Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Uprava za šume

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Uprava za šume
Limun
 Lalo pise li u tom materijalu za koju svrhu je LSS dobio 12 miliona dinara na zadnjem konkursu?
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

DakiNS
 Kako ne znaš Limune? Pa za trošak.
https://www.youtube.com/watch?v=3Zigq...ZigqKQCky0
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

bogoljub
 Čisto da im se nađe za Viskić i Kafućino i po koje mešano meso.Dragoljupe
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Brka bez brkova
 Kolege da li kod vas dozvole za prepelice,golubove i grlice izdaju se najkasnije 3 dana pre lova,zato sto se najkasnije 2dana pre lova moraju faksom poslati u lss i ministarstvo.Zivimo u vremenu gde se mnogo bitnije stvari planiraju od danas do sutra,a od lo
vaca se trazi da toliko unapred planiraju ta 2 sata lova.Problem je da ako nekom iz grupe u medjuvremenu iskrsnu neke obaveze,najcesce ni ostali iz grupe ne mogu u lov po toj dozvoli

Vuki
 To te foliraju tvoji iz lov.udruzenja , kakve veze ima oni 2 dana ranije da salju u LSS i u MIN. Nema pojma farsa

milenko0609
 Kolega nedaj "da te rade"???
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

Lala
 Posle mog insistiranja i posle naloga Kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja, iz Uprave za šume su mi dostavili jedan (manji) deo materijala, i to materijala koji nisam direktno ni tražio. Na osnovu tog materijala smo otvorili temu 'Korišćenje sredstava iz Fonda za razvoj lovstva', a krenuli smo od manjih stvari, i već se digla veeelikaaa prašina.
Zbog toga što mi nadležni iz Uprave za šume nisu dostavili ono što sam tražio, ja sam se danas ponovo obratio Kancelariji poverenika sledećim dopisom:

'Poštovana gospodjo,
Uprava za šume mi je postupajući po Vašem nalogu, preko g-dje Dušice Usanović dostavila mali deo dokumenata koje sam tražio po osnovu Zakona o dostupnosti informacijama od javnog značaja. Na žalost, iako su u pratećem pismu napisali da postupaju po mom zahtevu i po osnovu Vašeg naloga, NISU mi dostavili ono što sam tražio, nego su mi dostavili samo izveštaje o dva projekta koji su finansirani sredstvima Fonda za razvoj lovstva u 2013. godini!? Nisu mi dostavili ono što sam tražio: podatke o rezultatima sprovedenog konkursa za dodelu sredstava iz budžetskog Fonda za razvoj lovstva koji je sproveden u novembru mesecu 2014. godine. Informacije koje tražim su: naziv subjekata koji su dobili sredstva iz Fonda za razvoj lovstva, za koje projekte su dobili sredstva, u kojoj visini iznosa se radi po pojedinim zahtevima za dodelu, koji projekti su odbačeni, kao i da saopšte sastav Komisije koja je donosila odluke po konkursu iz meseca novembra 2014. godine.

Nedostavljanje traženih dokumenata uprkos Vašoj intervenciji su u pratećem pismu pravdali time što je od pre izvesnog vremena u toku kontrola poslovanja Uprave za šume od strane DRI!? Ne vidim kakve veze ima objavljivanje informacija od javnog značaja sa kontrolom poslovanja, osim ako je u toku kontrole uočeno da je bilo značajnog kršenja zakona pa je eventualno poveden neki postupak. U materijalu koji su mi poslali iz Uprave za šume (vezano za firme 'Lorist' iz N. Sada i 'Serbian Pure Nature' iz Beograda) smo moje kolege i ja pronašli priličan broj ozbiljnih kršenja zakona i pravila konkursa, o čemu nameravamo da obavestimo i DRI, a lovačku javnost i zainteresovane gradjane smo već počeli da informišemo preko našeg portala o tim kršenjima zakona, a možda čak i o krivičnim delima. Ali da ne ulazim u detalje, osim ako VI to ne budete izričito zahtevali.
Dakle, molim Vas da još jednom preduzmete mere iz svoje nadležnosti i da mi na osnovu važećeg Zakona omogućite da konačno nakon skoro godinu dana dobijem informacije od javnog značaja koje sam tražio. Prethodni put su iz Uprave za šume, uprkos Vašem zaista brzom delovanju, eskivirali da pošalju ono što sam tražio! Zašto? Da li to možda znači da se nešto krije?
Unapred se zahvaljujem na Vašem angažovanju!
Srdačan pozdrav'

Hajde da vidimo da li će i sada iz Uprave za šume da se prave Englezi?

Da podsetim da Poverenik za informacije ima pravo da izriče i kazne za one koji odbiju da dostave informacije od javnog značaja. Nadam se da će kod ljudi u Upravi za šume biti dovoljno mudrosti i razuma da se ne inate, i da urade ono što moraju da urade, bez obzira da li se to nekom od njih svidja ili ne svidja!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Vuki
 Serbian pure nature pruža usluge projektovanja i konsaltinga u oblasti lovstva, zaštite životne sredine i održivog gazdovanja prirodnim resursima kao i edukaciju u navedenim oblastima.

Eksperti sa značajnim iskustvom u radu, zaposleni u SPN ili angažovani kao saradnici na pojedinim projektima, garantuju visok kvalitet usluga koje pružamo.

Serbian pure nature pruža usluge izrade planskih dokumenata propisanih Zakonom o divljači i lovstvu:

program razvoja lovnog područja
lovna osnova
godišnji plan
program gazdovanja za ograđeni deo lovišta
program naseljavanja divljači
drugi programi i projekti iz oblasti lovstva
Serbian pure nature pruža usluge izrade studija izvodljivosti, studija o proceni uticaja na životnu sredinu i strateške procene uticaja.

Serbian pure nature ispunjava uslove predviđene članom 49. Zakona o divljači i lovstvu za izrada planskih dokumenata: “pravno lice registrovano za obavljanje poslova planiranja u lovstvu koje ima zaposleno lice sa licencom za izradu planskih dokumenata.”

Serbian pure nature pruža usluge projektovanja i konsaltinga u oblasti lovstva, zaštite životne sredine i održivog gazdovanja prirodnim resursima.

Vuki
 REFERENCE

Izrada Lovne osnove za lovište posebne namene na području Nacionalnog parka Kopaonik za period 2011/2020.

Izrada mape razgraničenja lovnih područja -predloženih granica lovnih područja u Republici Srbiji u vektorskom i rasterskom obliku.

Izrada tematske karte prostornog rasprostranjenja krupnih vrsta divljači.

Izrada baze podataka o lovištima, zdravstvenoj zaštiti divljači, biosigurnosti i brojnosti krupne divljači po vrstama (mdb baze).

Vuki
 Firma za sva vremena - "Serbian pure nature"-N. BG
http://www.serbia...index.html

Divljač Srbije predstavlja nacionalno, prirodno bogatstvo i mora se očuvati i unapređivati da bi zadovoljila ekološke, ekonomske i socijalne potrebe društva.

Izrada planskih dokumenata u lovstvu (programa razvoja lovnih područja, lovnih osnova i godišnjih planova za gazdovanje lovištima), osnovni je preduslov za održivo gazdovanje lovištima i unapređenje lovstva, uz istovremeno održivo upravljanje populacijama divljači i stvaranje najboljih uslova za unapređivanje stanja populacija autohtone divljači.
Održivo gazdovanje prirodnim resursima je moguće trajno ostvarivati ako postoji kontinuitet korektnog i tačnog utvrđivanja i praćenja stanja prirodnih resursa, stručnog, realnog dugoročnog i kratkoročnog planiranja i dosledne, blagovremene i stručne realizacije planova.
Procesima urbanizacije i izgradnje infrastrukturnih objekata narušavaju se sve komponente strukture nenarušenih ekosistema i pojačanog antropogenog pritiska dovodi do, ponekad i nepopravljive, ugroženosti živog sveta i staništa.
Stalno sticanje i primena novih znanja, kao i usvajanje novih tehnologija na svim nivoima osnovni su preduslovi razvoja. SPN organizuje kontinuiranu edukaciju, koristeći model aktivne participacije.

ficha007
 Firma je osnovana dana 29.07.2010. godine, zakonski zastupnik je Stanimirka Lečić, forma firme je DOO - društvo sa ograničenom odgovornošću ( odgovara do visine upisanog kapitala ).

Član/suvlasnik je Predrag Drobnjak

Upisan novčani kapital: 500 EUR-a

Uplaćeni novčani kapital: 52.789,60 dinara

Po onome što se vidi sa sajta APR-a firma je često menjala svoje sedište, pa se pitam zašto je to tako. Iskustvo mi govori da kada neko tako često menja sedište... a radio sam i u privredi pa sam imao dodira sa ovakvim stvarima.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

DakiNS
 Doći će i oni na red , ali posle Lorista. Da ne kvarimo redosled.Namigivanje

Lala

Vuki kaže:
Firma za sva vremena - "Serbian pure nature"-N. BG
http://www.serbia...index.html

Slušaj, Vuki, šta si se ti to odjednom ničim izazvan raspisao o firmi Serbian Pure Nature? Kakve ti veze imaš sa tom firmom, sa obzirom da si zaposlen u JP 'Srbijašume'? Nije ti dosta što se tvoje ime provlači kroz Jeremijin projekat 'Obrazovanja kadrova' nego se sad nešto jako kurobecaš čim sam pomenuo 'Serbian Pure Nature'! Zašto?
I odakle ti ideja, čoveče, da ih baš TI ovako veličaš i reklamiraš na Srbijalov portalu? Reklame koštaju, pitaj svog ortaka i šefa Jeremiju! Idi na Lorist forum pa tamo udari u reklamu te firme.
Hajde objasni mi molim te ovakvu poplavu hvalospeva za firmu SPN? Da nije mladjana direktorka Stanimirka za svojih nepunih 30 godina života stekla te silne reference koje ti pominješ? Radila Stanimirka lovnu osnovu za NO Kopaonik 2010 godine, kad je imala 25 godina?!? Ili je neko drugi za masne honorare radio posao, zaklanjajući se iza firme koja, gle čuda, ima koliko zaposlenih?!? Reci mi da li je taj broj veći od 1, ili je manji od 2, ili ja grešim?

Nemoj molim te Vuki/Hemingway/Marinoviću da krećeš stopama svog forumaškog (da li samo forumaškog?) šefa Jeremije, da se ne bi posle ujedao za jezik.

Ovo je tema o Upravi za šume, a ti razvezao o firmi SPN? Da ne bude ovo tvoje naglo raspisivanje potvrda poslovice da se svako češe tamo gde ga svrbi? Ima o toj firmi materijala da sam morao dodatno da platim koričenje, ali nema veze. Što reče Daki, doći će i analiza njihovog doprinosa na red.
A da i tebi kažem, kao što sam na vreme Jeremiji govorio, bolje bi ti bilo da ćutiš o ovim stvarima oko lovačkih para i Fonda za razvoj lovstva. Jeremija me nije ozbiljno shvatio, pa nauči ti nešto na njegovim greškama.

Sremac75
 Није се он Лало расписао него је урадио copy-paste са сајта фирме.

Све у покушају да се скрене пажња са ЈЕРЕМИЈИНОГ УЧЕШЋА У КОНКУРСУ, и пређе на другу тему...

Полако....нисмо још завршили са Јеремијом...
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Gedza66
 Dok čekamo,....., zamolio bih kolegu da objavi cenovnik ove firme za:

- izradu programa razvoja lovnih područja,
- izradu lovnih osnova za lovišta posebne namene,
- izgadu lovnih osnova za lovišta,
- izradu godišnjih planova za gazdovanje lovištima,
- izradu mapa razgraničenja lovnih područja u vektorskom i rasterskom obliku,
- izradu tematskih karata prostornog rasprostranjenja krupnih vrsta divljači,
- informaciju iz baze podatka o lovištiima,
- informaciju iz baze podataka o zdravstvenoj zaštiti divljači,
- informaciju iz baze podataka o biosigurnosti i brojnosti krupne divljači po vrstama.

Evo, ako Serbian pure nature radi i sa običnim smrtnicima a ne samo sa državom i ministarstvima, ja sam zainteresovan za tematsku kartu prostornog rasprostranjanja krupnih vrsta divljači u mom Lovištu "Lužnica" (ali da to nije prepisano iz nekog starog a slikovitog udžbenika), kao i za informacije iz baze podataka o zdravstvenoj zaštiti divljači u mom Lovištu "Lužnica", kao i za informacije iz baze podataka o biosigurnosti a naročito brojnosti krupne divlači po vrstama u mom Lovištu "Lužnica" (ali ne prepisane podatke iz Lovne osnove i Godišnjih planova gazdovanja mog lovišta, nego prave podatke do kojih se došlo radom na terenu stručnjaka iz Serbian pure nature.Molitva
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Pošto sam (uz malo urgencija, što ličnih, što preko poverenika za informacije) dobio materijal o konkursu za dodelu sredstava iz FOnda za razvoj lovstva po konkursu iz novembra 2014. godine, a u medjuvremenu je sproveden još jedan konkurs (jun 2015.) o čijim rezultatima se zvanično nište ne saopštava, rešio sam da se ponovo obratim Upravi za šume sa zahtevom za dostavu informacija i o tom (junskom) konkursu! Ovo je naročito važno ako se ima u vidu da je sve više glasina da je LSS (a ne oni koji gazduju lovištima) dobio popriličan iznos para iz Fonda za razvoj lovstva!

Stoga sam danas uputio e-mail poruku g-dji Dušici Usanović, koja je odgovorna za informacije od javnog značaja u Upravi za šume, sa sledećim sadržajem:

Date: Wed, 21 Oct 2015 09:30:18 +0000 [09:30:18 AM UTC]
From:
To:
Subject: Zahtev za informacije od javnog značaja

'Poštovana gospodjo Usanović,

Molio bih Vas da mi, u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacijama od javnog značaja, dostavite tabelarni prikaz o rezutatima konkursa za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva, koji je sproveden u junu mesecu ove godine.

Kako tražena informacija nije javno objavljena na sajtu Ministarstva poljoprivrede, Uprave za šume, molim Vas da mi ovu veoma važnu informaciju dostavite, na isti način kako ste mi dostavili (posle vie urgencija) i rezultate prethodnog konkursa iz novembbra 2014. godine.

Nadam se da ćemo ovaj put imati daleko bolju saradnju u vezi mog zahteva, i da neće biti potrebe da se obraćam Povereniku za informacije, kako bi Vi i Vaše kolege informisali lovačku javnost pravovremeno i celovito.

Podaci koje tražim su:
1. Koji subjekat u lovstvu je dobio sredstva iz FOnda za razvoja lovstva?
2. Za koje projekte tačno su sredstva odobrena?
3. Koliki iznos sredstava je odobren po pojedinačnom projektu?
4. Koji je ugovorom o dodeli sredstava predvidjen rok za završetak projekta?

Tražene podatke mi možete, kao i prethodni put, dostaviti u tabelarnom priazu koji, siguran sam, već posedujete.
Molio bih Vas da izbegavate selektivnu dostavu informacija, kao što se jednom prilikom već desilo.

Zahvaljujem unapred na razumevanju i brzom odgovoru!

Srdačan pozdrav'

..................................

Ostaje da sačekamo par nedelja, koliki je rok za dostavu informacija. Ako informacija ne bude bilo, onda se zna šta daje sledi: žalba Povereniku, pa nalog Poverenika, pa ako ni onda ne dostave informacije, onda sledi kažnjavanje odgovornih. Šta da im radim - bolje je da normalno ide komunikacija na realciji gradjani-državni organi, nego da se koriste sve zakonske mogućnosti da bi na kraju svakako informacije bile dostupne, što je i zakonska obaveza državnih organa!

VAŽNO:
Posle dobijanja ove informacije o junskom konkursu Fonda za razvoj lovstva, nameravam da zatražim da nam se dostave zapisnici sa sastanaka koji su održavani u Upravi za šume povodom zahteva NVO zaštitara za zabranu lova grlice i prepelice - hajde da vidimo ko je tim sastancima prisustvovao, i ko je zastupao kakve stavove. Mislim da je ovo u interesu lovaca, da konačno saznaju šta ko u njihovo ime govori i kakve stavove zastupa, a takodje i da vidimo kakvi su zvanični stavovi predstavnika državnih organa koji donose odluke.
Raznih priča je bilo u vezi tih sastanaka, ko je šta govorio, pominjao se Šormaz, pominjao se RUžić Milan, predstavnik zaštitara iz DZPPS, pominjali su se još neki ljudi, pa hajde da mi lovci imamo čistu situaciju i povodom toga ko je šta tražio, i ko je šta govorio, i da li se 'trgovalo' na neki način!

Lala
 Pošto su moji raniji zahtevi za informacije od javnog značaja ipak urodili plodom (uz mala natezanja i pokušaje odugovlačenja), sada je na red došao 'specijalitet kuhinje' LSS.
Dakle, Uprava za šume je preko osobe zadužene za davanje informacija od mene dobila sledeći zahtev:

Date: Fri, 07 Oct 2016 09:19:40 +0000 [10/07/2016 09:19:40 AM UTC]
From:
To:

Subject: Zahtev za informacije

Poštovana gospodjo Usanović,
Obraćam Vam se sa zahtevom za dostavu informacija od javnog značaja koje se odnose na utrošak sredstava podeljenih na konkursu koji je raspisala Uprava za šume za dodelu sredstava iz budžetskog Fonda za razvoj lovstva u 2015. godini. Konkurs je objavljen u Službenom glasniku br.52/15.

Na osnovu raspisanog konkursa za dodelu sredstava potpisan je Ugovor izmedju Uprave za šume i Lovačkog saveza Srbije o dodeli 11 miliona dinara, koji nosi Vaš broj 401-00-01880/2015-10, a za projekat pod nazivom 'Usaglašavanje rada lovačkih organizacija u Srbiji sa odredbama Zakona o divljači i lovstvu i pratećih pravilnika'.

Informacije koje tražim su:
- sadržaj Projekta koji je odobren po Ugovoru, sa predvidjenim aktivnostima i planom utroška sredstava
- kada i kojom dinamikom su vršene isplate sredstava iz Fonda za razvoj lovstva prema korisniku sredstava, Lovačkom savezu Srbije, po ovom Ugovoru
- da li su predvidjene aktivnosti po Projektu obavljene do 15.03.2016. kako Ugovor predvidja (čl.3 st.1)
- pregled izvršenih aktivnosti po periodima kako je predvidjeno Ugovorom (čl.3 st.2)
- konačni izveštaj o izvršenim aktivnostima sa potvrdom da je dostavljeno do 30.03.2016., kako je precizirano Ugovorom (čl.3 st.4)
- kopije materijalno finansijske dokumentacije koja dokazuje način kako su trošena sredstva dobijena po Ugovoru (čl.3 st.6).

Nadam se da ćete mi tražene informacije i dokumenta dostaviti u zakonskom roku, kako bi smo izbegli moje obraćanje Kancelariji Poverenika za informacije od javnog značaja i njihove intervencije ili sankcije, što se već dešavalo ranije po nekim mojim zahtevima.

Srdačan pozdrav

Baš me živo zanima koje je to aktivnosti LSS predvodjen Šormazom preduzeo da bi posle 6 godina važenja ZODL uskladjivao rad lovačkih organizacija sa zakonom!?
Jedva čekam da vidim šta, kada, gde i kako su radili to uskladjivanje. Prema Ugovoru koji posedujem morali su da prikažu plan aktivnosti, a pare bi dobijali nakon periodičnih izveštaja o obavljenim aktivnostima. Ako im je neko davao pare na 'lepe oči' bez izvršenih obaveza i aktivnosti iz projekta, onda može biti ozbiljnih belaja.
Čekamo istek zakonskog roka za dostavu informacija.

Inače, ovo je mislim četvrti put da se obraćam Upravi za šume u vezi nekih informacija, pozivajući se na Zakon o dostupnosti. Svaki put su MORALI da daju ono što sam tražio. Tako će biti i ovaj put, samo je pitanje vremena.

Lala
 Pozdravljam Upravu za šume povodom dodeljivanja sredstava zaštitarima iz DZPPS iz Fonda za razvoj lovstva (koji se puni lovačkim parama), uz očiglednu povredu konkursnih pravila, za projekat pod nazivom: "Mapiranje, životne potrebe i procena ugroženosti velikog tetreba (Tetrao urogallus), jarebice kamenjarke (Alectoris graeca) i leštarke (Bonasa bonasia) na odabranim područjima istočne i jugozapadne Srbije"!

Veliki pozdrav gospodi koja su bacila lovačke pare za zaštitarsku sprdačinu! Evo im rezultat istraživanja gotov, a besplatan: na snimku se vidi kakve su životne potrebe tetreba, a vidi se i da je tetreb veoma ugrožen na svaki način, pa i sexualno!!!

DakiNS
 Uprava za šume ukucala je jedan od poslednjih eksera u kovčeg umrlog lovstva. Na spomeniku će Šorgmaz da napiše epitaf :

Gulaš im je došao glave!

temudjin
 Organizovani kriminal predstavlja jednu od najvećih pretnji razvoju savremenog društva i države. Ovaj fenomen je veoma kompleksan za objašnjenje, a njime je obuhvaćen širok spektar organizovanih ilegalnih aktivnosti. Organizovani kriminal se može javiti u raznim oblicima.
Definicija Interpola (dao ju je Pol Nezbit 1993. godine): „Organizovana kriminalna grupa je svaka ona grupa koja ima organizovanu strukturu čiji je primarni cilj da dođe do novca putem ilegalnih aktivnosti i čiji je opstanak zasnovan na strahu i korupciji“. Drugu definiciju su dale UN 1990. godine i ona glasi: „ Pojam organizovani kriminal obično upućuje na kompleksne kriminalne aktivnosti velikog obima, koje izvode čvrsto ili labavo organizovani kolektiviteti (udruženja) i koje su usmerene na uspostavljanje, snabdevanje i eksploatisanje ilegalnih tržišta, na račun društva. Takve operacije se obično izvode sa nemilosrdnim kršenjem zakona i često uključuju i prekršaje usmerene protiv ličnosti, uključujući pretnje, zastrašivanje i fizičko nasilje.“

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,541 posete www.srbijalov.com