Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
bela
 extra noževi srceparajući a cene za takav rad i nisu preterani Bravo 2
vižlan i terier

petar
 Evo i mog skromnog nozica, Linder je u pitanju...Smile
petar priložio:
dsc00037.jpg

Just like old times!

petar
 U ruci
petar priložio:
dsc00039.jpg

Just like old times!

petar
 Smile
petar priložio:
dsc00038.jpg

Just like old times!

nemeza
 Evo i moje skromne kolekcije
i53.tinypic.com/fc0fa1.jpg
i55.tinypic.com/1zyelj.jpg
i54.tinypic.com/16k9lp1.jpg
Poklon mog prijatelja Topoljskog inače njegov ručni rad drška od gambita kljun od slonove kosti
i56.tinypic.com/zmnz12.jpg[/IMG<br />
Moj prvi nož Mora K1 imao drvenu dršku, skinuo i uradio od roga srndaća<br />
[IMG]http://i53.tinypic.com/2sbv214.jpg
Moj drugi nož Muelin derač imao je drške od laminata, skinuo i uradio od tikovine
Svi dole prikazani noževi su moj ručni rad sa drškama od jelenskog roga, osim tanta gde sam i dršku i kaniju uradio od tikovine. Napominjem da sve gravure radio Petar Topoljski i to bulino tehnika i duboka gravura. Sve noževe radim kao i Petar Topoljski od prohroma 4034 i kaljeni su od 56-58 HRC
i53.tinypic.com/67ky36.jpg
i52.tinypic.com/9vgls3.jpg
i53.tinypic.com/2j5ify1.jpg
i55.tinypic.com/2e4ygpt.jpg
i53.tinypic.com/2j5ify1.jpg
i54.tinypic.com/1412uci.jpg
i53.tinypic.com/24eyq2h.jpg
i54.tinypic.com/huko7a.jpg
i52.tinypic.com/nyvdli.jpg
i52.tinypic.com/2wpv86g.jpg
i53.tinypic.com/ea1p4w.jpg
i52.tinypic.com/22eqec.jpg
i53.tinypic.com/2hozmfr.jpg
i56.tinypic.com/iqhnd1.jpg
i53.tinypic.com/esollt.jpg
Dole prikazano nebi mogo da svrstam u kategoriju noževa ali ide u paru sa nožem kad je u pitanju pečenje i roštilj.Samo sam radio drške.
i53.tinypic.com/2uig6zl.jpg
Uradio sam još desetak noževa koji sam podelio prijateljima, a trenutno radim još jedan za svoju kolekciju i kad bude završen postaviću injegovu sliku.

nemeza
 Došlo je do greške, četvrta slika je moj prvi nož Mora K1 imao drvenu dršku, skinuo i uradio od roga srndaća, a evo slike Muele mog drugog noža
i53.tinypic.com/2sbv214.jpg

eclipse4
 lepi nozevi...verovatno ni cene nisu naivne ;)

Sniper Hunter
 Lepi radovi kolega!B)

nemeza
 eclipse4 noževi nemaju cenu jer nisu za prodaju, radio sam ih za sebe a i onih desetak koje sam spomenuo da sam izradio osim prikazanih sam poklonio prijateljima a ne prodao.

Nex357
 Nemeza , odlicni nozevi , lep rad ...

posebno mi se svidja tradicija kao inspiracija , meni licno se najvise svidja tvoja verzija Malezijskog Goloka a i to sto kod tanto noza nisi uradio tkz Americki tanto vrh , vec je kao kod orginalnih tanto nozeva B) interesuje me imas li futrolu za Goloka i kako si to resio Hmmm

Jos jednom sve pohvale i samo napred ,

Smatram da nije sve u gravuri, po meni mnogo vise vredi dizajn,geometrija i sklad kod noza i iako su tvoji nozevi ocigledno kolekcionarski primerci, ocigledna je takodje i prakticna upotrebljivost tvojih nozeva ...

nemeza
 Nex357 noževi imaju ručno pravljene kožne futrole osim Muelinog koji ima svoju orginalnu futrolu. "Vukovi" i "medved" nemaju futrole. Kad završm nož koji trenutno pravim ići će zajedno kod majstora za izradu futrola. Što se tiče futrola ostalih postavi ću nihove slike.

charuga
 ovaj par nozeva iznad viljuski su bas extra..drska od roga, i bez gravure,je dovoljan ukras koji cini noz lepim...svaka cast,majstore..
..............

eclipse4

nemeza kaže:
eclipse4 noževi nemaju cenu jer nisu za prodaju, radio sam ih za sebe a i onih desetak koje sam spomenuo da sam izradio osim prikazanih sam poklonio prijateljima a ne prodao.

da se ispravim ;)

hteo sam zapravo reci da merak nema cenu,i da ima ljudi koje ja znam koji su placali slicne nozeve mnogo para.....al sam hteo da budem kraci pa je ispalo tako ;)

Nex357
 Mislim da je super , sto se ova tema razvija i raste ...
Nemeza mislim da ce ljudima biti interesantno kad bi ti slikao razvojne faze noza B) nije losa ideja ...
Evo ja postavljam slike noza kome momentalno radim sam poboljsanja i gravure ... evo recimo dorada drske , od ruzinog drveta ... stanjio sam drsku , oborio sve ivice , radim bajcovanje u dva tona , na jednoj strani radim vuka u okretu a s druge golubicu u donjem delu radim imitaciju jelenskog roga ,,, evo noza u nekoliko faza ...

Osnovna tj orginalna drska
Nex357 priložio:
damast.jpg

Nex357
 faza 2 strana 1
Nex357 priložio:
damast2.jpg

Nex357
 faza 2 strana 2
Nex357 priložio:
damast3.jpg

Nex357
 faza 3
Nex357 priložio:
damast4.jpg

Nex357
 faza 3 b
Nex357 priložio:
damast5.jpg

Nex357
 Nastavlja se ... radimo i dalje Grin

petar
 Nex357, mocno izgleda, lep noz....B)
Just like old times!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,601 posete www.srbijalov.com