Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Huglu lovačke puške

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Huglu lovačke puške
Podunavac
 Evo nakon dva lova neki moji utisci o kvaliteti i mehanizmima puške Brno Ringneck (Huglu 200 AC). Puška lepo leži i nije prejak trzaj (kao kod nekih u kalibru 20 koje sam probao). Delovi su dobro upasovani i nema problema prilikom manipulacije. Okidački mehanizam je prilično jednostavan i ima svojih prednosti i mana. Meni lično odgovara što nema automatsku kočnicu. Kočnica ne blokira obarač, nego isključuje prenosnu polugu između obarača i udarača. Znači kada je puška zakočena obarač može da se povuče, ali ima prazan hod umesto opaljenja. Selektor opaljenja je smešten na kočnici i lak za manipulaciju. Međutim nakon aktiviranja poluge za prelamanje ne vraća se automatski u početni položaj (desna cev), nego mora da se vrati ručno. Veliki je problem što selektor može da se pomera samo kada je puška zakočena. To uvelike otežava manipulaciju, u stvari produžuje vreme promene redosleda okidanja. Okidač nije kinetički, nego mehanički (kao na IŽ-27). Znači nakon prvog opaljenja na prazno (ili u slučaju neopaljenja metka) dovoljno je ponovo povući obarač. Ne mora se prebacivati selektor obarača ili udarati u dno kundaka. Čokovi su dobro upasovani i laki za održavanje. Međutim najveće razočaranje je brunir na cevi. Već prilikom prvog čišćenja, u stvari otkonzerviranja puške sam primetio da nauljena krpica koja se prevlači preko vanjske površine cevi postaje crna. Što znači da se brunir skida. To može da bude posledica hladnog bruniranja i nedovoljnog čišćenja (ispiranja) cevi prilikom tog postupka. Međutim za dva lova imam više oštećenja na bruniru cevi nego na IŽ-27 za pet godina intenzivne upotrebe. Probaću ovo da reklamiram kod ovlaštenog servisa, a ako mi ne uvaže reklamaciju najduže za dve sezone cevi će morati da se ponovo bruniraju (ako se nastavi ovim tempom). Što se tiče drvenih delova za sada se dobro drže, premda nisu po mom ukusu. Drvo ima polituru preko sebe, a moj ukus su nauljeni kundaci. Toliko za sada.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Tebra, mislim da tu neshto nije OK sa brunirom! Stari

Kada sam pre par godina hteo d uznem turkinju, ali boXeritzu, gledao sam kod jednog mladog kolege pushq slichnu tvojoj, samo jeftiniji model. Momak tvrdi da je praktichno nikad ne chisti, a brunir na njoj(par godina staroj) je bio KAO DA JE IZ RADNJE IZASHLA!!! Bez obzira da li laze ili ne, pushka je bila stara par godina, qndak malo izguljen na nekoliko mesta(vidi se da je pushka prilichno korishtjena, a i znam da jeste), i jopet brunir PERFEKTAN!!! (brunir kazemo, a mislim da oni tvrdidu da je to black chrome, ali nebitno)

Javitje se neko josh od Hugladzija, mislim da trebash da istrajesh u ostvarivanju prava na reklamatziju! Makar doplatio i za bArettu! Makar bila i laksha! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Ta reklama koju turci provlače za većinu svojih sačmarica "Black Chrome" je čista glupost. Takva stvar još nije izmišljena. Kada bi postojala takva zaštita u crnoj boji kao što je hromiranje to bi bilo idelno, ali na žalost takva zaštita još nije izmišljena. Pre par godina sam gledao tursku pušku Zafer O 1612 za koju proizvođač isto tvrdi da je cev zaštićena Black Chrome zaštitom, a ona je bila na dva mesta ižuljana od stajanja u soški u trgovini. Ovo sa brunirom na mojoj puški se ni meni ni malo ne sviđa, ali sa tgovcima i servisima već imam loša iskustva.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 Uh zemara,pa zar posle samo dva lova.Pa cak i ja koji Turce ne mogu ocima da vidim(sa razlogom)dao bi joj barem pola sezone.Posto znam koliko si pedantan po pitanju oruzja nacu da ti stajem na muku,ali kad te malo prodje bice trpanjaGrin.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

sheytan

Podunavac kaže:
Ta reklama koju turci provlače za većinu svojih sačmarica "Black Chrome" je čista glupost. Takva stvar još nije izmišljena. Kada bi postojala takva zaštita u crnoj boji kao što je hromiranje to bi bilo idelno, ali na žalost takva zaštita još nije izmišljena. Pre par godina sam gledao tursku pušku Zafer O 1612 za koju proizvođač isto tvrdi da je cev zaštićena Black Chrome zaštitom, a ona je bila na dva mesta ižuljana od stajanja u soški u trgovini. Ovo sa brunirom na mojoj puški se ni meni ni malo ne sviđa, ali sa tgovcima i servisima već imam loša iskustva.

Tjah, tada, kad sam hteo d uznem Qglu, googlao sam svashta neshto, da prostish Grin ... I nadjem otprilike na zakljuchak: Black chrome je SHPITZ SHPITZEVA, AKO se uradi kako treba... (pojma nemam da li ima ikakve veze sa hromom, ali kao pojam/teknologija definitivno postoji) Da li moze kod jedne pooshke da je super, a kod druge pooshke istog proizvodjacha da nije dobro, ne znam... Sad

Znam samo da me je pre petnaestinu godina odushevila tada nova bAretta, sa "fosfatizacijom" kao finishem - otisci prstiju nisu ostajali na njoj, delovalo je kao neshto VECHNO...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ssekir75
 а беше руски финиш не ваља, турски одличан? а овамо после два лова Rastanak и још се колега подунавац није изјаснио да ли га је ухватила киша. или су и турци почели да нам уваљују свакакве "класе"? Hmmm
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

mrwa22250
 Sve dok drzava nedorecenim zakonima bude omogucavala uvoznicima da zaobilaze garantne rokove i reklamacije,bicemo poligon za skart robu bez obzira na zemlju porekla+ce oni moci da se ugradjuju 200% i da nam opet izgleda pristupacno.
P.S.Pitam se kako bi izgledala recimo IZ-27 da joj je cena 700-800 evra,kad i ovako duplo jeftinija prasi po nasim lovistima generacijama bez vecih problema.

AcaNik
 Морам признати да су продавци увек прихватали оружје на рекламацију и баш никаквих проблема са њима нисам имао. Чак и после рока. Да не помињем колико су се цимали око оног Москита.
Не знам шта су турци радили са брунирањем али се дефинитивно разликује од Руских пушки. Имам и једне и друге. Док не прође пар година интезивне употребе не вреди говорити које је боље.

sheytan
 Prodavci pod imenom SNAJPER??? Ne mosh govoriti UOPSHTENO, ako imash isqstvo s jednim... Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

AcaNik
 Снајпер и Каприоло углавном. Због Москита и Канона која је и увезла то.
Купујеш ваљда код оних са којима си задовољан, не код оних са којима ниси, зар не?

nidzamotocross
 Današnja IŽ ne vredi ni pola koliko su vredele one starije koje su uvežene pre oko decenije i ranije. Tako da nije uopšte dostojna današnje cene.

Na sajmu u Nišu videh par turkinja sa očajnom završnom obradom, mislim da se radi o Hatsan-u ako se dobro sećam, tako da ne da će početi da nam uvaljuju neku desetku klasu, nego su već počeli. Sad

Podunavac, druže, u kojoj meri su vidljivi tragovi na cevima posle ostavljanja crne boje na krpici?
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

sheytan

AcaNik kaže:
Снајпер и Каприоло углавном. Због Москита и Канона која је и увезла то.
Купујеш ваљда код оних са којима си задовољан, не код оних са којима ниси, зар не?

Pa, naravno, ali RECI KONKRETNO, a kad ne navedesh, ispade da si reklamirao kod svih... Inache, za Moskita ti je SVE zavrshavao Snajper, el tako? Nebitan je odnos izmedju njih i Canone, bitno je da je tebe Snajper, tvoj prodavac, isposhtovao... Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

AcaNik
 Да, Снајпер је све завршио и инсистирао да донесем пиштољ на рекламацију јер сам хтео сам да га носим код пушкара.
Реално многи би могли да уче како се ради од Снајпера.

sheytan
 Odobreno

I ja kazem! Radi po ceo dan, + lije sachmu, lovi, peca, ma chudo edno! Bravo 2

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Sniper Hunter
 Ebeš šeki a ?Grin

sheytan
 Stidljiv

Moram malo AcuPika, nisam ima dan-dva, chisto da s ne opoosti... Podrka

iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac
 Puška mi nije pokisla, nisam nigde zapeo sa njom niti udario o nešta tvrdo. Skidanje boje nije uticalo na oštećenje brunira, nego su se sa obe strane cevi pojavile neke ogrebotine, a ja neznam od čega. Toliko je oštećen brunir da se beli čelik na par mesta. Ne mnogo, nego samo male tačkice, ali je mnogo za dva izlaska u lov sa njom. Ja na svoje oružje izuzetno pazim i stvarno mi nije jasno od čega su nastala ta oštećenja? Jedino se mogla cev izgrebati o remnik u futroli za nošenje. Iako je remnik prilično krut, to se nebi smelo dešavati.
Tri prsta 2Kolce

stefan092
 Podunavac ovo sa ostavljanjem crnih tragova na krpici to se i meni desavalo prvih par puta tokom ciscenja, pa mozda i 5-6 puta ali vise ne. Bas zbog toga sto sam i ja to primetio(ne cesto jednom mesecno) kad ocistim pusku uzmem neku belu krpu prsnem malo balistol i malo jace protrljam. Tih prvih nekoliko puta ostajalo je crnilo ali sad vise ne. Puska Yildiz spz m 20.

mrwa22250

Podunavac kaže:
Puška mi nije pokisla, nisam nigde zapeo sa njom niti udario o nešta tvrdo. Skidanje boje nije uticalo na oštećenje brunira, nego su se sa obe strane cevi pojavile neke ogrebotine, a ja neznam od čega. .

A mozda je zemara,ta boja i bila tu da sakrije ostecen odnosno lose uradjen brunirConfused.

Podunavac
 Moguće zemara. Oštećenja su samo prefarbali crnim markerom da se ne vidi.Grin
Stefane nije problem samo to spadanje boje. Brunir se malo ogulio sa obe strane cevi, bez obzira na moju pažnju na pušku tokom lova. Kada se bolje pogleda obe cevi su u sredini mat boje, dok su samo u zoni usta cevi i ležišta metka sjajne, kakve i treba da budu. Definitivno nešta nije u redu. Danas sam zvao servis i rekli su mi da im pošaljem cev. Nema šta da se čeka.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,955,071 posete www.srbijalov.com