Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Da li neko zna

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Da li neko zna
ssekir75
 колега макс, и мени се десило са једном кутијом белома да зеза понеки метак у доњој цеви. не знам шта је разлог, али прљавштина сигурно није била. Confused
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

dzudzubajac
 Nisam stigao da odem do prodavnice a nisam imao pri ruci druge patrone, pa sam prošetao danas do čoveka i poneo par beloma.

U levu cev kad stavim belom bez problema zatvara, kad stavim u desni cev neće.

Kada sam bio da gledam pušku, bio je kum sa mnom (on je iskusan lovac) pa smo mi tamo očistili pušku (balistol,četkice,krpice) da vidimo u kakvom je stanju itd.
Bilo je nešto malo prljavštine na krpicama ali ništa strašno...

Sad vi meni objasnite jedno, zar ne bi trebalo da ležišta metka bude dužine 70mm, ali da patrona tek kad se otvori tj opali dođe do kraja ležišta a ovako je tipa 65-67mm? Nešto ne verujem da unutra ima 5mm prljavštine koja se ne vidi a blokira patronu da uđe do kraja?

Ne znam, nisam pametan.
Sutra ću uzeti od kuma nekoliko različitih patrona pa ću probati još jednom
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Max011
 Da kolega Podunavac je to prvi uocio. Ako isti metak viri iz desne cevi a leze u levu ... logika nalaze da kraj lezista ima nesto sto mu ne da da legne. Ne verujem da je doslo do greske u busenju lezista cak i za Zastavu to je velika brljotina. ;) Pored toga Zastavin standard busenja je ,,tesan,, u odnosu na komotno razbusene puske poput Feg-a ili Zp-a. Dakle ostakem pri misljenju da vlasnik puske istu nije cistio a da je desna cev kao prva za opaljivanje puno ispucala i natalozila barutnih ostataka. Zato jaku lampu u sake i pogledati leziste. A mozda i gresim ko ce ga znati ovako na daljinu Smile
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

sheytan
 Kakvo prljavo lezishte, kakvi bakrachi Smile ! Da i jeste tako neshto, prilkom zatvaranja bi to leglo, tj. glava bi gurnula metak dublje, i sve fino. Ovde je problem neshto u predelu oboda chaure - znachi, oko izvlakacha. Shta - teshko je na daljinu retji, shto kaze Max...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

PEZ

sheytan kaže:
Kakvo prljavo lezishte, kakvi bakrachi Smile ! Da i jeste tako neshto, prilkom zatvaranja bi to leglo, tj. glava bi gurnula metak dublje, i sve fino. Ovde je problem neshto u predelu oboda chaure - znachi, oko izvlakacha. Shta - teshko je na daljinu retji, shto kaze Max...

Odobreno
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

PEZ

dzudzubajac kaže:
Sad vi meni objasnite jedno, zar ne bi trebalo da ležišta metka bude dužine 70mm, ali da patrona tek kad se otvori tj opali dođe do kraja ležišta a ovako je tipa 65-67mm? Nešto ne verujem da unutra ima 5mm prljavštine koja se ne vidi a blokira patronu da uđe do kraja?

Upravo tako kolega dzudzubajac nemoguće je da u ležištu ima 5mm i više prljavštine i to toliko da puška ne može da zabravi, zaboravite na priču o prljavom ležištu. Što reče Šeki teško je ovako na daljinu odrediti(pronaći) uzrok ali sam gotovo siguran da je problem u izvlakaču. Imao sam slično iskustvo pa zato i kažem da nije problem do zaprljanog
ležišta.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

PEZ

ssekir75 kaže:
истину збориш, муниција у питањЕ... Confused а пушка делује ок, штета да се испусти. пробај са другом муницијом па ако опет неће питај неког пушкара, оће бити да треба само мало попустити оно шрафче које служи да стеже луфт.

Kolega ssekir ovo su izgleda neki "novi momenti", na kom se to šTrafčetu steže luft baš bih voleo da nam kažeš.
P.S.

Podunavac

PEZ kaže:

dzudzubajac kaže:

Upravo tako kolega dzudzubajac nemoguće je da u ležištu ima 5mm i više prljavštine i to toliko da puška ne može da zabravi, zaboravite na priču o prljavom ležištu. Što reče Šeki teško je ovako na daljinu odrediti(pronaći) uzrok ali sam gotovo siguran da je problem u izvlakaču. Imao sam slično iskustvo pa zato i kažem da nije problem do zaprljanog
ležišta.

Podunavac kaže:
Ja bi rekao da je ovde problem sa Belom patronama. Probaj da napuniš pušku samo sa Krušik patronama da vidiš dali će da se zatvori kako treba. Ako sa Krušikom radi, kupi pušku i izbegavaj Belom. A probaj i neku italijansku. Npr. B&P, RC, Mirage, NSI... Kod italijana teško da će ovakva greška da se potkarde. I dalje smatram da nije problem do puške, nego do municije. Premda probaj kada cev odvojiš od glave dali izvlakač seda skroz u svoje ležište. Postoji mogućnost da osovina izvlakača zapinje negde u svom ležištu pa ne dozvoljava izvlakaču da sedne do kraja i onda on ne dozvoljava cevi da nalegne do kraja na baskulu, što direktno utiče na ključeve i polugu.

Ovoga sam i ja mišljenja. Premda možemo samo da nagađmo ovako na neviđeno. Najbolje je odneti pušku kod majstora da je pogleda.
Tri prsta 2Kolce

Zeljko92
 Овај Белом патрон је старије продукције. Нови се пуне у Шедит чауре, тако да ће пре бити да је до патрона. Можда је друго лежиште на извлакачу са мало већом толеранцијом па обод боље належе. Што се тиче извлакача ја и њега редовно вадим и чистим, али сем ако се шраф који га држи да не испадне не претегне мислим да не би требао да прави проблем. Муниција је овде проблем, треба пробати било шта друго осим Белома па и Белом али у новим чаурама.

sheytan
 ^ Onaj desni mislim da nije Belom, nisam nikada video Belom, a da nije u Cheditte chaurite... Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Zeljko92
 Има тих Белома у неким чаурама на којима не пише произвођач само је утиснут доле калибар и звездице. Ја сам добио 9 комада тих у 0, 2 и 4 сачми, кружно су запертловани и не остављају неки утисак.

sheytan
 OK, mogutjo, ali takve chaure je imao i npr. Krushik, i mislim da nisu van standarda... Definitivno kod ove pooshke neshto zeza, i to u predelu desnog izvlakacha... Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Zeljko92
 Могуће али колега није пробао ништа друго од муниције сем Крушика и Белома... Ако то буде проблем и са другом муницијом онда треба да однесе пушку код пушкара.

dzudzubajac
 ovih dana sam malo u gužvi, ali uzeću nekoliko različitih patrona i probati sutra-prekosutra
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Zeljko92
 Обавезно пробај колега...

ssekir75

PEZ kaže:

ssekir75 kaže:
истину збориш, муниција у питањЕ... Confused а пушка делује ок, штета да се испусти. пробај са другом муницијом па ако опет неће питај неког пушкара, оће бити да треба само мало попустити оно шрафче које служи да стеже луфт.

Kolega ssekir ovo su izgleda neki "novi momenti", na kom se to šTrafčetu steže luft baš bih voleo da nam kažeš.

има неко шТрафче доле где су кључеви код заставе, кад се расклимата отпусте га или дотежу, џебем ли га, немам заставу Confused знам само да сви то раде. кад и тај посо пропадне, време је за пушкара.

ше и жељко, белом је увек пунио у шедит чаурама. те чауре које немају ознаке су исто шедитове, али су рађене за оне фирме које пазе да случајно нема другог имена на њиховим производима. тако је рекао колега беломбеоград, а немам разлог да му не верујем. мислим да има о томе на теми о белом џебани.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

PEZ

ssekir75 kaže:

има неко шТрафче доле где су кључеви код заставе, кад се расклимата отпусте га или дотежу, џебем ли га, немам заставу Confused знам само да сви то раде. кад и тај посо пропадне, време је за пушкара.

Ima, postoji to šTrafče ali ne služi da bi se njime dotezala puška kad dobije luft već ono drži izvlakač da ne bi ispadao iz svog ležišta.
Podseti me sad, jedan mLogo reklamiran puškar, šTrafčetom doteže i ZH puške(oni koji imaju ZH ne treba to ni da pokušavaju), da da, nije zayebancija da nije žalosno Cry da se čovek ubije od smeha.
P.S.

davorcalic
 Pisao sam u temi B&P kako nemogu da zabravim pušku sa tom municijom a ustvari samo u desnoj cevki metak ne uđe baš do kraja, ali SAMO B&P municija dok sa ostalom džebanom nemam problema (i takođe zastava).....Confused
Žena mi Makedonka....ena Shock

sheytan
 ^ I takodje ne valja pooshka, a ne dzebana! Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

vlada lovac

ssekir75 kaže:
...белом је увек пунио у шедит чаурама...

punio je i u Fiocchi caurama na pocetku proizvodnje, a u vezi ovog problema cini mi se da sa puskom nesto nije u redu

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Da li neko zna ??? ORUŽJE - SVAŠTARA 190 03.08.2024. 23:47
Da li neko zna... ORUŽJE - SVAŠTARA 73 03.09.2015. 22:03
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,965,138 posete www.srbijalov.com