Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
Sremac75
 Nisi ti deki dobro razumeo ili te neko pogrešno informiše!

Lovištem "Neštin-Vizić" će i ubuduće gazdovati LU koje su osnovali lovci iz Neština i Vizića!
Neće lovištem gazdovati NP "Fruška gora"!

NP će samo obavljati sve stručne poslove u tom lovištu, znači dodeliće nam Upravnika lovišta i dva lovočuvara!

Nema razloga da se na isti načine ne uspostavi saradnja između NP i LU "Kulina" i za vaše lovište, tako da nema reči ni o kakvoj privatizaciji, uzimanju ovišta, itd.!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

punisher
 Uz odobrenje kolege Apinesta kopiran tekst iz dela foruma "Novoosnovana LU-korisnici novih lovišta"

"...Član portala Srbijalov sam skoro godinu dana, dosta sam aktivan na forumu, ali ovo je prva tema čije sam otvaranje predložio. Glavni razlog je nastanak velikog broja novih LU posebno na teritoriji SAP Vojvodine (Srbske autonomne pokrajine, mada ovo nije Srbija... ), koja su u procesu ustanovljenja i dodele lovišta na gazdovanje postala ili će uskoro postati korisnici tih lovišta.

Ono što mene posebno interesuje (razumljivo) jeste situacija u opštini Bačka Palanka, gde sam kao član (bivšeg) LUO Bačka Palanka i postao lovac pre 18 godina, i posebno u fruškogorskom delu Srema, gde živim i lovim, i gde sam član novoosnovanog LU "Fruškogorski jelen".

Nekadašnje LUO Bačka Palanka koje je nastalo iz OLS Bačka Palanka 1994/95 godine nedavno se podelilo na četiri LU: jedno čine društva-sekcije koje su se opredelila za o(p)stanak u zajedničkom udruženju- Čelarevo, Nova Gajdobra, Gajdobra, Obrovac i Silbaš, drugo- Tovariševo, Parage, Despotovo i Pivnice, treće- Bačka Palanka i Mladenovo, i četvrto- Neštin i Vizić.

Ovo četvrto, NAŠE LU "Fruškogorski jelen" prošle nedelje je postalo korisnik lovišta "Neštin-Vizić" (da se ne ponavljam: 3125 ha, 2 društva-sekcije, tri revira...) sa tom osobenošću da stručnu službu korisniku lovišta obezbeđuje JP "NP Fruška gora". Pošto je oko saradnje sa ovim JP-om bilo raznih komentara, pa i klasičnih dezinformacija (da ne kažem podmetanja, bilo bi možda pregrubo), hteo bih da kažem da smo u aranžman sa NP-om ušli iz jednostavnog razloga što nismo imali bolje rešenje koje bi nam omogućilo kontinuitet lova i postojanja naše lovačke organizacije, a da troškovi bavljenja ovim hobijem ne postanu višestruko veći, što bi opet neminovno dovelo do osipanja članstva i u perspektivi gašenja LU i definitivnog prelaska lovišta pod okrilje Javnog preduzeća, kako je ZODL i predvideo. Naravno da ni mi sami nismo bili (niti smo još uvek ) sigurni šta će doneti ovaj i ovakav razvoj situacije, ali je sigurno da ćemo, ukoliko lovištem budemo gazdovali domaćinski, pošteno i korektno, moći bez brige da lovimo i narednih deset godina, što je u ipak glavni cilj našeg bavljenja ovim "sportom".

A šta će biti posle? Nisam pratio temu "Privatizacija lovišta u Srbiji", ali niko od nas nije toliko slep i naivan, pa da ne vidi kuda plovi ovaj brod. Uopšte nemam nameru da ovde nešto politizujem, ali preneću vam ono što sam lično čuo na jednom zvaničnom lovačkom skupu u Mladenovu pre dve godine po donošenju ZODL-a, a izgovoreno je od strane visokog lovnog zvaničnika SAP Vojvodine (ne znam da li ću doslovce citirati): "Ovaj Zakon (o divljači i lovstvu) neće trajati koliko prethodni i samo je uvod u tržišnu utakmicu za dobijanje lovišta na gazdovanje." Tumačite ovo kako hoćete, ali ja sam to shvatio kao jednako pravo svih subjekata u lovstvu da se bore za dobijanje lovišta, a ne da "prvenstvo" imaju dosadašnji korisici koji su ispunili sve zakonske uslove. Privatizacija? Ne znam... Znam samo da narednih 10 godina treba svojski da se trudimo i da se pokažemo u boljem svetlu kao "gazde" lovišta, da po isteku tog roka imamo čime da se pohvalimo i šta da pokažemo u lovištu.

Vidim i čujem (a šuška se i po kuloarima) da će posle nas i LU "Kulina" iz Erdevika, još neka LU krenuti istim stopama, u aranžman sa NP-om, ne zato što smo mi (Neštinci i Vizićani), ili Erdevičani (sa Ljubom i Bingulom), vizionari i nešto posebno mudri, pa se treba voditi našim postupcima, nego zato što će ih sila prilika naterati na takvo rešenje. Ljubavi možda nema, ali je interes (zajednički) sveprisutan: veća brojnost divljači, kvalitetnija polna, starosna i trofejna struktura, ali pre svega pravo i mogućnost da deo te divljači i dalje lovimo MI, obični smrtnici! Patetično ili ne, za to smo se borili...

Ovaj moj upis opširan ("Svinje su debele, knjige su opširne!" - Luka Laban, "Profesionalac" ), skoro kao prosečan administratorski! U svojih prethodnih 200 i nešto upisa trudio sam se da budem korektan i konkretan, nadam se da ni ovog puta nisam izašao iz tog okvira. Ako sam preterao ili nekog uvredio... sorry !!! ..."

ficha007
 Sve sto to izgleda svodi na onu rečenicu "uloženo - dobijeno". Samo pod uslovom da LU Kulina dobije iste odnosno slične uslove sa NP kao LU Neštin - Vizić možemo govoriti o boljitku.
Svako drugo osamostaljenje ne samo unutar LU Srem, nego bilo gde u Vojvodini i Srbiji i rascepkanost udruženja dovešće do osipanja članova, a samim tim i povećanja članarine za preostale članove tako da i ako sam početnik ne slažem se sa cepkanjima, a naročito kada se pročita tekst prof. Ristića o potrebnim novčanim sredstvima za rad jednog udruženja.
Sada, više nego ikada je potrebno jedinstvo, ali je to samo moje mišljenje i dozvoljavam da nisam u pravu.

DakiNS
 Ma potpuno si u pravu Ficho ,samo najčešći problem jeste u stvari smena nesposobnog i rasipničkog rukovodstva po udruženjima ,pa manja društva koja su najčešće neopravdano preglasavana jedini izlaz vidi ocepljenjem od LU i osnivanjem manjih LU, zbog nezainteresovanosti članstva za korenite promene i poboljšanje stanja ne mogu da reše osnovne probleme.Eto od kolege sam danas čuo da su počela po Banatu lobiranja za predstojeću rekonstrukciju LSS
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

apinest

ficha007 kaže:
Sve sto to izgleda svodi na onu rečenicu "uloženo - dobijeno". Samo pod uslovom da LU Kulina dobije iste odnosno slične uslove sa NP kao LU Neštin - Vizić možemo govoriti o boljitku.
Svako drugo osamostaljenje ne samo unutar LU Srem, nego bilo gde u Vojvodini i Srbiji i rascepkanost udruženja dovešće do osipanja članova, a samim tim i povećanja članarine za preostale članove tako da i ako sam početnik ne slažem se sa cepkanjima, a naročito kada se pročita tekst prof. Ristića o potrebnim novčanim sredstvima za rad jednog udruženja.
Sada, više nego ikada je potrebno jedinstvo, ali je to samo moje mišljenje i dozvoljavam da nisam u pravu.

Saglasan sam sa drugim delom tvog upisa, kolega ficha007.
Što se tiče prvog dela, ne vidim zašto LU "Kulina" ne bi imalo iste uslove poslovno-tehničke saradnje sa NP Fruška fora kao LU "Fruškogorski jelen". Ponavljam: ovakav vid saradnje je u zajedničkom, tj. opštem interesu. Drugo je pitanje kakvi će uslovi važiti za ona LU koja od sledeće godine budu htela (čitaj: MORALA) da uđu u aranžman sa NP-om. Juče vam nismo valjali, danas smo više nego dobri... Mislim da će u ovim slučajevima važiti tržišni uslovi, bez pardona. Što reče jedan moj staaaaari drugar: "Znaš zašto su izumrli dinosaurusi? Pa, nisu se prilagodili novim uslovima..."

punisher
 Ficha007, ok je tvoje razmišljanje, ali sam ja ubeđen da će uslovi biti isti jer su ova dva udruženja ( Neštin-Vizić i Kulina ) u istom paketu krenuli u pregovore pa bi bilo nelogično da NP jedne ( bolje ) uslove daje jednima a druge ( lošije ) daje drugima. U svakom slučaju slažem se sa tobom da je jedino takav način udruživanja, po principu "know-how" ugovora jedini mogući za male sekcije koje sebe ne vide unutar dosadašnjih udruženja, a imaju suviše malu površinu i kada se udruže, da bi iole ozbiljnije organizovale lov u svom LU.
Površina predviđena ZODL od minimum 2000ha je smešna jer smatram da je čak i 5000ha malo, ali nema veze.
Ova dva LU su jednostavno iskoristila jedinu prednost koju su u tom momentu imala - oslanjanje svojim jednim delom površina na NP i iskreno da kažem to je ponuda koja se samo jednom dobija u životu. Posle obično bude kasno.
E sad, da li si možda razmišljao da će oni ovim potezom sigurno privući nove članove u svoje LU, pa će od možda početnih 50 članova broj sledeće godina narasti na 100, a to opet znači manju članarinuB)

dekierdevik
 pozz. vidim da se ova tema jako rasirila ali niko nespominje 1600h lovista koje nam je NP oduzeo pre par godina hocemo li to dobiti nazad niko se u erdeviku nije slagao sa NP cak zimus nismo niko ni isli kod njih u lov iako smo svi bili pozvani a sad preko noci su se neki okrenuli za 360*stepeni to je to sto ja nerazumem financiskih problema nije nikad bilo u erdeviku imamo oko 45 clanova i 4600h lovista + 1600h sto nam je NP oduzeo clanova nece sigurno biti vise posto je zainteresovanost jako mala a to sto ce biti jeftinije za 3000-4000 din mislim da u erdeviku nikom nista neznaci zato se pitam cemu sve ovo kad nam je do sada uvek bilo dobro dozvolu za lov nismo imali samo kad nismo otisli po nju inace smo je uvek dobili do sada koliko ja znam , sve mi je ovo sumnjivo kad god popricam sa nekim lovcem iz erdevika svaki mi kaze da se nesto muva a kad sam im o ovome govorio jos prosle godine nisu verovali i sid je imao ovu ponudu ali je brzo odustao od toga, opet kazem zeleo bi da nisam u pravu
dejan

dekierdevik
 jos nesto bih dodao pre dve - tri godine pitao sam naseg precednika sto se neodvojimo od udruzenja srem i postanemo samostalni sa bingulom ljubom i kukujevcima bio sam spreman da pomognem u startu a on mi je rekao da bi nam trebalo najmanje 350-400 lovaca da bi smo izfinancirali loviste neznam kako ce to sada ici sa ca 80 lovaca
dejan

Sremac75
 To oko uzimanja dela lovišta nije pitanje za NP nego za Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, jer je on crtao granice!
Da li je NP utisao na to, verovatno jeste, ali država je država....

Dalje, kako deki misliš da je vaših 45 članova moglo da gazduje lovištem od 4600ha ili 6200ha?
Pa troškovi lovočuvara i upravnika lovišta će biti oko 1.200.00-1.500.000 dinara, odnosno oko 30.000 po lovcu.
Troškovi planskih dokumenata oko 250.000 znači oko 4.500 po lovcu.
Ne radi se tu o 3000-4000 nego o mnogo više!

Ako vas ima 80 onda govorimo o iznosu od oko 20.000!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

punisher
 pa o tome ti Dekl i pričamo. Moraš malo da prolistaš forum, a naročito tekst prof. Ristića koji govori o troškovima "samostalnosti" LU.
Mada kad razmislim ne treba ti ni tekst nego običan papir, olovka i digitron pa sedi i izračunaj sve, ali obrati pažnju na cifre koje Sremac gore pominje, jer je to samo par osnovnih. A gde je vozilo, objekat hladnjača sa pratećim elementima, usluge računovođe, oprema za lovočuvare...ma ima tu još. Sigurno sam nešto propustio.
E sad uzmi i pročitaj Apinestov upis, šta to oni dobijaju od NP, pa iz ukupne sume izbi te troškove koje "pokriva" NP, pa preostalu podeli sa brojem članova pa ćeš da vidiš da je razlika osetna u odnosu na situaciju kada bi 80 lovaca moralo da to sve finansira.
Ti ovako štediš u proseku od 1,5 do 2 miliona dinara. Pa ti vidi šta je bolje.
Kamo sreće da hoće NP da ovako "posine" i ostale sekcije i LU koja se naslanjaju na F. Goru.

punisher
 I naravno da zavede reda među krivolovcima kojih ima sigurno, jer mnogima ništa lepše nije nego nešto negde da ape i maknu pa se zatvore u neku šupicu, garažicu, pa nešto malo "obrade" pa u kobaje, pa kobaje na roštilj, ili na pijacu, ili u restoran, šta već ko voli.No no no

moharac
 Deki ragovaraš sa ljudima koji nisu upućeni u dešavanja u lu srem kao i u pregovore Kuline i NP.Tebi je neko nešto rekao,nazovi svog predsednika ili predsednika u Binguli da te bolje informišu.
Lepo ti je rečeno da nama ništa nije oduzeto jer to NJIE NAŠE,vlasnik lovišta i divljači je DRŽAVA.
Ona daje lovište na gazdovanje na period od 10 god.,a NP je preduzeće koje je osnovala i kojom upravlja država.
Jesi li se možda zapitao kuda ide tvoja članarina od 9.900 din.i koji su to ljudi koji je troše i na koji način.
Pročitaj forum od 1 strane pa ćeš se bolje informisati šta se dešavalo i dešava u lu srem,neke stvari nemoraju biti istinite ali ima i onih komentara koji su istiniti.
Kome smeta to naše osnivanje udruženja,nama koji živimo u tim mestima ili onima kojima neodgovara disciplina.

A šta je bilo pre 20 god. nepoterbno je sad raspravljati i tome.

moharac
 Kolega ficha007 najveće osipanje članova u udruženju je upravo u Šidu,koliko sam čuo da je tamo prošle godine bilo 120 članova a danas oko 65.Šta se tu dešava jel to zbog visoke članarine u lu srem ili nesloge i nerada u samoj sekciji.
A sve veči je broj počasnih članova po društvima a mali je broj mladih lovaca,e tu je i najveći problem.

U pravu si kad kažeš da nam svima treba jedinstvo u ovom trenutku.

Kako naći rešenje kad svako vuče na svoju stranu u udruženju,bio si na skupštini pa si se i sam mogao uveriti u stanje u lu srem.

Lu Kulina je uradila ono što je u ovom trenutku najbolje za njihove članove i nadamo se da će saradnja sa NP ići onako kao je i planirano.

ficha007
 Moharač prijatelju vidim da si pogrešno shvatio moj upis. Postoje dve vrste odvajanja. Ovo koje ste vi započeli u želji da sa NP nađete interes i to je po meni za sada ok, a kako će biti to niko ne zna jer ne može se predvideti budućnost. Sa druge strane je odvajanje radi osamostaljivanja pojedinih sekcija. Čak i da se više sekcija izdovji i udruži to po meni nije to jer se kao što sam rekao za osamostaljivanje treba platiti oko 2-2.500.000 dinara. E sad kada taj iznos podeliš sa brojem od npr. 80 članova dobiješ da svaki član treba da plati oko 30.000 dinara godišnje članarine.
Šta je onda bolje. Da se sekcije cepaju ili da ostanu u okviru LU, a da se onda pokuša reorganizacijom LU nešto postići. Krčag koji se jednom ošteti niti jedan lepak neće više slepiti. Tako je i sa ljudima u sekcijama. Lako je iz priče izaći ali kada se izađe šta onda.
A priliv mladih lovaca sve je manji što si i sam dobro konstatovao.
Dakle još jednom nemam ništa protiv načina na koji vi idete jer je jedno kada iza sebe imate nekog, a drugo je kada je par sekcija prepušteno samo sebi jer sam ubeđen da neće opstati samostalno.

Srem

dekierdevik kaže:
pozz. vidim da se ova tema jako rasirila ali niko nespominje 1600h lovista koje nam je NP oduzeo pre par godina hocemo li to dobiti nazad niko se u erdeviku nije slagao sa NP cak zimus nismo niko ni isli kod njih u lov iako smo svi bili pozvani a sad preko noci su se neki okrenuli za 360*stepeni to je to sto ja nerazumem financiskih problema nije nikad bilo u erdeviku imamo oko 45 clanova i 4600h lovista + 1600h sto nam je NP oduzeo clanova nece sigurno biti vise posto je zainteresovanost jako mala a to sto ce biti jeftinije za 3000-4000 din mislim da u erdeviku nikom nista neznaci zato se pitam cemu sve ovo kad nam je do sada uvek bilo dobro dozvolu za lov nismo imali samo kad nismo otisli po nju inace smo je uvek dobili do sada koliko ja znam , sve mi je ovo sumnjivo kad god popricam sa nekim lovcem iz erdevika svaki mi kaze da se nesto muva a kad sam im o ovome govorio jos prosle godine nisu verovali i sid je imao ovu ponudu ali je brzo odustao od toga, opet kazem zeleo bi da nisam u pravu

Jesi li ti siguran da imate trenutno 45 clanova ????

moharac
 Kolega ficha007 nisam mislio ništa loše shvatio sam dobro tvoj komentar a poznajem tebe i tvog oca za koga imam samo reči pohvale,znam da imaš pravog i iskusnog savetnika što se tiče lovstva.

Raspitaj se kako je prošao u.o srema sinoć u Gibarcu,videćeš da se priča ponavlja "samo njega više nema".

Kolko će ostati lovaca u udruženju kad se bude plaćalo 4 lovočuvara,upravnik i sekretar. 60 % lovaca trenutno neradi ili smo poljoprivrednici kako će se to finansirati to niko neće da spomene.

Niko od nas ovde nezna kako će proći u svoj ovoj priči,ali se maksimalno trudimo da budemo pošteni i iskreni prema našim članovima.
Sad se u udruženju samo raspravlja o nama a niko nije spomenuo smanjivanje troškova udruženja i kako da se bolje radi.

Voleo bih da danas -sutar budeš i naš član lu Kulina,ima dosta lovaca koji su zaineresovani da postanu naši članovi.
Veruj mi ljudima je dosta mlaćenja prazne slame,hoće da love, rade i da se druže.

Srem

dekierdevik kaže:

Znaci niko se u Erdeviku nije slagao sa Nacionalnim parkom ???
Isto tako niko zimus nije isao kod njih u lov , iako ste svi bili pozvani ???
Zasto ?
Molim te objasni mi da li je ovo tvoj stav ili i ostalih lovaca ?
I jos jedno pitanje kada ste prethodih godina isli kod njih u lov ( ako su zvali) , onda ste se slagali ?

Da li si ti isao nekada u te lovove ?

Dobar pogled...

Da li si ti isao kod njih u lovove

Srem
 [quote]dekierdevik kaže:
jos nesto bih dodao pre dve - tri godine pitao sam naseg precednika sto se neodvojimo od udruzenja srem i postanemo samostalni sa bingulom ljubom i kukujevcima bio sam spreman da pomognem u startu a on mi je rekao da bi nam trebalo najmanje 350-400 lovaca da bi smo izfinancirali loviste neznam kako ce to sada ici sa ca 80 lovaca[/quot

Nista ti predsednik nije pogresno rekao .
Racunica je tu prosta , i vise puta ponovljena.
A sto se tice te 3-4.000 dinara vise , sto u Erdeviku nikom neznace , to bi trebao pitati
lovce koji bi trebali da ih izvade iz dzepa .
Oni bi ti najbolje rekli da li im znace .

ficha007
 Moharač izvini ako te je moj upis isprovocirao jer mi to nije u opšte bila namera. Sa druge strane hvala ti za lepe reči i korektno mišljenje o matorom Fići. Zaista mi je dobar savetnik sa puno iskustva i veruj mi da ga baš salećem sa pitanjima.
Iskreno bi mi bilo drago da status vašeg LU Kulina unapredite i mislim da ste na dobrom putu iz kojeg profit, ako o profitu možemo govoriti, mogu da izvuku svi. I NP i LU i lovci. Iskren i srdačan pozdrav.

moharac
 Ne nisi me isprovocirao sve je ok,fica senior je najbolji poznavalac situacije u udruženju kao i pojedinim sekcijama.
Mislim da fica senior dobro poznaje lovce u lu kulina i zna da smo odgovorni i radni lovci,kako u lovištu tako i u organizovanju raznih druženja.
Naša su razmišljanja da sredstva koja budemo imali na raspolaganju ulažemo isključivo u lovište,izgradnja lov.teh objekata i kupovinu fazana.
A imamo i veliko jezero na kojem planiramo da uz pomoć NP postavimo pontone za prehranu divlj.pataka i da tako polako krenemo u organizaciju komercijalnih lovova.
Dođi jednom da buđeš naš gost pa ćeš se i sam uveriti kakve sve mogučnosti imaju ovi tereni,a dođi i na čuvena naša druženja/lovačka večera,lovačka šicara i kulenijada koja je za 30 dana/

Pozdravi fiću od nas iz lu Kulina i poželi mu brz oporavak.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,143,582 posete www.srbijalov.com