Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: CRNA GORA

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
CRNA GORA
Vasojevic
 Malo prije dajem keru Kosti,to mu je ime,i gledam ga,ima u njega jedno trides' kila. Dje je bre prvi oktobar,ima srce da ga ocisti prije junaSmeko
Ne pucaj shinko dok im ne vidis beonjaceStari

Vasojevic
 Sjutra cu da mu ponesem ukrstene rijeci,pa nek' resavaitanje, a oko sedam mu ne gine Milka CanicGrin
Ne pucaj shinko dok im ne vidis beonjaceStari

Nikola

duskov kaže:
Fazana ima u Zeti (malo), na Marezi (dosta) ali je lovni zabran, u Lješkopolju i Komanima (po malo). Čitav jedan biviši veliki vinograd "agrokombinata 13 jul" naseljen je fazanskom divljači i to 1990, 1997 i 2000 godine-na Marezi. Organizovana je i čuvarska služba i fazan se "proširio" na Komane i Lješkopolje. Sada ga tu ima dosta ali na drugim mjestima se izlovljava bez obzira na lovnu sezonu. Divljaštvo!

Ja skoro citavu lovnu sezonu provedem u Zeti i fazana nikad nisam vidio niti sam cuo da ga je neko upucao.....fazana je u Zeti bilo prije nekih 15-ak godina pricali mi stariji lovci bilo je pusteno nekoliko desetina i bio je zabranjen lov na njega 5 godina.....ALI SU IH ODMA POBILI..ufffAngryAngryAngryAngry

duskov
 Ipak ih u Zeti, ima. moguće veoma malo. Bio sam prošle lovne sezone nekoliko puta bio u lovu pored Skadarskog jezera i tu u okolini sela Bistrica, u blizini želj. stanice Zeta, Plavnice; i vidio nekoliko komada. Istine radi samo jednog mužjaka i nekoliko ženki. Nisam pucaop jer sam bio u lovu na zeca a i iz drugih, etičkih razloga jer sam i ja mislio da ga na tom terenu-nema!
Lovci iz Zete svake godine pokušavaju da se osamostale od L.D. Podgorica pa su prije dvije godine, kao akciju odradili i puštanje određenog broja fazana u priobalnom dijelu Skadarskog jezera.
predpostavljam da sam te fazane ili ostatke od njih upravo ja i vidio. I ne samo ja!
Na tom terenu sam vidio i posebno nelovačko ponašanje jer su seljani sa ošćima za ribu ubijali zeca koji se sklanjao od velike vode iz jezera a o puškama da i ne govorim.
Odnos prema fazanima je upravo onakav kakav si ti Nikola i opisao ali je, nažalost, takav i premu svemu ostalom.
Ovo lovište o kome govorimo nas dva jeste idealno stanište za mnoge vrste divljači ali je počesto i nema. Zašto? Pa upravo zbog neugasle želje nekih ljudi da za kratko vrijeme napune zamrzivače ne samo ribom već i zecom, patkama, baljoškama, prepelicom ili fazanima...

Nikola
 Tesko ce opstat ista u nasim lovistima,gledao sam svojim ocima kako su pojedinci pucali m-48 pucali na guske i to u horinzontali, prije 15-ak dana jer mi je kuca blizu jezera cuo kako puska uveliko puca na priobalnom dijelu jezeraAngry....
I sto ja imam da trazim kad je lovna sezena,kad za to neke ljude ne vazi..bas sam prije neki dan probao neku novu municiju za pusku i tako postavih tablu na nekih 40 metara nedaleko od kuce kad sam opalio na nekih 10 metara ne znam jeli i toliko bilo daleko, 2 zeca se skocise iz livade i polako u obliznji zbun....milina za oci Dim....pozzz;)

duskov
 Evo ovih dana prava pomama krivolovaca na Skadarskom jezeru ali zbog šarana (krapa). Ovo je vrijeme kada se krap seli u plitke vode i tu ostavlja ikru dok je mužjaci oprašuju. Lovostaj traje sve do 1. juna ali ljudi po čitavu noć idu čamcima po priobalnom djelu i sa dugačkim ošćima-love! Cijena ribe na crnom tržištu je jako mala jer je krivolov bolji nego ikada ranije: 1,5, 2, 2,5 evra po kilogramu.
Ima ulovljenih velikih primjeraka i preko 20 kilograma!
Dugo godina ribolovci na Skadarskom jezeru su se susretali sa stalnim opadanjem riblje populacije. Ova godina ih demantuje ali bi najzad nadležni trebali da preduzmi niz radnji kako bi spriječili strahovit krivolov. Politički, ovaj gest ima i svoju logiku jer ljudi sve teže sastavljaju kraj sa krajem, pa vlast zatvara oči kod ovog kršenja zakona. Puštaju narod da lovi ribu u vrijeme lovostaja jer nemaju kolače da im podijele...

duskov
 Zašto pišem o krivolovu kad je ribolov u pitanju.? Pa zato što to zna i Nikola i svi koji love u blizini Skadarskog jezera da se ovdje krivolovci ne odnose divljački samo prema ribama već i svakoj drugoj divljači. A u priobalju Skadarskog jedzera ima zeca, lisice, šakala, vuka, DS, ali i rezervat ptica od kojih su neke trajno zakonom zaštićene... a neke lovostajem.
Ima i poneka divlja mačka, rijetkih sova i orlova,poneki ostatak od fazana...

neca90
 Pa zasto lovocuvari nesto ne preduzmu...?Valjda ima lovocuvara...ili su svi do jednog kompromitovani...? Shock

duskov
 Lovočuvara, naravno ima. Ali stradaju samo oni krivolovci koji nemaju nikakvu vezu u MUP-u, Vladi ili nekom drugom državnom organu vlasti. Znači da "strada" veoma mali broj krivolovaca dok se ogroman broj provuče zbog veza sa vlašću. Ovo je država nepotizma. Lovi se u lovnim zabranima, nacionalnim parkivima, na strogo zabranjenim mjestima i to ljudi koji imaju obavezu da štite zakon...
Katastrofa...

neca90
 Ako ti je za utehu,to je nazalost tako svuda,a ne samo kod vasSadInace,upravo sam pregledao celu temu,svih 12 stranica,i mogu da kazem da su vam planine prelepeOdobreno

Nikola

duskov kaže:
Zašto pišem o krivolovu kad je ribolov u pitanju.? Pa zato što to zna i Nikola i svi koji love u blizini Skadarskog jezera da se ovdje krivolovci ne odnose divljački samo prema ribama već i svakoj drugoj divljači. A u priobalju Skadarskog jedzera ima zeca, lisice, šakala, vuka, DS, ali i rezervat ptica od kojih su neke trajno zakonom zaštićene... a neke lovostajem.
Ima i poneka divlja mačka, rijetkih sova i orlova,poneki ostatak od fazana...

U dolini S.J. ima sakala dosta lisisce tu i tamo divljih svinja ima kada je mala voda,a zeca pogotovo ima...zasto?...pogotovo ga je bilo ove godine ali kasno u februaru,pao je velik snijeg i sav zec koji je bio u vinogradima Plantaza je pobjegao prema jezeru jer nije imao gdje da se skarije osim u velikim plotovima u dolini S.J. ja sam licno u sred bijela dana cekajuci guske gledao zeca kako ide preko livade i ulazi u grmlje....raduje me i to sto pernate divljaci ima dosta a pogotovo patke koje ima hiljada i hiljade tu su i prepelica sljuka baljoska i simbol Skadarskog jezera pelikan....Jednog dana ove godine sam na jednom mjestu prebrojao vise od 40 pelikana na vodi.....;)....jos kad bi se malo bolje cuvalo bil obi odlicno.;) PoSpavanje

iveli 3

duskov
 Ako bi se javljali lovci iz Crne Gore na temu krivolov i kako se boriti protiv njega, onda bi ta tema bila jako sadržajna i "bogata".
Krivolov u Crnoj Gori ima posledice prirodne katastrofe...
Vlast je uključena i u tu devastaciju društva...

veso
 i48.tinypic.com/34ildaw.jpg
Pogled na Bilecko jezero sa Crnogorske strane.Most koji se vidi je na pruzi koja je ukinuta 71 g.Druga obala jezera je i druga drzava BiH odnosno Republika Srpska.Predjeli oko jezera su bogati sa divljom svinjom a ima dosta i jarebica koju love inostrani lovci.

duskov
 Ima neki đavo koji je zaustavio pisanje na ovom podforumu. O fotografijama da i ne govorim. Lovci iz Crne Gore ajde da krenemo da uljepšavamo ovaj kutak!

Nikola
 Ja u komp.imam neke fotografije sa Skadarskog jezera i planina oko Veruse ali nmg nikako da ih izbacim na internet sve sam pokusao..Sad

duskov
 Ja to radim otprilike ovako, napišem jednu uvodnu rečenicu pa je "nalijepim" na podforim, Onda kliknem na "citiranje i onda se sve to povratim u drugoj formu u kojoj možeš da uzimaš fotografije iz kompjutera. Ali je u ovim poslovima najbolji Neso koji se poodavno ne javlja...
Nakon toga opet povratiš sve na podforim i tako...
Nije to baš strećna kombinacija ali ja drugačije ne znam.

duskov
 evo malo fotografija kako bi osvežili temu:

duskov
 dalje:

duskov
 dalje:

duskov
 i još dalje:

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,475,360 posete www.srbijalov.com