Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 8x57

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
8x57
canis aureus

vlada lovac kaže:
Budi srecan ako uspes Groma da spakujes u 5cm, ja nisam uspeo ni u 8cm, ako uspes-posle jednog ispucanog Groma ostaju ti jos 3 free dok ispunis cenu Norme

... ja imado' sreće!!! Presrean

-na pictures je meta(za vaSdušaru) sa pogo'cima na 100m sa dve različite serije GROMa ... jedna serija doneta od preko(centar) a druga serija kupljena ov čim je Grom izaš'o u prodajI(ova dva na 10 sati)
iveli 3
canis aureus priložio:
grom1.jpg

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

krilas
 Jako , jako dobro! I meni se dopao Geco plus ali nisam imao prilike da probam ni u jednom od dva kalibra koje posedujem , odnosno 8x57 i 9,3x62, nadam se da ce neko da ih uveze, do skoro je bilo TM od 12 grama u Magnumu i u MP Tropicu ali ih vise nema.
Siroma

sheytan

canis aureus kaže:

vlada lovac kaže:
Budi srecan ako uspes Groma da spakujes u 5cm, ja nisam uspeo ni u 8cm, ako uspes-posle jednog ispucanog Groma ostaju ti jos 3 free dok ispunis cenu Norme

-na pictures je meta(za vaSdušaru) sa pogo'cima na 100m sa dve različite serije GROMa ... jedna serija doneta od preko(centar) a druga serija kupljena ov čim je Grom izaš'o u prodajI(ova dva na 10 sati)
iveli 3

Fino, tebra ime, fiiiino! Negro, meta ne moz biti od vozdooshne, nego mozda od MK? Pardoniram se, ako greshim! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus
 Tebra, ako ti misliš, sve ti je oprošteno! Dim

može biti da je od MK jer pukim i meni neznanim slučajem bijade na strelJištu toga dana sa par sitnih rupica na 8sati a ja pomislih aj da probam da jU pogodim, a za metu od vaSdušaru si me sad po'sJetiJo da je manja, koliko se po'sJetiti mogu ....
"sve u svem' da gu 'ebem" što bi umeli kasti ovi naši paori Selja
iveli 3
Dim

sheytan
 hehe Tebra, mete od vozdooshnoo gadjam JA, i to tju ti pokazati, chim postignem rezooltat dostojan qrchennja! Ogovaranje

Evo sa nekog beshe vozdooshnog foruma, chisto ilustracije radi, da vidish/mo kolike su te mete, u odnosu na A4(200x300mm, cca.):

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/%20Vazdusna%20-%20MeteZaStampu_zpscjsz1rmo.jpg

Kalanjikov

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

vlada lovac

krilas kaže:
Pozdrav Vlado, ja imam pitanje a gde ima da se nadje , odnosno kupi municija Geco ili Hornady u 8x57? Ranije je bilo Geco municije u Magnumu ali ga nema vise, a Hornady-a ima i sad u Caprilou ali ne u ovom kalibru.

Skoro sam pitao u Canoni u Nisu, okruglo 300din ali cini mi se da nije Plus vec TM, a Hornady bi trebalo da bude u Capriolu, verovatno ga trenutno nema u tom kalibru

vlada lovac

canis aureus kaže:

vlada lovac kaže:

iveli 3

Hm pogadjao bi i ja ovako, mozda i bolje, al na 50m Besan i ja pucam Groma iz plavih kutija ispisanih na straNjskom, dal se tako pakuju ili je ovo bilo namenjeno izvozu Confused uporedjivao sam iz jedne kutije mereći ceo metak na vagici, bilo je razlike i po par grama

stefan092
 I ja sam najvise hteo da kupim GECO PLUS za njega sam citao na nemackom forumu da je izuzetan metak i konstrukcija zrna ali ga nije bilo, trazio sam i GECO TILMANTEL(SP) za njega pak kazu da je izuzetno precizan govorim kokretno za kalibar 8x57.

canis aureus
 vlada lovac Bye
tu navedo' da su bile dve serije mundže i da je jedna ona od prvih sa pictures wolfa na ambalažU a druga je ta nova "plava" pa još iz uvoza ....
GECO TM je baš pravo precizan i što je bitno nema "šaranja" od serije do serije nego je to uglavnom TO. Isto važi i za PLUS.
Dim

vlada lovac
 I moja je plava sa Wolfa na ambalazi i na stranskom pisana, a nisu li to starije serije, ova je od pre 4god ako se ne varam, vidjao sam posle toga tamno crvene.
Geco ako ne pre, od sledece godine kad bude moglo na komad, nekoliko za probu, verujem da ce biti bolji i naj bitnije ujednaceniji, a do tad trosim ovo sto imam

canis aureus
 Jaooo
stara je sa Wolfa a "nova" je sa Deera ....
Dim

vlada lovac

canis aureus kaže:
Jaooo
stara je sa Wolfa a "nova" je sa Deera ....

Odobreno

sheytan

vlada lovac kaže:
I moja je plava sa Wolfa na ambalazi i na stranskom pisana, a nisu li to starije serije, ova je od pre 4god ako se ne varam, vidjao sam posle toga tamno crvene.
Geco ako ne pre, od sledece godine kad bude moglo na komad, nekoliko za probu, verujem da ce biti bolji i naj bitnije ujednaceniji, a do tad trosim ovo sto imam

Niki nije reko da tje motji na komud, negro se samo nabavna izbaciva! Smile

Da sam prodavac, ni u ludilu se ne bih zaebavao komudnom prodajom! Stari Shto ne znachi da neki prodavci netje i tako prodavati... Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

vlada lovac
 Trebalo bi da moze, bar je tako kod drugih, kad mozes kupiti jedan patron iz kutije ili jednu kapislu iz pakovanja, verovatno nece biti problema otvoriti i kutiju karabinske municije, ne mislim bukvalno kupiti 1-2 metka iz kutije sto mi nista nebi znacilo, bar 10kom da vidim na cemu sam, pa i ako bas ne otvaraju kutiju bolje je uzeti jednu kutiju nego se zarobiti sa celim godisnjim sledovanjem kao do sad

sheytan
 Naravno! To će biti GLAVNA prednost novog zakona - uzmeš po qtiju od par vrsta džebane, i nadješ šta ti pušci odgovara, pa doqpiš još X qtija, u zavisnosti od budžeta! Odobreno

Inače, AcaPik mislim da je beše pričao, da sitne kalibre sačmene prodaju isključivo na qtiju(ima logike - načne prodavac qtiju, i dok ne dodje drugi AcaPik, a nema ih poono, može da se sliqje sa ostatkom! Grin )... Kažem, da sam gazda prodavnice, ne bih išao na komoodnoo prodaju, a s druge strane, ako se danas prodaje najčešće po 60kom, pa plus trošak nabavne, e, prijatelje(qpče neki), izvoli QTIJU, pa probaj, pa eventualno uzni još, a na komad qpooj neq droogoo robu! Odobreno

Ima i tu redjih qlibera, nedavno sam tek shvatio koliko je npr. 7x57 redak, i stvarno bi trgovci imali veeeelikih problema, kada bi u tu priču ušli... Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

vlada lovac
 Hm pa ima i tu logike, ali posto nema mnogo ko AcaPik, vecina je ovih sa starim i prevazidjenim qlibrima, mozda za njih i bude na komad

sheytan
 I ja bih to voleo, to bi za nas korisnike bilo EXTRA, al bi trgovci čoopali kosu s vugli! Besan Grin

Dobar dan, dobar dan... Dajte mi za 30-06 vako:

- 4kom PPU SP 9.7
- 5kom PPU SP 11.7
- 3kom PPU Grometa
- 4kom SB SPCE
- 3kom SB sa nekim fancy-šmancy novim zrncima
- 4kom Ornady 180gr
- 3kom Ornady 150gr
- 3kom Rem. 180gr,
sve u posebne kese, zapišite mi broj serije za svaq džebanu,

... i jedna hitna kola za izbezoomljenog prodavca... Smeko

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

vlada lovac
 Moze tako al moze i 'vako

10- PPU SP 12,7
10- neki stranjski 12,7
10- Groma

sve u 8x57 i bez hitna kola Smile

DakiNS
 A šta posle tih 10 u seriji? Da li žališ ili slaviš? Žališ što ne kupi više - slaviš što ne kupi više!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan
 ^^ Ta tvoja priča je, naravno, logičnija, pogotovo iz ugla trgovaca. To bi bilo vrlo prihvatljivo i za njih - minimalna količina 10kom, tj. 10kom je jedinica mere, pa ti qpi tipa 10, 20, 30, 50, 70, 90, 100... Bravo 2

S druge strane, qj nam garantuje da je u toj nekoj otvaraToj qtiji sve ista serija? Cry I jopet, okreni, obrni, doope ti pozadi...

Daki, to kad Vlada ili bilo ko od nas qpi tu TESTNU količinu, ondaK odlazi PRAVAC NA STRELIŠČE, i gleda šta se poošci dopada... Oma zatim nazad u prodavnici, i pazari se od iste sorte, srazmerno (ne)mogućnostima... Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,086 posete www.srbijalov.com