Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
kosmajski div
 www.dodaj.rs/f/I/kL/tmYHEho/598919102428396583323161.jpg

Posto ste me pitali za psa Rin di Markodjordjo, a on je u mom vlasnistvu evo i odgovora, a i njegove slike u pet godina.
Radi se o devetogodisnjem psu koji se kod mene u odgajivacnici nalazi vec sestu godinu i do prosle jeseni je sluzio iskljucivo za parenje mojih kerusa, a sada zadnjih godinu dana sam dozvolio da pari i zenke drugih vlasnika, iskljucivo zbog njegovih godina.
To je pas koji je treniran i za utakmice i za izlozbe.Na nekoliko izlozbi je i pobedjivao, ali imao je u drugoj godini povredu na treningu , udario ga auto, i od onda je u priplodu, posto je povredom sprecen njegov dalji napredak.
Pas je izuzetnog porekla , najboljih Evropskih kombinacija i kao takav je isproban u priplodu sa vise vrsta zenki, i ustanovljeno je da ima jednu izuzetnu osobinu, koja je vrlo pozeljna kod priplodnjaka.Prenosi na potomke eksterijer, a ostale osobine daje majka, to jest, ako mu dovedete takmicarsku kuju takve stence dobijete, ako mu dovedete lovacku isto su i stenci lovacki.Zadnjih godinu dana je pario zaista puno i parenje je do skora bilo za sve otvoreno.

laki
 potpuno razumem, bas sve

nego, eto tako pitah za vase misljenje, zapravo utisak

evo jos jednog snimka, manje-vise zanimljivog

a i nesto iz eksterijerno radne knjizice: ODLICAN< CAC<CACIB

http://tinypic.co...th&s=6

ivanfox
 Sta reci osim BRAVO Kosmajski Dive!!!Lepo onako postupno skolski si opisao i jednu i drugu da kazem verziju bretona i pticara uopste.Sve to stoji da tako treba da bude medjutim ja mislim da od ove ekipe takmicarskih pticara sto sprintaju prolecne utakmice kod nas u zemlji NIKAD nisu bili PRAKTICNI LOVCI,verujem da i ti to znas.Posto primecujem da cenis vise takmicare u odnosu na LOVACKI tip bretona reci cu svoje misljenje iz svog ugla a potkrepljeno i tvojim skolskim,postupnim objasnjenjemPfftas koji je lovio jednu sezonu moze biti takmicar(i to uspesan) ali pas koji se od malena trenira sezonu,dve za trailing NIKADA ne moze biti lovacki kompletan pas sa svim zeljenim osobinama za praktican lov!Rin je zaista lep pas,tu govora nema,secam se omanjeg coveka bez kose iz Kolara je ako ne gresim i njegovog psa Leonarda,to treba da je otac tvom Rinu iz prethodnih postova zakljucujem.ZivioRodjo
i foxterrierPas 2 je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika

aleksa

kosmajski div kaže:
Kolega Aleksa medju takmicarskim bretonima imate i izuzetno krupnih kao i onih sitnijih.Velicina ga ne opredeljuje da li ce biti lovacki niti takmicarski, druge osobine tu igraju vaznu ulogu.

Naveo sam jednu od posledica usmeravanja mnogih odgajivača više ka takmičenjima nego ka lovu. Verovatno je to unosnije ali kvari osnovnu namenu rase, a to je lov. Pohvalio bih Vaš upis gde objašnjavate kako bi trebalo da teče prepoznavanje psa za utakmice i lov i to je pravi pristup ali kao što reče kolega ivanfox, tako se danas u većini slučajeva ne radi. Na sreću ili nažalost, danas imamo internet pa možemo da vidimo kakva je optrilike situacija u svetu Bretona ali je veoma teško proceniti koji psi su dobrog lovačkog potencijala a koji su potencijalni dobri takmičari. Prisustvujemo agresivnoj reklami mnogih odgajivača i naravno da će se mnogi zaleteti i nabaviti psa ispred čijeg imena su razne titule, pa atraktivne slike marki itd.
Tvrdim da bi se i odgajivačima više isplatilo kada bi bili realniji prema sebi prvenstveno pa procenjivali pse na način koji ste opisali ali to za sada nije slučaj i treba imati mnogo sreće da se kupi dobar pas za ono za šta ga planiramo koristiti.

AcaNik
 i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/IMAG0133.jpg
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

kosmajski div

ivanfox kaže:
Sta reci osim BRAVO Kosmajski Dive!!!Lepo onako postupno skolski si opisao i jednu i drugu da kazem verziju bretona i pticara uopste.Sve to stoji da tako treba da bude medjutim ja mislim da od ove ekipe takmicarskih pticara sto sprintaju prolecne utakmice kod nas u zemlji NIKAD nisu bili PRAKTICNI LOVCI,verujem da i ti to znas.Posto primecujem da cenis vise takmicare u odnosu na LOVACKI tip bretona reci cu svoje misljenje iz svog ugla a potkrepljeno i tvojim skolskim,postupnim objasnjenjemPfftas koji je lovio jednu sezonu moze biti takmicar(i to uspesan) ali pas koji se od malena trenira sezonu,dve za trailing NIKADA ne moze biti lovacki kompletan pas sa svim zeljenim osobinama za praktican lov!Rin je zaista lep pas,tu govora nema,secam se omanjeg coveka bez kose iz Kolara je ako ne gresim i njegovog psa Leonarda,to treba da je otac tvom Rinu iz prethodnih postova zakljucujem.ZivioRodjo

Posto slavim Djurdjic ne stigoh da pojasnim jos neke stvari.
Verujem da ste razumeli moje predhodno pisanje, ali jos jednom da vam kazem da ni jedan pas ne moze da se takmici posle odlovljene sezone [navescu sijaset razloga] ,pogotovo ne moze da se takmici uspesno, ma kako on tu sezonu lovio i ma kako izgledao.Ta sezona, prva lovacka, sluzi da se samo izvrsi selekcija, a kasnija dorada ,psa opredeljuje da li ce postati izuzetan lovac ili odlican takmicar.Nisam ja opredeljen vise prema takmicarima nego lovackim psima jer iskreno volim i jedne i druge.Ja mozda ovde malo vise i pricam o necemu sto su tajne zanata, a ne bih trebao ,[ ne zato sto se tu nesto krije nego zato sto to moze ljudima da bude dosadno], ali da vam predocim da verujem da niko ne trenira psa od malena da bude trajler jer to je tesko znati.
Da ,leonardo je otac mom Rinu i njima je obojici odgajivac Aca Markovic iz Kolara koji se ,verujem ,trenutno [vec pet god.] potpuno povukao iz kinologije jer nije mogao da podnese pojavu MONTIRACA u kinologiji, pogotovo mu je to smetalo kod raznih sudija koji su se naglo ,zadnjih godina sa pojavom krize ,pojavili tu zbog novca i lepog provoda na raznim kinoloskim dogadjanjima.
http://www.facebook.com/kosmajskidivsopot.ivkovic

kosmajski div
 Kolega Aleksa nije unosnije odgajati takmicarskog psa, jer taj odgoj moze da potraje, a to bas kosta i nije uvek naplativo.
Samo cu da vam predocim i pomalo objasnim, mada opet pricam puno,da mladi pas koga dreser izabere za takmicenje prelazi na sasvim novi nacin zivota , a to iziskuje i nove troskove.Takvom psu se polako usadjuju nove navike zivljenja, ishrane i treninga.Prelazi se na dosta skuplju ili jako skupu hranu, vitamine i koje sta ,da bi recimo, laicki objasnjeno, povecao jetru, a smanjio zeludac, da bi dobio izuzetnu i pravilno rasporedjenu misicnu masu, bez iole masti i tako dalje i tako dalje, a to bogami kosta.Takav pas vrlo cesto gotovo po 24 casa boravi u kombiju u vrlo skucenom i zatamljenom prostoru i mora mu se sve na vreme servirati, a i to iziskuje veliki licni angazman i opet iziskuje troskove .Nacin treninga se menja i psu se doziraju treninzi u zavisnosti od njegovih potreba, laicki receno, zbog objasnjenja ,,slabiji je na marci ,pa mu treba vise divljaci i to moras da nadjes negde, ali gde ili idi pet dana po sto kilometara , ili recimo rasporedjuje snagu na duze vreme pa mu to treba usaditi da ne radi jer tako nema ostrinu, pa je levak i levu petlju nikada ne okrece prema vetru, a to mora i desetine i desetine drugih zahteva koje treba uraditi da bi ste ga napravili takmicarskim psom, a to nije lako i verijem kada bi vam jos ponesto naveo vi to ne bih ni poverovali niti lako prihvatili , ali tako je.
I medju nama kinolozima imate izuzetnih ljudi , velikana, kao i onih drugih.Ovi prvi su u manjini jer naravno mnogi pocnu da igraju fudbal, ali samo nekolicina igra u prvoj ligi, a vrlo mali broj dosegne do najvecih Evropskih klubova.
Kod nas su se namnozili razni ,nazovimo ih, odgajivaci iz raznoraznih razloga.Posetio sam mnoge takve zalutale u kinologiju , medju kojima ima propalih poljoprivrednika[primer, covek seljak izbacio iz stala i obora sve domace zivotinje ,a na njihovo mesto postavio devedesetak [90] nemackih kratkodlakih pticara koje samo hrani i ponekog proda ,ali u opste ih ne trenira, izgubljenih baba i deda , nezaposlenih radnika i pomahnitalih devojaka a i zaludnih koji imaju pa neznaju sta bi sa sobom .Svima je motiv neka laka zarada o kojoj su culi, i posto se nauci desetak pravila iz amaterskih kinoloskih knjiga postaje se vrlo lako kinoloski laik,cesto teoreticar , a vrlo brzo upoznavanjem pojedinih ljudi cak i kinoloski sudija, i zato smo u mnogim stvarima opravdano tu gde jesmo.Kod nas je mnogo zastarelih pravila koja su prevazidjena davnih godina i zato u eri brzog informisanja svi sumnjamo u sve, i opravdano osecamo nepravilnosti na svakom koraku.
http://www.facebook.com/kosmajskidivsopot.ivkovic

laki
 danas je bio NAS DAN

laki
 Kuvar

duskodugousko

laki kaže:
Kuvar

Svaka čast.Odobreno
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

PEZ
 Bretoncic bira Confused
i50.tinypic.com/dq2bmf.jpg

alex
 Uh odavno nisam bio na mojoj omiljenoj temi na forumu. Dosta lepih pasa. A u lovu odavno nisam video bretona ne dostaje mi da gledam njihov energicni rad. Daki Duskodogousko dajte bre neku sliku iz iz lova.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

DakiNS
 Alex imam nekoga švabu u kući koji mi sakriva fotoaparat mislim da se zove AlchajmerGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

PEZ

DakiNS kaže:
Alex imam nekoga švabu u kući koji mi sakriva fotoaparat mislim da se zove AlchajmerGrin

Daki isteraj bre tog idiota iz kuce, ma i iz dvorista, koji ce ti ga q.., i budi na oprezu nemoj da ti sakrije i mundzu, ne daj Boze, Pamelu i Angelu, zaheban je taj Alchajmer Smeko

alex

DakiNS kaže:
Auu bolje on nego ko mene Maler mnogo gadan cika a sto zna da bije kada ponesem aparat ne vidim nista. Mada mislim da je kriva komsinica.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

DakiNS
 Ma napucao bi već ja njega samo se bojim oduzeće mi oružije a i zaboravio sam gde mi je puškaHaHaHa

Breton Beska
 Moj verni pratilac Arci
Breton Beska priložio:
114421112010019-001.jpg

UN MAXIMUM DE QUALITES DANS UN VOLUME MINIMUN Yes

Indjijanac
 lepa sličica
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

laki
 Dobro jutro

DakiNS
 a što volem kada mi "znalci" kažu mali je to pas ni zeca ne može da aportira.Momci slike su Odobreno

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,136,882 posete www.srbijalov.com