Imenjače, molim te da slike i upise vezano za izložbe, postavljaš na temi 'Izložbe i utakmice pasa', a da ovu temu koristimo pre svega za samu rasu, kao lovnog psa.
Odgajivacnica pasa ,,ISOLA DI UCCELLI,, ulazi u proces registracije kod veterinarske inspekcije po naj novijem zakonu o dobrobiti zivotinja. Nezvanicno saznajemo da smo prva odgajivacnica u Srbiji koja je zapocela proces registracije po tim pravilima.
Hvala druze , i Carli je bas razvijen ,po slikama mi se cini da je prerastao Belog. Pre neki dan sam drugaru pokazao Carlijeve slike odusevio se koliko je lep. Video sam na fb belovu sliku u marci prelep je a i po slikama se vidi da je izuzetno radan. Koliko puta nedeljno izvodis Carlija i Belog u polje ?
Hunter forever kaže:
Hvala druze , i Carli je bas razvijen ,po slikama mi se cini da je prerastao Belog. Pre neki dan sam drugaru pokazao Carlijeve slike odusevio se koliko je lep. Video sam na fb belovu sliku u marci prelep je a i po slikama se vidi da je izuzetno radan. Koliko puta nedeljno izvodis Carlija i Belog u polje ?
Pa sada samo kada legne vrucina,ili rano ujutru,ali to je samo po 10-15min.da se istrce..nista ozbiljno,ako potraje ova vrucina necemo skoro poceti sa ozbiljnim treninzima,do lova..
Evo da predstavim malo i svog Medu
Kupio sam ga 3. maja, štene je oštenjeno 15. novembra 2011.
Kada sam ga kupio bio je jako neuhranjen, i imao je skrivenu manu, naime ujeo ga je krpelj....ubrzo je počeo da odbija hranu, i počeo je naglo da mršavi. Usledele su posete veterinaru, lečenja, ali je problem uvek postojao, odbijao je da jede, nekada i po tri dana za redom.
Evo slike:
Posle dva meseca borbe, Meda je ponovo zdrav, i počeo je da raste. Bila su to teška dva meseca, svako izvođenje napolje je izazivalo zgrožavanje prolaznika jer je ker izgledao bukvalno kao strašilo, ali ja nisam odustajao od njega, verovao sam da će od njega biti dobar lovac, jer su mu i roditelji izuzetno radni psi.
Sada izgleda ovako:
Počeo je da jede, i iako je jako probirljiv, bar je počeo da jede. Hrana koja se najbolje pokazala je Josera High Energy iz emotion linije, nju jede kao lud, i jako lepo napreduje. Posle svega 10 dana, ugojio se 2kg, i neverovatno dobio na snazi i izdržljivosti. Povodac vuče kao lud, ženi je već priličan problem da ga izvodi u šetnju, prestao je da se linja, i dlaka mu više nije onako svetla i suva, već je postala sjajna i tamnija
Pošto živim u Novom Sadu, ne znam gde su tereni za izvođenje kerova u trening, tako da trenutno dobija 2 šetnje po pola sata, plus večernji izlazak u park gde bude bar sat vremena.
Instnkt mu je odličan, pretražuje teren (ako se futoški park može nazvati terenom) u galopu, i redovno pronalazi tragove ježeva, i po tragu cik-cak redovno pronalazi ježeve nekih 20-30 metara dalje u žbunju ili cveću! Oduševljava me jer ne nabasa na njih već ih nalazi, usledi jako kratka marka i lavež na to stvorenje koje mu nije jasno
Inače, prilikom ostavljanja psa u pansionu za pse Šapica u Veterniku, koji drži lovačka porodica, rađen je trening na fazana, i tu drži izuzetno čvrstu i lepu marku. Pucnjevi, bockanja, pomeranja nogu i repa, na njega ne deluju već drži, i drži, i drži, i drži...
Inače već po kupovini psa, negde 4. maja (sa nešto više od 5 meseci starosti) iznenadio me je prvom markom.
Naime krenuo sam u pet shop da mu kupim granule, i neočekivano je zabo marku na nekog patuljastog čupavog zekana. Držao ga je nekih 7-8 minuta, i tek pri kraju kada ga je koncetracija popuštala devojka koja tamo radi ga je snimila, ali vidi se opet stav:
Izvođen je jednom u lovište u okolini Kruševca, gde je proveo nekih dva sata i baš je dobro radio, trčao je i pretraživao teren u galopu, ali divljači taj dan jednostavno nije bilo... Nadam se da će mi neko od Novosađana dati savet gde izvoditi kera u trening u NS, a da je to dozvoljeno, jer ne idem baš često za Loznicu ili Kruševac gde sam ga do sada izvodio.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?