SKUPTINA ce se odrzati do kraja JUNA po sili zakona!!!
Ovih dana su se svi razleteli da ubedjuju udruzenja da netreba da placaju clanarinu u dva saveza!!LSS i LSCS!!!!
LSS nema osiguranje za 500din do SKUPSTINE a LSCS ima i osiguranje i 4 broja lovackih novina za 300din!!
Sto se tice Vojvodine tu je situacija jasna 1.400din!!
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Takovo osiguranje !!Svi clanovi LSCS !!!100din po lovcu odlazi za osiguranje!!!Prostorije LSCS su gratis osigurane na kontu osiguranja za lovce !!!
Ej, Slavo, si procitao dopis Popovica na sajtu LSS-a, o uplati clanarine.
Prc, prc, sta sad? Gde je u pravu, u pravu je. Svi koji se prave pametni, i ne plate, raskinuce ugovore sa tim Udurzenjima i obavestice o tome Ministarstvo!!
Sta sad? Visoko ste blefirali!!
Sad gledajte da smirite strasti, dok ne dobite sami Loviste direktno od Ministarstva.
Da li ce Vam to uspeti, ili ce uspeti Popovicu, sta god je nameravao, ostaje da se vidi.
Cinjenica je, da su lovci u Vojvodini platili clanarinu, ma koliko se to nama nije svidjalo, pa smo i dobili lovista direktno od Ministarstva sada na gazdovanje.
Standardna priča. Manjak od 12 miliona pokriće lovci iz članarine za 2012. godinu i na kraju će biti čisti. Ista priča kao u svim LU koja su na kraju poslovne godine po završnom računu negativno poslovala.
Djura33 kaže:
Ej, Slavo, si procitao dopis Popovica na sajtu LSS-a, o uplati clanarine.
Prc, prc, sta sad? Gde je u pravu, u pravu je. Svi koji se prave pametni, i ne plate, raskinuce ugovore sa tim Udurzenjima i obavestice o tome Ministarstvo!!
...
Cinjenica je, da su lovci u Vojvodini platili clanarinu, ma koliko se to nama nije svidjalo, pa smo i dobili lovista direktno od Ministarstva sada na gazdovanje.
Gde je tu Popović u pravu? Samo u onom aspektu koji je naveo, a nije naveo celu sliku.
Vojvodjani su platili članarinu LSV (ostaje pitanje koliko LU je to uradilo i na osnovu čega), a lovišta nije delilo Ministarstvo, nego Pokr. sekretarijat za PŠV. Neću, za sada, da komentarišem način kako je to uradjeno, mislim da je bilo propusta formalnih (zakonskih), čitajte ZODL. Ali ne bih sada o tome.
Evo linka za dopis koji je preds. LSS Popović napisao:
Hajde malo da komentarišemo, šta u stvari tu piše?
Po mom mišljenju, ovo je pokušaj uterivanja naplate članarine, i nije prvi put da se ovo pokušava. Pretnja raskidom ugovora i oduzimanjem lovišta, ma koliko se nekom činila opasnom, ipak nije takva: na raskid ugovora treba da postoji saglasnost Ministarstva! Mislim da niko neće dati saglasnost za raskid ugovora, iz prostog razloga što nikom nije potrebno prazno lovište, bez lovaca, a drugo, mislim da državu uopšte ne zanima da li je neko LU platilo članarinu savezu ili nije! To je problem ljudi iz saveza, a kako misle da ga reše, a da zadrže članstvo, ne znam.
Nije preds. Zoran Popović, niti stručna služba LSS, gazdovala lovištem. To su činili lovci i LU, na lokalu, a njihova odluka je da li će biti negde članovi saveza ili neće.
Čak i da se desi (mada mislim da je nerealno) da nekom LU bude oduzeto lovište, ko će gazdovati? Ko će voditi brigu o divljači? Ko će čuvati lovište od lovokradica? Pretnja raskidom ugovora vidim kao vrlo kratkovid potez.
Piše u tom dopisu, da će radna grupa u 'najkraćem roku' napraviti predlog novog Statuta. Koji je to rok, pobogu? Pa koliko je već prošlo vremena, od onih jalovih pokušaja održavnja godišnje skupštine LSS? Radna grupa je formirana pre više od godinu dana, ako se ne varam, posle Skupštine LSS u februaru 2011.? Bruka!
Koliko vidim, preds. Popović direktno p(r)oziva predsednike LU, da izvrše uplatu para. Kako da predsednici LU to urade, bez odluke organa svog LU? A šta ćemo ako organi LU (u kojima sede lovci-članovi LU) odluče da članarinu ne uplaćuju, dok se ne polože računi za dosadašnji rad LSS? To je bila obaveza organa LSS, da urade! Nisu izvršili svoju obavezu, a traže pare? Da nije malo licemerno?
Ni jednom rečju se u dopisu preds.Popovića ne pominje divljač i lovci, nego se samo traže pare! A sve to da bi se 'obezbedili uslovi za izvršavanje zakonske obaveze Saveza da gazduje lovištem preko lovačkog udruženja, tako i za održavanje sednice Skupštine, donošenje novog Statuta i sprovodjenje izbora u LSS'!!!
Prevedeno: ako vi lovci hoćete nastavak sednice Skupštine, Statut i izbore, dajte pare. Eto, to piše! Ja to tako čitam, voleo bih da me neko razuveri. Maltene, kao neki ultimatum - prvo novci, pa nastavak rada saveza? Ili ja loše kapiram?
A zašto preds. Popović nije pomenuo i neke druge obaveze, svoje i LSS, koje proizilaze iz zakona i Statuta LSS?
Mislim da je ovo pucanj u prazno, i da bi vrh LSS morao pod hitno da malo 'spusti nišan' i počne da gleda na problem realnije. I da shvati svako: nije dobro pretiti lovcima, nije dobro onima koji te biraju, i čije pare trošite, pretiti raskidom ugovora i oduzimanjem lovišta! Kontraproduktivno je - ako neko misli da će na ovaj način, pretnjom ili ucenom vezanom za lovište, uterati pare, vara se.
Da li se ova pretnja oduzimanjem lovišta odnosi i na LU u Vojvodini? Da li je LSV prosledio neke pare prema LSS, u vezi članarine, i koji je to iznos po lovcu-članu, i koliko zbirno? Da li su LU u Vojvodini, koja još nisu dobila lovišta na konkursu, platila članarinu bilo kome? Da li su novoformirana LU u Vojvodini, nastala cepanjem starih LU, uopšte članovi bilo kog saveza? Mnogo pitanja, gos'n predsedniče!
Takodje, napisao je preds. Popović da će on kao zastupnik LSS, ukoliko članarina ne bude plaćena, obavestiti nadležne državne organe da LSS i on kao zastupnik nije više u mogućnosti da obezbedi gazdovanje lovištima preko LU! Pazi samo!
Delimično pogrešno je adresirao taj pasus: ako smatra da nije u stanju da obavi svoj posao, koji mu je poveren i koju nosi funkcija na koju je izabran, onda ne treba da obaveštava samo državu, jer ga nije država ni postavila na mesto predsednika LSS, nego treba da obavesti i Skupštinu LSS i lovce - a takvo obaveštenje se može nazvati i ostavkom.
Možda bi neko drugi uspeo da obezbedi nesmetano funkcionisanje LSS?
Ovaj dopis meni liči na ono 'posle mene, potop!'. Ne valja kad bilo ko počne sebe da poistovećuje sa institucijom, a LSS jeste institucija!
Takodje mislim, da je ovaj dopis indirektno priznanje, da je LSS u velikom problemu, i organizacionom i finansijskom. Ja mislim da je problem i u nedostatku autoriteta. Niko nema ideju, ili je bar nije izneo, čini mi se, kako da razreši problem, nego bi mnogima bilo najbolje da sve ostane po starom! Dajte pare, i ne pitajte puno.
Ja sam ovaj dopis tako shvatio, voleo bih da čujem i druga mišljenja.
Prikočite, gospodo! Nema više para, za deljenje previsokih plata, za troškove kakvi su bili, za hajčenje službenih vozila, za dnevnice, naknade, i sve ostale stvari! Niti će ih biti više, kao nekad, ne mora više niko ništa da plaća, ako ne vidi svoj interes u tome.
Na minimalac, ako nema para, ne sekiram se da nisu ljudi u LSS već dovoljno zaradili do sada, krckajte malo ličnu uštedjevinu, koju vam je obezbedila lavovska plata ranije! LSS ne može da prikupi novac, i neće moći, sve dok se nedomaćinski radi. Lovci, koliko ja razumem, to više neće da plaćaju, razumite i vi već jednom. A najgore bi bilo da nekome padne na pamet, da žrtvuje LSS, radi svog inata ili kaprica! Mislim da to lovci neće tolerisati.
Para nema nigde - snadjite se! Štedite, krešite plate i troškove, radite šta god znate, i zaboravite šta je bilo, bilo je lepo dok je trajalo. Nema više.
Prolazi i poslednji vagon poslednjeg voza, da se rukovodstvo LSS, i organi LSS, dozovu pameti, i spuste na zemlju, shvate svoju novu poziciju, koja nije ni blizu kao što je bila ranije, kada je LSS imao praktično monopol na dodelu lovišta, na izdavanje lovnih karata, i ostalo. Nema više toga.
Gde je izveštaj NO LSS, o tome kako se poslovalo prošle godine? Zašto njega ne objave javno? Zašto se ne poštuje zakonska i statutarna obaveza saveza, na javnost rada?
Pogledajte u stvarnost, ružna je, a uvek može da bude još gore. Mislim da nikom normalnom nije cilj da bude još gore, dovoljno je loših stvari.
elko kaže:
Objavljen 12.04.2012. 09:38
Dobro jutro i dobro Vam Bog dao u ovim prazničnim danima !
Juče je u prostorijama LSS organizovan sastanak radne grupe formirane od strane Skupštine LSS u februaru 2011 godine sa ciljem da se predloži nova organizacija LSS kroz predlog izmena i dopuna, faktički novog Statuta LSS, kako bi se uvažila situacija nastala usvajanjem Zakona o udruženjima i Zakona o divljači i lovstvu.
Komisija se ukupno sastajala 7 puta ( računajući jučerašnji sastanak), bilo je pomaka i dogovora ali su oni na volšeban način isparavali, pojavljivali su se neki drugi predlozi, rad Radne grupe je stavljan u drugi plan, tiho je bojkotovan i Skupština LSS nije bila informisana o postignutim dogovorima koji su trebali da budu pretočeni u tekst predloga Statuta LSS još u Januaru.
Jučerašnjoj sednici prisustvovali su svi predstavnici lovnih regiona, predsednik LSV, pedsednik LSCS,predsednik LSS, predsednik Skupštine LSS,sekretar LSS,pravnik LSS, sekretar NO, kao i lovni radnici koji su učestvovali u dosadašnjem radu radne grupe kao ljudi iz pravne struke.
Bilo je varnica, ko je blokirao rad radne grupe,ko je jedno pričao a drugo radio, zašto sve nije pravovremeno završeno kako bismo iz svega izašli jači i jedinstveniji i posvećivali se onim ciljevima zbog kojih smo i registrovani.Posebno je apostrofirano zašto se nije ispoštovao zaključak radne grupe od 05.12.20111 godine kada je maltene sve bilo dogovoreno počevši od unutrašnje organizacije LSS, načina finansiranja, finansiranja za predhodni period uz konstataciju da je na osnovu tog zaključka stručna služba LSS trebala da uradi predlog Statuta LSS koji je mogao da uđe u javnu raspravu već u Januaru 2012 godine čime bi se izbegla situacija blokiranja rada skupštine LSS i poremećenih odnosa u lovstvu Srbije uz još jednom postavljeno pitanje zašto predlog političke platforme za unutrašnje uređenje odnosa unutar LSS usvojen od strane radne grupe nije predočen delegatima skupštine LSS.
Veliki doprinos radu radne grupe sa veoma konstruktivnim predlozima dali su predstavnici LSV, gde posebno izdvajam diskusiju Miloša Beukovića, Milana Pažina i nadasve ciljnu i izrazito pametnu i racionalnu disdkusiju Slobodana Grdinića čoveka koji je zaključke radne grupe pretočio u tekst predloga Statuta.Sigurno, da je diskusija Zorana Markovića - Ćefte sa Uba pokrenula ono što je moralo da se dogodi i pred čm su mnogi zatvarali oči i da je to konačno prelomilo i one koji su bili kočničari.Bilo je, sa razlogom, i jako emotivne diskusije predsednika LSCS Tomice Radosavljevića vezane za dešavanja na prekinutim sednicama skopštine LSS uz ponavljanje da lovci centralne Srbije žele, hoće LSS ali rekonstruisan, da ne beže od svojih finansijskih obaveza ali da se zna kome i zašto, da moramo biti jedinstveni ako želimo bolje, da nije časno prenebregavati činjenice i različita shvatanja kao i želju da bude LSS racionalniji, jeftiniji i po volji lovaca uz pokušaje isključenja LU koja su najstarija na prostorima Srbije. Pozitivan odnos predsednika Popovića da se ne treba vraćati nazad, da će On sve svoje mogućnosti upotrebiti da se realizuju zaključci radne grupe smirio je atmosferu koja je krenula nabolje i koja je rezultirala dogovorom:
- unutrašnja organizacija LSS počivaće na savezu saveza
- nijedno LU nemože biti direktno član LSS već samo preko regionalnih saveza
- u početku treba formirati regionalne saveze poštujući dosadašnja iskustva podele na lovne oblasti i lovne regione i biti spreman da uvek prihvatamo i volju LU u pogledu udruživanja u buduće saveze bilo da se radi o ukrupnjavanju ili obrnuto
- LSV i LS KiM ostaju na nivou konstituivnog člana LSS kao i do sada
- finansiranje LSS je obaveza svih saveza, neće direktno zavisiti od broja lovaca jer se finansiranje LSS kao nacinalne asocijacije neće bazirati po lovcu već savezu ( postojaće razlike u visini sredstava za finansiranje od ukupnog broja lovaca koji svoje interese ostvaruju kroz uslovno podsaveze ) a ukupna suma mora da odražava potrebu funkcionisanja LSS kao nacionalne asocijacije uz celokupnu rekonstrukciju
- predstavljanje saveza i njihovo učešće u upravljanju LSS biće odraz brojnosti i učešća u finansiranju uz uvažavanje da nam trebaju organi i tela LSS koji će biti manji, funkcionalniji pa i jeftiniji
- usvojeno je, da radni predlog Statuta u skladu sa diskusijama Slobodan Grdinić dopuni i izmeni i da se dostavi odmah nakon praznika ( okvirno do 17.04.2012 ) članovima radne grupe koji bi se sastali odmah nakon 20.04.2012 godine, konačno prečistili tekst i isti poslali kao skupštinska radne grupa na javnu diskusiju po svim savezima i lovačkim udruženjima kao i kolektivnim članovima LSS nakon čega bi se ( protokom 30 dana ) isti našao pred delegatima skupštine na usvajanje što bi uspostavilo novu organizaciju i izbore po njemu.
- dogovoreno je da se ne saziva skupština LSS do dana završetka javne rsprave odnosno da prva skupština bude ona na kojoj bi se usvojio Statut LSS i uspostavilo tako dugo čekano jedinstvo u lovstvu Srbije.
Sve napred je suština sastanka i moja interpretacija koja predstavlja ono što je dogovoreno.Drago mi je što je sastanak završen dogovorom, korektno sa svih strana i od svih prisutnih.
Samo da nam svima bude bolje i da iz svega ovoga izađemo jači i složniji.Da budemo lovci i drugovi.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lalo kažeš : Štedite, krešite plate i troškove, radite šta god znate, i zaboravite šta je bilo, bilo je lepo dok je trajalo. Nema više.
Mislim da to ipak ne može tako! Ispada da što smo upropastili - upropastili , idemo dalje! Nisam za to , ipak neko ko je protraćio tolike novce da ne kažem neku težu reč treba i da odgovara. Da nadoknadi neopravdano prisvojeno i da odgovara pred zakonom!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Daki, postoje organi u LSS, a i izvan LSS, koji su zaduženi za to da provere rad saveza, i raspolaganje novcem. Lično ne verujem da je bilo ko blesav tamo, da bi sebi dopustio neki klasični kriminal. Ja bih se zadržao na oceni o nedomaćinskom trošenju.
Živo me zanima, kako će ovaj dopis preds. Popovića tumačiti u LSCS? Tomica&co mora da će da bude jako radostan, kad ga pročita. Ima sunce da ga ogreje - LU koja su u sastavu LSCS nisu platila članarinu, ali nisu ni druga LU širom Srbije. Kako to preds. Popović misli da raskida ugovore redom, sa svim onim LU koja se ne ponašaju kako se to njemu dopada?
Proćerdali su oni godinu i više dana, u jalovom preganjanju oko buduće organizacije saveza, i oko borbe oko količine para koja bi se slivala u savez. Sada će doći u cajtnot, i dogadjaji će ih debelo prestići.
Ovo je zaista još jedan korak, po mom mišljenju, u pravcu rasturanja LSS! Krajnje je vreme, da UO, NO, i Skupština LSS stanu na put ovakvom i sličnom ponašanju. Setite se samo, kako je Tica pisao, i izdavao naredjenja NO LSS.
Dokle bre više?
Preds. Popović rešio da raskida ugovore o davanju lovišta na gazdovanje? Da se nije ipak malo zaleteo - lovišta su državna, a ne imovina LSS!
LU koje je uplatilo naknadu državi za korišćenje divljači, i koje je platilo za lovne karte koje su lovci tražili, a koje gazduje u skladu sa propisima i planskim dokumentima, mislim da nema razloga da brine. Članstvo u savezu više nije obavezno, i to treba da shvate i uprave LU, a naročito ljudi u savezu/savezima! Ovakvi i slični dopisi samo će, mislim, dodatno zaoštriti situaciju, i možda navesti još neka LU, da odustanu od članstva u LSS.
Da neće neko možda LU Senta da uzme lovište? Malo sutra! Oni su odlučili da ne budu članovi ni jednog saveza, a uredno su dobili lovište na korišćenje! Mislite o tome.
Todorović (predsednik LU iz Sente) i njegove kolege iz LU, je izgleda vrlo dalekovido razmislio. Kako vreme protiče, čini mi se da će se pokazati da je jako bio u pravu.
Kako se meni čini, rukovodstvo saveza ne pokazuje da ima viziju i ideju, kako i šta dalje sa LSS, u novim uslovima, nastalim donošenjem i sve potpunijom primenom ZODL.
Dajte bre nekog ko će znati i umeti kako i šta dalje u okvirima koje je ZODL postavio. Kakav bre savez saveza, kakve radne grupe, sastančenja, prekidi, sukobi, kakvi bakrači! U pitanju je samo lova, tj. količina novca koja će se slivati u savez - sve drugo je dimna zavesa.
Lalo jesi li siguran da buduće novo izabrano rukovodstvao Lss ili bilo koji član saveza ne može da unajmi neku nezavisnu revizorsku kuću da ispita poslovanje pa "ukoliko" ima nepravilnosti pokrene privatnu tužbu ili tužbu u ime LSS za upropaštena sredstva i traži nadoknadu štete.
Djuro33 ti nesvatas ,kao ni ZORAN DR.POPOVIc da je LOVNA godina pocela ,da su URUZENJA platila prvih 30% od planiranog ostrela i da su UDRUZENJA platila i trebovala lovne karte od Ministrarstva!!
Samom ovom cinjenicom LSS moze da pokrece i oduzimanje lovista i da obavestava nadlezno Ministarstvo koliko hoce!!!
On u Ministarstvu ima autoritet koliko i pojedinci na ovom forumu!!!
Sto se tice price oko placanja clanarine ja pozivam sva udruzenja da NEPLATE NI DINARA LSS!!!
Ko god misli da sa 500din koje plati ima neku korist od LSS neka svako sam stavi na papir sta placa i sta ima od toga!!
Udruzenja vec sada sama osiguravaju svoje lovce jer uz 500din osiguranje lovci LSS NEMAJU jer SKUPSTINA nije donela takvu odluku jer ista vec DVA puta nije odrzana!!!!
Interesantno je STO JEDINO POPOVIC MISLI DA CE PONOVO DA VODI LSS po usvajanju novog statuta!!
I ja verujem u cuda ali u ovoj meri NE!!!!
Svoju pricu je ispricao i pored cinjenice da su se razleteli po Srbiji ubedjujuci udruzenja kako su oni SPASIOCI lovstva u Srbiji!!!
SREMAC je citirao Guberinicev upis o POPOVICEVOJ KONSTRUKTIVNOSTI i o tome kao su oni ipak postigli dogovor na tom sastanku a POPOVIC kao KONSTRUKTIVNI igrac 11.05. dopis !!
Sta sad????
Ko nasedne na ovo NEKA PLATI I CUTI!!!!
OD ODUZIMANJA LOVISTA NEMA NISTA I TO JE CINJENICA!!!!
KO u ovo neveruje neka PLATI CLANARINU POPOVICU i neka BUDE SPOKOJANi MIRAN!!!!NEmam nista protiv!!!ALI POENTA JE STA UDRUZENJA DOBIJAJU ZA 500DIN??? Ja kazem NISTA !!!!!
NENASEDAJTE NA POPOVICEVU PRICU OKO ODUZIMANJA LOVISTA I NEPLACAJTE CLANARINU DOK NEVIDITE STA DOBIJATE ZA ISTU!!!
Daki, sve to može teoretski. Ja bih ipak jako voleo da vidim, šta NO LSS misli o tome, kako se poslovalo u savezu u 2011. godini.
Taj izveštaj NO LSS je trebao, ako se ne varam, da bude deo skupštinskog materijala za onu neodržanu/nedovršenu skupštinu LSS. Zašto taj izveštaj nije video svetlo dana, ako uopšte postoji? Da li je taj izveštaj usvojen na sednici NO LSS?
NO LSS je organ saveza koji je zadužen za kontrolu poslovanja LSS, rada UO i stručne službe. Pa valjda treba prvo u okviru saveza iscrpsti sve mogućnosti kontrole, Daki?
Ili ni NO LSS nema petlju, da jasno i glasno kaže kako se radilo, pa se ni ne oglašava?
Slavo, ovaj Popovićev dopis bi Elko trebao da odštampa, i da urami, zajedno sa svojim onim upisom, i da KONSTRUKTIVNO čita svaki dan!
Veliki pozdrav za Elka, i za Tomicu. Žao mi je što Elko neće više da piše ovde, iskreno mi je krivo, nadam se da je sada svestan koliko je ispao naivan u onom svom upisu. Može da se ljuti na nas, što smo graknuli onako, bili smo u pravu, ali bi prvo trebao da bude ljut na sebe.
Što se mene tiče, Elko je uvek dobrodošao na ovaj forum. Mislim da će pročitati ovo, pa neka shvati kao poziv, da se vrati. Svako ima pravo da se prevari, pa i Elko, i ne treba suviše uzimati za zlo, valjda je naučio školu. Ovaj dopis Popovića mu je valjda otvorio oči!
Nema ni Temudjina...
Ne znam ali mi se nekako čini da NO ili vode politiku nezameranja ili su do lakata umazani kada su arčili sa ostalima? Lično ne vidim razlog da ne urade ono za šta su izabrani osim ako neće
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?