo vaznu ulogu za mog setera, sada je vec odlican i strstven lovac Odobreno

DakiNS
 U pravu si sve ovisi o vrsti i načinu lova a i lovnim terenima. Za razliku od Hercegovine kod nas u ravnici kada se sve očisti po njivama fazani ostaju u malobrojnim remizama eventualno kukuruzima i trski pa u lovištu(na primer komercijala) gde ih ima dosta budu često grupisani. Na primer Banatsko Aranjđelovo , lovili smo po samoj granici sa Rumunijom, koja ja zarasla u drač šipurak i drenjine , fazani se izvlačili grupno ispred nas tako da mno odstreljivali zaostale, pa ako pas potrči malo napred podigne po desetak komada. A što se tiče krila eno desetak se suši u šupi kao i dve kože od zeca , ako ne bude trebalo meni trebaće nekom drugom. Drago mi je što ti je koristilo.

Sasa frrr
 U pravu si, sve zavisi od nacina lova i terena. Odobreno Bravo za krila ;)

DakiNS
 JesamVan teme ali moram ti reći pre neki dan sam nešto pospremao i nađem još 4 ili pet komada a kada si ti bio kao da su u zemlju propali jedva jedno.Ostala krila pala iza starog frižidera pa ih nisam mogao tada naći.Grin

Sasa frrr
 Xe xe, dobro je da si jedno nasao, da nisam dzaba pjesacio do tebe..ali ne bi opet bilo dzaba bar zbog Mrvana, divan pas, bas je ostavljao utisak.. Ima li ista od ponovljanja legla?

DakiNS
 Za sada Cry

Sasa frrr
 Steta, bas steta, vjerovatno je do muzijaka, koliko znam vec ima poprilicno godina.. Jesi li pitao veterinara za neku opciju? Steta je da to ne ponovis, koliko sam primjetio i cuo svi stenci iz tog legla su odlicni i po izgledu i po radu.

DakiNS
 Mator pa zanemoćo. Hteli smo pre dva meseca da odradimo , kolega veterinar došao a ovaj zbog mirisa se toliko uplašio da nije bilo šanse, ima jako loše uspomene na veterinare jer je kao kuče bio veoma boležljiv. Na proleće ću ga razdvojiti na mesec dana od kuje pa možda se stari panj zapaliPas

Sasa frrr
 Taktika sa odvajanjem ti je za 10! Moglo bi da uspje Odobreno

DakiNS
 Što bi oni bili drugačiji, Postiš da malo zagori i eto nove ljubaviHaHaHa

kosmajski div
 [quote]DakiNS kaže:
Što bi oni bili drugačiji, Postiš da malo zagori i eto nove ljubaviHaHaHa[/quote
Pre tog zagorevanja u humanoj apoteci kupite tablete po imenu Tokoferol , to je vitamin E , pa mu dajte desetak tableta pre parenja, nije lose za starca, a pomaze.

DakiNS

kosmajski div kaže:
[quote]DakiNS kaže:
Što bi oni bili drugačiji, Postiš da malo zagori i eto nove ljubaviHaHaHa[/quote
Pre tog zagorevanja u humanoj apoteci kupite tablete po imenu Tokoferol , to je vitamin E , pa mu dajte desetak tableta pre parenja, nije lose za starca, a pomaze.

Znači kereća vijagra. Eto lepog saveta kolega Kosmajski za ovo imaš duploiveli

Samo još jedno pitanje. Kako se dozira?

DakiNS
 Danas sam u lovu video jedan lovac poveo kuče bretona od 4 meseca , svi smo ga malo popreko gledali a kolega Robija čak hteo da ga vrati. Ali ne lezi vraže kujica kao zvrk trči pretražuje ne boji se pucnja istina još nema nagona , rano je, samo me najviše iznenadilo kada je taj lovac rekao da je to od mojih pasa. Kroz razgovor saznao sam da je to praunuka od mog Zika.Grin

kosmajski div
 Tokoferol je vitamin E i daje se zenki ako zelite da se protera i zanemocalim muzjacima, po jedna tableta desetak dana.Kada asorbuje lek pokazace se to kao uspesno, ako bas skroz na skroz nije otisao u penziju.

kosmajski div

DakiNS kaže:
Danas sam u lovu video jedan lovac poveo kuče bretona od 4 meseca , svi smo ga malo popreko gledali a kolega Robija čak hteo da ga vrati. Ali ne lezi vraže kujica kao zvrk trči pretražuje ne boji se pucnja istina još nema nagona , rano je, samo me najviše iznenadilo kada je taj lovac rekao da je to od mojih pasa. Kroz razgovor saznao sam da je to praunuka od mog Zika.Grin

Kolega nemoguce da je nisi poznao.

DakiNS
 U Vojvodini se u poslednje vreme pojavilo dosta lepih bretona , i najčešće su oranž beli, a što se tiče prepoznavanja ipak je to praunuka , pa ni deca često ne liče na roditelje , čak šta više liče na komšijeHaHaHa

laki
 http://tinypic.co...np&s=6

drage bretonzdije,

ne bih da vas previse opterecujem ovim, evo jos jedne vrlo zanimljive situacije sa mojom KETI

znam da ste svi dugo godina u ovom, tako da vam ovo nije nesto novo niti nepoznato, ali, kod mene je sasvim

drugacija situacija,

zato,

molim za razumevanje i hvala!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,138,059 posete www.srbijalov.com