NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
DakiNS |
Objavljen 17.04.2012. 14:22
|
Admin
Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
A kude nestade ELKO
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 17.04.2012. 16:57
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Danas je PROPAO jos jedan U.O.u LSS jer nije mogao da se usvoji DNEVNI RED!!!!Clanovi U.O. iz LSCS nemaju dnevnice i nedobijaju nista od prosle godine a vec 3 put daju KVORUM i redovno ucestvuju u radu LSS kako bi isti izasao iz ovih problema !!Popovic definitivno nema vise podrsku u LSS!!!!!
Danas su definitivno SVI shvatili da je LSCS napravio PRAVI POTEZ i da RADI za svaku pohvalu sto govori i cinjenica da udruzenja koja nisu clanovio LSCS dolaze za pomoc i da je uradjena dokumentacija za POSTICAJNA SRESTVA svima koji su to zeleli kao i godisnji planovi!!!!GRATIS!!!!
Sve vise udruzenja izrazava zelju da pridje LSCS kako bi sami sebi olaksali rad jer kako kazu prepusteni su sami sebi!!!
U neobaveznom razgovoru na U.O. sve vise napada na POPOVICA koji ocito nema resenja iz ove situacije u kojoj je LSS!!!
LSCS za 300din daje pored novina i OSIGURANJE ZA LOVCE!!!!
Jedan od problema jeste i NEMANJE OSIGURANJA za LOVCE a LOVNA SEZONA JE POCELA ,lovne karte se trebuju kod MINISTARSTVA a LSS nema mogucnost osiguranja lovaca od eventualnih povreda i nesreca u lovu do sledece skupstine!!!!!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 17.04.2012. 17:53
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Pa dobro Slavo, šta sad, išli ljudi malo da se vide, da se druže... Ko je još pravio dnevni red za druženje? To ide spontano.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Kockar |
Objavljen 17.04.2012. 22:52
|
Mlađi član
Upisa: 20
Pristupio: 14.04.2012. 19:54
|
ja se nadam poslednjih 27 godina od kada radim i stativa ali se ne predajem kao stos e ne predajem ni po pitanju LSSa.
Moja stav je jasan jak LSS ali ne ovakav a ostali savezi ako hoce mogu da budu ( bolje da ne budu) smeniti sve ljude koji su poslednjih 20 godina imali bilo kakve rukovodece veze sa lovstvom u Srbiji i ZABRANITI im da se bave vise lovstvom kao strukom. Lustraciju nismo sproveli 2000 godine i sad se obija u glavu ali eto prilke da se pocne od lova i lovstva. Naravno svako ko je radio protiv zakona i ko je prisvojio lovacke pare da odgovara a imovina da mu se proda i da se LSS namiri sta je ukradeno. Pare obavezno vratiti nazad u lovista i eto resenja.
A kakva ideja hehehehe |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 17.04.2012. 23:00
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
druže kockar a kako misliš da funkcioniše lovstvo u srbiji ako izbaciš sve one koji su u poslednjih 20 godina imali bilo kakve rukovodeće veze sa lovstvom u Srbiji,koga to misliš da bi bilo dobro postaviti na rukovodeća mesta,kako ja vidim mnogo se navija ruženju trenutne vlasti a nepredlaže se rešenje nove ,da nebude sjaši kurta da uzjaši murta
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 17.04.2012. 23:05
|
Admin
|
Jednostavno Indjijanac - REORGANIZACIJA ,sa novi mladim školovanim kadrovima i posebnom kontrolnom komisijom,jer se vidi da nadzorni odbor ne funkcioniše.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 17.04.2012. 23:09
|
Lovčina
|
nemoj samo d se u taj mladi školovani kadar ušunjaju kojekakvi čobani koji neznaju da se potpišu pa da vidiš kakvog tek onda zla može biti,večeras sam bio na sastanku IO LU pa sam se naslušao kako to izgleda u praksi......
|
|
|
|
punisher |
Objavljen 17.04.2012. 23:13
|
Veteran
Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Upravo lustracija u lovstvu koja je preko potrebna, kao i u svim porama života. Velika je greška što je ona izostala posle 2000-ite. Ali nije kasno za lovstvo i LSS.
Osloboditi LSS stega političara koji štite čelne ljude LSS-a, dovesti u LSS isključivo MLADU, NEKOMPROMITOVANU STRUKU neopterećenu hipotekama prošlosti.
Država preko neke svoje komisije da nadzire rad LSS-a prethodno svojim zakonskim i podzakonskim aktima propisavši strogu hijerarhiju u lovstvu, od najmanje sekcije do LSS-a, da se zna ko kosi a ko vodu nosi ( ko meša malter, a ko drži visak ) i najbitnije da propiše STROGE KAZNE da li novčane, da li zatvorske, da li zabrane rada u lovstvu...
Jedino tako može ovo lovstvo napred. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 17.04.2012. 23:15
|
Admin
|
Istina ima i toga ali ima i komisija koja bi vršila odabir kadrova, ali sam više za poštenog čobana nego profesora namazanog svim mastima.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 17.04.2012. 23:22
|
Lovčina
|
daki jesi video nekad nepismenog čobana kada oseti kako je vlast slatka,pa srećko šojić je sinonim za tako nešto
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 17.04.2012. 23:26
|
Admin
|
DakiNS kaže:
Istina ima i toga ali ima i komisija koja bi vršila odabir kadrova, ali sam više za poštenog čobana nego profesora namazanog svim mastima.
A ne pokondirenu tikvu
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 17.04.2012. 23:29
|
Lovčina
|
ma kad osete pare ,a kriza i još ti niko ništa nemože...pa da te ja onda pitam o poštenju
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 17.04.2012. 23:31
|
Admin
|
Ma kolega profesora nažalost imamo još uvek pa kako nam je, lepo ? Radi se pošteno, ulaže se u divljač, čuvaju se lovačke pare?
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 17.04.2012. 23:46
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
punisher kaže:
Upravo lustracija u lovstvu koja je preko potrebna, kao i u svim porama života. Velika je greška što je ona izostala posle 2000-ite. Ali nije kasno za lovstvo i LSS.
Osloboditi LSS stega političara koji štite čelne ljude LSS-a, dovesti u LSS isključivo MLADU, NEKOMPROMITOVANU STRUKU neopterećenu hipotekama prošlosti.
Država preko neke svoje komisije da nadzire rad LSS-a prethodno svojim zakonskim i podzakonskim aktima propisavši strogu hijerarhiju u lovstvu, od najmanje sekcije do LSS-a, da se zna ko kosi a ko vodu nosi ( ko meša malter, a ko drži visak ) i najbitnije da propiše STROGE KAZNE da li novčane, da li zatvorske, da li zabrane rada u lovstvu...
Jedino tako može ovo lovstvo napred.
Kolega potpuno ispravno razmisljanje,reorganizacija na svim nivoima pocev od lovacke sekcije pa do samog LSS i naravno komisija formirana od strane drzave koja ce moci(morati)da prati rad kako LSS tako i svih LU u njegovom sastavu.Takodje (kako rece kolega DakiNS na temi o privatizaciji lovista) potrebno je vrsiti edukaciju lovaca kako sadasnjih tako i buducih(pogotovo onih iz ruralnih sredina,pojedincima svaka cast) jer samo se time moze poboljsati stanje lovstva u Srbiji. |
|
|
|
Kockar |
Objavljen 17.04.2012. 23:50
|
Mlađi član
Upisa: 20
Pristupio: 14.04.2012. 19:54
|
Indjijanac:
Pa nisu oni lovstvo da bez njih ne mogu lovci da love i da se organizuju. Ima u ovoj drzavi jos pametnih ljudi koji mogu da rade to casno i posteno a ne ovako kao do sada sto je bilo. Ovo do sada se zna se kako je a gledajmo da izaberemo nesto bolje nesto sto zasluzujemo. Ako ne znamo da izaberemo onda su nam i ovi dobri.
Daki:
Nisam za to da se mladi ufuraju. dosta mi je i tih mladih japija koji su izasli sa fakulteta pa kao da su uhvatili boga za onu stvar i odmah bi da sednu u fotelju i to ako moze da bude neka rukovodeca. Ima da sedne da radi da uci jos mnogo mnogo vremena pa da sedne na rukovodecu funkciju. To sa mladima smo rpihavltili kao drzava od Engleza i Amera i to onako COPY-PASTE ne gledajuci koliko oni srljaju u propast. Sve najgore sa zapada smo prihvatili.
Ti maldi TASNA MASNA tipovi su i doveli zemlju u ovo stanje ili sranje kako god ga neko nazivao.Direktori su nam od 26 godina klinci mamini i tatini sinovi bez iskustva ni zivotnog ni poslovnog. Guverneri su nam ljudi sa najvise 38 godina a u svetu su to finansijske i ekonomske gromade koji tacno znaju u po dana i pola noci sta treba uraditi.
Ako mislimo da u lovstvu nema ljudi ili u drzavi nema ljudi koji mogu to lepo casno i posteno da vode s i lovstvo i nardo i drzavu. Ja ipak mislim da ima jos malo ali vazno da ima postenih koji ne gledaju samo na svoj interes vec je interes zajednice iznad svega.
Uzmimo primer recimo ovog Elka sedi covek cita kao gost i ne odgovara a napravio je guzvu samo takvu. Coveka banovali jednog izvrgli ruglu jer je branio stav LCSC a ovaj ga nekim svojim pustim zeljama minirao.
Samo mi nije jasno zasto sad cuti. Zasto nije cutao kad je trebao a sad da prica? Zbog takvoh kao sto je on treba da se uradi lustracija u lovstvu. Mesetari su se uvukli u sve pore bez stava bez ideje ali su uvek tu da love u mutnom. Takvih mnogo svuda ali nada poslednja umire mislim da ce i njima doci KRAJ i to zasluzeni.
On je mislio heheheheh da je mislio ne bi ono pisao sto je dokaz asamo da ne zna da misli vec da zna samo da mesetari hehehehe. kakav kralj magli i maglenki hehehehehe |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.04.2012. 00:02
|
Admin
|
Kolege kada sam rekao - MLADI ŠKOLOVANI LOVCI mislio sam na mlade kolege lovce kao na primer dukšodugouško, istina on je pravnik ali ima među lovcima još takvih mladića koji su istinski zaljubljenici u lov neiskvareni pošteni lepo vaspitani sa jakom osećajem za moral etiku i čast. Nadam se da se neće kolega Dule naljutiti što ga pomenuh.Ali takav kadar nam je potreban, da pod nadzorom nas matorih (koji imamo želju da još i sa unucima lovimo) i iskusnih kao što si recimo ti kolega Kockar nauče i povedu lovstvo u pravom smeru.Ne moraju to biti poletarci , mogu biti i stariji , ali je bitan njihov ljudski kvalitet.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 18.04.2012. 06:56
|
Lovčina
|
o izboru u LSS rešava skupština,a na njoj su delegatii,a od tih delegata se biraju organi,a mi smo se udaljili od teme i počeli sa demagogijom
punišer u pravu si u upisu br 2215,ali bih dodao da je jako velika stvar kakva će kipa biti u celosti,treba mladi i školovani da dodju na vlast ali bez prakse sve pada u vodu.
koliko takvih mladih i školovanih ima medju delegatima na skupštini
|
|
|
|
punisher |
Objavljen 18.04.2012. 07:08
|
Veteran
|
Inđijac tebra mogu ti reći da si u pravu za ove Tašna - Mašna japije koji su se iznedrili u ovim promenama.
Imam u svojoj neposrednoj okolini par "egzamplara" koji potvrđuju tvoju teoriju, tako da "bez starca nema udarca".
Stariji i iskusniji moraju da budu u vrhu, a mladi koji će da vuku, i koji su željni pre svega ZNANJA A NE PARA treba da budu u prvom planu. Ekipa starijih mora da ima savetodavnu funkciju bez mogućnosti odlučivanja.
Problem je danas naći i jedne i druge, a da su dovoljno loodi da se prihvate nečega što je čist entuzijazam. |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 18.04.2012. 07:17
|
Lovčina
|
ja sam lovac od 1991 i mnogo toga sam čitao i učio o lovstvu,medjutim gde god kreneš nailazi se na problem samoupravnog sistema u lovstvu,e tu struka pada u vodu i isplivavaju delegati koji su dobro pripremili lovce za glasanje,i tada svakakve odluke prolaze.
|
|
|
|
punisher |
Objavljen 18.04.2012. 07:39
|
Veteran
|
Inđijac tebra, evo jedan vic u delu foruma Svaštara, sad sam postovao tamo, da ne bih ovde kvario diskusiju, a tiče se ovih TAŠNA MAŠNA Eksperata ( sa velikim E )
http://www.srbija...ost_106474 |
|
|