Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
alex

DakiNS kaže:

kimi kaže:
Znam ja to Daki, ali stvarno ne bih želeo da preplatim nešto što nije ok. Iskreno, ne bih želeo ni da platim štene 300 evra, jbg posle bi mnogo i očekivao od njega( pa čak i da puca, al isključivo prvim metkom da obara Smeko).
Šalim se naravno, al evo ovako ajd kad budeš imao štence za prodaju javi na pp i dogovorićemo se. Imam par želja oko odabira šteneta al otom-potom. Pretpostavljam pošto je to ptičar da će znati da leti.HaHaHa

Kimi i ja bih voleo merdžu za 100 evrića ali ne ide , ali mi mnogo dati za tricikl isto toliko.Kada bi bilo savesti poštenja i etike kupovao bi i psa koji leti za određenu sumu, kod kučeta je to nažalost lutrija. Može se desiti da odabrano kuče povuče neke zaostale loše gene, ali isto tako da bude najbolji materijal , ali samo materijal jer od g.vna se pita ne pravi. Znači potencijalno dobri geni od lovnih roditelja veća su šansa za uspeh , a najbitniji faktor u svemu tome je ipak budući vlasnik. najgorem pekaru daj najbolje testo i nikada lebac neće ispeći.ika

Sve je ovo ok ali ima tu jos nesto moze da se kupi dobar pas ali ono sto dobijes od prijatelja to je pravo i to je ono sto nema cenu jer je to od srca.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

DjoleTarot

darkon kaže:
Finnskogen, iako ne držim bretone, moram priznati da mi se ovaj tvoj pas baš sviđa, a koliko se da videti, dobar je i lovac. Odobreno

Što se tiče kokošaka, to je relativno i isključivo zavisi od psa i njegovog karaktera, a naravno i do obuke.
Ima pasa koji nikada ni ne pomišljaju da hvataju kokoške, ali ima i onih koji to čine sa velikim elanom, ali se svakako u mlađim danima, mogu od toga i odviknuti.

Što se kupovine pasa tiče...
Ja kao neko, ko s' vremena na vreme proda ponekog obučenog psa, vam mogu reći da se pas obavezno izvede na teren i proba pre kupovine.
Nisam prodao neki veliki broj obučenih pasa, ali bilo je njih više komada, i još niko nije imao niti jednu zamerku, sa svim tim ljudima sam ostao u kontaktu, većina su mi sad odlični prijatelji, idemo jedni kod drugih u lovove, i td. ...
Poklanjao sam pse, kada se desi nešto neočekivano( što je retkost i dosad sam imao samo jedan slučaj), a prodao sam psa, vratim pare...

Međutim, prodam ja jednog psa, a odlično znam šta prodajem, imam svoju reč i držim do nje, ali kasnije dođe do potpuno ne očekivane situacije i ne sporazuma.
Mogu vam reći da je to meni velika škola, jer tada jedini put psa nismo vodili na teren, a inače mi je to praksa, i do tad bez probe nisam prodao obučenog psa...
Dakle, obavezno gledanje psa na terenu, sat, dva, tri, četiri, bez obzira koliko, dok se ne sagleda šta taj pas radi.
Ja znam da ću tako u buduće raditi, kao što sam i pre toga radio, i ako neko nema želju da prethodno vidi psa na terenu pre kupovine, neću ga ni prodavati, bez obzira da li ga prodajem nekom nepoznatom, ili nekom koga znam duži period, ili...

Naravno da ima gomila prevaranata, koji pričaju jedno, misle drugo, a rade treće, i treba povesti računa šta se kupuje, pa zato i kažem, proba pre kupovine!

Pozdrav za sve na temi.
U potpuno se slazem sa tobom da treba proba psa , meni se desilo da je bio jul mesec i kada sam stigao u Aleksandrovac , bilo je oko 16 casova i bila je ugovorena proba onad je on rekao , kao da nebi sad zamarali kerusu jer je velika vrucina i ogromne su suse bile i bas je malo divljaci da je neprobamo , nego da ako bude problema da je vratim , cak sta da vam kazem kad je doticni bio u gostima kod mene prve nedelje lova i poveo svoja tri kera ni tad nije hteo nju da izvodi i tad mi je vec bilo sve sumljivo zasto da pas stoji u boks kad moze i on da ide ali eto verovao sam mu da je covek od reci a to nikako nije ispao.

kosmajski div
 Trgovina nema dusu i zato probajte ako treba i vise puta.Medjutim kada probate vise puta to ce vas i vise kostati , pa se saberite.
Ko kaze da se ugovori ne mogu napraviti.Mogu svakako , ali pre toga mi morate reci sta vi hocete, ako znate.
Kompletan lovacki pas je onaj koji ima cvrstu marku , radi solidnom brzinom citavog dana, ima bespogovoran aport, donosi divljac u komadu bez zvakanja, ne dira domacu zivinu niti domace zivotinje , ne progoni srne i zeceve po lovistu, ne povraca prilikom voznje u autu, a u eksterijeru ima bar dve odlicne ocene, ne treba titule u lepoti.To je lovacki pas i moze biti star do tri godine, a takav kosta od 1000 do 1500 . evra sa ugovorom .Kada takvog psa kupite onda nema problema, ali da li mi to mozemo u Srbiji neznam , ali nam je svakako lakse uzeti stene za sto evrica pa kako ti bog da.

Baki58

kosmajski div kaže:
Trgovina nema dusu i zato probajte ako treba i vise puta.Medjutim kada probate vise puta to ce vas i vise kostati , pa se saberite.
Ko kaze da se ugovori ne mogu napraviti.Mogu svakako , ali pre toga mi morate reci sta vi hocete, ako znate.
Kompletan lovacki pas je onaj koji ima cvrstu marku , radi solidnom brzinom citavog dana, ima bespogovoran aport, donosi divljac u komadu bez zvakanja, ne dira domacu zivinu niti domace zivotinje , ne progoni srne i zeceve po lovistu, ne povraca prilikom voznje u autu, a u eksterijeru ima bar dve odlicne ocene, ne treba titule u lepoti.To je lovacki pas i moze biti star do tri godine, a takav kosta od 1000 do 1500 . evra sa ugovorom .Kada takvog psa kupite onda nema problema, ali da li mi to mozemo u Srbiji neznam , ali nam je svakako lakse uzeti stene za sto evrica pa kako ti bog da.
Kolega K. Div ove cene sto vi baratate nisu realne, Mislim za taj novac moze da se kupi takmicarski pas. POzzz
Branislav

DjoleTarot
 Mislim da pod hitno treba da se uvedu ugovori kao za svaku trgovinu , bilo bi skuplje ali i sigurnije , i nebi bilo prevaranata i stalo bi se ovakim situacijama na put znaci nebitno je da li 100 din. ili 100.000 din . , bitno je da kupac ako dodje do prevare nikako nije zasticen, osim da trazi vestacenje sa sudijom kinoloskim na terenu ali i tad bi bilo njegova rec protiv kupceve reci ali sa ugovorom bi bilo mnogo lakse i sigurnije za sve nas.

kosmajski div
 To su realne cene,ali ne za Srbiju i nas standard.Kada kupujete Beretinu ili neku drugu pusku niko vas ne pita odakle ste, vec ako vam se svidja platite i dovidjenja i tada se ne osecate prevarenim jer hocete kvalitet.Tako vam je i za psa, pa zar mislite da za 200 evra mozete da podignete psa do recimo dve godine i da jos zna da lovi.To nije realno , ali lovci cesto dolaze do takvih pasa samo iz razloga prenamnozenja kod odgajivaca ili ljudi koji se uzgred bave sa tim stvarima.Drugo kada za taj novac i dodjete do takvog psa , koji je sigurno odlicnog porekla, potrudite se bar vi oko njega i on ce brzo nauciti mnoge stvari koje tamo nije mogao da nauci bas iz razloga jer nije dobijao puno sansi za ucenje.Pricate svi o nekakvim prevarantima, a i prodavac bi uvek mogao da kaze kako ste vi njega prevarili jer ste mu trazenu cenu prepolovili, nemojte to uvek gledati jednostrano jer naravno pomislite da je taj prodavac ulozio u tog psa daleko vise nego ste vi iskesirali.
http://www.facebook.com/kosmajskidivsopot.ivkovic

kosmajski div

DjoleTarot kaže:
Mislim da pod hitno treba da se uvedu ugovori kao za svaku trgovinu , bilo bi skuplje ali i sigurnije , i nebi bilo prevaranata i stalo bi se ovakim situacijama na put znaci nebitno je da li 100 din. ili 100.000 din . , bitno je da kupac ako dodje do prevare nikako nije zasticen, osim da trazi vestacenje sa sudijom kinoloskim na terenu ali i tad bi bilo njegova rec protiv kupceve reci ali sa ugovorom bi bilo mnogo lakse i sigurnije za sve nas.

Kolega ne treba vam ugovor vec znanje sta hocete i ne dajte novac na lepe reci vec samo teren i proba .Ako znate sta treba da vidite mozete za malo novca doci do izuzetnog psa , a ako vi sami niste sigurni povedite nekoga ko zna, i bice sve u redu.Ovo vam dodje kao i kupovina automobila na auto pijaci, prodavac ga hvali ,a vi ubijate cenu pa gde se sretnete, i svi misle kako su dobro prosli, a posle kuku brate sto nisam gledo.

PEZ
 Kosmajski dive Bravo 2

duskodugousko

laki kaže:
http://www.youtub...VKSD0_g2Zs

drage kolege, bretondzije

evo nesto novo, al najbolje sto uradismo do sad

pogledajte moju KETI u jos jednoj akciji...

ima jos snimaka

postavicu

Laki, svaka čast za tvoju Keti! Odlično!Odobreno
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

DakiNS

Baki58 kaže:

kosmajski div kaže:
Kolega K. Div ove cene sto vi baratate nisu realne, Mislim za taj novac moze da se kupi takmicarski pas. POzzz

Kolega da kupim , pa othranim psa do dve godine ili tri , da ga redovno vakcinišem ,lečim, obučavam sat , dva dnevno , Timarim izvodim u šetnje dajem mu vitamine ,zaštita od krpelja i ko zna šta još. Stavi molim te na papir cene svih vakcina za dve godine, pa recimo cena 300 grama granula dnevno , nedaj bože lekovi, pa vitamini pa koliko je sat rada običnog fizikalca ( ne mislim na čišćenje boksova) nego na obuku koja je ipak u domenu profesionalizma.Pa zakup lovišta gde će se izvršiti obuka. Kada izvedeš tu računicu molim te napiši iznos koji si izračunao pa da svi vidimo kolika je realna cena (podrazumevaju se sve naprojane radnje koje pas treba da obavi)ika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

laki
 narode, kupio sam bretonca starog 11 meseci

otac DUVAL OD BAKICA

DakiNS
 Kakva bi tek slika bila da te ne bole leđa pa da si se mogao malo sagnutiGrin

laki

DakiNS kaže:
Kakva bi tek slika bila da te ne bole leđa pa da si se mogao malo sagnutiGrin

Stari

DakiNS
 Ono što vidim je jako lepa boja. Volim crvenije pse sa čistim pločama boje. Odobreno

Pripazi na kolege u lovu, moj Zik ima manje crvene boje pa su ipak dizali pri aportu fazana pušku na njega misleći da je lisicaika

laki
 u lovu se desva svasta

pa i to da od bretona koji nema rep, pomisle da je dugorepa i debelorepa lisica!!!

kod mene na Zlatiboru covek je imao LAJKU, nastradala je jer se nekom ucinilo da je vuk

dobice on klepetusu ili praporce, a to lija sigurno nemaLisica

DakiNS
 Zik je nosio aport prema nama , a od crvenog fazana nije se videla belina na grudima već samo crvenilo na leđima, a iz te anfas pozicije ne vidi se rep.

laki
 veruj mi da sam pretpostavio da je bila slicna situacija

od kad lovim ovde gde sam, jos ne videh ni jednu liju,a bogme ni jazbinu, barem na na nasem terenu

ali, zato sa Zlatibora nosim uspomene, samo takve...

ovde pisemo o bretonima

izvinjavam se ali moram pomenuti BOSANSKOG BARAKA kog sam imao dok sam lovio na Zlatiboru

ne zna se broj lisisca koje je isterao iz jame, iako je bio odlican gonic, jamario je...sve dok nije skoro nastradao medju jazavcima

posle tog nemilog dogadjaja...penzionisan je

ne bih u detalje, a i nije ovde mesto za to...bilo je uzasno

alksa cacak
 Ovde imamo tri i po meseca. Pozdrav za sve kolege sa foruma i druga, Kosmajskog diva.img10.imageshack.us/img10/9219/fotografija0481.jpg

Uploaded with ImageShack.us

kosmajski div

alksa cacak kaže:
Ovde imamo tri i po meseca. Pozdrav za sve kolege sa foruma i druga, Kosmajskog diva.img10.imageshack.us/img10/9219/fotografija0481.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Hvala na pozdravu,lep ti je keric, a naravno vrlo je vazno sto mu je otac Rin di Marko Djordjo.

alksa cacak
 Ovo je kuja, muzijaka nisam slikao, i ovo je slucajno ispala fotografija

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,135,471 posete www.srbijalov.com