Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
chaki
 Tebe Slavo nista necu da pitam jer si svaki ideju zdravu razvodnio. Po ko zna koji put sam rekao da bi trebao da ucutis a ti kao da radis protiv lovaca i to ne samo svojih vec SVIH.

I jos nesto koliko vidim iz postova krenulo je pregrupisavanje ali ne na dobro vec na lose. Javno piskaranje i javno prozivanje i izbacivanje planova je postalo smesno. Rekao sam vec i ponavljam da se prestane i stane sa prozivkama i testiranjem njihovih zivaca. Shvatite ako odu oni oterace u propast i BUKVALNO SVE i jos dovesti sumara. Kad taj dodje nece nikome biti dobro. Ovakvim pisanjem je upravo to stvoreno. Nije bio pametan potez ovo javno pisanje i davanje bukvalno svakog svog poteza na uvid njima ali odluka vecine je takva. Nemojte samo posle da vas nigde nema i da kazete da niste krivi. Bicete mnogo krivi a neki najvise.

Umesto da ispravite jednu nepravilnost napravili ste mnogo gresaka i pogresnih poteza a to vise niko ne ispravi.

Slavo veliki si radnik i treba da radis ali si jako los menadzer i nisi da vodis posao. Sto pre shvatis bolje za tebe. Impulsivnost koja izvire iz svakog tvog posta te vraca mnogo unazad a sa sobom vuces sve ostale. Ignorises upise preterujes i neka ti se sa srecom prijatelju ali sa tobom na ovakav nacin ni na izvor vode da se napijem.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

chaki
 i jos da dodam da si Slavo svojim lupanjem ovde na forumu za poslednja 2 meseca naneo vise stete svojim upisima nego svi iz LSS I LSV zajedno. Oni su saveze kostali para a ti i imena i ugleda. Radi sta hoces ubuduce i kako hoces ali ti kao ADMIN na ovom forumu treba da zracis mudroscu i pamecu a toga u tvojim upisima nema. Poceo si da lupas kao otvoren prozor i ZAMOLIO BIH TE da se ne boris ni za moje ni za bilo cije interese jer bi svako dete trezevije u nekim trenutcima odreagovalo od tebe.

Radi i cuti jer cim progovoris eto problema. Posle tvojih upisa pocecu da branim i Popvica i Beukovica i sve ostale protiv kojih si se borio.

AMAN STANI VISE
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

slavaplana
 Chaki Ti se bori na svoj nacin a ja cu na svoj!!!

Zbog LUPANJA NA "FORUMU" kako kazes ides 7 dana na ODMOR!!!!

Da malo ohladis glavu!!!!

Posle VANREDNE SKUPSTINE cu izneti svoj prvi komentar na ovoj temi!!!!!

LSS nisu ni POPOVIC a ni TICA!!! Lomova ce tek biti u Vojvodini i oko njihovih novih saveza !!! Ne moze samo u Srbiji da se nesto desava a da Vojvodina bude imuna na sve ovo!! I tamo ce uskoro biti igranka samo polako!!!To nece moci da spreci niko!!!

Ako sam ja kriv za poslovanje i ove silne mahinacije u LSS SVAKA TI CAST!!!! Nemas pojma !!!

Kriv sam i za minus u kasi od 12.000.000din????

Kriv sam i za POZAJMICE????

ČUĆE SE!!!Dotle ti posecuj SVOJ sajt !!!Bye

slavaplana

slavaplana kaže:
Odluka oko osiguranja lovaca je doneta na skupstini LSS za proslu godinu za ovu godinu NEPOSTOJI NIKAKVA ODLUKA NI OKO CLANARINE NI OKO OSIGURANJU!!!LSS se finasira privremeno na osnovu vazece odluke od prosle godine(PRIVREMENO FINASIRANJE PO STATUTU) a u to spada clanarina od 500din i nista VISE!!ODLUKA oko OSIGURANJA nije doneta!!!
LOVCI U OVOJ GODINI NEMAJU OSIGURANJE U SRBIJI JER SKUPSTINA NIJE DONELA TAKVU ODLUKU!!Odluka o osiguranju koja je doneta u prosloj godini NEVAZI vise!!Raspitajte se malo i ti DJURO33 i ti Chaki!!

Vi se ritate u ovom slucaju jer ocito NEZNATE kako LSS funkcionise!!
Procitajte statut i onda me ispravite ako gresim!!!

sada je na snazi privremeno finasiranje LSS do odluke skupstine oko clanarine koju ta ista skupstina mora da donese!!!!OSIGURANJE NIJE DONETO NA SKUPSTINI ZA OVU GODINU???

Za Vojvodinu me bas briga sta vi radite i kako radite!!U Vojvodini su pojedinci pozurili a podele lovista pre izbora a neshvataju da ce KONKUS usled zalbe nezadovoljnih pojedinaca BITI VEROVATNO PONISTEN jer nije sproveden u skladu sa zakonom o divljaci i lovstvu!!!Toliko propusta ima da tonije meni razumno ali pusticemo nadlezne da kazu sta imaju!!!!

Djuro tema je LSS i ja VOJVODINU I OSIGURANJE LOVACA U VOJVODINI NISAM POMENUO!!!!LSS ima 500din iz CENTRALNE SRBIJE i 60 DIN OD LOVACA IZ VOJVODINE DO SLEDECE SKUPSTINE i to je na snazi kao privremeno finasiranje ISTOG!!!posto VOJVODJANI NISU IMALI NACIN TROSENJA PARA OD POVRACAJA CLANARINE KOJI USVAJA SKUPSTINA LSS VOJVODJANI DO DALJNJEG PLACAJU 400din po lovcu LSS i nemaju povracaj para!!!!

SVE sto nije jasno tu je CIKA SLAVA da Vam pojasni!!!Samo pitajte!!!Love

Ovo je tacno a Vi proverite!!!Bye

Lala
 Hajde da se smire strasti!
Zar ste našli vas 2 da se podžapate oko LSS i trgovine oko toga?
E da mi je neko rekao da će do ovoga doći...
Od rasprave o LSS i priče o mutljavinama, vi spustili raspravu na lični nivo?

Ohladite glave - niko nije blesav da ne vidi šta se desilo, i šta se dešava, niko nije mutaw da ne kapira ko je u ovoj priči možda iskorišćen. Ne treba nikom gurati prst u oko.
Smejaće vam se oni, koji su ovo zamesili, i koji će se posle svega, izgleda, na kraju izljubiti, sesti, pojesti i popiti, i proslaviti 'uspešan' dogovor. Bez 'okretanja unazad', ko je šta radio i govorio! Svima njima dobro, Bog da ih vidi.
A račun za piće, klopu i proslavu će ispostaviti lovcima, i meni i SLavi i Chakiju, i svima drugima.
Kad stvari odu predaleko, kao što su u vezi LSS i LSCS otišle, po mom mišljenju, onda nema više 'puj pike, ne važi'; onda se mora videti kolika je čija odgovornost, i u skladu sa tim snositi i posledice.
Odjednom sada svi postali konstruktivni, svi su 'prelomili', sve lepo, krasno i nacifrano? Ma hajde!?!

Jel ovo lovačka, ili narodna poslovica: 'vuk dlaku menja, ali ćud nikada!'?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala

paninm kaže:
sto dalje citam,sve vise mislim da je LU Senta uradila najpametniji potez,lepo izasli iz saveza, pa nemoraju da razmisljaju o ovoj zavrzlami.

Kako sad stvari stoje, izgleda mi da je Todorović na vreme postavio distancu, ali koliko sam ja shvatio, samo prema LSV. Da li to automatski znači distancu i prema LSS, ne znam, pretpostavljam da jeste tako.
A ja što više razmišljam, mislim da sam povukao odličan potez, što sam zamrzao članstvo u LU, čak razmišljam da i potpuno prekinem svako članstvo bilo gde, i da ostanem 'slobodan strelac', koji će loviti u komercijali isključivo. Zašto? Pa zato što će me koštati maltene isto (lažem, komercijala je nešto skuplja ipak), ali se neću nervirati oko muljanja bilo gde, počev od sekcije, preko LU, pa do saveza.
Zakon me ne uslovljava članstvom, lovnu kartu kupujem i ovako i onako. Ali barem imam slobodu da biram kada ću da lovim, gde ću da lovim i naročito sa kim ću da lovim.
Ako posle svega neko misli da me ubedi, da treba da budem član nekog LU, i da preko članarine u LU plaćam i LSV i LSS, trebaće mu baš debeli argumenti. Ja ih ne vidim.
Jedini argument koji je sad u igri, jeste da ove treba plaćati, da bi imali o čemu da pišemo! Grin Drugu neku vajdu ne vidim.

Djura33

slavaplana kaže:
Chaki Ti se bori na svoj nacin a ja cu na svoj!!!

Zbog LUPANJA NA "FORUMU" kako kazes ides 7 dana na ODMOR!!!!

Da malo ohladis glavu!!!!

Posle VANREDNE SKUPSTINE cu izneti svoj prvi komentar na ovoj temi!!!!!

LSS nisu ni POPOVIC a ni TICA!!! Lomova ce tek biti u Vojvodini i oko njihovih novih saveza !!! Ne moze samo u Srbiji da se nesto desava a da Vojvodina bude imuna na sve ovo!! I tamo ce uskoro biti igranka samo polako!!!To nece moci da spreci niko!!!

Ako sam ja kriv za poslovanje i ove silne mahinacije u LSS SVAKA TI CAST!!!! Nemas pojma !!!

Kriv sam i za minus u kasi od 12.000.000din????

Kriv sam i za POZAJMICE????

ČUĆE SE!!!Dotle ti posecuj SVOJ sajt !!!Bye

Mozes ti Slavo svakog da banujes, koji nije na tvojoj strani, a kritika i istina boli, jel da?
Neistomisljenike eliminisati je lako.

Sve tvoje upise, gde si naveliko najavljivao sta ce sve LSCS trpiti i sta nece, sve je to samo tvoja zelja, i molim te u buduce tako napisi, jer ti nisi LSCS, i predstavnik LSCS se na sastanku dogovorio sa drugim predstavnicima i krenulo se nekim putem, dobar ili ne cemo videti, a tebi nista nije dobro, i veruj mi, to puno forumasa vide isto tako.

Covece, pa preterao si. Pusti ljude da se dogovore, a ti se kandiduj na sledeceim redovnim ili vanrednim izborima za predsednika, jer obicno oni koji tako glasno vicu, samo to zele.

Aj sad na temu. Ja tebi jedno, a ti meni samo o tome, da odluke o osiguranju nema. Slusaj, ja tebi sad po treci put kazem, da lovci Vojvodini (a ti si tvrdio da nemamo), zbog njihove velike clanarine, kako ti kazes, imaju osiguranje, za 2012/13 godinu, a da li lovci iz centralne Srbije imaju, neznam.
Jel si sad shvatio? Nemoj opet da mi pises o nekoj odluci, ili sta vec.

Molimo boga svi, da ce dogovor uskoro pasti, i da regionalni savezi, koji su onda clanovi LSS-a, imati svoju clanarinu, itd. Nemam nista protiv. A da li treba ljude menjati ili ne, za to ima procedura, pa nek izvole.

Lala

Djura33 kaže:
Molimo boga svi, da ce dogovor uskoro pasti, i da regionalni savezi, koji su onda clanovi LSS-a, imati svoju clanarinu, itd. Nemam nista protiv. A da li treba ljude menjati ili ne, za to ima procedura, pa nek izvole.

Djuro, nemoj govoriti u ime drugih, molim te. Nemoj pisati da SVI misle kao što ti pretpostavljaš da misle.
Drugo, Slava je član UO LSCS, i neke stvari koje je pisao su bili stavovi tog istog LSCS. Šta se u medjuvremenu desilo, to nije pitanje za Slavu, nego za nekog drugog, i ne treba da Slavi bilo ko nabija na nos želju, da se LSS promeni, radi svog opstanka. Da li su ove najavljene promene ono što bi se želelo, to je drugo pitanje. O tome, o proceduri, i ko šta treba da izvoli, pa izvoleli su, ali im nije bilo omogućeno, zato da bi se par fotelja sačuvalo. Niti je poštovana procedura, niti su imali šumadinci priliku da 'izvole' - ako se ne varam, čak je bilo i svadje oko mikrofona!
Ja mislim da ovaj predlog 'savez saveza' nije dobar.
LSS je osnovan davno, kao savez lovačkih udruženja, pročitaj istorijat. Sada, zbog nekih razloga (mogu da naslutim samo kojih) neko smislio da ga krsti kao savez saveza. Zbog čega? Pa i u onoj velikoj bivšoj državi, nisu se ovako cepkali.
Ja sam mišljenja, da LSS treba da bude savez LU, organizacija, pojedinaca i preduzeća, koji žele da budu članovi. Formiranjem LSS kao 'savez saveza', kako ja vidim, se samo otvara opcija da se kolač vlasti, moći i novca u lovstvu, raspodeli na nekoliko zainteresovanih strana, i da se formira više 'parohija'. I da jedan drugom 'ne ulaze u atar'. Fragmentacija u najgorem smislu. Pa će tek da bude veselo, ako se na istom području recimo, formira dva neka regionalna saveza. Kad onda nastane makljaža...
Šta misliš, zašto se tako čvrsto drže za fotelje? Zašto su u stanju da jedan drugom kažu sve i svašta, reči posle kojih bi u nekoj kafani izbila tuča, i da posle par dana sednu lepo i naprave dil? Šta misliš da je razlog?
Lova, kolega, moć i upravljanje novcem. Da se ne lažemo! Ja ne mogu da (do)kažem da je neko maznuo pare, i to neću nikad ni napisati. Ali mogu da vidim i da razumem, šta ko radi, a često mogu i da vidim, zašto radi.
Pročitaj upis koji je postavio Elko, u probaj da u glavi zamisliš kako bi to što je napisao, moglo u praksi da funkcioniše, i razmisli o rizicima i mogućnostima da se u praksi izvitoperi ovaj sistem 'savez saveza'. A istoremeno imaj u vidu, imovinu koju poseduje LSS, to ne treba ni slučajno zanemariti.
Da li je iko u ovim dogovorima/trgovini, pominjao lovce i divljač? Da li je iko pitao lovce, kakav savez žele? Doveli su nas do granice kad molimo Boga, zaista, da LSS opstane (velika većina stavova), na bilo koji način, pa su onda odjednom prošli metamorfozu od 'uništavača' saveza, do njegovog spasitelja?
Ja ne mislim za sebe da sa toliki bolid, da to prihvatim, kao istorijsko dostignuće, pa da kažem: 'ćuti, samo nek su se dogovorili, nema veze šta!'. Nije tako, još kako ima veze u kom pravcu su krenuli.

kelt

samo za drustvo iz vrha

Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

duskodugousko

Lala kaže:

Djura33 kaže:

Djuro, nemoj govoriti u ime drugih, molim te. Nemoj pisati da SVI misle kao što ti pretpostavljaš da misle.
Drugo, Slava je član UO LSCS, i neke stvari koje je pisao su bili stavovi tog istog LSCS. Šta se u medjuvremenu desilo, to nije pitanje za Slavu, nego za nekog drugog, i ne treba da Slavi bilo ko nabija na nos želju, da se LSS promeni, radi svog opstanka. Da li su ove najavljene promene ono što bi se želelo, to je drugo pitanje. O tome, o proceduri, i ko šta treba da izvoli, pa izvoleli su, ali im nije bilo omogućeno, zato da bi se par fotelja sačuvalo. Niti je poštovana procedura, niti su imali šumadinci priliku da 'izvole' - ako se ne varam, čak je bilo i svadje oko mikrofona!
Ja mislim da ovaj predlog 'savez saveza' nije dobar.
LSS je osnovan davno, kao savez lovačkih udruženja, pročitaj istorijat. Sada, zbog nekih razloga (mogu da naslutim samo kojih) neko smislio da ga krsti kao savez saveza. Zbog čega? Pa i u onoj velikoj bivšoj državi, nisu se ovako cepkali.
Ja sam mišljenja, da LSS treba da bude savez LU, organizacija, pojedinaca i preduzeća, koji žele da budu članovi. Formiranjem LSS kao 'savez saveza', kako ja vidim, se samo otvara opcija da se kolač vlasti, moći i novca u lovstvu, raspodeli na nekoliko zainteresovanih strana, i da se formira više 'parohija'. I da jedan drugom 'ne ulaze u atar'. Fragmentacija u najgorem smislu. Pa će tek da bude veselo, ako se na istom području recimo, formira dva neka regionalna saveza. Kad onda nastane makljaža...
Šta misliš, zašto se tako čvrsto drže za fotelje? Zašto su u stanju da jedan drugom kažu sve i svašta, reči posle kojih bi u nekoj kafani izbila tuča, i da posle par dana sednu lepo i naprave dil? Šta misliš da je razlog?
Lova, kolega, moć i upravljanje novcem. Da se ne lažemo! Ja ne mogu da (do)kažem da je neko maznuo pare, i to neću nikad ni napisati. Ali mogu da vidim i da razumem, šta ko radi, a često mogu i da vidim, zašto radi.
Pročitaj upis koji je postavio Elko, u probaj da u glavi zamisliš kako bi to što je napisao, moglo u praksi da funkcioniše, i razmisli o rizicima i mogućnostima da se u praksi izvitoperi ovaj sistem 'savez saveza'. A istoremeno imaj u vidu, imovinu koju poseduje LSS, to ne treba ni slučajno zanemariti.
Da li je iko u ovim dogovorima/trgovini, pominjao lovce i divljač? Da li je iko pitao lovce, kakav savez žele? Doveli su nas do granice kad molimo Boga, zaista, da LSS opstane (velika većina stavova), na bilo koji način, pa su onda odjednom prošli metamorfozu od 'uništavača' saveza, do njegovog spasitelja?
Ja ne mislim za sebe da sa toliki bolid, da to prihvatim, kao istorijsko dostignuće, pa da kažem: 'ćuti, samo nek su se dogovorili, nema veze šta!'. Nije tako, još kako ima veze u kom pravcu su krenuli.

Bravo 2
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

DakiNS
 Izbegavam u poslednje vreme nešto ovu temu,pa se pitam zašto ? Da li zato što možda vidim malo dalje ( ne zbog Lale i njegovih naočarki), ili pročitam malo više(između redova), ali sve mi se više i više čini da kompletno rukovodstvo svih saveza duva u istu tikvu, a da ubični lovci samo pišaju uz vetar.Korenite promene u našim uslovima života su skoro nemoguće, prvenstveno zbog neinformisanosti lovaca a i nezainteresovanosti.prva pobuna primećuje se tek kada ih se udari po džepu sa povećanjem članarine.Interesantno posle plaćanja te iste članarine veliku većinu prestaje interesovati gde ti novci odlaze? Kako se troše? Imaju li osim lova još kakvih prava plaćanjem te članarine i sve ono što je u stvari od životne važnosti za očuvanje lovstva.Ključna reč u svim našim savezima,podsavezima, savezčićima ,upravama jeste NOVAC u prevodu po svaku cenu zadržati postojeću poziciju što bližu izvoru nezarađenog novca.Zarad toga u stanju su da izdaju najboljeg druga, saborca(koji to u stvari nije nego samo sredstvao da dođeš do vlastitog cilja) ideju ili pokret.Izvini bata Slavo ali mislim da si i ti poslužio samo kao potrošna roba.To vidim iz najnovije trgovine ili mi se samo čini.Ali po meni postignut je dogovor da LSSOstane istina u nešto manjem sastavu sa nijansu manjim prilivom novca a li taman za smanjen broj korisnika, LSCS sa novim foteljama za početak malim davanjima ali strpiće se malo pa će i oni krenuti istim stopama velikog brata.LSV ista postava isti igrači osim u slučaju da konačno oteraju Popovića da se otvori put Velikom Kuvaru.od LSV prema LSS. U stvari mislim da njegovi potezi jasno ukazuju na ciljeve jer u LSV tek predstoji oluja, osim ako Popović ostane gde jeste to će učvrstiti kuvarevu fotelju a samim tim i položaje poslušnika tipa Bruce i BB.Primećujem da kako se počeo ljuljati i tonuti brod LSS da su neku pacovi počeli napuštati tonuću brod , a pošto po poslednjim događajima mi se čini da je Tomica izbacio vodu iz broda pacovčići se polako vraćaju nazad jer im se spomenica iz 45 ne čini više bitna. Sve u svemu drage moje naivne kolege lovci daleko smo mi svi od osnovnog cilja jer političarska škola nije čist obraz, nego - JEDNO GOVORI ,DRUGO MISLI A TREĆE RADI.Zahebi koga možeš , ujutro u ogledalu slaži prvo sam sebe, mnogo je lakše to raditi kasnije drugima,i ne zaboravi brat - bratu dva prsta dublje. A mi krečimo i dalje, Slava podera tastaturu, u euforiji ponekad pobije i sam sebe,ali zaboravio na Bruta.Nažalost ima dva Bruta jedan lovac a drugi kinolog .Koliko Brutova imamo mi ostali ne smam ni da zamislim.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Koliko je ova tema postala interesantna i drugima, da su počeli da kopiraju upise, ne navodeći odakle, pogledajte na sledećem linku:

http://www.lorist.co.rs/forum/index.p...7.html#new

Tek ovi nemaju mere i obzira, pa ni elementarne kolegijalnosti. I to još na Veliki petak! Eee stvarno...

slavaplana

slavaplana kaže:
Da se ovo nije desilo Djuro LSCS NIKAD ne bi vise bio u LSS!!Budi siguran i to je bila odluka U.O. i SKUPSTINE LSCS!!!Nemam ja problem kako kazes sa LSS-om i ovo sto sam ja pisao nije bio samo moj stav vec odluka koju je LSCS morao da ispostuje!!!Sve je pokusano i posle druge neuspele skupstine svima je bilo jasno da LSCS nerazbija LSS vec da to rade ljudi koji vode LSS!!!

Ono sto je jos bitnije a videcete svi sta ce se desavati u narednom periodu LSS nema odluku oko clanskog doprinosa za ovu godinu!!!Ostaje da Centralna Srbija placa 500din a Vojvodjani kad im se vrati deo clanarine 60din!!LOVCI NEMAJU OSIGURANJE JER TAKVA ODLUKA ZA OVU GODINU NIJE DONETA!!!

Budite sigurni da veci broj udruzenja do varedne skupstine nece uplatiti ni DINARA za clanstvo u LSS dok se ovo vise neracisti !!!!

Da li ce Popovic i Tica i dalje ostati na mestima na kojima su sada ja mislim da NECE i NESMEJ u jer se ovo sve desilo zahvaljujuci njima koji nisu imali sluha za promene koje su neminovne!!SMENA i novi ljudi u LSS!!!!

LSCS nije zainteresovan za mesto predsednika i to sam vise puta istakao a podrzace svako dobro i pametno resenje koje se bude predlozilo!!!Posten mlad i covek koji ce LSS da vodi kako treba !!!

Procitaj ponovo upis pa mi kazi gde ja to kazem da VOJVODJANI NEMAJU OSIGURANJE???
LSS je osiguravao lovce iz Srbije u 2011god. !!!Ovo je tema LSS a ne LSV !!Tu si samo pogresio!!!

Lovci iz SRBIJE 500din a VOJVODJANI 400din dok skupstina nedonese drugu odluku!!!

Vojvodjani nemaju do daljnjeg povracaj clanarine!!!To da li ce isti platiti , VIDECEMO!!!
LSV ima odluku na 200din????LSCS ima odluku za proslu godinu da se za mesec dana u clanstvu LSS od 31.03. do 29.04. uplati 60 din po lovcu za 8.000lovaca koji nisu platili clanarinu LSS!!!ODLUKA U.O. i Skupstine je to za LSCS!!!!Nema ni dinara vise bez odluke SKUPSTINE!!!

Takodje u SRBIJI LOVCI DO DALJNJEG NEMAJU OSIGURANJE ZA LOVCE JER LSS nije doneo takvu odluku na prekinutoj SKUPSTINI!!Svako udruzenje mora samo za sebe da osigurava lovce od eventualnih problema u lovu!!VOJVODJANI NEMAJU VEZE SA OSIGURANJEM LOVACA KOJE IDE PREKO LSS!!!

Ti nesvatas moj upis ili mesas sa LSV???OVO JE TEMA i RAD LSS !!!

Milan Grba
 Ovo je baš zanimljivo.

slavaplana
 Ovo sto nema nastavka SKUPSTINE ide samo na ruku LSS i rukovodstvu!!!

Privremeno finasiranje LSS 500din LOVCI IZ SRBIJe i 400din LOVCI IZ VOJVODINE BEZ POVRACAJA SRESTAVA ZA OVU GODINU LSV-U do drugacije odluke SKUPSTINE LSS!!!

Izracunajte koliko je to para DOK SE NESTEKNU USLOVI ZA ODRZAVANJE SKUPSTINE?????

Umesto da na nastavku iSTI BUDU SMENJENI ovako su sebi KUPILI ostanak na funkcijama do jeseni!!!MILINA!!!Platice,dnevnice idu,auta se voze a clanarina curi na racun!!!

SVe dogovoreno i smisljeno kako bi se ova uidurma samo malo produzila PA DOK TRAJE NEK TRAJE!!!! Confused

Gedza66
 Koristim ovu najčitaniju temu na forumu da se zahvalim Srbijalov Admin Timu na Uskršnjim željama, sa hrišćanskim, VAISTINU VOSKRESE!

Daće bog da se želje Srbija Admin Tima svima nama i ostvare a naročito Slavi, Chakiju i Djuri!Krsti

Ujedno da upitam kolegu Djuru 33: Kolega u kom Osiguranju su osigurani lovci Vojvodine? Kakvi su uslovi tog osiguranja, odnosno koje rizike pokriva to osiguranje i kolike su premije?

U kom Osiguranju su prošle godine bili osigurani lovci preko LSS?

Pokušaj da daš odgovore na ova pitanja, onako iz glave i bez dodatnih konsultacija.

Članovi LU iz Vlasotinca će ove godine imati osiguranje od posledica nesrećnog slučaja u lovu, na dobrovoljnoj bazi i upravo smo u fazi razmatranja više ponuda.

Dovoljno smo odrasli i za takav posao nam nisu potrebne više lovne asocijacije i visoki lovni eksperti. KoTuKoga
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Pustite sad osiguranje, nije to tema. Ako želite da pišemo o osiguranju lovaca, o osiguranju od štete na divljači i od divljači, otvorićemo posebnu temu.
Slavo, ako pogledaš finans. izveštaj LSV za prošlu godinu, videćeš da LSV nije upatio LSS-u 400 dinara po lovcu, nego je uplatio jednokratno 1,2 miliona, za 20 000 lovaca x 60 dinara. Preskočene su izgleda vezane transakcije uplate 400 dinara, pa povraćaja 340 dinara, jer je možda postojala sumnja u LSV (osnovana?) da LSS neće biti u mogućnosti da vrati deo, koji se odnosi na korišćenje usluga stručne službe (tih 340 din.).

Ne znam kako će ove godine postupiti LSV, obzirom da imaju odluku svoje skupštine, da za LSS plaćaju 200 dinara, a sa druge strane, LSS je na privremenom finansiranju prema prošlogodišnjem planu. Nemam pojma kako će ovo biti rešeno.

Sve je dogovoreno i smišljeno, kažeš? Pa dobro, liči da je tako; a ko je učestvovao u dogovoru? Kakvu odluku skupštine ima LSCS? Ti kao član UO LSCS, imaš mogućnosti da pitaš tvoje iz saveza, šta su to dogovorili.
Da li je, i ko je tu koga 'ispalio', ko je sa kime napravio dil i otkud sad onakav hvalospev što ga Elko napisao? Ko je nedonošče, a ko patronažna sestra u ovoj priči? Ko je ponižavao LSCS pozivajući njihove delegate na skupštinu, pa ne dajući mogućnost učešća, ko ga je ignorisao, ko je kome bio gost, pa posle ogovarao domaćina?

Ne znam šta da kažem: ja drugačije očito merim reči i postupke, i svoje i tudje. I sa ljudima koji me 'zapljunu' nemam šta da dalje imam veze, osim onoliko koliko moram.
Kakvi su to uzvišeni interesi doveli do sadašnje situacije, da se otkazuje zakazani nastavak ili završetak godišnje skupštine (?), da se aktuelno rukovodstvo LSS ostavi tu gde jeste, umesto da polože račune pred Skupštinom, da bi se sa druge strane konačno uvažila elementarna činjenica da LSCS postoji?
Ne razumem potpuno u ovoj priči vojvodjane, kakva je njihova namera? Mislim da treba sačekati da vidimo taj predlog vezan za novi statut 'savez saveza', a naročito da vidimo kako će izgledati deo vezan za finansiranje i odlučivanje u LSS. O tome je Elko vrlo malo napisao.
Mislim da će se opet sve ovo oko promena u LSS opet zbrzati, a da će sve manje biti zainteresovanih LU da im uplate članarinu, što zbog finansijskih problema (kriza), što zbog povećanih troškova vezanih za ZODL, što zbog odliva članova lovaca, ima još razloga, da ne redjam. Ne treba isključiti kao razlog ni gubitak kredibiliteta zbog dešavanja u samom LSS.
Biće prelivanja ove krize u LSS i u Vojvodinu, mislim, samo sa vremenskom zadrškom. Ustanovljenjem lovišta LU dobijaju daleko više samostalnosti, ove godine je većina LU ostala član LSV, zbog crtanja lovišta, i zbog obećanih planskih dokumenata ''besplatno'' za članarinu od 1400 din. Kako će biti dogodine? Mislim da će biti poprilično drugačije.
LSS mislim da opet pravi račun bez krčmara. Još manje će biti para, a možda će i regionalni savezi uskoro osetiti nedostatak članova.
Neće bre niko više da plaća nešto, a da za uzvrat dobija šta? Planska dokumenta? Pa kupiće ih na tržištu, po ceni koja će se formirati kod onih koji dobiju licencu da rade te poslove. Nadam se da će konkurencija biti oštra, pa će cene ići na dole. Još kad radnici stručne službe uspeju da polože za licencu, ihaaajjjj.... Smile
Mislim da će vrlo brzo doći vreme, kada ćemo o milionskim iznosima za gorivo, o troškovima finansiranja svega i svačega, o carskim platama u savezima i o sličnim stvarima, govoriti kao o ružnom sećanju. Ali ne zato što će se ovi 'gore' promeniti, nego zato što neće imati priliv love - LSS im je sada primer, kako izgleda, kad lovci i LU odluče da ne plate članarinu, po cenu isključenja iz saveza. Argument u vidu pretnje oduzimanjem lovišta prestaje da postoji momentom dodele lovišta.

Mislim da je ideja 'savez saveza', čak i ako zaživi u nekom obliku, osudjena na propadanje. Opet će biti dualizam, LSV je zakonom priznat kao deo LSS, postoji, i u praksi je praktično potpuno samostalan (podnet je čak i zahtev za prijem u CIC). LS KiM formalno postoji, ZODL ga poznaje kao deo LSS, ali zaista ne znam koliko lovaca predstavlja, i da li uopšte funkcioniše? LSCS postoji još kako, ali ga nema u ZODL, a LSS će ga valjda sada 'priznati', ali će kanda šumadinci morati da promene svoje stavove, vezano za kadrovska pitanja, pa za visinu članarine, pa za funkcionisanje... Jel to cena 'priznanja'? Pa onda ćete opet biti tamo gde ste bili pre dve godine, samo sa još jednom dodatnom administracijom. Slična situacija će biti i sa nekim savezom Istočnog, ili Južnog regiona.
E, sad se ja pitam, a šta će biti, ako neki od tih regionalnih saveza odluči da ne pristupi LSS? Koji je motiv pristupa LSS-u? Polaganje lovačkog ispita? To mora, po zakonu, LSS da omogući svakom gradjaninu, bio on član LU i saveza, ili ne, naravno uz plaćanje. Ocena trofeja? To se naplaćuje svakako. Predstavljanje u inostranstvu? Pa koji bi onda mogao biti pravi motiv? Evo, glupav sam, i ne razumem!
Mislim da bi čelnici u svim savezima trebali da promene način razmišljanja, da prihvate konačno svoju zakonom predvidjeno ulogu u lovstvu, i da se prvo zapitaju čime će privući članove, a ne kako da od članova pokupe članarinu, koju će trošiti po sistemu 'ima se, može se'.
LSS treba da nudi nešto, što će LU motivisati da budu članovi. Kako sada stvari stoje, čini mi se da mnoga LU članarinu za savez još uvek vide kao trošak koji ih opterećuje, ali trpe, zbog lovišta.
Sve drugo je prazna priča i demagogija; drug za druga, ali sir za pare!

Sremac75

270 kaže:
Da je ovo normalna država i da ima uređeno lovstvo pravog lovca pa bio on nepismen ili dip.; dr.; mr.; prim. i ne bi trebalo ništa drugo da zanima osim samog lova!
Nažalost lovstvo u ovoj državi još vuče korene i ideologiju iz 1946-te pa mi razbijamo glavu ovakvim glupostima.
Kakvi bre savezi kakvi bakrači, kakva LU,LD, sekcije.
Da je ova država imala pameti i mooda sve bi to stavila lepo pod državnu svojinu, podelila lovišta po opštinskoj i regionalnoj nadležnosti, javnim konkursima zaposlila stručna odgovorna lica i lovočuvare a mi lovci bi lepo platili dozvole i lovili!
Ovako smo žrtve sitnih predsedničića i glomaznih i ne efikasnih kolektivnih organa upravljanja ovih LU, LD, sekcija pa se zamaramo ovakvim glupostima!!!

Bravo 2Bravo 2Bravo 2
Ukoliko bi država nastupila fer ovo bi bilo najbolje rešenje!
U svakom drugom slučaju će da nas sisaju!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

paninm
 pa sva lovista su drzavna,cak i privatna lovista su u vlasnistvu drzave.
Drzava daje lovista u zakup,niko nemoze da ima loviste na vecito.
LU kao i neka privatna lica su samo korisnici lovista a ne vlasnici lovista.
Ni jedan savez po novom zakonu ne moze da bude korisnik lovista.
Najmanje loviste nemoze biti ispod 2000 hektara(otvoreno loviste).
Bez LU i LD, neznam kako bi to sve funkcionisalo,ko bi pravio ceke i hranilista,ko bi prihranjivao divljac u zimu, ko bi smanjivao brojnost stetocina u lovistima, ko bi vrsio prebrojavanje divljaci.
Bez saveza moze da se funkcionise,ali bez LU i LD, to ne bi moglo da funkcionise uopste, to cak nema nigde u evropi.

Gedza66

Lala kaže:

Pustite sad osiguranje, nije to tema. Ako želite da pišemo o osiguranju lovaca, o osiguranju od štete na divljači i od divljači, otvorićemo posebnu temu.

Izvinjavam se Srbijalov Admin Timu, što nisam pogodio trenutak a upitao sam nešto o osiguranju lovaca preko viših lovačkih asocijacija. Tek sada vidim da to zaista nema veze sa LSS, jer je to isto osiguranje do sada išlo isključivo ili samo preko viših lovačkih asocijacija Srbije, što nema ni blage veze sa ovom temom, već zaslužuje novu temu u budućnosti.

Pa da onda napišem nešto o najjaktuelnijoj temi. Pre neki dan sam imao "diskusiju" sa pristalicom starog ili dosadašnjeg LSS. Čovek kaže ili pita: "Gedžo, redovno na tom tvom forumu čitam "serendanje" administratora i uvek istih starih članova foruma, o tome šta neće u organizaciji i funkcionisanju LSS ali nisam pročitao konkretan predlog šta hoće. Predlog koji bi se bez izmena i dopuna mogao doslovno prepisati u neki odeljak ili član budućeg Statuta LSS".

Čovek je sigurno preskočio mnoge postove na ovoj i sličnim temama. Takvih postova je sigurno bilo a što ja nisam zapamtio njihove brojeve i nisam bio u stanju da mu odgovorim, ne znači da ih i nije bilo.

Bio bih zahvalan Srbijalov Admin Timu kada bi nas podsetili na brojeve tih postova.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,158,680 posete www.srbijalov.com