Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lampe, nosači, montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lampe, nosači, montaže
Podunavac

dalibor kaže:
U Slovackoj su cene drasticno nize nego kod nas, zivim gore vec 7 godina. Smile

Kolega kakve su kod tebe cene optika? Pogotovo Meopte i IOR Valdada?
Tri prsta 2Kolce

dalibor

Podunavac kaže:

dalibor kaže:
U Slovackoj su cene drasticno nize nego kod nas, zivim gore vec 7 godina. Smile

Kolega kakve su kod tebe cene optika? Pogotovo Meopte i IOR Valdada?

Napisi mi u PP sta te zanima konkretno pa cu ti poslati cene, ma da skeniracu uskoro par kataloga pa cu postaviti negde ovde Smile
Hunting is a passion! Pas

MilanAzanja
 UZEH I JA JEDNU ,VIDECEMO KOLIKI JOJ JE VEK TRAJANJA INACE PLACENA KOMPLET 80EVRICA
MilanAzanja priložio:
393801_350599414951573_100000045532528_1524437_1860401661_n.jpg

srpko1
 Kolege pre mesec dana sam kupio lampu JetBeam bc40 830 lumena cena 120e komplet baterije punjac mikro prekidac perfektna lampa odlican snop svetlosti vidljivost kao po danu probao sam je vise puta sa kolegom koji ima lampu JetBem M2S koja kosta 240e tj duplo vise a razlike u nijansama skoro nikakve

arsa
 http://www.laserg... Obavezno pogledajte novu generaciju lampi Laser Genetics posenbo model ND3 i ND3 Subzero! Ja je danas drzao u rukama i probao kod Magnuma u Jagodini i odusevio sam se!!Bravo 2

Montira se na opticki nisan i pravi katastrofa jak snop svetlosti zelene boje koja je za divljac potpuno neprimetna. Cena jos uvek malo jaca 26.000 din. ali se nadam da ce biti jeftinije.
u svakom slucaju ja se odusevio!B) 
lovac Joca i Luka srbijalov

arsa

arsa kaže:
http://www.laserg... Obavezno pogledajte novu generaciju lampi Laser Genetics posenbo model ND3 i ND3 Subzero! Ja je danas drzao u rukama i probao kod Magnuma u Jagodini i odusevio sam se!!Bravo 2

Montira se na opticki nisan i pravi katastrofa jak snop svetlosti zelene boje koja je za divljac potpuno neprimetna. Cena jos uvek malo jaca 26.000 din. ali se nadam da ce biti jeftinije.

Evo videa!! http://www.youtub...ature=rela

Podunavac

arsa kaže:

Već duže vremena pratim ovakve lampe i razmišljam o nabavci. Međutim nikako da nađem nekoga ko ima vlastito iskustvo u lovu ovakvom lampom da mi opiše reakciju divljači na zeleno svrtlo, pošto reklamama ne može baš sve da se veruje. Inače na snimku izgleda odlično. Jedino mi se ne sviđa položaj lampe na optici. Čak i ako je u pitanju optika sa čeličnim telom iz jednog dela i čvrsta montaža ipak mi to nije mesto za postavljanje lampe teške par stotina grama. Pogotovo na karabinima za jačim trzajem. Možda i grešim, ali nekako mi je ovo odbojno.
Što se tiče ovakve lampe proizvodi se slična i u Hrvatskoj i dosta je povoljnija cenom. Izađe oko 133 evra.

i44.tinypic.com/6fbdxl.jpg

Lampa GREEn R4 je za razliku od svih drugih poznatih sličnih zelenih emitera, svojom tehnologijom izrade i načinom rada napredniji proizvod. Većina emitera košta i po nekoliko hiljada kuna, a njihov je svetlosni efekat nejasan i konture osvetljenog objekta su nejasne i zatamnjene. Takvi emiteri nisu efikasni ni kod najmanjih atmosferskih promena pa je i mala izmaglica dovoljna da takav emiter spremite i ne koristite ga jer sa njim ništa ne možete da vidite!! Prilikom temperatura od 5C stepeni takvi emiteri ne mogu da rade, pa je potrebno razmisliti šta ste ustvari kupili?? Kod GREEN R4 je situacija sasvim drugačija. Kao hrvatski proizvođač napravili smo proizvod koji je potpuno funkcionalan i koji zadovoljava sve potrebe lovnog hobija, pa tako zelena lampa R4 ima jasan i snažan,koncentrisan zeleni snop koji jasno stvara sliku predmeta koji je osvetljen. Izlazni snop je konstantne snage od 290 lumena. R4 radi na temperaturama od -20 C do +70 C što uz snažan punjivi uložak od 3000 mAh osigurava ovom zelenom izvoru od 290 lumena konstantan rad od 6 sati!! Svetlost je zelenog spektra i kao takva nije agresivna za divljač, pa zbog toga izostaje njihova reakcija kao na belu svetlost. Sve ovo u kombinaciji s 10 godišnjom garancijom koju kao proizvođač dajemo na ovaj proizvod, osigurava Vam bezbrižan i profesionalan lov, jer ste sigurni da vas neće izdati jedan od bitnih savetnika u vašem hobiju, a to je SVETLO!!!!!
Tri prsta 2Kolce

lakistrike95
 Evo da se ukljucim, citao sam dosta na internetu, kazu da divljac ne reaguje na zelenu svetlost, tj. reaguje ali mnogo slabije, u ovom slucaju pricam o d. svinjama, citao sam i druga iskustva na neta, kazu da ako je d. svinja pucana pod obicnim svetlom kada se prema njoj uperi svetlost ona ce bezati, netacno je to da zivotinja ne moze da uoci zelenu boju, moze, ali slabije reaguje. E sada, na trzistu su se nasli i filteri, koji se stavljaju na lampu i daju tu zelenu boju. A kazu da je isti efetkat, kada se pali lampa preporucuje se da se upali u nebo, pa da se polako spusta na divljac, tako jos slabije reaguje na zeleno svetlo.

arsa
 I meni jako smeta cinjenica da se montira na opticki nisan ali verujem da je to bezbedno konstrukcisko resenje a da mi jednostavno nismo vizuelno naviknuti na tako nesto. Postoji jos jedna stvar koja moze biti presudna za ovaj nacin montaze a to je zumiranje svetlosnog snopa za koji kazu da treba da bude kompatibilan sa vidnim poljem optickog nisana (nisam najbolje razumeo jer sam bio u zurbi) a licno sam probao zumiranje koje me je zadivilo.
I jos jedna stvar kolega Podunavac ovi nigde ne pominju "lumene" jer je ovo neko svetlo laser tehnologije i sastavljeno je od mnogo malih svetlosnih tackica ! Jos uvek mi nisu jasni svi podaci u vezi nje ali ono sto sam video zadivilo me je . Reakcija divljaci je jos nepoznanica i za ove moje prijatelje koji je prodaju , ma da i oni kazu da im je predoceno to da je za divljac "nevidljiva". Ukoliko sakupis nove informacije javi jer sam jako zainteresovan.

srpko1
 Laser genetics nd3 se u hrvackoj pojavijo pre par godina i jedan moj drugar sa CG primorja ga kupio odmah i ja sam se odmah zaleteo da ga kupim kad mi je taj Crnogorac ispricao da ga je probao na lisicu i da uopste nije reagovala na svetlost iz nd3 lasera medjutim onda sam na nekom Hrvackom forumu nasao informaciju da ND3 laser genetics ne radi na kad se temperatura spusti blizu nule ili ispod nule tj ne radi kad je hladno vreme sto meni nije odgovaralo pa je nisam kupio e sad ako nekog od vas bas interesuje ND3 LASER GENETICS ja posto se trenutno nalazim na CG primorju mogu da odem do ovog prijatelja koji je kupio ND3 i lovi sa njim da ga pitam kako mu se pokazao kakve su mu karakteristike i da ga i ja probam i proverim onu informaciju za hladno vreme i sve da vam lepo ovde opisem

Podunavac

srpko1 kaže:
Laser genetics nd3 se u hrvackoj pojavijo pre par godina i jedan moj drugar sa CG primorja ga kupio odmah i ja sam se odmah zaleteo da ga kupim kad mi je taj Crnogorac ispricao da ga je probao na lisicu i da uopste nije reagovala na svetlost iz nd3 lasera medjutim onda sam na nekom Hrvackom forumu nasao informaciju da ND3 laser genetics ne radi na kad se temperatura spusti blizu nule ili ispod nule tj ne radi kad je hladno vreme sto meni nije odgovaralo pa je nisam kupio e sad ako nekog od vas bas interesuje ND3 LASER GENETICS ja posto se trenutno nalazim na CG primorju mogu da odem do ovog prijatelja koji je kupio ND3 i lovi sa njim da ga pitam kako mu se pokazao kakve su mu karakteristike i da ga i ja probam i proverim onu informaciju za hladno vreme i sve da vam lepo ovde opisem

Ako bi mogao kolega da ga isprobaš i preneseš lične utiske to bi bilo odlično. A i praktična iskustva iz lova tvog drugara koji je poseduje.B)
Tri prsta 2Kolce

arsa
 Bilo bi lepo da nam proveris sve ovo sto kaze Podunavac da imamo informacije sa terena. Sto se tice mraza, potpuno je u pravu za ND3, ali postoji ND3 Subzero koja radi besprekorno do -18 stepeni.

270
 Po recima mog prijatelja iz Amerike inace lovca, Laser Genetics ima velikih problema sa hladnim vremenom.
Modeli Subzero rade malo bolje ali ne mnogo i strahovito brzo jedu baterije i na hladnom veoma kratko svetle punim intezitetom.
Po njegovim recima optimalna temperatura za njihovo koriscenje bi bila od +10 celzijusa pa navise.
Za licnu proveru njegovih tvrdnji treba da se ispruzim 300 evrica, sto je mnogo na danasnju krizu pa mi ostaje da mu verujem na rec i sacekam da stigne novi kontigent Jet Beam lampi u Srbiju za koje sam od preko cuo samo reci hvale. Rade besprekorno na svim temperaturama.

srpko1
 Kolege sutra uvece idem kod ovog druga da probam ND3 i da cujem njegove utiske posto je on vec duze vreme ima. A usput da kazem da sam pre par meseci ja kupio JET BEAM BC 40 za 120e sa punjacem mikro prekidacem i nosacem i mogu vam reci da sam prezadovoljan preporucujem je svakom vredi svaki cent a npr JET BEAM M2S je duplo skuplja a razlike su beznacajne pa ako se neko dvoumi izmedju ove dve neka uzme BC40 i nece se pokajati

lakistrike95
 Da li neko zna kako na lampi ostaviti samo jedan mod, imam najjaci, slabiji i blinkajuci, na koji nacin ostaviti samo najjaci mod, cuo sam da moze, ali ne znam kako, pa ako neko zna.... Smile

srpko1

Podunavac kaže:

srpko1 kaže:

Ako bi mogao kolega da ga isprobaš i preneseš lične utiske to bi bilo odlično. A i praktična iskustva iz lova tvog drugara koji je poseduje.B)

Kolega Podunavac i kolega Arso i ostali koje interesuje laser Genetics ND3, kao sto sam obecao, posetio sam kolegu koji vec duze koristi u lovu na divlje svinje, laser Genetics ND3x40. Njegovo iskustvo iz prakticne upotrebe lasera je ovako, divlja svinja uopste ne reaguje na svetlost koju emituje ND3 laser. Imao je mnogo odstrela divljih svinja i nijednom svinja nije pobegla od svetlosti koju emituje ND3x40. Koristio je i na temperaturama oko nule i par stepeni ispod nule i nije imao nikakvih problema zbog niske temperature. Laser Genetics ND3x40, po njegovom iskustvu emituje snop svetlosti sa kojim se moze pucati maksimalno do sto metara, ali snop se moze korigovati i biti tanak kao jedan laserski zrak, kao tackica i kao takav moze svetleti mnogo, mnogo dalje, ali ne moze pomoci u uocavanju divljaci. U sustini, posto je kolega, koji mi je ovo ispricao,vrlo iskustan u nocnom lovu na divlje svinje, njegovo misljenje mozemo uzeti kao vrlo pouzdano i tacno po pitanju ND3 lasera. Pricao mi je da ga on koristi prvenstveno na terenima gde se svinje love nocu sa lampama i dosta su preplasene i cim se upali obicna lampa, koja emituje belu svetlost ili bilo koje druge boje svetlost, svinje se odmah daju u beg. E, u takvim situacijama laser Genetics dolazi do izrazaja, jer kada njega upali svinje uopste ne primecuju i ne vide snob svetlosti koja ih obasjava. Eto, drage kolege toliko, ako vas interesuju jos neki detalji pitajte, rado cu odgovoriti!!!

srpko1

Podunavac kaže:

arsa kaže:

Već duže vremena pratim ovakve lampe i razmišljam o nabavci. Međutim nikako da nađem nekoga ko ima vlastito iskustvo u lovu ovakvom lampom da mi opiše reakciju divljači na zeleno svrtlo, pošto reklamama ne može baš sve da se veruje. Inače na snimku izgleda odlično. Jedino mi se ne sviđa položaj lampe na optici. Čak i ako je u pitanju optika sa čeličnim telom iz jednog dela i čvrsta montaža ipak mi to nije mesto za postavljanje lampe teške par stotina grama. Pogotovo na karabinima za jačim trzajem. Možda i grešim, ali nekako mi je ovo odbojno.
Što se tiče ovakve lampe proizvodi se slična i u Hrvatskoj i dosta je povoljnija cenom. Izađe oko 133 evra.

i44.tinypic.com/6fbdxl.jpg

Lampa GREEn R4 je za razliku od svih drugih poznatih sličnih zelenih emitera, svojom tehnologijom izrade i načinom rada napredniji proizvod. Većina emitera košta i po nekoliko hiljada kuna, a njihov je svetlosni efekat nejasan i konture osvetljenog objekta su nejasne i zatamnjene. Takvi emiteri nisu efikasni ni kod najmanjih atmosferskih promena pa je i mala izmaglica dovoljna da takav emiter spremite i ne koristite ga jer sa njim ništa ne možete da vidite!! Prilikom temperatura od 5C stepeni takvi emiteri ne mogu da rade, pa je potrebno razmisliti šta ste ustvari kupili?? Kod GREEN R4 je situacija sasvim drugačija. Kao hrvatski proizvođač napravili smo proizvod koji je potpuno funkcionalan i koji zadovoljava sve potrebe lovnog hobija, pa tako zelena lampa R4 ima jasan i snažan,koncentrisan zeleni snop koji jasno stvara sliku predmeta koji je osvetljen. Izlazni snop je konstantne snage od 290 lumena. R4 radi na temperaturama od -20 C do +70 C što uz snažan punjivi uložak od 3000 mAh osigurava ovom zelenom izvoru od 290 lumena konstantan rad od 6 sati!! Svetlost je zelenog spektra i kao takva nije agresivna za divljač, pa zbog toga izostaje njihova reakcija kao na belu svetlost. Sve ovo u kombinaciji s 10 godišnjom garancijom koju kao proizvođač dajemo na ovaj proizvod, osigurava Vam bezbrižan i profesionalan lov, jer ste sigurni da vas neće izdati jedan od bitnih savetnika u vašem hobiju, a to je SVETLO!!!!!

Kolega Podunavac, ovaj moj kolega koji poseduje laser ND3x40, mi je pricao da je kupio ovu lampu hrvatske proizvodnje i da to nista ne valja. Kaze da je to obicna lampa, koja emituje svetlost zelene boje, jer joj je staklo ispred sijalice zelene boje i da svinje od toga beze isto kao i od bole ili zute svetlosti. Tako da nemoj dzabe pare bacati.

Podunavac
 Kolega hvala na informacijama.B)
Tri prsta 2Kolce

arsa
 srpko hvala puno Odobravam drago mi je kad neko odrzi obecanje!!!

DakiNS

srpko1 kaže:

Kolega Podunavac, ovaj moj kolega koji poseduje laser ND3x40, mi je pricao da je kupio ovu lampu hrvatske proizvodnje i da to nista ne valja. Kaze da je to obicna lampa, koja emituje svetlost zelene boje, jer joj je staklo ispred sijalice zelene boje i da svinje od toga beze isto kao i od bole ili zute svetlosti. Tako da nemoj dzabe pare bacati.

Kolega Podunavac i kolega Arso i ostali koje interesuje laser Genetics ND3, kao sto sam obecao, posetio sam kolegu koji vec duze koristi u lovu na divlje svinje, laser Genetics ND3x40. Njegovo iskustvo iz prakticne upotrebe lasera je ovako, divlja svinja uopste ne reaguje na svetlost koju emituje ND3 laser. Imao je mnogo odstrela divljih svinja i nijednom svinja nije pobegla od svetlosti koju emituje ND3x40.

E meni sada tu ništa nije jasno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Skidajuće i fiksne montaže OPTIKE I MONTAŽE 458 10.03.2022. 00:38
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Nosač za kuku OFF-ROAD 78 07.02.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,608 posete www.srbijalov.com