Ok i ja sam tamo negde napisao da bi za početak da bi bilo dobro da se ne zalazi u neke megalomanske želje i sajt sa puno strana, bar sam tako mislio, već da jednostavno da ima stranu sa informacijama i obaveštenjima gde bi komotno mogao da budu i izveštaji sa svih sastanaka i drugo, zatim stranu sa zakonskim dokumentima, kao statut, pravilnici, zakoni formulari, i slično što se tiče lovstva i udruženja građana i stranice sa kontakt adresom za upis poruke, ili pak samo email adrese, i to bi za početak bio ogroman i sasvim dovoljan korak, svi mi bi tu mogli na jednom mestu da nađemo sve što nas zanima, posebno u ovim trenucima lovačke prestrojke, manimo se slika i sladunjavih člančića, to nam sada uopšte ne treba, možda sednem i uradim ga ovih dana kao poklon LSV pa ako hoće neka ga koriste a ako neće neka ga bace.
LU Aleksandrovo kaže:
E sad ako ti ja odgovorim kako bi ti oni odgovorili, a to je da je lov zatvaran zbog prijave (verovatno anonimne) inspektoru, a da para nema jer su potrošene i sve piše u računima,
Ma u redu je.
Nego, nije lov zatvoren zbog prijave inspektoru nego zato što je inspektor utvrdio da fali 700 dozvola-to sam siguran da ti je jasno, bar tebi!
A te račune ni tvoj sagovornik nije video, nego je poverovao da postoje!
Pa "bivši" predsednik je i Nadzornom odboru LU odbio da da izvod iz banke za 2009. godinu!!!!! Kao, to je obimna dokumentacija, nećete se vi tu snaći!!!!!!!
Ja sam sve više siguran da je moja borba DonKihotovska!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Verovatno je Don Kihotovska. Ne poštovanje zakonskih obaveza je kažnjivo, međutim ponekad teško izvodljivo, I Skupština našeg udruženja je još prošle godine naložila nadzornom odboru da preispita poslovanje udruženja, gde je sekretar to odbio da učini, i nije učinio ni dosad, ni nadzorni odbor nije nešto zapeo da raščisti te stvari pa sve to sad miruje, e kad sad bude skupština videćemo šta će se desi, il će se završi samo na pričama i objašnjenjima, prema tome niste usamljeni slučaj, takvih ima verovatno koliko hoćeš, e pa vidiš mi se između ostalih razloga i zbog tog izdvajamo a kod vas izgleda obrnuto.
Aleksandrovo pa što nisi kolegu uputio da javno otkuca koji komentar ovde i da nas lažovčine pokopa!!.. što ti moraš da misliš šta je našao inspektor i dali su pare potrošene ili ne???? vidim da bockaš umesto nekih drugih. Prilično naivno, ali samo napred kolega mi se ne stidimo ničega šta smo rekli ili uradili, a ti ako smatraš da se izmirenje radi sistemom "puj pike nevaži" onda po meni tu nema leba, jer tu je odmah i sistem "ruka ruku mije" , a što kaže Sremac žito i kukolj neće niti smeju ikad ići zajedno!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
LU Aleksandrovo kaže:
Verovatno je Don Kihotovska. Ne poštovanje zakonskih obaveza je kažnjivo, međutim ponekad teško izvodljivo, I Skupština našeg udruženja je još prošle godine naložila nadzornom odboru da preispita poslovanje udruženja, gde je sekretar to odbio da učini, i nije učinio ni dosad, ni nadzorni odbor nije nešto zapeo da raščisti te stvari pa sve to sad miruje, e kad sad bude skupština videćemo šta će se desi, il će se završi samo na pričama i objašnjenjima, prema tome niste usamljeni slučaj, takvih ima verovatno koliko hoćeš, e pa vidiš mi se između ostalih razloga i zbog tog izdvajamo a kod vas izgleda obrnuto.
To što pričaš nije izuzetak nego pravilo. Jer sam ovih dana čuo i da se i u Šidu nešto skoro istovetno događa. Tamo su prvo u LD oterali bivšeg predsednika l@pova, pa je on pobegao u LD Morović, pa pošto je bio u isto vreme kad i u LD Šid predsednik i LU "Srem", kad su ga Šiđani proterali onda su imenovali nove organe a NO LU "Srem" naložili da ispita poslovanje, pa je NO sačinio izveštaj gde je utvrdio manjak od oko 1.3 miliona dinara, pa je onda u izveštaju traženo da se krivci tuže, pa je onda organizovana Skupština LU na kojoj je izglasano nepoverenje tom liku, i u isto vreme su usvojili izveštaj ali je tada mimo dnevnog reda za novog predsednika, protivno Statutu LU odabran lik koji je dobar prijatelj ovog l@pova. I znaš šta je rekao. Ne pada mu na pamet da vija ovu l@purdu nego predlaže da se svakom lovcu poveća članarina za 2.000 dinara i puj pike ne važi. A l@pov u svoj auto sipao 100.000 dinara bez ikakvog putnog naloga kojim bi to opravdao. I kao to nije zloupotreba sl. položaja. A ovaj sadašnji, od milošte zvan Srećko Šojić neće čovek ništa da preduzima. E vidiš zbog toga nisam tamo više lovac. Niti hoću da plaćam bilo gde bilo kakve članarine. Znam ja nas. J..o ja nas.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Po našem zakonu svako je nevin dok se ne dokaže krivica, pa čak i kad je očigledno da je nevinost pod sumnjom. Mada, ako je neko pravio više grešaka, pa onda kad se dokaže, sabira se sve redom...
Znam ja nas. J..o ja nas.B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Vratio se, morao sam mog kera da preseljavam, dobio je privremeni boravak i državljanstvo u Baču , dok ne sredim novi boks, na tajnoj lokaciji!
Ja nemam problema sa kucama, dobile su lance, vraćam se čim završim ovaj duplovani sastanak upravnih odbora, pardon jednog upravnog i jednog izvršnog, promenuli nam u novom statutu naziv u izvršni. Nema veze, isti je to K.....
Odlično, sastanci završeni veoma uspešno, lanci su odradili posao, sve komšijske kokoške su srećno zaspale, a džulovi kad sam ih pustio u kuću još srećnije, nisam ni znao koliko smo mi ljudi pametni, samo na žalost i mene čeka izgradnja boksova, ali je još uvek kritično hladno i nije za rad, sastančenje više nego plodonosno, rezultati fantastični, sve smo okolo analizirali, mnoštvo predloga i sugestija, samo na svu žalost ništa se nije ticalo tačaka dnevnog reda, sve se ponavlja ista meta isto odstojanje. Novina je samo što mi se prepuštaju sve veća ovlašćenja, pardon, ne prepuštaju nego naturaju, pa se nekako osećam kao da mi ugled i normalno moć nenormalno rastu, a kako vidim i obaveze uz odgovornost još nenormalnije. Ima i loši stvari, vraćam se posle 4 godine za delegata u skupštinu udruženja, i kanda mi se čini da će isterujemo pravdu il mož biti i nepravdu, au kad mutav progovori a nema prekidač za gašenje.
Pa kao delegat u skupštini LU imaš šansu da malo utičeš na dešavanja, što je to loša vest? Osim što ćeš imati dodatnih obaveza.
Pa posle te možda delegiraju u više saveze, pa ćemo onda imati info iz prve ruke! Pozdravljam tvoj izbor za delegata.
Samo probaj da ne informišeš!
Nego, zaboravili smo da su raspisani izbori u LSV. Jel zna neko, da li ima kandidata za rukovodeću funkciju?
Evo prošlo 10 dana od održavanja skupštine LSV, a još uvek nema kompletnih informacija šta je odlučeno, osim članarine od 1000 dinara. Sve ostalo su za sada pokrili 'snjegovi, ruzmarin i šaš'
Da li je nečiji delegat u skupštini informisao lovce svog LU, o tome kako je protekla skupština LSV, šta je odlučeno, kakvi stavovi su zauzeti? Osim onog kratkog teksta u Dnevniku, ja nisam našao ništa drugo o dešavanjima na skupštini. Rukovodstvo LSV se takodje još nije zvanično oglasilo, koliko ja znam.
A i od Skupstine LSS takodje nista nismo javno i zvanicno culi, sem ovde na forumu. Mislim stvarno, opet sve po starom. Tek su poceli na sajtu LSS-a da obaveste lovce, zapisnike sa UO, Skupstinski mateijali itd. Trebali su odmah sutra dan na sajtu da objave sta je odluceno i kako ide dalje.
Lala kaže:
Pa kao delegat u skupštini LU imaš šansu da malo utičeš na dešavanja, što je to loša vest? Osim što ćeš imati dodatnih obaveza.
Pa posle te možda delegiraju u više saveze, pa ćemo onda imati info iz prve ruke! Pozdravljam tvoj izbor za delegata.
Samo probaj da ne informišeš!
O i te kako, a vodim još troje potkovanih i namazanih ratničkim bojama, oštra jezika i brzog mozga uz još četvoro iz susednog društva (kao telesne zaštite, da ne spominjem ono dizanje ruku) od 17 delegata ima nas osam, ostaje da se porazgovara sa još trojicom iz još jednog društva koji uvek gleda samo svoj interes, znači dilovaćemo, ko zna sve više počinje da mi se sviđa zamisao, da udruženje u ovakvom sastavu ostane jedinstveno.
Kako ja vidim stvari očekuje nas burno proleće.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?