Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabini češke proizvodnje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabini češke proizvodnje
Podunavac
 Pa naravno da se mora centrirati kada su oba prstena pomerana. A dobro je što se pomeraju jer se upucavanje nagrubo našteluje na montaži pa se manje šteluje na končanici. Kod jednostavnijih (fiksnih) montaža se sve mora štelovati na končanici, a ja to ne volim.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 ... e da mi je da vidim tog če'a pametnjakovića što je u fabriKu smisliJo da lakira kundak na ČZ550 ... Palica
Za sad jedina zamerka na spomenJutom modelu ... čim se malo cepila po gustiše gloga i kojekakve trnjake o'ma se lak poč'o gulit ...Jaooo
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

hercegovac

canis aureus kaže:
... e da mi je da vidim tog če'a pametnjakovića što je u fabriKu smisliJo da lakira kundak na ČZ550 ... Palica
Za sad jedina zamerka na spomenJutom modelu ... čim se malo cepila po gustiše gloga i kojekakve trnjake o'ma se lak poč'o gulit ...Jaooo

i na mom čehu isto, malo ću trpit i onda ogulit i nauljivanje pa će biti Odobreno

canis aureus
 Ma ne mogu mu trpit' ... aj pomalo pomalo kad ono posta sav na tufne i fleke Jaooo
... sadE šmirgla seva, sve mi se prsti u grčeve pretvorili Confused ... no vidim da će biti baš valjan kad ga završim Vebanje
Dim

hercegovac

canis aureus kaže:
Ma ne mogu mu trpit' ... aj pomalo pomalo kad ono posta sav na tufne i fleke Jaooo
... sadE šmirgla seva, sve mi se prsti u grčeve pretvorili Confused ... no vidim da će biti baš valjan kad ga završim Vebanje

kad završiš stavi fotke, možda ubrzaš moju odluku za šmirglanje

canis aureus
 ... fotke nikako da uslikam kako bi se vid'la sva lepota Jaooo
Sada je mnoooogoooo lepši no što je bio!!! Onako bijade k'o ofarban, i slabo se ikoji god vidIJo a sadE je naskroz druga priča. Nisam verovao da će biti ovolika razlika nabolje Confused
Čim uspem lepše da uslikam ...
Vebanje
Dim

Bune
 Tebra Canis, za slikanje se znaje koj je majstor, moj kum Sheki. Bolji ne bijade u skorije vreme u nas Srem, pozdrav.
Sagradicu salas na bregu, da gledam jarebice dok se legu!

Inertia
 [quote]canis aureus kaže:
Nek' ti neki limar napravi od pleKa ROFL

Danas sam popiJo piće s Žaretom i tako kroz teme svakojake pitao sam za rezervne delove za ČZ qarabeene, ne zbog Podunavca već biK i ja nešto za sebe Confused ..., end reče mi Žare da trenutno nema ništa od te gvožđurije za karabine već samo za pištolje a da će već sa narednim uvozEm da naruči i rez.delove za karabine.
Eto prilike na tEj adress da se raspitate o tomU.

... mada kad malo bolje pogledam i ne stoji mu lošO, modelu 550 Medium, to plJastično dno magacina Confused a i neće brzo od nošenja da se skine brunir StariJaooo[/qu

Mislim da Zare nije vise uvoznik.

canis aureus
 Inertia
koliko mi je poznato još uvek je uvoznik Confused ... znam da na lageru ima veći broj komada lov.karabina a koliko mi reče da se sprema novi uvoz ... ne vidim neki razlog za postojanje dezinformacija Confused
Dim

Inertia
 Dolazi mi drugar u radnju i baca na sto sivi kacket cz557 i kaze bio sam na prezentaciji cz koju je organizovao novi zastupnik, firma Demax.Prezentovali su neke zbrojevkine nove pistolje i cz557, izmedju ostalih bili su prisutna i dva direktora cz.Pitam ga sta je sa Zaretom,on mi isprica neku pricu, da ne duzim uglavnom vise ne uvozi.Taj moj drugar je upoznao vl.Snajpera sa novim uvoznikom i navodno Snajper bi trebao da bude prvi diler.Zare od letos rasprodaje cz,a Snajper u zadnjem kalibru reklamira cz.Videcemo sta ce se desiti,mada sam u proslim brojevima kalibra nalazio da firma Demax ustupa oruzje na testiranje.

canis aureus

Inertia kaže:

Mislim da Zare nije vise uvoznik.

Pre nekOJi dan mu stigle nove cevke iz ČZa pa sad ... Confused
Dim

DjordjeL
 Čisto da se malo pohvalim prinovom
ČZ 550 Lux .308 Win

i57.tinypic.com/1z6zhok.jpg

i60.tinypic.com/29mqh4i.jpg

i60.tinypic.com/1zegneh.jpg

canis aureus
 DjordjeL Bravo 2
čestitke na prinovU Odobreno

'el si ga isprob'o na strelištu? Kako se nosi s GROMom?(pošto vidim na sliKi Groma)
Di si ga uz'o i za kol'ko novaca?
Znaš li nekoga da prodaje taki u tem kalibru?
...
Dim

DjordjeL

canis aureus kaže:
DjordjeL Bravo 2

'el si ga isprob'o na strelištu? Kako se nosi s GROMom?(pošto vidim na sliKi Groma)
...

Nisam ga još probao ako dozvole obaveze iduće nedelje planiram da posetim strelište. Ako ne stignem probaću ga za dva meseca kad stigne i optika pa ga upucam. Montažu sam uzeo njegovu originalnu češku.
Koštao je oko 900 € mada nije bilo modela sa okvirom koji sam ja priželjkivao samo ovaj sa fiksnim magacinom ali nema veze. Dugo sam ga gledao 6 meseci sam se razmišljao da ga kupim.
Meni je bio bitan kalibar i dugo sam tražio karabin i u oglasima i u radnjama i na sajmu u bg. Na sajam sam otišao sa parama i nabavnom i vratio se praznih šaka i razočaran ponudom.
Jedan momak mi je nudio Čz Varmint Laminated .308 polovan karabin koji je sređen za long range takmičenje ako te interesuje mogu ti poslati kontakt na PP. Meni se vizuelno nije dopao pa sam odustao.

canis aureus
 Jok jok varmint, long rendž i sl
samo vaki lovni 550 me interesuje ...
... u jednoj radnji ima za 80tak 'iljada al samo u .243Win i u fucking .30-06 novi novcijati al u .308Win "možda za godinu dana" Jaooo ako uvezu ...
Dim

sheytan
 Tebra ime, a u chemu je 308w fucking bolji Grin od 30-60? Smile Ako ne prichamo o streljashtvu, vetjina argumenata je na strani starijeg, motjnijeg brata...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus
 Tebra nijesi ondaK na temi al da ti kažem
... najviše jer je ovaj stariji fucking a argumente mački o rep!!;)
A ima i neke mundže za .308Win za isprobavanja i vežbanja i gadŽanja ... KFORovci menjaDu za bostan i dinje a kod nas ovo rodilo, valjda što je bilo kiše, pa ... DimSelja....Grin
Dim

sheytan
 Aaa, ovaj droogi argument priznavam i poshtivam! Ima toga i u tvome potpisu! Grin

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

hercegovac
 [quote]DjordjeL kaže:
Čisto da se malo pohvalim prinovom
ČZ 550 Lux .308 Win

Čestitam na kupovini Odobravam. Siguran sam da ćeš biti zadovoljan. I ja bi volio jedan takav, mada imam dva čeha, ali neeeeeemaaaaaaaam 308-cu.

Barbarosa

DjordjeL kaže:

canis aureus kaže:
DjordjeL Bravo 2

...

Nisam ga još probao ako dozvole obaveze iduće nedelje planiram da posetim strelište. Ako ne stignem probaću ga za dva meseca kad stigne i optika pa ga upucam. Montažu sam uzeo njegovu originalnu češku.
Koštao je oko 900 € mada nije bilo modela sa okvirom koji sam ja priželjkivao samo ovaj sa fiksnim magacinom ali nema veze. Dugo sam ga gledao 6 meseci sam se razmišljao da ga kupim.
Meni je bio bitan kalibar i dugo sam tražio karabin i u oglasima i u radnjama i na sajmu u bg. Na sajam sam otišao sa parama i nabavnom i vratio se praznih šaka i razočaran ponudom.
Jedan momak mi je nudio Čz Varmint Laminated .308 polovan karabin koji je sređen za long range takmičenje ako te interesuje mogu ti poslati kontakt na PP. Meni se vizuelno nije dopao pa sam odustao.

Kolega Đorđe, čestitam na kupovini i odabiru kalibra Odobreno
Prošle godine sam kupio 550 lux u cal 308win, a što se odvojivog okvira tiče nemoj mnogo da žališ, on ima plastišan donosač metka i plastično dno, dok je bar kod mene (fiksni magacin) donosač kao i dno magacina čelično. Nemam ništa protiv polimera ali više volim čelik ika
Što se tiče njihove originalne montaže- jednodelne, pogledaj dobro, čini mi se da mora da se buši rupa u prednjem delu za tu montažu da bi se ušrafila Shock što je vrlo čudno s obzirom da zbrojovka već ima izglodan prihvat (ako je to ta montaža, potražiću negde imam i sliku).
Ja sam isto bio u dilemi da kupim tu montažu pa sam posle konsultacije sa puškarom odustao, montirao sam meoptu na leupoldove prstenove i to drži dobro, a ništa se ne buši niti lepi.
Dobra preporuka su i warne prstenovi ali se teško mogu naći kod nas, jedino preko.
Ne sumnjam da je grom dobar izbor, ja ga lično nisam "pustio kroz cev" u tom kalibru, pucam hornady sst 150gr. Na strelištu mi se ova kombinacija pokazala B), korak uvijanja je 12" na ovom modelu za navedeni kalibar.
Javi rezultate čim budeš probao groma.
iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 876 08.12.2024. 16:56
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,129,113 posete www.srbijalov.com