Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: "Grom" iz Užica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
"Grom" iz Užica
astral hunter
 jedan prijatelj koji je lovac jako dugo mi je rekao da kod nas postoji dve vrste groma , da se po kutiji moze razlikovati koje su serije za domace trziste a koje za inostrano...navodno ova za strano se pakuje u kutije koje su tamnije plave boje...savetovao mi je da uzmem tri kutije na jednom mestu da je iz iste serije zbog grupe pogodaka, jer tek treba da isprobam karabin, koji nije metak opalio... Boze zdravlja, sad u subotu cemo da vidimo kakvu grupu pravi
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

sheytan
 Tebe prijatelji mnogo zaluđuju, čini mi se! Grin A još nisi ni metka opalio... Barem vojnih zna da se nađe... Odobreno

Šta ako ne budeš imao groopoo sa Gromom koji qpiš? Biće da Grom ne valja, tj. da je za srbistansko tržište, a pojma nemaš el ti ijednu džebanu taj švapski unikat iole dobro nosi??? Confused
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Barbarosa

astral hunter kaže:
jedan prijatelj koji je lovac jako dugo mi je rekao da kod nas postoji dve vrste groma , da se po kutiji moze razlikovati koje su serije za domace trziste a koje za inostrano...navodno ova za strano se pakuje u kutije koje su tamnije plave boje...savetovao mi je da uzmem tri kutije na jednom mestu da je iz iste serije zbog grupe pogodaka, jer tek treba da isprobam karabin, koji nije metak opalio... Boze zdravlja, sad u subotu cemo da vidimo kakvu grupu pravi

Kolega, a šta ako kutija uopšte nije plava? Kao što vidiš grom se pakuje i u crno-crvene kutije...možda za kinesko tržište? Confused Grin

Barbarosa
 ...ima i upozorenje Odobreno

Barbarosa
 ...a ima i ono najvažnije za nas Srbe...PEČAT! OdobrenoJaooo
iveli 3

velja
 Da li je stiglo je novo zrno GROM!?ovo nosi oznaku Z GROM,o cemu se radi?
velja priložio:
4160370.jpg

8x57jsStari

Barbarosa
 Bezolovno zrno. Mislim da je cink u pitanju (Zn).

Kile_
 Oo pa ovo je lepa vest.ja pucam samo grom, rado bih probao i ovo.zvao sam snajper bg grom za 300 win mag je 138 din metak. U vrscu u magnumu 160....
Samo 300 i 4x4

Kile_
 Ima negde da se kupi? Moguce da je to municija samo za izvoz.
Samo 300 i 4x4

velja
 kolko sam uspeo da prevedem sa sajta,,Zrno Z GROM se sastoji od 99% bakarne legure sa vrhom od cinka,prilikom udara formira pravilnu pecurku i zadrzava 100% svoje mase,uz maksimalan prenos energije,za sada se radi u 308,30-06,300win.mag,ostali kalibri su u fazi pripreme.....
kal tezina tip zrna v0 v100 v300 e0 e100 e300 100m 200m 300m
308 11gr Z-GROM 765 690 553 3224 J 2621J 1682J +3.4 -9.0 -46.7
30-06 11gr Z-GROM 810 732 590 3614J 2954J 1917J +2.8 -7.9 -40.7
300wm 11gr Z-GROM 875 794 645 4217J 3470J 2289J +2.1 -6.3 -34.2
kako ce se pokazati u praksi i da li ce ga biti u prodaji kod nas neznam!
8x57jsStari

canis aureus
 Za razlJiku od "običnog" GROMa ovaj Z-GROM umJesto olova je popunjeT ZCinkom i urezani su mu popreĆni kanali.
Zbog tih kanala bi mog'o da bidNe u tim "bržim" brEzinama, da ne kažU primerJenijim datim kalJibrima, što sa starim GROMom nije biJo slučaj kome su brEzine bile manje u odnosu na slJična zrnCa(mundžu) drugija proizvođača.
OpJet zbog tija kanalića i vJećih brEzina, u odnosu na starijeg brata, manje će "bakarisati" cJevku i manje će je habat'.
... zbog istija kanalića stvaraće manje prEtiske
... trebalo bi, da ima bolju trajektory
Yes

Po momE mišljenju, odlično unapređenje starog GROMa.
Prava je šteta što ga nemaDu još uvJek po našim radnjama ... za domaće kupce ...
Eh kadE bi ga i u 9,3mm radEli ... čisto radi probU
Elmer Jelen
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

velja

canis aureus kaže:

Za razlJiku od "običnog" GROMa ovaj Z-GROM umJesto olova je popunjeT ZCinkom i urezani su mu popreĆni kanali.
Zbog tih kanala bi mog'o da bidNe u tim "bržim" brEzinama, da ne kažU primerJenijim datim kalJibrima, što sa starim GROMom nije biJo slučaj kome su brEzine bile manje u odnosu na slJična zrnCa(mundžu) drugija proizvođača.
OpJet zbog tija kanalića i vJećih brEzina, u odnosu na starijeg brata, manje će "bakarisati" cJevku i manje će je habat'.
... zbog istija kanalića stvaraće manje prEtiske
... trebalo bi, da ima bolju trajektory
Yes

Po momE mišljenju, odlično unapređenje starog GROMa.
Prava je šteta što ga nemaDu još uvJek po našim radnjama ... za domaće kupce ...
Eh kadE bi ga i u 9,3mm radEli ... čisto radi probU
Elmer Jelen
mogli bi i u 8x57js...
8x57jsStari

Kile_
 To je kod nas problem sto u drzavi imamo zafriku minicije kao ppu da ista proizvodi municiju koju salje u izvoz a nema je na domacem trzistu.zbog cega? Pa zar nasi lovci ne bi kupovali tu municiju? Da ista fabrika nema iti jednu maloprodajnu prodavnici u srbiji.... Uzas
Samo 300 i 4x4

krilas
 Kile, pa zar jos nisi shvatio?! Mnogo smo mi mali potrosaci, malo imamo para i malo municije trosimo. To se zove trziste. Njih interesuju stotine hiljada komada da ne kazem milioni. Ovaj namuceni i osiromaseni srpski lovac, jedva sastavlja kraj sa krajem, i takvog zele da ga skroz eliminisu. To je realnost!
Siroma

Kile_
 Znam ja to, jasno je to meni. Ali je bas zalosno u pm
Samo 300 i 4x4

canis aureus
 Dok ta tržišta zadovoljU ondaK će i na ova manja da obratU pažnju ... ako uspeDu da ih zadovoljU Confused možda bude prava pomama za takijem proizvodom pa zbog svojih proizvodnih kapaciteta ne postiŽu Stari
Dim

DOK
 http://www.srbija...post_42923

Grom ...

Ko je maznuo olovo? Zbog upravo ove slike mi se ne sviđaju zrna kojima PPU puni municiju. Imao sam manji kontigent 9.7SP municije i poklonio prijatelju a ja prešao na Hornady GMX 165gr i za sad sam zadovoljan. U panu je i samostalno majstorenje, imam po kutiju Nosler zrna od 165gr (Acubond i E-tip)pa ćemo polako ......

Podunavac

DOK kaže:

http://www.srbija...post_42923

Grom ...

Ko je maznuo olovo? Zbog upravo ove slike mi se ne sviđaju zrna kojima PPU puni municiju. Imao sam manji kontigent 9.7SP municije i poklonio prijatelju a ja prešao na Hornady GMX 165gr i za sad sam zadovoljan. U panu je i samostalno majstorenje, imam po kutiju Nosler zrna od 165gr (Acubond i E-tip)pa ćemo polako ......

A šta te tu čudi kolega? Grom je monolitno bakarno zrno u koje je olovu usuto samo da zatvori šupljinu. I ništa strašno nije ako ispadne, jer bakreni deo zrna odradi ono za šta je namenjeno. Ja nisam ljubitelj monolitnih zrna, ali naš Grom nije ništa lošiji od stranih zrna slične konstrukcije. A da ne spominjemo razliku u ceni. Evo jedna slika gde se uspoređuje naš Grom sa sličnim zrnima zapadne proizvodnje. I ovo nije reklama PPU-a, nego iz Lovačkog vjesnika (novine lovačkog saveza Hrvatske). PPU se odlično otvorio, baš onako kako je i predviđeno.

i64.tinypic.com/29wn9xj.jpg
Tri prsta 2Kolce

kolega_LOVEc
 i66.tinypic.com/33x7us3.jpg
i65.tinypic.com/bedevc.jpg
i63.tinypic.com/2w580ht.jpg
i68.tinypic.com/eagt1l.jpg
i67.tinypic.com/vnnsix.jpg
FotoSmeko
Vim vi repellere licet

canis aureus
 Z-GROM
jesi li ga na domaćem terenu pazario?
Šteta što nisi pronašao zrno u hartiji, da vidimo kako se otvorilo ... ovako, što se da videti, dobar učinak Odobreno
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
Grom Hunter sačmena municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 56 30.12.2019. 12:15
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,619 posete www.srbijalov.com