Breton
|
veljko__ |
Objavljen 04.12.2012. 23:27
|
Veteran
Upisa: 654
Pristupio: 02.10.2012. 21:31
|
Bas je lep
|
|
|
|
laki |
Objavljen 05.12.2012. 20:29
|
Stari član
Upisa: 464
Pristupio: 02.02.2011. 21:20
|
LJUDI, nabavio sam praporac, stigo iz Jagodine |
|
|
|
alex |
Objavljen 05.12.2012. 21:00
|
Lovčina
Upisa: 1413
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Ih kolega ovo si mogao da napravis od zvonceta za pecanje i to veoma lako i jeftino.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
laki |
Objavljen 05.12.2012. 21:13
|
Stari član
|
alex kaže:
Ih kolega ovo si mogao da napravis od zvonceta za pecanje i to veoma lako i jeftino.
DA, ali NE ovakvog kvaliteta...
zvonce za pecanje moze vrlo brzo da se deformise
da li je uvek (DOBRO) resenje "LAKO" i "JEFTINO"??? |
|
|
|
alex |
Objavljen 05.12.2012. 23:21
|
Lovčina
|
laki kaže:
alex kaže:
DA, ali NE ovakvog kvaliteta...
zvonce za pecanje moze vrlo brzo da se deformise
da li je uvek (DOBRO) resenje "LAKO" i "JEFTINO"???
Kolega kako hoces tvoja odluka. A i ovo je sigurno pravio neko i verovatno je stavio vecu cenu nego sto vredi.
Ovo je moglo veoma lako da se napravi i bolje, da sam bio na tvom mestu trazio bih da okovratnik bude jarko crvene boje da se vidi lepo.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.12.2012. 23:28
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Alex pogledaj sliku malo detaljnije, ne čini li ti se da je praporac liven a ne napravljen od presovanog lima. Takvi su mnogo čvršći i daju zbog materijala bolji zvuk koji je kod onih pravljenih od presovanog lima malo prigušen.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
alex |
Objavljen 05.12.2012. 23:36
|
Lovčina
|
DakiNS kaže:
Alex pogledaj sliku malo detaljnije, ne čini li ti se da je praporac liven a ne napravljen od presovanog lima. Takvi su mnogo čvršći i daju zbog materijala bolji zvuk koji je kod onih pravljenih od presovanog lima malo prigušen. Preko telefona sam na forumu mucim se a slika je mala mislio sam da je od lim onda se izvinjavam. A sto se tice zvonceta od lima nista mu ne fali dobro se cuje i ono kada se peca smudj zimi na filet.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.12.2012. 23:42
|
Admin
|
Jeste u pravu si da se čuje zimi kada pecaš na filet ali tada miruješ a oko tebe tišina, inače ništa od smuđa , nisi dalje od 3-4 m od praporca nema gustiša između tebe i izvora zvuka , ni trave ni šuma hodanja ili probijanja kroz grmlje , travu, trsku i slično. Ali razlika u metrima je veeeeelika.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 05.12.2012. 23:46
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Alex Daki je u pravu, i ja sam mucio muke sa zvoncima za ribolov " Kad nema kise dobar je i grad!" ali se sa praporcem ne mogu meriti po cujnosti. |
|
|
|
alex |
Objavljen 06.12.2012. 12:01
|
Lovčina
|
Nisam to znao da se toliko razlikuje. Jos jednom se izvinjavam kolegi.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 06.12.2012. 12:26
|
Admin
|
Ma sve je OK Alex pred tobom je mnogo još godina za učenje ,a koje su već poodavno za nama ali ipak još učimo.Malo šale ali iako vi mlađi prednjačite u mnogo čemu mi matori zato imamo godine iskustva.
|
|
|
|
laki |
Objavljen 06.12.2012. 15:05
|
Stari član
|
ovako stvari stoje:
jutros sam krenuo sa psima na trening u osam, a vratio se pre pola sata...sto znaci da sam u setnji proveo oko sest sati...
inace, pomenuti praporac sam jutros-danas po prvi put isprobao, i sta mislite kakav je utisak???
cuje se na 100 metara kad je potpuna tisina
zagarantovano na 50 metara kad duva vetar i kad ste u pokretu pa se provlacite kroz siblje te imate dodatne sumove i zvukove....
evo, bas na pedesetak metara udaljenosti, jasno sam i bez naprezanja usiju procenio da je stala na marku, jednostavno zvonjava je prestala.
s obzirom da sam osluskivao i donekle znao u kom je pravcu, lako sam i nasao gde je stala kuja, i bila je koka.
zanimljivo je i to da zvuk praporca ne plasi divljac, barem ne pernatu, a za zeca ne znam.
u svakom momentu sam znao gde mi je pas, bilo da je u visokoj travi, sumarku ili trnovitim mestima
konstantno zvonjenje odaje njegov polozaj
praporac je kostao 400 dinara, vredi jos toliko,
predivan osecaj kad u svakom momentu znate dal je pas u pokretu ili ne
malo oduzih pisanje, nadam se da cu jos nekog ubediti da nabavi praporac.
za sve vreme koliko ovde lovim, ne videh ni jedan praporac u okruzenju, ni na jednom psu
a kad sam razgovarao sa kolegama i naglasio da cu nabaviti praporac, uglavnom su nezainteresovano reagovali na to, naglasili da su to videli negde na TV-u...i to je sve
niko nije rekao ni uzmi ni nemoj, |
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 06.12.2012. 16:06
|
Veteran
Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
laki kaže:
ovako stvari stoje:
jutros sam krenuo sa psima na trening u osam, a vratio se pre pola sata...sto znaci da sam u setnji proveo oko sest sati...
inace, pomenuti praporac sam jutros-danas po prvi put isprobao, i sta mislite kakav je utisak???
zagarantovano na 50 metara kad duva vetar i kad ste u pokretu pa se provlacite kroz siblje te imate dodatne sumove i zvukove....
evo, bas na pedesetak metara udaljenosti, jasno sam i bez naprezanja usiju procenio da je stala na marku, jednostavno zvonjava je prestala.
s obzirom da sam osluskivao i donekle znao u kom je pravcu, lako sam i nasao gde je stala kuja, i bila je koka.
zanimljivo je i to da zvuk praporca ne plasi divljac, barem ne pernatu, a za zeca ne znam.
u svakom momentu sam znao gde mi je pas, bilo da je u visokoj travi, sumarku ili trnovitim mestima
za sve vreme koliko ovde lovim, ne videh ni jedan praporac u okruzenju, ni na jednom psu
a kad sam razgovarao sa kolegama i naglasio da cu nabaviti praporac, uglavnom su nezainteresovano reagovali na to, naglasili da su to videli negde na TV-u...i to je sve
niko nije rekao ni uzmi ni nemoj,
'Ajde laki nemoj zezati. Rekao sam ti ja da uzmeš praporac.;)
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
laki |
Objavljen 06.12.2012. 16:36
|
Stari član
|
duskodugousko kaže:
laki kaže:
ovako stvari stoje:
niko nije rekao ni uzmi ni nemoj,
'Ajde laki nemoj zezati. Rekao sam ti ja da uzmeš praporac.;)
DULE, MISLIO SAM NA MOJU GRUPU S KOJOM LOVIM, I JOS NEKOLIKO GRUPICA IZ MOG OKRUZENJA
NARAVNO DA SI MI REKAO, PA I OD TEBE SAM TRAZIO DA MI NABAVIS |
|
|
|
stanojlo martinovic |
Objavljen 06.12.2012. 17:52
|
Mlađi član
Upisa: 13
Pristupio: 30.03.2012. 06:57
|
Vidim da kolege lovc pominju samo breton.Niko nista negovori o engleskim poenterima.Elem :Ja posedujem Poentera mizjaka ctno bele boje, starog 6 meseci.Kupljenog u Varvarinu:Iz odgaivacnice Gospodina Dragoslava Djukica.Moj penter je poceo da markira sa nepuni5 meseci i akomuje ovo prva lovacka sezona mogu da kazem sve najbolje o tom keru.Znaci zakiva marku sekundira sa drugim psima u lov i aportira.Znaci vec sa 6 meseci mogu da kazem daje kompletan lovacki pas. |
|
|
|
laki |
Objavljen 06.12.2012. 17:59
|
Stari član
|
stanojlo martinovic kaže:
Vidim da kolege lovc pominju samo breton.Niko nista negovori o engleskim poenterima.Elem :Ja posedujem Poentera mizjaka ctno bele boje, starog 6 meseci.Kupljenog u Varvarinu:Iz odgaivacnice Gospodina Dragoslava Djukica.Moj penter je poceo da markira sa nepuni5 meseci i akomuje ovo prva lovacka sezona mogu da kazem sve najbolje o tom keru.Znaci zakiva marku sekundira sa drugim psima u lov i aportira.Znaci vec sa 6 meseci mogu da kazem daje kompletan lovacki pas.
pa, ovo je kutak za bretone i bretoncice...verovatno da ima i za poentere |
|
|
|
zele75 |
Objavljen 07.12.2012. 09:38
|
Član
Upisa: 141
Pristupio: 24.02.2012. 09:55
|
Praporac je odlična stvar! Moj pas ga obavezno nosi u lovu,ponekad se napuni semenja pa ga u toku lova treba očistiti ali radi posao.Za te stvari je bolja mala klepetušica bolje se čuje i nikad se nezaguši ali je teže nabaviti kod nas.
zele 75
|
|
|
|
zele75 |
Objavljen 07.12.2012. 10:24
|
Član
Upisa: 141
Pristupio: 24.02.2012. 09:55
|
Evo još jedne.Kad praporac zaćuti eto i prilike!!!
zele 75
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 07.12.2012. 10:52
|
Admin
|
Na ravničarskim terenima posebno u Vojvodini , klepetuša, praporac ili zvonce se vrlo retko upotrebljava. Naročito je pogodno za niže rase pasa , to su bretondžije prve prepoznale, tako mala i jednostavna stvar a toliko pomoći u lovu. Samo onaj koji nije lovio u trski ili parlogu bez obzira koju rasu pasa ima može da tvrdi da je upotreba praporca jalov posao. Praksa je najbolji učitelj.
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 07.12.2012. 11:51
|
Stari član
Upisa: 247
Pristupio: 03.01.2011. 19:53
|