Ponekad i najbolje namere često nedovedu do odgovarajućih rešenja.... Vidim mnogi su izvanredno upućeni u tačke,članove itd.a prosečan lovac pored svakodnevne brige za opstanak,nema volje,želje pa i znanja (što da ne?) da bi zalazio u njih i tumačio ih. I sebe tu ubrajam pa ne bih zalazio u te vode - em sam nedovoljno upućen, em smatram da je to pitanje sistema,tj.da li i kako funkcioniše.Dešavanja u LSS,LSV.LSCS,LSszrsu odraz stanja društva (države),a na lovcima kao minornim činiocima je da to na neki način amortizuju., te poštujem-cenim napore, ukazivanja na ta dešavanja,
Malo bih pojednostavio i vratio se na suštinu.Lovci se udružuju u organizacije da bi zastitili svoje interese koji su često suprostavljeni nametnutim zakonskim odredbama.Kažem nametnuti,jer su uvek u ime viših ciljeva,a nekako uvek ti viši ciljevi idu na štetu naroda,pa ih tumačim kao podvalu.Kako god to udruživanje traje dok ima interesa za njim,a na svakom lovcu je da to prihvati ili ne,obzirom da je ukinuto samoupravljanje. Tada je odrednica dubina džepa,ako je nekome prihvatljivo da plaća,radi,čuva, .pa opet plaća divljačok. Kome nije, zašto bi se udruživao-.izračunaće i videti šta mu je činiti,a može u sadašnjim uslovima biti dobra opcija,
LSS treba i mora postojati,,,mada ovakav možda malo promeni naziv.sa obaveznim. finansisko-privrednim-turističkim prefiksom, pa umiju to sa recimo :za zaštita biodiverziteta,genetskih potencijala. Da nije tako naziv naše krovne organizacije bi bio SLS (Savez Lovaca Srbije).. povezano sa tim uopšteno meni je najveći greh što LSS nije dovoljno zastupao interese lovaca,koji su veoma jednostavni.: loviti više, po mogućstvu što jeftinije., sve drugo je višak priče.Primer(da nebi neko rekao to je nemoguće) Šveđani love za 60 eu godišnje.pa tu ima i po neki los isl.,Slovenciveć smo ih spominjali negde ranije,itd.
Znači LSS je odredio pravac razvoja lovstva,po kom vidimo da je uloga lovaca marginalna i za jednokratnu upotrebu,jer ih suštinski niko nije ni pitao ništa(znamo kako se stvara privid volje naroda,bio on delegatski,demokratski).Dodao bih još da se slažem sa onim stari-mladi,Uprošteno mladi imaju energiju,a nemaju iskustva i na toj relaciji se traži odgovor po tom pitanju.Struka je najvažnija,ali to podrazumeva da se dobar lovni stručnjak neizjednjačava sa dobrim economistom, menadžerom, pravnikom ..te je bolje i da nezalaze u te vode.Time štite sebe,strukuna tom nivou, od odgovornosti koja mora da se ugradi u svaki segment institucija,
Zdravo svima!
Nisam nestao, trudim se samo da u vreme Vaskršnjih praznika lišim sebe i druge zla,nervoze i sličnih stanja.
Juče kao u inat na mom već ostaralom računaru izgubio sam mrežu, ali evo sada je sve u redu.
Da, zvao me Slavo, moj drug i preneo da je moj poslednji upis izazvao pometnju u smislu da se dešava nešto što niko nije očekivao pa verujte ni Ja
a shodno svim predhodnim dešavanjima i ponašanjem najodgovornijih u LSS.
Ne mislim da imam pravo kao pojedinac, u situaciji koja može biti presudna za opstanak LSS kao asocijacije koja treba i mora da ima svoje mesto u lovstvu Srbije, da dolivam ulje na vatru već naprotiv.
Moj stav prema pojedincima nije promenjen ni za jotu, upis da je neko svojim ponašanjem ispao pozitivan treba sagledavati u smislu njegovog obećanja i izjave da će učiniti sve kako bi stavovi i odluke skupštinske Radne grupe bili realizovani i ispoštovani što je daleko važnije od velikih i malih slova i na koju smo reakciju čekali više od godinu dana.Daleko bilo da očekujem od lova bilo šta osim druženja i da doživim ponovo vremena kada je u svakom strnu u Šumadiji bilo zečeva a kada su i deca mogla videti srneće divljači u blizini grada, kada je sve bilo drugačije.Takođe ne očekujem da moji upisi svakom odgovaraju, oni su moj odraz, doživljavanje, moj odnos, nisu instruisani, nisu ni previše ostrašćeni, pokušavam da budem što realniji i ne želim da se poistovećujem sa bilo kim ili bilo čijim upisima.
Lovstvo je na prekretnici i to moramo da uvažimo, LSS nije ( da se vratimo na m.s.) popović, tica, ostali ali ni LSCS nesme i ne treba da bude Tomica, Uroš,dragan i ostali.
Ako se neko voljom lovaca našao na mestu gde se događaji formiraju, uobličavaju to ne znači da taj ima veća prava već veće i to mnogo veće obaveze i odgovornost.O tome moraju da brinu Oni koji su izabrali svoje predstavnike, da im nedaju da postanu devijantni,da se ne izdižu iznad članstva kako nebismo doživljavali ovo što nam se sada dešava.
Da jučerašnji UO LSS protekao je bez usvajanja dnevnog reda, pričalo se oko svega ali bez konkretnih odluka.Definitivno čeka se radni tekst novog Statuta LSS i njegovo puštanje na javnu raspravu.Mislim da će se NO održati naredne nedelje, videćemo kakav će stav zauzeti.Bićete obavešteni.Ima nagoveštaja da se krajem ove nedelje spremaju dve osnivačke skupštine na jugu i istoku.
Na kraju moje lično mišljenje da je lako zaratiti, posvađati se ali glas razuma uvek treba da prevladava to nas čini razumnim bićima.Pojedinac jeste važna karika ali sam ne znači mnogo, lovstvo jesu divljač, lovci ali i organizacije koje okupljaju lovce u cilju poboljšanja sveukupnog stanja, organizacije koje će biti po volji lovaca a ne nekakvi surogati u funkciji lične promocije i sitnosopstveničkih interesa.
Još jednom se izvinjavam ako je neko moj upis doživeo kao izdaju, napuštanje već definisanog puta.Ko me poznaje zna da se ne menjam lako a i kasno je.Na to nema pravo čak ni moj sin ( ako je moj - šalim se ).Pozdrav forumaši.
uf ne videh objasnjenje posta koji je izazvao buru i doprineo da neke reci izlete nekim ljudima na adrese nekih koji su tebi Elko verovali. Ispalo je kao da je doslo do razlaza u samom LSCS jer 2 coveka pricaju razlicite price. Pomalo neozbiljno od nekoga ko lovi toliko dugo i ko kaze da bi voleo da lov postane kao sto je bio.
Takav upis je samo izazvao sumnju da se neke stvari opet rade ispod zita i bez znanja ljudi iz najblizeg okruzenja u ovom slucaju LSCS.
Ona sto sam napisao o lustraciji sve vise ima smisla ali ce kao i sve proci bez odjeka.
Koliko vidim resenja nema ni blizu a kad nema resenja medju nama doci ce direktiva da cemo morati da to prihvatimo. Direktiva naravno sa vrha koja se nece velikoj vecini svideti ali kad smo nesposobni da samo resimo problem koji postoji.
Sumar oblaci garderobu tj na peglanju je i uskoro dolazi na velika vrata. Spremite se samo da ga lepo docekamo a podelice nam i otkaze mislim lovcima mnogim. BAr 30% ce okaciti svoje puske o klin.
Ispali smo politicari u pokusaju jer smo hteli da pariramo mi posteni sa ljudima koji imaju sve instrumente u svojim rukama. Ja kao kockar sam naucio da gubim i da dobijam ali mnogi ce to jako tesko podneti.
Zato spremite se sve opcije su u igri!!!!!!!!!!!
Onaj nepromisljen post je samo jos jedan korak da pokaze koliko smo nejedinstveni i koliko je lako manipulisati sa nama. Pustaju se probni baloni gledaju reakcije i slatko se smeju nama i nasim providnim i javno objavljenim potezima i reakcijama.
Opet ja!
Stigao sam da pregledam sve upise od mog pretposlednjeg i ponovo moram da se javim.Nepodeljeno je mišljenje da LSS treba da opstane ali drugačija, to izgleda svi želimo ( osim pojedinaca koji žele nepromenjen status ).Samo smo malo svi spavali, sada kao nikome nije jasno gde su se devale pare od članarine ( od nekadašnjih 1700 dinara do prošlogodišnjih 600 dinara a skoro isti broj ljudi, automobila, rukovodstva - doduše mislim da je skupština brojila barem 100 ljudi manje ), što naši , pa i moji delegati u LSS to nisu pitali.Sada država vraće najveći deo sredstava od lovne karte a to niko ne pominje ni u LSS valjda se plaše pitanja.Da li trebaju drugi savezi koji bi činili LSS - po meni trebaju bar po iskustvu iz LSCS ( jedan zaposleni sa licencom za izradu planskih dokumenata za par dana je LU pomogao oko izrade desetak GPG, po predhodnom konkursu aktivno učestvovao u izradi 26 projekata, po ovom koji ističe sutra sigurno preko 15 - ko god se javio bez obzira dali je član LSCS ili nije pružena mu je pomoć oko pripreme i izrade projekata i to bez dinara preko plate koja iznosi 39.000,00 dinara, bez ijedne dnevnice osim troškova benzina ), LSCS ovih dana izdaje drugi broj Lovačkog Glasnika u tiražu od 20.000 primeraka koji se distribuiraju preko LU.Pokušaćemo da preko projekta opremimo sve lovočuvare u LU članovima.Ako to nije pomak,šta je.
Opet,volja LU je presudna i njihov interes za bilo kakvo učlanjavanje i to treba poštovati, nikako ignorisati.Biće jako teško urušeno stanje vratiti, kao i poverenje lovaca a opet, bar ja mislim, treba nam puno jedinstva kako nebismo doživeli sudbinu ribolovaca ali i iskustva zemalja kao što je recimo Slovenija gde preovladava volonterizam čak i u stručnim službama.
Vidi se sta je pravi politicar. Sve je rekao samo nije ono sto treba a to je sta je razlog onakvog posta koji je izazvao onakvu polemiku.
Kolega Kockar!
ja baš nerado odgovaram na negativne kontekste mojih upisa jer poštujem različitosti.Ako mojim upisima bar neko veruje hvala mu.Nije mi želja da se bilo kome pravdam niti ći ni sada ni nikada.Pokušavam da budem što iskreniji.Objašnjenje upisa koji je kako Ti reče izazvao buru i podstakao različite komentare ne bi bilo u mojoj prirodi.Za upise se ne savetujem ni sa kime, upisi su moj lični stav koji će mene, ako na njih ne budem imao pravo zasigurno isključiti iz nekih opcija.Svoj sam čovek i ničiji sluga osim Onog kojega smo slavili ovih dana.Na različitim komentarima, negodovanju i drugačijem sagledavanju mojih upisa nikom ne zameram:Svako neka radi po svojoj volji i savesti.Mi koji se znamo sa foruma treba da budemo možda obazriviji jedan prema drugom, teško se preko olovke ljudi upoznaju a i naša je olovka sićišna da bi je neko zapamtio.
Nagovaraš me Kockar!
ako je to deo upisa vezan za popovića evo otprilike:
motiv:želeo sam da njegovu izjavu kako će raditi drugačije obnarodujem, kako nije za vraćanje na staro - koje definitivno nije valjalo, kako će kao predsednik raditi u skladu sa odlukama skupštinske Radne grupe.
cilj: možda da se malo smire strasti kako bi se prevladala postojeća situacija.
rezultat:biću zadovoljan ako se desi bilo kakav pomak nabolje u lovstvu Srbije.
Sve ovo inače nisam razmišljao previše prilikom upisa više sam ga dao u želji da predstavim šta se događalo.Nije bilo politike a a ko je i provejavala bila je u najboljoj nameri.Videćemo.kako Ti ono hehehe.
Danima SLava pise jednu pricu i onda se ulece sa tvojom potpuno razlicitom i pljune se na sva Slavina pisanja. Onda krece prozivanje Slave od strane ljudi sa foruma sto rezultira banovanjem coveka jer je ispalo da Slava prica pricu posto si ti NEKO i NESTO u LSCS i postos e tebi verovalo. Ispostavlja se da ti kao zvanicno lice iznosis svoj licni stav koje je u suprotnosti sa zvanicnim.
Mnogo sto sta tu ne stima i nije bilo ni fer ni korektno. Ozbiljan si covek koji zna sta radi. Gde si ozbiljniji na funkciji ili na forumu? Sta je istina ono sto tamo pricas ili ono sto ovde kazes? Ili je mozda istina tu negde na sredini? Ako je vec igra u pitanju ispala je losa jer ovde koliko god izgledalo mozda nekome neozbiljno ipak ima ljudi koji bi da promene stanje na bolje.
Ako vec hoces moje misljenje da cujes to je da postoje 2 igre zvanicna i nezvanicna. Koja ce da udje u legalne tokove pitanje je jer sa druge strane su igraci koji kao i ti jedno govore drugo rade trece misle a ko zna sta na forumu pisu.
Ipak imate svi vi koji ste na funkciji previse materijala na forumima koji vam svima daju za pravo da zamajavate masu.
Ne zaboravite samo nicije nije do zore. Ipak se nadam da ce ovde u ovoj drzavi ipak da zasija svetlo i da neke stvari pocnu da se resavaju na zakonski i pravi nacin. Sve dok je ovakav vakuum period vase je da nas mazete i lazete i svadjate i mirite ali vodite racuna nikda se ne zna kad ce neko upaliti svetlo. Tada sve sto je u vasim rukama je samo u VASIM RUKAMA i nemojte da to na brzinu prebacujete u tudje ruke.
Kolega Kockar!
ja baš nerado odgovaram na negativne kontekste mojih upisa jer poštujem različitosti.Ako mojim upisima bar neko veruje hvala mu.Nije mi želja da se bilo kome pravdam niti ći ni sada ni nikada.Pokušavam da budem što iskreniji.Objašnjenje upisa koji je kako Ti reče izazvao buru i podstakao različite komentare ne bi bilo u mojoj prirodi.Za upise se ne savetujem ni sa kime, upisi su moj lični stav koji će mene, ako na njih ne budem imao pravo zasigurno isključiti iz nekih opcija.Svoj sam čovek i ničiji sluga osim Onog kojega smo slavili ovih dana.Na različitim komentarima, negodovanju i drugačijem sagledavanju mojih upisa nikom ne zameram:Svako neka radi po svojoj volji i savesti.Mi koji se znamo sa foruma treba da budemo možda obazriviji jedan prema drugom, teško se preko olovke ljudi upoznaju a i naša je olovka sićišna da bi je neko zapamtio.
bojim se samo da se i tog kojeg smo slavili ovih dana setimo samo kad nama treba tj kad nam je frka a to tog momenta ne znamo ni da li postoji.
Problem je nastao kolega elko u vezi vašeg upisa jel ste sa tim upisom doveli u pitanje kredibilitet pisanja našeg administratora Slave ,a samim tim i kredibilitet foruma Srbijlov ,i mi poštujemo različita mišljenja i različitosti kako vi kažete ,i dosta smo obazrivi prema članovima foruma,baš zbog svega toga vaš je upis izazvao ovakve reakcije ,i smatram da bi bilo poželjno da nam date bar delić objašnjenja šta vas je motivisalo kada ste upisali onakav upis jel je ispalo po onoj dečijoj "puj pike ne važi"
Da skratimo priču, i razgovaramo bez uvijanja i lažne pristojnosti!
Elko, ti si napisao, parafraziram :
"SVE SMO SE DOGOVORILI, DOBRO SMO TRGOVALI, SVA JE SJAJNO, BILO JE NESUGLASICA ALI SU REŠENE NA OPŠTE ZADOVOLJSTVO, FINANSIJSKI SMO SE RASTALILI, SVAKOM SVOJA PRĆIJA, IDEMO DALJE SVAKO IZ SVOJE FOTELJE.
HVALA SVIMA (POSEBNO SLAVI) ŠTO SU SVOJIM UPISIMA DOPRINELI PODIZANJU TENZIJE KOJA JE POMOGLA POSTIZANJU ISTORIJSKOG SPORAZUMA!"
Ti očigledno nas doživljavaš u maniru iskusnih lovnih rukovodilaca i političara, kao (L)ovce...onako po inerciji!
Za onaj upis nema opravdanja!
Ili je bilo kako si napisao, pa ste istrgovali i isti ste kao i oni, samo je bilo pitanje koliki deo lovačkog kolača vi želite, a koliko vam oni daju!
Ili nije bilo kako si napisao, pa si želeo da ih navedeš na trgovinu, kada ste opet isti ste kao i oni, samo je bilo pitanje koliki deo lovačkog kolača vi želite, a koliko vam oni daju!
Mislim da nisi ni svestan koliko si tim upisom rekao o samom sebi, bilo da je istinit ili "navlakuša" za odgovorne u LSS!
Mislim da si sada izgubio svaki kredibilitet!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
elko kaže:
Dobro jutro i dobro Vam Bog dao u ovim prazničnim danima !
Pozitivan odnos predsednika Popovića da se ne treba vraćati nazad, da će On sve svoje mogućnosti upotrebiti da se realizuju zaključci radne grupe smirio je atmosferu koja je krenula nabolje i koja je rezultirala dogovorom:
- unutrašnja organizacija LSS počivaće na savezu saveza
- nijedno LU nemože biti direktno član LSS već samo preko regionalnih saveza
- u početku treba formirati regionalne saveze poštujući dosadašnja iskustva podele na lovne oblasti i lovne regione i biti spreman da uvek prihvatamo i volju LU u pogledu udruživanja u buduće saveze bilo da se radi o ukrupnjavanju ili obrnuto
- LSV i LS KiM ostaju na nivou konstituivnog člana LSS kao i do sada
- finansiranje LSS je obaveza svih saveza, neće direktno zavisiti od broja lovaca jer se finansiranje LSS kao nacinalne asocijacije neće bazirati po lovcu već savezu ( postojaće razlike u visini sredstava za finansiranje od ukupnog broja lovaca koji svoje interese ostvaruju kroz uslovno podsaveze ) a ukupna suma mora da odražava potrebu funkcionisanja LSS kao nacionalne asocijacije uz celokupnu rekonstrukciju
- predstavljanje saveza i njihovo učešće u upravljanju LSS biće odraz brojnosti i učešća u finansiranju uz uvažavanje da nam trebaju organi i tela LSS koji će biti manji, funkcionalniji pa i jeftiniji
- usvojeno je, da radni predlog Statuta u skladu sa diskusijama Slobodan Grdinić dopuni i izmeni i da se dostavi odmah nakon praznika ( okvirno do 17.04.2012 ) članovima radne grupe koji bi se sastali odmah nakon 20.04.2012 godine, konačno prečistili tekst i isti poslali kao skupštinska radne grupa na javnu diskusiju po svim savezima i lovačkim udruženjima kao i kolektivnim članovima LSS nakon čega bi se ( protokom 30 dana ) isti našao pred delegatima skupštine na usvajanje što bi uspostavilo novu organizaciju i izbore po njemu.
- dogovoreno je da se ne saziva skupština LSS do dana završetka javne rsprave odnosno da prva skupština bude ona na kojoj bi se usvojio Statut LSS i uspostavilo tako dugo čekano jedinstvo u lovstvu Srbije. Sve napred je suština sastanka i moja interpretacija koja predstavlja ono što je dogovoreno.Drago mi je što je sastanak završen dogovorom, korektno sa svih strana i od svih prisutnih.
Samo da nam svima bude bolje i da iz svega ovoga izađemo jači i složniji.Da budemo lovci i drugovi.
Kolega Elko nešto mi obilaziš odgovor ko mačak oko vruće kaše.
Evo konkretnog pitanja. Šta je od svega ovog citiranog istina a šta ne.
Pitanje ne može biti jednostavnije.Nemoj nam pričati o svojim viđenjima , željama, ambicijama nego odgovori konkretno i iskreno ako može.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Veliki deo lovaca je osnivanje LSCS video kao avangardu lovstva u SRbiji ili neki novi pocetak. Ljudi su krenuli srcem videli resenje problema krenulo se aktivno i sta je uradjeno. Jedan neozbiljan post i krajnje nedgovoran je sve to vratio jos 3 koraka unazad od pocetnog jako loseg polozaja. Jel i to bila igra? jel to bio potez da se pokaze da ne moze da bude bolje? Ako je to bila ideja uspeli ste i definitvno ste razvodnili stvar. Mozda malo naivno od svih nas jer smo poverovali da sa starim kadrom moze da bude bolje a zna se iz iskustva da onaj ko nesto upropasti ne moze da vrati da bude ponovo dobro.
Elko potez koji si napravio je potez ili ocajnika ili potez nekoga ko kako si sam rekao ne zeli da se menja u tim godinama. Kako si onda hteo da promenis stanje u lovstvu. Nova predstava sa losim glumcima je dozivela fijasko a ni premijera nije bila. Na generalnoj probi ste uprskali.
SRAMOTA bre velika. Drago mi je da nisam sam i da nisam samo ja video sve to na pogresan nacin. Raduje me samo sto nas ima koji iako nismo kvarni gledamo to vasim ocima i na vreme vas otkrivamo ali ima vas bre mnogo.
Ponavljam jedino resenje je da SVI BAS SVI odete sa funkcija koje obavljate i da pustite ljude koji lov vole zbog lova a ne zbog love i da se stanje polako sredjuje na zadovoljstvo svih.
Vlast nije samo funkcija vec i odgovornost za uradjene poteze. Vasu odgovrnost ne vidim nigde. Ovo nije samo tebi Elko upuceno vec svima koji su na funkcijama pa razmislite malo i o tome.
Pozdrav (Sumar krenuo i cipele da obuva ) sto znaci rasplet blizu pitanje meseca.
slavaplana kaže:
ELKO Zamolicu te da kao covek koji je bio prisutan na sastanku radne grupe ali BEZ ULEPSAVANJA, PODIZANJA PERJA POJEDINCIMA, i kao sekretar LSCS izneses kako se vodila diskusija.
Svojim upisom si napravio ZABUNU na FORUMU i izazvao direkno prozivanje mene kao clana U.O. i clana LSCS koji 2 meseca prica ljudima jednu pricu a iznosi stavove U.O. ,TOMICE i SKUPSTINE a ti jednim ULEPSANIM upisom dovedes nase clanove u zabunu kako je do dogovora doslo gotovo spontano i da je sadaslje rukovodstvo LSS ,koje ja prozivam javno svo ovo vreme MED I MLEKO.
U interesu istine, repova koje sada ja vucem za sobom i TOMICA koji je prestavljen kao DOBAR TRGOVAC a ne kao covek koji ima REC i koji neodustaje od price koja je bila u samom startu ovi ljudi moraju da cuju ISTINU i kako je taj sastanak stvarno protekao!!!
Ovo citaju Svi cak je i JEREMIJA preuzeo tvoj tekst pa je red da svi cuju istinu a ne ulepsanu verziju istog????
Evo ti citiranog Slavinog upisa da li imaš odgovor na njega Elko
elko kaže:
Ne mislim da imam pravo kao pojedinac, u situaciji koja može biti presudna za opstanak LSS kao asocijacije koja treba i mora da ima svoje mesto u lovstvu Srbije, da dolivam ulje na vatru već naprotiv.
Moj stav prema pojedincima nije promenjen ni za jotu, upis da je neko svojim ponašanjem ispao pozitivan treba sagledavati u smislu njegovog obećanja i izjave da će učiniti sve kako bi stavovi i odluke skupštinske Radne grupe bili realizovani i ispoštovani što je daleko važnije od velikih i malih slova i na koju smo reakciju čekali više od godinu dana.
Mislim da si pogrešio, što si (možda u najboljoj nameri) postavio onakav upis. Podsetiću te, da ti nisi na tom sastanku bio kao pojedinac, nego kao sekretar LSCS, i bez obzira na svoje lične impresije, ne možeš sebi dozvoliti da u prilično napetoj situaciji, pišeš onako. Jedan dobar deo lovaca je u LSCS video šansu da svoje interese i interese svog LU ostvari onako, kako u LSS nije mogao (dobrim delom zahvaljujući i ponašanju onih čija imena pišeš malim slovom).
Ja imam pravo da pišem kao pojedinac, jer ne predstavljam nikog osim samog sebe, pa ću kao pojedinac i da kažem: mislim da ste se vi u LSCS prešli, kada ste prihvatili opciju, tj redosled poteza (predlog statuta, javna rasprava, izbori). Time ste dali prostora da se ono što ste započeli, razvodni. Da li vam je (i tebi, i Tomici) palo na pamet, da možda prvo 'legnu' ostavke, pa da se održe vanredni izbori, pa da tek onda NOVI LJUDI porade na promeni statuta, u skladu sa željama lovaca? Mislim da ste izgubili iz vida, da je LSS u blokadi rada, da nije završena godišnja skupština, da je vanredna situacija, a vi u tim okolnostima radite izmenu statuta?!? Pa valjda se prvo unormali situacija? I ko će da usvaja taj neki novi statut? Pa LU iz LSCS su valjda isključena iz LSS? Delegati vaših LU ne mogu da verifikuju mandate, čoveče! Pa zar neki novi statut treba da usvoji skupština LSS, bez šumadinaca? Pa da vas onda, kao, prime u 'savez saveza'? Popović, da je malo bolje razmislio, bi vas oberučke primio odmah, danom vašeg osnivanja! Tvrdoglavo je išao u kontra smeru, zašto, to valjda on bolje zna.
Nije objavljen ni izveštaj NO LSS... Kome ste vi u stvari kupili vreme, i zbog čega?
Kažeš, posle godinu dana, je Popović bio pozitivan - tako što je rekao da će poštovati stav radne grupe!?!? Brigo moja, predji na drugoga!! Što nije pitao radnu grupu, ili bilo koju drugu 'grupu', kada je pravljen minus u poslovanju? Bio je upozoren od NO LSS, da se troši preko gubera, sećaš se? Marko Tica je na skupštini LSS maltene šikanirao vas iz LSCS, ispravi me ako grešim? Pa šta sad, treba da kažemo 'nema veze', 'NEĆEMO SE VRAĆATI UNAZAD'???? Okrenućete i drugi obraz?? A odgovornost? To je ono na čemu ste vi iz LSCS insistirali, i ovde na forumu ste imali podršku za taj stav, i sad odjednom, radna grupa, javna rasprava, ideje, predlozi, usaglašavanja, trt-mrt... A vreme prolazi, LSS tone sve dublje, e pa kolega, za ovo poslednje posrtanje LSS (otkazivanje nastavka sednice skupštine) komotno mogu da kažem, da ste i vi doprineli (vi iz LSCS). Ispali ste naivni, po mom mišljenju, kupljeno je vreme za one kojima bi najbolje bilo da elegantno odu sami, a obaška što dissonantni tonovi koji su se čuli od vas iz uprave LSCS, ne doprinose dobrom imidžu koji ste počeli stvarati.
Neću da pominjem nedonoščad. Na tu misao neko drugi ima 'autorsko pravo'.
Kuvar je majstor!
Još da kažem, da sam oštro protiv ideje 'savez saveza'. LSS je lovački savez, lovci su organizovani po LU, kao nosiocu prava gazdovanja lovištem i divljači. NISU SAVEZI!!! Promašili ste temu totalno! Da li ta ideja znači, da ni jedno LU, koje neće da bude član ni jednog regionalnog saveza, ne može da bude član LSS, nego mora da prvo udje u regionalni savez? Šta je sa lovcima koji nisu članovi ni jednog LU? Oni ne mogu da budu članovi 'krovnog' saveza? Pa da li je interes lovstva da se omasovi članstvo, ili da se prave piramidalne organizacije, bez kraja i konca? Pa to je van pameti! Dajete šansu da se u lovačkim organizacijama samo formira još jedna stepenica u hijerarhiji, a niste razmislili šta to znači u smislu finansiranja? Onu ideju o učešću u odlučivanju spram finansija neću ni da komentarišem, tek to je opasno.
Vi iz LSCS ste prilično olako prihvatili tu ideju o savezu saveza, valjda vodjeni interesom da budete članovi LSS, a izgubili ste iz vida da i vaš LSCS čine LU, a ne LSS! Sutra će vam djavo biti kriv, ako vam LU budu izašla iz članstva i nastavila da posluju samostalno.
Mislim, kolega Elko, da jesi svojim upisom uneo popriličnu zabunu, i da je LSCS, ako je prihvatio ono što si napisao, sebi zabio autogol. Isto mislim i za LSV.
Ne ići na savez saveza. To će odvesti u još veću otudjenost rukovodstva LSS od onih, koji sve to treba da finansiraju.
Ovaj forum jeste otvoren za sve; čak i za one koji ovo pisanje nazivaju 'serendanjem po internetu', i za one druge, koji ovo pisanje nazivaju 'trivijalnošću'. Ali nije otvoren za one koji bi Srbijalov da upotrebe za eventualnu manipulaciju od strane bilo koga, 'odobrovoljavanje' nekog, ili štogod slično.
Ljudi koji pišu ovde ('elementi', citat M.B.) su u stanju i imaju dovoljno pameti, znanja i petlje da 'popu kažu pop, a bobu bob', tj. da stvari nazovu pravim imenom, i da ne igraju kalkulantski (čega već ima ohoho na raznim stranama). Nekom se to svidja, nekom ne, nekog pogodi, neko pozdravi. Smatram da je takav način diskusije vrlo koristan, naročito za one na koje se odnosi. Dobra kritika je mnogo bolja od najboljeg šlihtanja. To bi neki ljudi u lovstvu morali da shvate.
Tako je i sa ovim tvojim spornim upisom. Ništa lično, ništa ružno, shvati da si (ste) se zeznuli.
Kolega ELKO kaze u svom upisu:
-finansiranje LSS je obaveza svih saveza, neće direktno zavisiti od broja lovaca jer se finansiranje LSS kao nacinalne asocijacije neće bazirati po lovcu već savezu ( postojaće razlike u visini sredstava za finansiranje od ukupnog broja lovaca koji svoje interese ostvaruju kroz uslovno podsaveze ) a ukupna suma mora da odražava potrebu funkcionisanja LSS kao nacionalne asocijacije uz celokupnu rekonstrukciju
e pa lepo ste se dogovorili skrojili nam ga tesno da ne moz da mrdamo dok nas(lovce)kecate ko mladu snajku a pri tom jos i moramo po vasem lepom dogovoru da cutimo i jos da vam se zahvalimo posle onodenje.Pa dokle ce bre vise ovakav Cenzurisano od ljudi tu mislim i na tebe "kolega"Elko da se zahebava s nama lovcima,znaci pre nekog vremena vam se dotadasnji dogovor nije vise svidjao sa ovima iz LSSa pa si podigo masu sa jos nekoliko istomisljenika i napravio LSCS pa ste se malo kao bajagui prepucavali i sad kad ste dosli do nove i bolje pozicije ta pregovore lepo ste seli i dogovorili se ko da nista nije bilo lovci ce da placaju vase marifetluke jos cete to i kroz statut da ozakonite i svi srecni vi imate LSCS i funkcije,LSS i Cenzurisano u njemu ostaje i dalje na vlasti a lovci ce to sve lepo da placaju i to ne kao do sad po dogovoru nego od sad kolko vam treba i to zakonski svi i pod obavezno vi cete kao da raduckate 2-3 god dok se i vi ne najedete a posle ko sto neki kolega rece odsad je bilo nekolko dzabalebarosa u LSSu a od sad sa novim regionalnim savezima to isto X (puta) jedno 10 lokal saveza i SVI STE NASI SAMO JASI
Evo ovo sam napisao pa su mi admini rekli da sacekam da ti Elko razjasnis tu si pa izvolte e i samo bez gejevskih odgovora
Lalo , Papiga ne zalećite se ne grizite na Elkov upis na 106 strani. ZAŠTO? Jednostavno zato što mislim da je Elkov upis možda gomila laži i izmišljotina. Nešto što je on sanjao ili je čak možda dobio smernice kako da omalovaži kolege iz LSCS da uništi njihov trud i rad da se uvuče glavonjama iz LSS , to je jedno moguće objašnjenje.Gledajući današnje upise Elka vidim da je pohađao istu školu kao i Popović , Ćeranić i Beuković. Mnogo napisa a ništa ne reče. Svoje po mom mišljenju izmišljotine plasirao je kao istinu, računajući verovatno na svoj položaj u LSCS i možda obećano mesto negde višlje gde su veći novci.Kada mu postavismo konkretna pitanja, ni na jedno nije odgovorio nego je pobegao da smisli opet neku pričicu o Ivici i Marici, mislim da bi mu na mašti pozavideli i braća Grim zajedno sa Andersenom i Brankom Ćopićem. Moje je lični stav da mu ne bi verovao ni da kaže da je danas sreda 18.april 2012.Ali da je udario nizak i podmukao udarac svojim najbližim kolegama i saradnicima Tomici i Slavi jeste i to s leđa.
U svom Statutu osnivači LSCS su se izjasnili za članstvo u LSS kao savez, formirana je služba koja po mišljenju mnogih radi u interesu svojih osnivača - Lovačkih udruženja.LSS je to negirao - tražio od APR i uspeo da se taj član izbaci iz Statuta.To je generalno bio stav osnivača da nije postojala želja za rušenjem LSS već želja za njegovom rekonstrukcijom u smislu racionalizacije stručne službe, smanjenja izdataka za sve i svašta, smanjenja celokupne strukture u telima i organima.Prva odluka o visini članarine - za 2011 godinu sadržala je u sebi i deo da LSCS prihvata finansiranje LSS u visini kao i LSV nakon dogovora sa LSS.Razlozi formiranja LSCS su svima poznati i više puta objašnjavani pa i na ovom forumu.
Glasačka mašina skupštine LSS koja nažalost i dalje postoji, voleo bih da nisam u pravu a koja je mogla da
ih je bilo samo malo više i na poslednjoj prekinutoj sednici da selektivno isključi određen broj LU a da ostalima pripreti do kraja aprila, donosi odluke mimo volje članstva jer mnoga LU skoro da i neznaju kako njihovi delegati glasaju.Mnoga pitanja biće rešena kroz predlog novog statuta o čemu lovci preko svojih LU treba da daju svoj doprinos i da ne ponovimo priču iz 2009 godine kada je skupština LSS ( sastavljena od lovaca Srbije ) na nelegalan način usvojila statut za koji su delegati iz Centralnog lovnog regiona glasali protiv i nažalost bili preglasani.
Sve odluke LSCS su uvek bile u skladu sa željom da opstane LSS ali drugačiji.
Jasno je uvek predočavano da ne postoje želje pojedinaca iz LSCS za funkcijama u LSS ali da postoji želja za bitnim promenama u LSS koje obuhvata i promena ljudi koji su doveli do sadašnje situacije.
Rad u LSCS je javan, način rada i način raspolaganja parama lovaca na najracionalnijem novou i do detalja praćen odlukama i finansijskim izveštajima.
Lični dohodci 29.000,00 dinara adm.radnik pravne struke ( VS ) i 39.000,00 dinara radnik lovne struke ( VSS sa položenom licencom ).LSCS će biti onakav kakvim ga naprave njegovi članovi i po volji članava - LU.
Neke asocijacije šta će se dešavati kroz naredna vremena nisu umesne jer time nipodaštavaju ciljeve osnivanja i same osnivače LSCS.
Ovo je moj poslednji upis jer vidim da pojedini komentari nisu dobronamerni i da služe u svrhe koje nisu prilične.
Na sastanku Radne grupe je dogovoreno uglavnom ono što sam i napisao.Niko nije trgovao bar ne LSCS,Tomica posebno - naveo sam da je u njegovoj diskusiji bilo vatre uperene protiv popovića, tice i svih onih koji rade protiv interesa lovstva i lovaca.Naveo sam i deo oko isključenja.Nisam hteo da apostrofiram ulogu LSCS već da izvestim šta je dogovoreno.Neko neće da čuje.LSCS - (Tomica i ja) nije trgovao a odbio je da učestvuje i u radu sednice po pozivu marka tice vezano za nastavak prekinute sednice skupštne koja je predhodila sastanku Radne grupe a koja kako sam čuo nije protekla u drugarskoj atmosferi, više detalja neznam jer se posle sastanka nismo ni zadržavali u Bg.Malo detaljnije oko Zaključaka Radne grupe.
Za sednicu je bilo predviđeno da se razmatra predlog statuta LSS koji je napravio Vlada pravnik a koji je čista kozmetika.Na predlog predstavnika LSV to je odbijeno i dnevni red je glasio: Nastavak rada u kontekstu poslednje sadnice Radne grupe iz decembra ( možda nije baš ovakva formulacija ali je suština u navedenom ).Diskusija je bila podosta oštra i u kontekstu kritika rada popovića, tice, stručne službe.
Sednici su prisustvovali predstavnici svih regiona,LSV i LSCS.Predočen je predlog statuta koji je uradio S.Grdinić na koji je stavljeno nekoliko primedbi koje bi bolje rešile neka pitanja u statutu i bliže definisala učešće u odlučivanju i finansiranju.
Oko toka sednice se unapred nije razgovaralo niti dogovaralo ni sa kime a tekst statuta je odražavao zaključke iz decembra 2011 godine.Nije bilo naknadnog druženja-ručka, ljubljenja niko nije pohvalio popovića i ticu već naprotiv ali se popović nije mnogo ni eksponirao već je uglavnom prihvatao predloge Radne grupe.Daleko bilo da je neko iz LSCS sa njim istrgovao,dogovarao i slično čak su zadnjih meseci izostali i telefonski razgovori sa njim.Neki rok koji je figurirao za usvajanje Statuta, vanrednu skupštinu, odluku o izborima po novom statutu LSS otprilike je onaj sa mog upisa.Niko ama baš niko iz LSCS nema pravo da nešto odluči u ime LSCS mimo Statuta i već zauzetih stavova.LSCS sigurno neće odstupiti od onoga što je odavno zacrtano a to je što manje izdvajanje za finansiranje saveza po lovcu što je sadržano i u tekstu inicijative ( upis novosti u LSCS)
Ne postoji razlika u stavovima bilo kog u rukovodstvu LSCS pa ni u mom i Slavinom čak naprotiv.Mogao je stav LSCS na tom sastanku da bude radikalniji ali bi bio usamljen jer su svi ostali bili za ona rešenja koja sam u slobodnoj formi objavio.Da li je savez saveza formula o tome će odlučiti sami lovci, a i sada postoji savez saveza ( LSV i LSKIM ) i udruženja.I sada postoji razlika u finansiranju i odlučivanju - predstavnici LSCS, predhodno regiona uvek su bili na liniji da svako odlučuje koliko i finansira.Ako bilo ko misli da će rad i finansiranje LSCS biti na leđima lovaca nije u pravu - uvek će biti racionalan i minimalan u to se i sada svako može uveriti.Kada sam napisao da će po predlogu statuta LSS finansiranje LSS biti sa nivoa saveza to ni u kom slučaju ne znači više izdvajanja već naprotiv - bar je to stav LSCS.Broj zaposlenih u skladu sa zadacima i ciljevima iz zakona, plate moraju da budu u skladu sa primanjima u LU.LSCS će sigurno istrajati u svojim nastojanjima ali očekuje podršku i ostalih.Na kraju bilo je puno reči na upisima koje nebih komentarisao, nisu istinite bar što se tiču LSCS i njegove uloge u svemu u smislu trgovine, prodaje zarad interesa i sl.Ako je ovo dovoljno, dovoljno je ako nije ne zamerite, sigurno se više neću javljati da opet nešto ne pogrešim i ne dovedem do zabune koje nisu bile zlonamerne prema bilo kome.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?