NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
Indjijanac |
Objavljen 14.04.2012. 20:55
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Druže Slavo pa šta se sad dešava ja nemogu da pohvatam konce,trebalo bi i elko da replicira
|
|
|
|
Djura33 |
Objavljen 14.04.2012. 20:56
|
Član
Upisa: 125
Pristupio: 13.04.2011. 11:49
|
Sniper Hunter kaže:
Slavo samo napred ne dozvoli da te niko omalovažava ,a mislim da bi bio red da se elko javi i objasni ovo što je nastalo posle njegovog upisa ili je ćutanje znak odobravanja?
Slavo ne daj se uz tebe je Srbijalov!
Sto je Srbijalov uz Slavo, druze? Niti si ti Srbijalov, niti ja.
A ja nisam protiv njega, nego mislim da je znatno preterao, al znatno!! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.04.2012. 20:57
|
Admin
Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega Djuro ne trči pred rudu, posle Elkovog upisa svi smo istrčali.Probaj malo da spustiš loptu do Elkovog objašnjenja svega , po ovom tvom upisu mislim da ti se objašnjenje neće svideti. I mani se zaskakivanja Slave iza svakog ćoška.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 14.04.2012. 20:58
|
Veteran
Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Lala kaže:
Ovu ideju posvećujem Gedžinom prijatelju koji nam spočitava da nemamo ni jedan predlog, nego da samo kritikujemo.
Dok čekamo Elka.
Lalo, kažu moje stare Gedže (deda Djura, Pera, Stojko i ostali) da postoji samo jedna istina. Kažu da do iste ima više puteva. Kažu da je onaj najkraći put najeftiniji i najbezbolniji. Na nama je izbor. Valjda je i neko od naših učenih rekao: dok pametni popuštaju, budale vladaju a fukare se bogate.
Siguran sam da je 95 % lovaca nezadovoljno ali smo očigledno u deficitu pametnih koji više neće da popuštaju. Pa to nam je i sistemski problem, zar ne!
Djuro33, onako iz glave, 99% lovaca Srbije ne bi znalo odgovor o osiguranju lovaca. Priznajem da je i meni trebalo par dana da shvatim samo osnovne stvari oko tog osiguranja. Kažu da smo bili osigurani u Takovo osiguranju. Zašto to nismo znali ili zašto nismo znali pojedinosti tog osiguranja? Zato što o tome nismo mogli da pročitamo na web sajtu LSS. A zašto to nismo mogli........................zato što je neko smatrao da nama takva informacija i nije potrebna, jer smo mi samo i uvek ovce za šišanje (ili podšišivanje, razlika je i onako vrlo mala, ovca je uvek ovca).
Slavo, kakve su trenutne kvote na Tomicu i Miloša da će biti predsednici LSS kao saveza lovačkih saveza i ima li određenih varijacija.
Izvinjavam se temi Nemački kratklodlaki na iznetim neistinama u mom pretposlednjem upisu.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 14.04.2012. 21:02
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Djura33 kaže:
Sniper Hunter kaže:
Slavo samo napred ne dozvoli da te niko omalovažava ,a mislim da bi bio red da se elko javi i objasni ovo što je nastalo posle njegovog upisa ili je ćutanje znak odobravanja?
Slavo ne daj se uz tebe je Srbijalov!
Sto je Srbijalov uz Slavo, druze? Niti si ti Srbijalov, niti ja.
A ja nisam protiv njega, nego mislim da je znatno preterao, al znatno!!
Čuće se uskoro ko je preterao kolega a mislio sam na Srbijalov Admin Tim da bi bilo jasnije u brzini sam napisao samo Srbijalov ,izvinjavam se za propust kolega Djuro 33 ,ali nije to bitno kolega bitna je istina koja će uskoro izaći na videlo!
|
|
|
|
Djura33 |
Objavljen 14.04.2012. 21:02
|
Član
|
Kolega DakiNs, a otkud ti znas koje je objasnjenje elka? Ako vec tvrdis da mi se nece svideti?
I uopste nigde ne trcim, a kod Slave mi smeta, sto stalno poziva na cepljenje.
To nek bude njegovo misljenje, nemam nista protiv, al nemojte dozvoljavati da on siri i propagira cepljenje u LSV-u?
Mislim da to nije u redu, ne?
I dalje, kako objasnjavate da se Slava setio posle tri dana, da od jednom elkov upis nije tacan, a danima i on o tome diskutuje?????????? |
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.04.2012. 21:11
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Djura33 kaže:
I dalje, kako objasnjavate da se Slava setio posle tri dana, da od jednom elkov upis nije tacan, a danima i on o tome diskutuje??????????
To će Elko da objasni, oko tačnosti ili netačnosti.
Molim te da ne insistiraš SADA na odgovoru ni od Slave, ni od mene, niti od bilo koga od admina. Imaj strpljenja. Ne pišemo napamet. Ja ipak najviše verujem svojim ušima i očima, nego bilo čijem upisu.
I zaista, ne naskači na Slavu, i na svaki njegov upis. Pomisli na mogućnost da ima više informacija o dešavanjima u lovstvu nego što ti možda imaš, pa neke stvari možda i bolje vidi, zbog toga.
Mislim da će naredna nedelja posle Uskrsa biti vrlo dinamična. I ona druga, takodje.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Kockar |
Objavljen 14.04.2012. 21:26
|
Mlađi član
Upisa: 20
Pristupio: 14.04.2012. 19:54
|
djuro a da ucutis SAD MALO TI da cujemo sekretara LSCS mora da ima nesto pametno da kaze a ako nema mislim da mu je dugo trajao mandat.
pravilo portala je obavezno predstavljanje
Srbijalov admin tim |
|
|
|
paninm |
Objavljen 14.04.2012. 21:27
|
Stari član
Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
moram malo da se osvrnem na clanarinu visim organima.
Kako je slava pisao da LSCS za 300 dinara clanarine,savez LSCS sve radi svojim udruzenjima(strucna pomoc,izrada dokumenata,priprema sve potrebno za konkurisanje pri dobijanju podsticajnih sredstava,osiguranje,lovacke novine). E sad mene interesuje ,ako ima dogovora, koliko bi trebalo placati clanarinu LSS?
Ako LSS treba placati clanarinu od 200 dinara,onda dolazimo do cifre od 500 dinara koja je bila u prosloj godini u LSS.
Moje pitanje je krajnje jednostavno, ako LSCS izvrsava sve potrebne poslove vezane za lovstvo,onda sta ce LSS raditi za 200 dinara?
Ovaj sistem je jos bolji za LSS, primis 200x80000 lovaca = 16 miliona dinara, i sve poslove obavljaju podsavezi,a LSS je rasterecen bilo kakvog posla.
Meni ovo stvarno nema logike. |
|
|
|
kelt |
Objavljen 14.04.2012. 21:28
|
Lovčina
Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
kockar bi mogao da iskocka ban
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.04.2012. 21:51
|
Admin
Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Nova tema - "ČEKAJUĆI ELKA"
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Djura33 |
Objavljen 14.04.2012. 21:51
|
Član
|
Lala kaže:
Djura33 kaže:
I dalje, kako objasnjavate da se Slava setio posle tri dana, da od jednom elkov upis nije tacan, a danima i on o tome diskutuje??????????
Molim te da ne insistiraš SADA na odgovoru ni od Slave, ni od mene, niti od bilo koga od admina. Imaj strpljenja. Ne pišemo napamet. Ja ipak najviše verujem svojim ušima i očima, nego bilo čijem upisu.
I zaista, ne naskači na Slavu, i na svaki njegov upis. Pomisli na mogućnost da ima više informacija o dešavanjima u lovstvu nego što ti možda imaš, pa neke stvari možda i bolje vidi, zbog toga.
Mislim da će naredna nedelja posle Uskrsa biti vrlo dinamična. I ona druga, takodje.
I sad kazi, ko sad ovde trguje??
A Slava, ako ima toliko info, sto ih ne iznese, a ne samo na kasikicu? Sta ja sad da mislim?
Zar i ti nisi ranije stalno gundjao sto nam nedaju info, a sad?
Nemoj da mislis da bas nista neznamo................ |
|
|
|
papiga |
Objavljen 14.04.2012. 21:59
|
Stari član
Upisa: 255
Pristupio: 19.04.2011. 19:31
|
Kolega ELKO kaze u svom upisu:
-finansiranje LSS je obaveza svih saveza, neće direktno zavisiti od broja lovaca jer se finansiranje LSS kao nacinalne asocijacije neće bazirati po lovcu već savezu ( postojaće razlike u visini sredstava za finansiranje od ukupnog broja lovaca koji svoje interese ostvaruju kroz uslovno podsaveze ) a ukupna suma mora da odražava potrebu funkcionisanja LSS kao nacionalne asocijacije uz celokupnu rekonstrukciju
e pa lepo ste se dogovorili skrojili nam ga tesno da ne moz da mrdamo dok nas(lovce)kecate ko mladu snajku a pri tom jos i moramo po vasem lepom dogovoru da cutimo i jos da vam se zahvalimo posle onodenje.Pa dokle ce bre vise ovakav od ljudi tu mislim i na tebe "kolega"Elko da se zahebava s nama lovcima,znaci pre nekog vremena vam se dotadasnji dogovor nije vise svidjao sa ovima iz LSSa pa si podigo masu sa jos nekoliko istomisljenika i napravio LSCS pa ste se malo kao bajagui prepucavali i sad kad ste dosli do nove i bolje pozicije ta pregovore lepo ste seli i dogovorili se ko da nista nije bilo lovci ce da placaju vase marifetluke jos cete to i kroz statut da ozakonite i svi srecni vi imate LSCS i funkcije,LSS i u njemu ostaje i dalje na vlasti a lovci ce to sve lepo da placaju i to ne kao do sad po dogovoru nego od sad kolko vam treba i to zakonski svi i pod obavezno vi cete kao da raduckate 2-3 god dok se i vi ne najedete a posle ko sto neki kolega rece odsad je bilo nekolko dzabalebarosa u LSSu a od sad sa novim regionalnim savezima to isto X (puta) jedno 10 lokal saveza i SVI STE NASI SAMO JASI
Kolega, savetujem ti da sačekaš razjašnjenje, možda nije sve tako kako je napisao elko.
Srbijalov Admin Tim |
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.04.2012. 22:10
|
Moderator
|
Djura33 kaže:
Lala kaže:
Djura33 kaže:
I sad kazi, ko sad ovde trguje??
A Slava, ako ima toliko info, sto ih ne iznese, a ne samo na kasikicu? Sta ja sad da mislim?
Zar i ti nisi ranije stalno gundjao sto nam nedaju info, a sad?
Nemoj da mislis da bas nista neznamo................
Ne mislim da ništa ne znaš, ali mislim da nije pametno sada izletati, jer pisanjem možemo nesvesno naneti štetu nekom.
Ne trgujem, nego sam oprezan, što i tebi savetujem.
Slava će svoj problem da reši u okviru svog saveza, sa svojim predsednikom i sekretarom.
Meni je važno, da Srbijalov ne bude uvučen u manipulacije. Bilo čije!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
papiga |
Objavljen 14.04.2012. 22:17
|
Stari član
Upisa: 255
Pristupio: 19.04.2011. 19:31
|
Kolega Daki previse je problema a premalo vremena za bilo kakvo strpljenje dosli smo do kraja price a ovi samo produzavaju agoniju ko da je malo imamo u zivotu pa cemo sad da cekamo da nam isti ljudi koji su nas i doveli dovde traze resenje situacije u magli a zarad licnog interesa i privatnog bogacenja |
|
|
|
Djura33 |
Objavljen 14.04.2012. 22:27
|
Član
|
Tako je. I mislim da imamo druga posla, nego da vodimo politiku Saveza ovde.
Lov pocinje sutra, a jos nemamo lovne karte, o markicama jos nista neznamo, koliko kostaju, ko placa, itd...
A LSS, ili bilo koji drugi savez, s tim nema aman nikakve veze. |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 14.04.2012. 22:37
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Djuro misliš ili znaš?i dali si siguran
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 14.04.2012. 23:49
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
EKO je citav sastanak opisao kao da se se videli dobri prijatelji u kafani kao da nista nije bilo i kako su se dogovorili ocas posla!Tomica je imao emotivan govor.........Popovic je rekao da necemo da gledamo sta je bilo..........Beukovic i Vojvodjani jako konstruktivni........????????????
Nije rekao da je TICA pokusao da sat vremena pre ovog sastanka zakaze svoj sa TOMICOM i PAZINOM na koji ova dvojica NISU HTELA da dodju ...a kamoli bilo sta da pricaju sa istim......Da se TOMICA posle svega sto se desilo nije ni POZDRAVIO sa Popovicem i Ticom!!
Da je TOMICU neznam zasto TICA jurio da prica sa njim i cak da ga POLJUBI kako bi se valjda pomirili????Prvo ga naziva BIVSIM delegatom NA skupstini a sad da se MIRE?NEDA MU REC NA SKUPSTINI???NERAZUMEM???
Da je POPOVIC u jednoj recenici rekao da ce biti kako se DOGOVORE??????A gde je bio do sada??Sa kim si se dogovarao pre prve skupstine i kako si dogovor ispostovao a sad bi da se PONOVO DOGOVARAS???ODAKLE MU IDEJA DA CE SE VISE BILO KO SA NJIM NESTO DOGOVARATI POSLE SVEGA ????Naredjuje i iskljucuje udruzenja BEZ ODLUKE SKUPSTINE?????Tica daje NAREDJENJA kao da je GENERAL???DODUSE MALO JE KRSIO ZAKON I OVLASCENJA I ZA TOCE MORATI DA JAVNOM TUZIOCU DA NEKA OBJASNJENJA ALI NEMA VEZE!!OBJASNICE TO ON NAREDBOM !!!
USKATIO JE PRAVO LEGITIMNIM DELEGATIMA DA PRISUSTVUJU SKUPSTINI I DA DAJU KVORUM KOJE SAMO SKUPSTINA MOZE DA RAZRESI SVOJOM ODLUKOM A NE PO AUTOMATIZMU KAKO KAZE PO STATUTU!!!!Dao je sebi ovlascenja koja nema po statutu!!
TICA ZABRANJUJE DA SE DELEGATIMA PRIHVATI ucesce na skupstini za njih 15 na kojoj nisu mogli da daju KVORUM kako isti NE BI BILI SMENJENI sa mesta na kojima sede TICA I POPOVIC!!!
Nekaze ELKO da je TOMICA dosledan u onome sto je donela SKUPSTINA LSCS i U.O.i da je na tom sastanku JAVNO REKAO DA SA LJUDIMA KOJI SU HTELI DA ISKLJUCUJU UDRUZENJA IZ CLANSTVA LSS VISE NEMA MESTA U ISTOM!!Nema price i dogovora!!!Da promenom statuta idu izbori na svim nivoima!!!
PONOVO DJURO PRICAS NEBULOZE KAKO CE TOMICA BITI PREDSEDNIK LSS!!!!????????????
TO SU GLUPOSTI!!!!!!!!!!!!!!!!
TOMICA nikada nece vise biti kandidat za predsdnika LSS!!!!!!!
Ima pricu u Kragujevcu koju gura i tako ce biti!!!
Nekaze ELKO da je zakazan i U . O. LSS i na koji nema svrhe ici do VAREDNE SKUPSTINE!!!Cemu to???
O svadjama i javnom prozivanju NECU nista reci a bilo je i toga!!
Ovaj sastanak je ispao MED I MLEKO a nije tako!!
SA TOMICOM NEMA TRGOVINE!!!!NEMA ANJA OKO MESTA PREDSEDNIKA LSS!!!Ko to kaze LAZE I JAVO PRAVDA SEBE I SVOJE PROPADANJE U LSS!!!!!To je PRICA ZA MALU DECU!!!
Nevidi svoju propast !!!
Djuro nije ti trebalo mnogo da shvatis za clanarinu!!
Par dana kad prodje shvatices i ovo oko sastanka!!!
IMA KAD!!!
Pojedinci su me optuzili da sam svojim upisima naneo vecu stetu LSS nego ovi sto ga vode????
Sta RECI????
Djuro nerazbijam ja nista u VOJVODINI vec clanarina od 1.400din!!!!
Ljudi nemogu to da plate i zasto im se dere koza sa ledja????
Traze resenje svog problema pa makar neplatili nikom clanarinu jer nemaju!!
Za proslavu LSV-a ???NOVINE ili planska dokumenta??
Sve ovo je jeftinije velikim udruzenjima da plate x2 vise privatniku i firmi koja bude registrovana za ove poslove da im uradi kad bude vreme za to!!!Novine kupite kod JEREMIJE za 25 din po komadu!!!
ELKO CE ME ILI DEMANTOVATI ILI CE RECI DA OVO STO SAM NAPISAO TACNO OD RECI DO RECI!!!
NEMA TRGOVINE, TRULIH KOMPROMISA I ZABORAVLJANJA STA SEDESILO PRE PAR MESECI!!!!Nismo deca !!!!
Nema napred sa ovim ljudima u LSS!!!
NEMA LJUBLJENJA POSLE SVEGA!!!!!!!!!!
UDAVILI SU SE A TRAZE VESTACKO DISANJE !!!TOGA NECE BITI!!! |
|
|
|
Kockar |
Objavljen 15.04.2012. 00:23
|
Mlađi član
Upisa: 20
Pristupio: 14.04.2012. 19:54
|
i jel cekamo Gdina Sekretara G...rinica ili je opet receno sve unapred iako je trebalo da se cuti. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 15.04.2012. 07:15
|
Moderator
|
Ako sam dobro shvatio, redosled poteza u LSS je: novi statut, pa nova organizacija i izbor novog rukovodstva.
Dakle, staro rukovodstvo će da piše novi statut?
Da li bi bilo bolje, da je redosled drugačiji: prvo novi ljudi, pa novi statut? Pa onda valjda niko neće praviti problem u verifikaciji mandata delegatima?
Gde piše, da će i ovaj dogovor, ako ga je bilo, biti ispoštovan? Ako ja dobro razumem, nema do jeseni ništa od bilo kakvih promena, ako je tačno da je dogovoren onakav redosled poteza.
Šta radi NO LSS, da li će se oglasiti povodom ponašanja predsednika skupštine, koji je dozvolio sebi da pismom izdaje direktive Nadzornom odboru?
Da li će NO naći za shodno, da se oglasi povodom neusvajanja izveštaja o radu organa LSS, jer skupština nije završena, mnoge odluke neophodne za rad saveza nisu donete, a nastavak je otkazan na neodredjeno vreme, onim obaveštenjem Marka Tice?
Ko uopšte sada rukovodi blokiranim savezom, i ko uopšte u ovoj situaciji treba da upravlja savezom? Izveštaj o radu predsednika nije došao na glasanje, da li isti ima ili nema podršku delegata za svoj dosadašnji rad? Nije se raspravljalo i glasalo ni o izveštaju o radu NO, ni o izveštaju o radu predsednika skupštine!? Nije donet finansijski plan, nema odluke skupštine ni o članarini, ni o osiguranju. Da li uopšte postoji mogućnost da se skupi dovoljno delegata za kvorum? Ko je koga isključio i kako? Ko kome ne da verifikaciju mandata i zašto? Postoje li skupštinske odluke o tome? Da li je skupština dala smernice radnoj grupi, u kom pravcu da radi na izmeni statuta, ili to radi jedan krug ljudi? Šta o svemu misle lovci i njihovi predstavnici iz istočne i južne Stbije? Zapadna Srbija se ućutala, nema ih da se oglase?
Gordijev čvor. A mislim da bi cela zavrzlama i odblokiranje mogla vrlo jednostavno i efikasno da se reši, sa dve ostavke.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|