Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: M48

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
M48
Gajger
 Pa da to mi rekao i majstor Miki (covek koji je montirao optiku i upucavao pucu), u sustini cev je dosta dobrom stanju, dobro ocuvana tako da su eventualni podbacaji otpali sto se te stavke tice, imao sam srece da pronadjem i optiku u dosta dobrom stanju, montaza nova i sve se uklopilo boli glava! Videcemo je na terenu naravno, ali po svemu sudeci ne bi trebalo da bude problema!

aca81
 Kolege mene interesuje mogu li se rupe za montazu na M48 izbusiti do kraja,pogotovu ove prednje Hmmm
DOBAR POGLED

PEZ
 Kako to misliš "izbušiti do kraja" ?
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

aca81
 Pa mislim ono da se naprave rupe na prednjem delu gde treba da bude nosac Smile
DOBAR POGLED

aca81
 Gledano odozgo da se vidi zatvarac na ulazu u cev Confused
DOBAR POGLED

canis aureus
 More Aco, skrati šrafčići Stari ... mLogo je lakše und schneller Yes
Nego, a što bi ti to bušio do kraja?!?
Možda bi moglo to druKčije da se odradi ako je navoj sCenzurisano.t na postojećim rupama?!Hmmm
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

aca81
 Mislio sam da ce bolje da drzi ako su rupe dublje, a i u pravu si postojece nisu bile dobre pa sam imbus yavrtanj usrafio do kraja i prerezao brusilicom pa cemo i to da vidimo na kraju kako ce da ispadne Smile i druze sta je savet na kraju.....pozdrav i hvala na odgovoru.
DOBAR POGLED

davidovic6

aca81 kaže:
Mislio sam da ce bolje da drzi ako su rupe dublje, a i u pravu si postojece nisu bile dobre pa sam imbus yavrtanj usrafio do kraja i prerezao brusilicom pa cemo i to da vidimo na kraju kako ce da ispadne Smile i druze sta je savet na kraju.....pozdrav i hvala na odgovoru.

i ne samo to. Taj navoj jeste 3,5mm ali nije standardni korak već je colovni (ispravite me kolege ako grešim). Samim tim bi rezanjem novog nešto za..bo.

canis aureus
 More majstor to da zabuši i na 4mm, ureže novi navoj i turi odgovarajući šAraf uz malo adekvatnoga lepila ... pod uslovom da je samo navoj upropašćen na prethodnoj rupi a ako su rupe "unakrsne" tj nisu u pravac ondaK to najbolje da ti koriguje na montaži ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

aca81
 Hvala iveli vec mi se desilo da se zbog plitke rupe iscupa prednji sraf i drzac....pozdrav
DOBAR POGLED

Zex
 Jel probao neko da gadja iz konjickog karabina M48,kakva je preciznost ovog cuda s obzirom na kratku cev ili iz verzije cetnicki karabin ali mislim da je on M-24 ako neko moze nesto vise da kaze.
Tri prstaHarmonikaiveli

vlada lovac
 Ja sam pucao iz kratkog M24 al mi nisu bas nesto bili grupisani pogoci, da sam imao konja verovatno bi bolje bilo ;) kod oba iz kojih sam pucao bila cev dosta nagrizena

Zex
 Da si imao konjica i kokardu bilo bi to sub MOA sto bi rekli okupatori,vidoh jedan-bila je to ljubav na prvi pogled.Dobijam zalju da kupim jedan ali me brine preciznost
Tri prstaHarmonikaiveli

sheytan
 Preciznost nema veze sa duzinom cevi(dok god je ona u uobichajenim granicama)! Chak moze biti kratja cevka preciznija, zbog manjih oscilacija. Druga je stvar brzina zrna(ali i tu nije znachajna razlika!)...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Šeki je apsolutno u pravu. Neka te dužina cevi ne brine. Osim ako planiraš sa njom da pucaš Long Range.Grin
Međutim neznam dali se u sadašnjoj Zastavinoj prozvodnji nalazi i ČK. U kraljevini Jugoslaviji VTZ je pravio tri modela pušaka. Klasičnu vojnu (M 24), Sokolsku pušku i Četnički karabin. Dužina cevi Sokolske puške i Četničkog karabina je bila ista, ali je ČK bio malo drugačiji po okovu i povijenoj ručici zatvarača na dole. Imao je i drugačiji bajonet. Jurišni bajonet, u stvari kamu naoštrenu sa obe strane (bodež).
Tri prsta 2Kolce

AcaNik
 Положај бајонета на ЧК моделу је био другачији у односу на уобичајене бајонете.

Zex
 Prave ga novog pod nazivom M-48/63,izvoze u ameriku u kalibrima 8x57,243,30-06 i 308w ne znam da li ga ima po nasim prodavnicama,cini mi se da neko rece da su ga bili izlozili na sajmu.Jako mi se svidja
Tri prstaHarmonikaiveli

Podunavac
 Kolega Zex to nije ČK. Ta puška koju Zastava nudi kao model M 48/63 je neki hibrid Sokolske puške i ČK. Okov je od Sokolske puške, a zatvarača od ČK.

Ovo je ta puška na koju ti misliš, M 48/63.
i58.tinypic.com/if9yxc.jpg

Ovo je ČK (lepo se vidi njegov bajonet i položaj postavljanja).
i57.tinypic.com/npnimh.jpg

A ovde se vide sva tri modela puške M 24 koje su rađene u VTZ-u u Kraljevini Jugoslaviji.
i62.tinypic.com/25p5r4p.jpg

Posebo slika bajoneta za M 24 ČK. Ovaj bajonet je nastao posebno za M 24 ČK od jurišnog noža M 1912.
i60.tinypic.com/2ik9pch.jpg
Tri prsta 2Kolce

Zex
 Tako je Podunavac,zvao Zastavu-pre dva dana otisao poslednji primerak kazu ne prave po narudzbini taj model jedino ako neko naruci vecu seriju pa da ostave inace cena 45 crvendaca
Tri prstaHarmonikaiveli

Bigman86
 Pozdrav kolege,

Jel ima neko iskustva sa kupovinom karabina od vojnih lica?
Ukoliko se kupuje m48 od penzionisanog vojnog lica, za koji on nema oruzani list vec samo vojnu knjizicu/dozvolu gde je isti zaveden.
Interesuje me da li taj karabin moze legalnim putem da se kupi, ili bi mogao sad da se legalizuje?

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,129,095 posete www.srbijalov.com