Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Djura33
 SLAVA KAZE: PONOVO DJURO PRICAS NEBULOZE KAKO CE TOMICA BITI PREDSEDNIK LSS!!!!????????????

Sad Slavo ti pricas nebuloze, i molim te dobro citaj ako me citiras, ili i to neznas??

Nikada nisam negde napisao da tvoj Tomica hoce da bude Predsednik. Nigde.
Ajd nadji pa me citiraj. Nemozes, jer ga nema.

Dokaz je o tome, sta ti stalno ovde iznosis.

Dalje, receno je, da sacekamo dok se ne javi Elko, pa da i njega cujemo oko tog sastanka, da ne lupamo napamet. Al to za tebe ne vazi, jel? Ti reklamiras svoj stav dalje, briga tebe.

Iznosis stvari, poput ovaj ili onaj je krsio dogovor pred sednicom, itd... Otkud mi to znamo da li je to tacno? Tajni dogovor pred Skupstinom neko nije ispostovao, kazes? Pa sta je to, nego trgovina, u kojoj onda, ako je tako, i ti ucestvujes???

Kakvi su to dogovori koji nemogu svi da znaju? Neznam ja sta je tu istina!!

I nastavljas da iznosis stvari, kao da ti predstavljas covece LSCS, sto ne radis.
To su samo tvoje zelje, a da nije tako kako ti kazes, svedoci da nigde, aman bas nigde nisam cuo takvo radikalno misljenje, kao sto ti imas. Vise mi se cini da ljudi hoce vise svoj mir, da neko resenje nadju, dobro ili ne toliko dobro, al da vise prestane ovo pranje prljavog vesa.

Neko je napisao ovde da trebaju sitne ili malo vece reforme, a ne skroz krupne, to je po mom misljenju tacno.

I Slavo, jos jednom, nemam nista protiv tebe, taman posla, ili tvog stava, svako ima pravo na svoje misljenje, ali mi se nacin i sirenje tvog stava ne svidja, jer proziva druge na cepljenje i ne prenosis pravu sliku. Cak sto vise pokusavas druge da ubedis da si samo ti u pravu, a ostali nisu, sta nije u redu.

Toliko od mene.
Hristos Vaskrese!

puricbb
 Malo kiša, pa dosadno u kući i onda strada tastatura.
Rečeno je skoro sve al da malo rezimiramo. Veliki problem su izdvajanja za plate u LSS i to: Imajući u vidu da je LSV imao svoju stručnu službu i da su izdvajanja LSV za 11 zaposlenih, organe, tela i komisije i dr. u LSS, obzirom na cca. 20.000 lovaca bila oko milion i dvesta hiljada dinara koji se kroz ista (organe, tela, komisije i dr.) uglavnom vrate, dolazimo do računa da za bruto plate 11 zaposlenih u LSS ostali lovci cca. 60.000 izudvaja 24.000.000,00 dinara. Ovo je izdvajanje samo za bruto plate bez dnevnica i drugih troškova, što ispada po lovcu cca. 400 dinara za prosečnu neto platu radnika stručne službe LSS od oko 120.000,00 dinara. Kada gledamo primanja zaposlenih istog ranga u javnom sektoru, ministarstvima, privatnim preduzećima i dr. to se drastično razlikuje, tako da su ista negde oko 50 - 70.0000,00 dinara. Ukoliko bi to primenili i u ovom slučaju i smanjili ove iznose sa npr. prosečnom bruto platom od 80.000,00 dinara kompletan iznos za bruto plate bi bio cca. 10.000.000,00 što bi za lovca iznosilo negde oko 167 dinara što je mora se priznati velika razlika i dosta manji namet. Sve ostalo je manje bitno, ti načini organizovanja službe i drugo neka kreira svako prema svojim potrebama.

DakiNS
 Upravo sam pročitao upis pun humora što ga napisa naš kolega pescarac na loristu tema LSS.Posebno sam se nasmejao onom delu o predsedniku LSSGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Dopada mi se ova matematika koju Purićbb iznosi.
Iznos po lovcu bi bio još manji, kada ne bi bilo onoliko zaposlenih u LSS.
Mala digresija: a za kog vraga onda 1400 dinara za LSV?!? Od tih 1400, planirali su 200 za LSS, 360 (valjda) za časopis (to planirali isti ljudi koji su zbog štednje glasali da se 'Lovac' skine sa budžeta LSS, a sad uvode svoj novi časopis!), pa onda 300 dinara za Vojvodjanski lovac (izrada dokumentacije itd.), i onda ostaje 540 dinara po lovcu za plate i troškove LSV. Šta onda treba da radi služba LSV, kad praktično skoro sve poslove obavlja neko drugi!?
Ne znam kako da objasnim onda matematiku. Jedan aršin za LSS, drugi za LSV (LSKiM niko ni da pomene), treća matematika 300 dinara ukupno, za LSCS (koji nije planirao deo za LSS).
I onda treba da se dogovaraju? Kako bre?

Mislim da se nije smelo dozvoliti da bude ovakve razlike medju lovcima Srbije - da se u zavisnosti od teritorije sedišta LU, razlikuju prava i obaveze lovaca, a da smo svi, formalno, članovi LSS, i da po Statutu imamo svi ista prava i obaveze.
E pa samo zbog toga bi trenutni predsednik LSS, morao da pruži ozbiljno objašnjenje, zašto je to dozvolio, i time praktično delimično doprineo deljenju lovaca Srbije. Pa čim je to prošlo jednom, onda je samo bilo pitanje vremena kada će neko drugi reći 'kad mogu vojvodjani, možemo i mi', i eto. Nije imao snage ili autoriteta, da to preseče. Ne znam da je za bilo čijeg mandata ranije u LSS, bila različita visina članarine po lovcu. Kako su kasnije raspodeljivali novac, kome je šta vraćano ili nije, to je drugo pitanje. Ali svaki lovac u Srbiji je do pre dve godine plaćao isto.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Ne javlja nam se nešto kolega Elko.Da li slučajno ili namerno?

Indjijanac
 sve se mislim da je pogača polomljena pa se razmišlja koji će ko komad da uzmeudaranje
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

paninm

Lala kaže:
Mala digresija: a za kog vraga onda 1400 dinara za LSV?!? Od tih 1400, planirali su 200 za LSS, 360 (valjda) za časopis (to planirali isti ljudi koji su zbog štednje glasali da se 'Lovac' skine sa budžeta LSS, a sad uvode svoj novi časopis!), pa onda 300 dinara za Vojvodjanski lovac (izrada dokumentacije itd.), i onda ostaje 540 dinara po lovcu za plate i troškove LSV. Šta onda treba da radi služba LSV, kad praktično skoro sve poslove obavlja neko drugi!?
Ne znam kako da objasnim onda matematiku. Jedan aršin za LSS, drugi za LSV (LSKiM niko ni da pomene), treća matematika 300 dinara ukupno, za LSCS (koji nije planirao deo za LSS).

Mislim da se nije smelo dozvoliti da bude ovakve razlike medju lovcima Srbije - da se u zavisnosti od teritorije sedišta LU, razlikuju prava i obaveze lovaca, a da smo svi, formalno, članovi LSS, i da po Statutu imamo svi ista prava i obaveze.
E pa samo zbog toga bi trenutni predsednik LSS, morao da pruži ozbiljno objašnjenje, zašto je to dozvolio, i time praktično delimično doprineo deljenju lovaca Srbije. Pa čim je to prošlo jednom, onda je samo bilo pitanje vremena kada će neko drugi reći 'kad mogu vojvodjani, možemo i mi', i eto. Nije imao snage ili autoriteta, da to preseče. Ne znam da je za bilo čijeg mandata ranije u LSS, bila različita visina članarine po lovcu. Kako su kasnije raspodeljivali novac, kome je šta vraćano ili nije, to je drugo pitanje. Ali svaki lovac u Srbiji je do pre dve godine plaćao isto.

Lalo ,kad malo bolje razmislis, sta ce bilo kom savezu da bude clan u LSS.
Samo primer LSCS koji svojim clanovima za 300 dinara radi sve( tako kaze slava), postavlja pitanje sta ce njima LSS?
Ako oce da ostanu u LSS, e onda moraju traziti od svojih clanova jos novca za clanarinu LSS, ali sta oni dobijaju od LSS onda?
Veoma zbunjujuca i nelogicna situacija.Confused

stane

paninm kaže:

Lala kaže:

Lalo ,kad malo bolje razmislis, sta ce bilo kom savezu da bude clan u LSS.
Samo primer LSCS koji svojim clanovima za 300 dinara radi sve( tako kaze slava), postavlja pitanje sta ce njima LSS?
Ako oce da ostanu u LSS, e onda moraju traziti od svojih clanova jos novca za clanarinu LSS, ali sta oni dobijaju od LSS onda?
Veoma zbunjujuca i nelogicna situacija.Confused

A ti paninm, ako isto tako dobro razmislis, kazi mi molim te zasto bi bilo koje udruzenje bilo clan ijednog saveza osim LSSa. Lovista se direktno od strane drzave dodeljuju na gazdovanje udruzenjima, koja su na svaki nacin a narocito materijalno odgovorna istoj toj drzavi za svoje poslovanje odnosno za fondove koje su od drzave zaduzila.
Ista ta drzava je i rekla sta su ingerencije saveza i tu je bila vrlo jasna.
A sto frajeri iz saveza i dalje hoce da peljese lovce ubirajuci clanarinu neadekvatnu svojoj novoj ulozi, ili osnivaju nekakve firme, ili nove saveze e to je vec njihov problem.
Po mome skromnom misljenju za lovstvo Srbije je najcelishodnije resenje da ima LSS kao krovnu organizaciju (prilagodjen novom zakonskom okviru) a od LSVa i ostalih novih ili buducih saveza treba napraviti regionalne kancelarije da bi se savez sto vise priblizio lovcima (udruzenjima). Udruzenja ce sama kako je novi zakon to i predvideo voditi racuna o svom poslovanju (za sta su na kraju i materijalno odgovorna) a za poslove koje ne budu mogli da obave sopstvenim snagama potrazice na trzistu odgovarajuce licencirane strucnjake.
A vi gospodo zaposleni u savezima za koje vise nece biti posla izvolite na trziste pa tamo pokusajte da udruzenjima prodate svoju strucnost i znanje. A ne kao sada da uz pomoc sacice lovnih politicara pokusavate obmanuti lovce da kroz razne vidove ostanete u igri i nastavite da lagodno zivite ne radeci nista.

Gedza66

stane kaže:

A ti paninm, ako isto tako dobro razmislis, kazi mi molim te zasto bi bilo koje udruzenje bilo clan ijednog saveza osim LSSa. Lovista se direktno od strane drzave dodeljuju na gazdovanje udruzenjima, koja su na svaki nacin a narocito materijalno odgovorna istoj toj drzavi za svoje poslovanje odnosno za fondove koje su od drzave zaduzila.
Ista ta drzava je i rekla sta su ingerencije saveza i tu je bila vrlo jasna.
A sto frajeri iz saveza i dalje hoce da peljese lovce ubirajuci clanarinu neadekvatnu svojoj novoj ulozi, ili osnivaju nekakve firme, ili nove saveze e to je vec njihov problem.
Po mome skromnom misljenju za lovstvo Srbije je najcelishodnije resenje da ima LSS kao krovnu organizaciju (prilagodjen novom zakonskom okviru) a od LSVa i ostalih novih ili buducih saveza treba napraviti regionalne kancelarije da bi se savez sto vise priblizio lovcima (udruzenjima). Udruzenja ce sama kako je novi zakon to i predvideo voditi racuna o svom poslovanju (za sta su na kraju i materijalno odgovorna) a za poslove koje ne budu mogli da obave sopstvenim snagama potrazice na trzistu odgovarajuce licencirane strucnjake.
A vi gospodo zaposleni u savezima za koje vise nece biti posla izvolite na trziste pa tamo pokusajte da udruzenjima prodate svoju strucnost i znanje. A ne kao sada da uz pomoc sacice lovnih politicara pokusavate obmanuti lovce da kroz razne vidove ostanete u igri i nastavite da lagodno zivite ne radeci nista.

To je pravo razmišljanje! Bravo 2Bravo 2Bravo 2
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

punisher
 Stane odlično razmišljanje. Nešto slično mi se poslednje vreme vrzma po glavi.
LSS, regionalna kancelarija ( centar ) u N. Sadu, Nišu, Kragujevcu...Negotinu.
E sad...šta to znači za LSV, LSCS...Hmmm

paninm
 stane to sam ja jos mnogo ranije pisao, mozda si citao ili ne, da su sada udruzenja izasla u prvi plan,a ne savezi.
To gore sto sam napisao, samo sam dao neki zakljucak na relaciji LSCS - LSS. Nisam clan LSCS, te stoga ce oni odluciti sta im je najbolje.
Pisano je takodje vise puta sta su nove ingerencije LSS, i da je Udruzenje to koje odlucuje o clanstvu, izradu dokumenata, strucnoj sluzbi.
E sad zasto sve to jos nije implementirano, a zakon je donet,cini mi se vec 2 godine,to ne znam.

suvodolac71
 Bojim se da su danas svi sluđeni ovim dešavanjima u vrhu srpskog lovstva. Iskreno mislim da je izlaz odavde novi statut u kome će za početak da jasno bude precizirano da nečje učešće u organima upravljanja saveza pre svega zavisi od količine novca koji uloži u zajedničku kasu a po osnovu broja članova. Dalje da bi LSS opstao lovci moraju da vide interes u tome. Znači LSS mora da bude servis. Dosta se priča o regionalnim savezima, ko voli nek izvoli. Niko nikom ne može da zabrani na koji i kakav način će se udruživati, da li će zaživeti, preživeti i opstati ostaje da se vidi. Realno tu treba napraviti jednu organizaciono tehničku računicu koliko bi to koštalo. I normalno statut LSS mora da na adekvatan način bude određen prema ovome.
Ono što mene lično najviše brine u ovom momentu je činjenica da smo strašno razjedinjeni, podozrivi jedni prema drugima i da realno nemamo kvalitetnu instituciju koja bi štitila interese lovaca Srbije u sadašnjem momentu a kako stvari stoje ni u skorije vreme , mislim na narednih par meseci, ne verujem da će se nešto radikalno kvalitetno desiti.
Znači prvo statut na javnu raspravu, posle tog sprovesti izbore u LSS-u i izaći iz ove tame.
Smatram da bi gašenje LSS-a kao krunske organizacije bila nacionalna sramota. Sa druge strane ovako kako je trenutno koncipiran dalje ne može i mora da doživi odrećene transformacije
ako želimo da i dalje egzistira, pre svega po pitanju izbora organa upravljanja i stručne pomoći lovačkim udruženjima.
Suvodolac dok je sveta i veka!

Lala
 Suvodolac, već sam napisao ranije, da mislim da nije dobro vezivati učešće u odlučivanju, za količinu novca kojim neko učestvuje u finansiranju saveza.
To otvara mogućnost da bogatiji članovi jednostavno količinom novca preglasaju ostale. A da ne pominjem mogućnost, da preko nekih poslovno tehničkih ugovora, krupni kapital udje u neko LU, pa da bogati privatnik, ili neka firma, jednostavno 'kupi' odlučivanje u savezu.
Takav način vezivanja finansija sa učešćem u odlučivanju jako podseća na akcionarsko društvo, gde vlasnik većeg broja akcija preglasa onog sa manje akcija, bez obzira na kvalitet nekog predloga ili odluke - takvim načinom odlučivanja ostavlja se mogućnost majorizacije. A to je u suprotnosti sa tezom o jednakosti lovaca i LU.
Ostatak tvog upisa se uglavnom podudara sa mojim mišljenjem.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Djura33

Lala kaže:
Suvodolac, već sam napisao ranije, da mislim da nije dobro vezivati učešće u odlučivanju, za količinu novca kojim neko učestvuje u finansiranju saveza.
To otvara mogućnost da bogatiji članovi jednostavno količinom novca preglasaju ostale. A da ne pominjem mogućnost, da preko nekih poslovno tehničkih ugovora, privatni kapital udje u neko LU, pa da bogati privatnik, ili neka firma, jednostavno 'kupi' odlučivanje u savezu.
Takav način vezivanja finansija sa učešćem u odlučivanju jako podseća na akcionarsko društvo, gde vlasnik većeg broja akcija preglasa onog sa manje akcija, bez obzira na kvalitet nekog predloga ili odluke - takvim načinom odlučivanja ostavlja se mogućnost majorizacije. A to je u suprotnosti sa tezom o jednakosti lovaca i LU.
Ostatak tvog upisa se uglavnom podudara sa mojim mišljenjem.

Lalo, al to je normalno, ko ce dati pare, a da nema sta da kaze. Ako daje pere, hoce i da kaze nesto. I to hvala bogu je tako, jer taj ko daje novac, nece hteti da svaki "mali" lovac samo zato sto je grlat, stalno svakog proziva!

I uopste gledano, treba nam vise tih, koji ce uneti novac, a manje onih (mnogo manje) koji za clanarinu hoce sto vise da odstrele......................

punisher
 Po meni je potrebno razdvojiti dva pravca lovstva u Srbiji. Jedan čine savezi a drugi LU.
U delu koji se odnosi na saveze ZODL precizno je definisao šta je to što LSS može i sme da radi.
Sa druge strane i s obzirom da LU ne moraju da budu članice niti jednog saveza, ne treba ih niti forsirati da postanu članovi bilo kog saveza.
Svako LU treba da odluči da li će za određenu svotu novaca ući u neki savez ( LSV, LSCS, LSKiM ) ili će izradu planske dokumentacije poveriti nekoj privatnoj firmi.
LSS treba da bude samo ono na šta ga je zakon ovlastio i ništa drugo.
Ukoliko LU u svojoj stručnoj službi ima adekvatne ljude koji pri tome imaju licencu, utoliko bolje za njega. Uštedeće sebi na izradi planske dokumentacije.
E sad, ono na čega bih ja obratio posebnu pažnju su ćerke fimre LSS i LSV koje BIH ZABRANIO jer se na taj način stvara mogućnost strašne zloupotrebe o kojoj je nadugačko i naširoko pisano kako na ovoj temi tako i u temama LSV, "Vojvođanski lovac"...
Nemaju šta savezi da osnivaju svoje privatne firme jer su im stručne službe dužne da za članarinu koju im LU plaćaju BESPLATNO RADE PLANSKA DOKUMENTA. To je prvi uvideo LSCS i krenuo tim putem i to je nešto na čega bih ja kao država bacio akcenat u budućnosti.
Dakle precizno definisanje uloge LSS, LSV, LSKiM, LSCS... sa TAČNO UTVRENIM DELOKRUGOM RADA.
Sa druge strane sistem organizacije lovstva u Srbiji bih maksimalno uprostio i bazirao ga na LU jer na kraju ih i sam zakon prepoznaje kao nekog ko direktno od države dobija lovišta na korišćenje.
Država mnogo više mora da povede računa na ustrojavanju sistema LU, njihovoj organizaciji, propisivanju pravilnicima i podzakonskim aktima načina njihovog funkcionisanja, organa upravljanja, A NAJVAŽNIJE ko, kako i pod kojim uslovima može da se pojavi na mestu rukovodećih organa u LU, da postane zakonski zastupnik jednog LU, jer mu država POVERAVA SVOJU IMOVINU kroz ugovor o zakupu lovišta, dakle država MORA BITI ZAINTERESOVANA STRANA za čvrstu organizaciju LU na svojoj teritoriji.
Bez uvrede bilo kome, ali dani kada je neki simpatični čičica sa 50 godina staža u lovstvu bio godinama biran na mesto predsednika LU, sekcije su prošlost.
Država nam daje svoju imovinu u red bi bio da propiše uslove ko, na koji način, kako, pod kojim uslovima može da posluje sa njenom imovinom.
Ako lekar može da bude neko ko je završio medicinski fakultet, ako advokat može da bude neko sa pravnim fakultetom i pravosudnim ( advokatskim ) ispitom, ako šumarski inspektor može da bude neko sa završenim šumarskim fakultetom, onda bi red bio da i predsednik LU, kao zakonski zastupnik LU mora da ima određene kvalifikacije... a ne da bude samo dobar drug, dobar lovac... to ne valja.
Malo se rasplinuh...Iznenadjen

Kockar
 pre mislim da nece da se konektuje heheh hteo covek kuvanjem da se bavi a zna se da je samo jedan kuvar i to PRAVI.

Kakv je igrac onaj pravi kuvar pa ih tako sredi da ne znaju jesu li posli ili dosli.

Polako kuvar postaje moj IDOL. Nema jaceg od njega hehehehe

DakiNS

Kockar kaže:
pre mislim da nece da se konektuje heheh hteo covek kuvanjem da se bavi a zna se da je samo jedan kuvar i to PRAVI.

Kakv je igrac onaj pravi kuvar pa ih tako sredi da ne znaju jesu li posli ili dosli.

Polako kuvar postaje moj IDOL. Nema jaceg od njega hehehehe

Nekako mi to i liči da je dobio recept od pravog kuvara ali to je po svem sudeći recept za predjelo , a glavno jelo sprema samo Pravi kuvar.A što se konekcije tiče mislim da prati i to aktivno kao "gost". Možda nema jačeg kuvara ali ima još nekih koji su mu uz rameLovac 3

suvodolac71
 Po pitanu privatizacije lovišta, malo sam se poslednjih par godina bavio različitom matematikom i od prilike situacija je sledeća : Teško da će iko ozbiljan da ulaže novac u nešto što je pod vedrim nebom i da moli od Boga zdravlje za to isto. Inače čisto za informaciju trenutno je u igri dosta likova koji su jako zainteresovani za pojedina lovišta u Srbiji. Neki to pokušavaju da reše jednostavnom kupovinom zemljišta pa da onda formiraju ograđena lovišta, a neki će pokušati direktno preko konkursa kada ovoj bude izašao. U svakom slučaju čeka nas vrlo neizvestan period. Inače poučen iskustvima privatizacija u Istočnoj Evropi i Srbiji znam unapred da će i ovo biti jedna velika magla.
Suvodolac dok je sveta i veka!

DakiNS

papiga kaže:
Ovo oko privatizacije LU je cista glupost to ako smo i malo pametni ne smemo da dozvolimo nikom pa ni drzavi,a ko hoce privatna lovista nek iskesira lovu za 2000ha ogradi i unutar zice nek gaji i lovi nilske konje ako hoce

Kolega nama običnim lovcima tako izgleda, ali oni koji to mogu, ti i pokušavajuLovac 3

Kockar
 majstori su dosli do love i kad privatizuju oni ce uvesti reda u lovista u to budite sigurni ali tu NAS NECE BITI mislim na obicne lovce.
U Rumuniji jezero Sarulesti privatizuju 2 lika poznata jedna bio teniska faca pre 40 godina i jace i ubace ribu u jezero seljaci dodju i pokradu za noc. Oni opet ubace ribu oni opet pokradu. Majstorima pukne film i povedu ekipu i razbiju svo musko po selima oko jezera sto je hodalo i da vidis kako sad cuvaju jezero hehehe i jos jedan seljak drugoga prati.

Samo nije cilj privatizacija kakva je do sada bila ovde. Prvo opljackaj i na taj nacin dodjes do love pa onda sredjuj situaciju. Tada ce se javiti kuvari sumari tj oni koji su lovu namakli na "posten "nacin i opet nas nece biti nigde.

Ja sam da ostane LSS ali sa drugim ljudima koje uzgred i ne vidim jer nema postenih a iako ih ima oni nece svoj obraz dati ljudima kakvi smo mi ovde. Pa nemamo ni najmanji zajednicki sadrzalac oko kojeg bi se slozili i oni sede citaju gledaju i sve dok je ovako stanje oni idu dalje plivaju letuju kupuju odela i smeju se i sve to na NAS RACUN.

Pozdrav gospodo Raanj

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,158,998 posete www.srbijalov.com