Da li neko zna
|
ssekir75 |
Objavljen 08.02.2015. 01:35
|
Lovčina
Upisa: 2437
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
колега макс, и мени се десило са једном кутијом белома да зеза понеки метак у доњој цеви. не знам шта је разлог, али прљавштина сигурно није била.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 08.02.2015. 01:56
|
Veteran
Upisa: 555
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
Nisam stigao da odem do prodavnice a nisam imao pri ruci druge patrone, pa sam prošetao danas do čoveka i poneo par beloma.
U levu cev kad stavim belom bez problema zatvara, kad stavim u desni cev neće.
Kada sam bio da gledam pušku, bio je kum sa mnom (on je iskusan lovac) pa smo mi tamo očistili pušku (balistol,četkice,krpice) da vidimo u kakvom je stanju itd.
Bilo je nešto malo prljavštine na krpicama ali ništa strašno...
Sad vi meni objasnite jedno, zar ne bi trebalo da ležišta metka bude dužine 70mm, ali da patrona tek kad se otvori tj opali dođe do kraja ležišta a ovako je tipa 65-67mm? Nešto ne verujem da unutra ima 5mm prljavštine koja se ne vidi a blokira patronu da uđe do kraja?
Ne znam, nisam pametan.
Sutra ću uzeti od kuma nekoliko različitih patrona pa ću probati još jednom
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
Max011 |
Objavljen 08.02.2015. 08:22
|
Stari član
Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
Da kolega Podunavac je to prvi uocio. Ako isti metak viri iz desne cevi a leze u levu ... logika nalaze da kraj lezista ima nesto sto mu ne da da legne. Ne verujem da je doslo do greske u busenju lezista cak i za Zastavu to je velika brljotina. ;) Pored toga Zastavin standard busenja je ,,tesan,, u odnosu na komotno razbusene puske poput Feg-a ili Zp-a. Dakle ostakem pri misljenju da vlasnik puske istu nije cistio a da je desna cev kao prva za opaljivanje puno ispucala i natalozila barutnih ostataka. Zato jaku lampu u sake i pogledati leziste. A mozda i gresim ko ce ga znati ovako na daljinu
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 08.02.2015. 09:11
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Kakvo prljavo lezishte, kakvi bakrachi ! Da i jeste tako neshto, prilkom zatvaranja bi to leglo, tj. glava bi gurnula metak dublje, i sve fino. Ovde je problem neshto u predelu oboda chaure - znachi, oko izvlakacha. Shta - teshko je na daljinu retji, shto kaze Max...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 09.02.2015. 10:33
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
sheytan kaže:
Kakvo prljavo lezishte, kakvi bakrachi ! Da i jeste tako neshto, prilkom zatvaranja bi to leglo, tj. glava bi gurnula metak dublje, i sve fino. Ovde je problem neshto u predelu oboda chaure - znachi, oko izvlakacha. Shta - teshko je na daljinu retji, shto kaze Max...
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 09.02.2015. 10:40
|
Lovčina
|
dzudzubajac kaže:
Sad vi meni objasnite jedno, zar ne bi trebalo da ležišta metka bude dužine 70mm, ali da patrona tek kad se otvori tj opali dođe do kraja ležišta a ovako je tipa 65-67mm? Nešto ne verujem da unutra ima 5mm prljavštine koja se ne vidi a blokira patronu da uđe do kraja?
Upravo tako kolega dzudzubajac nemoguće je da u ležištu ima 5mm i više prljavštine i to toliko da puška ne može da zabravi, zaboravite na priču o prljavom ležištu. Što reče Šeki teško je ovako na daljinu odrediti(pronaći) uzrok ali sam gotovo siguran da je problem u izvlakaču. Imao sam slično iskustvo pa zato i kažem da nije problem do zaprljanog
ležišta.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 09.02.2015. 10:45
|
Lovčina
|
ssekir75 kaže:
истину збориш, муниција у питањЕ... а пушка делује ок, штета да се испусти. пробај са другом муницијом па ако опет неће питај неког пушкара, оће бити да треба само мало попустити оно шрафче које служи да стеже луфт.
Kolega ssekir ovo su izgleda neki "novi momenti", na kom se to šTrafčetu steže luft baš bih voleo da nam kažeš.
P.S.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 09.02.2015. 11:18
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
PEZ kaže:
dzudzubajac kaže:
Upravo tako kolega dzudzubajac nemoguće je da u ležištu ima 5mm i više prljavštine i to toliko da puška ne može da zabravi, zaboravite na priču o prljavom ležištu. Što reče Šeki teško je ovako na daljinu odrediti(pronaći) uzrok ali sam gotovo siguran da je problem u izvlakaču. Imao sam slično iskustvo pa zato i kažem da nije problem do zaprljanog
ležišta.
Podunavac kaže:
Ja bi rekao da je ovde problem sa Belom patronama. Probaj da napuniš pušku samo sa Krušik patronama da vidiš dali će da se zatvori kako treba. Ako sa Krušikom radi, kupi pušku i izbegavaj Belom. A probaj i neku italijansku. Npr. B&P, RC, Mirage, NSI... Kod italijana teško da će ovakva greška da se potkarde. I dalje smatram da nije problem do puške, nego do municije. Premda probaj kada cev odvojiš od glave dali izvlakač seda skroz u svoje ležište. Postoji mogućnost da osovina izvlakača zapinje negde u svom ležištu pa ne dozvoljava izvlakaču da sedne do kraja i onda on ne dozvoljava cevi da nalegne do kraja na baskulu, što direktno utiče na ključeve i polugu.
Ovoga sam i ja mišljenja. Premda možemo samo da nagađmo ovako na neviđeno. Najbolje je odneti pušku kod majstora da je pogleda.
|
|
|
|
Zeljko92 |
Objavljen 09.02.2015. 19:15
|
Stari član
Upisa: 252
Pristupio: 25.10.2012. 16:53
|
Овај Белом патрон је старије продукције. Нови се пуне у Шедит чауре, тако да ће пре бити да је до патрона. Можда је друго лежиште на извлакачу са мало већом толеранцијом па обод боље належе. Што се тиче извлакача ја и њега редовно вадим и чистим, али сем ако се шраф који га држи да не испадне не претегне мислим да не би требао да прави проблем. Муниција је овде проблем, треба пробати било шта друго осим Белома па и Белом али у новим чаурама. |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 09.02.2015. 19:25
|
Lovčina
|
^ Onaj desni mislim da nije Belom, nisam nikada video Belom, a da nije u Cheditte chaurite...
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
Zeljko92 |
Objavljen 09.02.2015. 20:01
|
Stari član
|
Има тих Белома у неким чаурама на којима не пише произвођач само је утиснут доле калибар и звездице. Ја сам добио 9 комада тих у 0, 2 и 4 сачми, кружно су запертловани и не остављају неки утисак. |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 09.02.2015. 20:05
|
Lovčina
|
OK, mogutjo, ali takve chaure je imao i npr. Krushik, i mislim da nisu van standarda... Definitivno kod ove pooshke neshto zeza, i to u predelu desnog izvlakacha...
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
Zeljko92 |
Objavljen 09.02.2015. 20:20
|
Stari član
|
Могуће али колега није пробао ништа друго од муниције сем Крушика и Белома... Ако то буде проблем и са другом муницијом онда треба да однесе пушку код пушкара. |
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 09.02.2015. 20:37
|
Veteran
Upisa: 555
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
ovih dana sam malo u gužvi, ali uzeću nekoliko različitih patrona i probati sutra-prekosutra
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
Zeljko92 |
Objavljen 09.02.2015. 20:49
|
Stari član
|
Обавезно пробај колега... |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 09.02.2015. 21:33
|
Lovčina
Upisa: 2437
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
PEZ kaže:
ssekir75 kaže:
истину збориш, муниција у питањЕ... а пушка делује ок, штета да се испусти. пробај са другом муницијом па ако опет неће питај неког пушкара, оће бити да треба само мало попустити оно шрафче које служи да стеже луфт.
Kolega ssekir ovo su izgleda neki "novi momenti", na kom se to šTrafčetu steže luft baš bih voleo da nam kažeš.
има неко шТрафче доле где су кључеви код заставе, кад се расклимата отпусте га или дотежу, џебем ли га, немам заставу знам само да сви то раде. кад и тај посо пропадне, време је за пушкара.
ше и жељко, белом је увек пунио у шедит чаурама. те чауре које немају ознаке су исто шедитове, али су рађене за оне фирме које пазе да случајно нема другог имена на њиховим производима. тако је рекао колега беломбеоград, а немам разлог да му не верујем. мислим да има о томе на теми о белом џебани.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 09.02.2015. 23:58
|
Lovčina
|
ssekir75 kaže:
има неко шТрафче доле где су кључеви код заставе, кад се расклимата отпусте га или дотежу, џебем ли га, немам заставу знам само да сви то раде. кад и тај посо пропадне, време је за пушкара.
Ima, postoji to šTrafče ali ne služi da bi se njime dotezala puška kad dobije luft već ono drži izvlakač da ne bi ispadao iz svog ležišta.
Podseti me sad, jedan mLogo reklamiran puškar, šTrafčetom doteže i ZH puške(oni koji imaju ZH ne treba to ni da pokušavaju), da da, nije zayebancija da nije žalosno da se čovek ubije od smeha.
P.S.
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 10.02.2015. 06:32
|
Veteran
Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
Pisao sam u temi B&P kako nemogu da zabravim pušku sa tom municijom a ustvari samo u desnoj cevki metak ne uđe baš do kraja, ali SAMO B&P municija dok sa ostalom džebanom nemam problema (i takođe zastava).....
Žena mi Makedonka....
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 10.02.2015. 06:59
|
Lovčina
|
^ I takodje ne valja pooshka, a ne dzebana!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 10.02.2015. 07:40
|
Lovčina
Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
ssekir75 kaže:
...белом је увек пунио у шедит чаурама...
punio je i u Fiocchi caurama na pocetku proizvodnje, a u vezi ovog problema cini mi se da sa puskom nesto nije u redu |
|
|