Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
mrwa22250
 Koliko mogu da vidim sa slike,nije u pitanju albinizam.Albinizam je potpuno odsustvo pigmenta po celom telu ili delimicno sto kod fazana ima za posledicu cisto belu boju perja i svetlo crvene ili redje svetlo plave oci.Pored albinizma postoji i melanizam,koji za posledicu ima crno perje,kao i flavizam gde je perje zute boje i mislim da je ovo poslednje kod vas slucaj.U svakom slucaju,za razliku od albino i crnih fazana,ovaj zuckasti bi se mnogo lakse sakrivao u prirodi,a koliko ce im koke biti naklonjene ostaje da se vidi.Ako ih ima 5-6 ostavite jednog ili najvise dva jer je raznovrsnost gena osnova za buducu zdravu populaciju(vazi za sve vrste divljih i domacih zivotinja).
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

davorcalic
 Lovni fazan je nastao ukržtanjem nekoliko vrsta fazana... crnog, mongolskog, zelenog...
Javi se ponekad taj gen i dobijemo, zelene, svetlo narandžaste (trščar), srebrne, crne koke itd.... javi se i potpuno beli tj. albino.... sve njih kao i crne koke treba vaditi iz lovišta...
Evo jednog primera i zašto....
davorcalic priložio/e:
22308742_1410643589003952_2344004518290292574_n.jpg 28377787_1535364326531877_3573345800289511747_n.jpg

Žena mi Makedonka....ena Shock

mrwa22250
 Bravo za slike Davore.Eto dva primera potpuni i delimicni albinizam.I da ih ne vadimo iz lovista,sanse za opstanak su im minimalne jer ih ta bela boja odaje i lak su plen grabljivcima.Ukrvljivanjem maticnih jata,bez unosenja nove,sveze krvi u iste,sami doprinosimo ovakvim abnormalnostima.Kao sto rekoh,raznovrsnost genetskog materijala,osnovni je preduslov za zdravu populaciju.

lovac junior
 Bravo kolega Davore, upravo sa to krenuo da pisem i vidim vas komentar. Ostavljanjem svih zutih fazana moze doci do ukrstanja 1 gena i time dobiti neotporene fazane i razne anomalije. Ma da ne vidim nista lose u tome da se ostvi 1-2 jer zanimljiva boja, a i lakse ce se uklopiti u prirodu, ali i tu ima caka, kako ih razliklvati od koki, moze doci do greski, neki lovcimogu odstreliti koku misleci da je fazan,jer ih razlikuje samo glava.

Lovu nedelju dobar, zanimljiv i hladan. Ugosito sam kolegu iz Valjeva, bilo puno smeha i zaCenzurisanoncije. I ja propisno omasih iz 2 marke i dodjoh kuci praznog ranca... ali to ne menja cinjenicu da je lov bio odlican!
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

davorcalic
 Mrwo,zemo, što se tiče "sveže krvi" apsolutno si u pravu....evo ti još jednog primera... u N.Kneževcu su ranijih godina prstenovali fazane i jedan je odsteljen 300 km od N.Kneževca i javili im gde su ga odstelili.... Javljali su se i drugde ne toliko daleko al bilo ih je poprilično daleko.... Nisu oni toliko teritorijalni kao srneća divljač... Najviše tih netiCenzurisanonih fazana dolazi iz veštačkog uzgoja... lično, u životu nisam video u našem lovištu ni jednog netiCenzurisanonog petla dok sam video samo par crnih koka.... Mi ne puštamo fazane jer ih imamo... lutaju pevci i mešaju se.... Najlepši mi je Trščar, svetlo je braon boje.... Ako me ikad posluži sreća pa ga odstrelim ide kod preparatora pa na zid...
davorcalic priložio:
10403419_757033184364999_3485008438265091073_n.jpg

davorcalic
 [quote]lovac junior kaže:

Bravo kolega Davore, upravo sa to krenuo da pisem i vidim vas komentar. Ostavljanjem svih zutih fazana moze doci do ukrstanja 1 gena i time dobiti neotporene fazane i razne anomalije. Ma da ne vidim nista lose u tome da se ostvi 1-2 jer zanimljiva boja, a i lakse ce se uklopiti u prirodu, ali i tu ima caka, kako ih razliklvati od koki, moze doci do greski, neki lovcimogu odstreliti koku misleci da je fazan,jer ih razlikuje samo glava.

Lovni fazan kakvog mi najčešće vidimo je i najčistije krvi svi ostali nisu poželjni ali kako ćemo ih mi sve odstraniti iz lovišta... to je nemoguće, naravno... mi ne lovimo koke ali u slučaju da mi poleti crna koka i da sam siguran u to ja ću je odstreliti... nisu poželjne zbog svega navedenog u ranijim upisima... meni one i ti pevci dođu kao škart... nije poželjno da se razmnožavaju i prenose svoje gene na potomstvo....

canis aureus
 Ponekad mi je um'o naleteti neki tamniji a ovi svJetliji neSU Confused

ovi su ovosezonski ... lepi, pravi, ... fazan
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

tomo vrbas
 Nema moji odlucili da ne ostavljamo nista za priplod ja sam im predlagao jedno 50koka i 12 fazana ali su odustali jbg.Te svetlije sam odneo u zabran i tu ih pustio jer zabran nam je suma 75ha pa mi se desava cudnih stvari do pre 2 meseca fazana kao blata sad kud koji pa malo da pomocu njih da ispratim desavanja ako i oni nestanu onda su predatori se opet prenamnozili.Danas u obilasku vidim jednoga posto ih je kisica poterala na cistini pa je situacija mnogo drugacija bas sam ih podosta video mada to opet nije to.Mi smo nase prstenovali kako smo ih pustali sem prve ture i ove i prosle nedelje najvise je tih ne prstenovanih odstreljeno dok ovi frisko pusteni koriste noge kao djavoli.Moj otac je pre dve godine odstrelio fazana sa zelenim prstenom u komsiluku ih niko nije prstenovao i bas bi voleo znati odakle je migrirao i koliko je km presao da bi dosao do naseg lovista.

ssekir75
 мене такав светли зеза већ две недеље... претупаћу ја њега...lovacFIK
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

lovac junior
 kakva nedeljaa... do nekih 11h kolege pucase na 3 fazana,a ja kretoh 13koki i ni jednog fazana. Cezar radio kao nikad. U 11h pucam prvog fazana koji je bio bas daleko, poslepola sata iz Cezarove marke promasujem fazana, pa opet nekoliko koki koje je Cezar maestralno odradio krece jednogfazana nama iza ledja, puske na ramenima stignem da opalim 1 ali bio bas daleko. Posle 10 min opet jedna ista prilika iz marke i opet promasaaj... imao sam posle pucanje na jos1 fazana i naravno promasaj i video sam jos 1 ali daleko. Ozbiljno me razocarao belom zadnje 3 nedelje. belom 10ka za 16cal odlicna, ali 8 koju koristim zadnje 2-3 nedelje je kataastrofa, vise fazana je otislo a perije je spadalo sa njih. kupio sam lambro feltro za nedelju da me Cezar ne bi stavio u top... dan zavrsio sa 3 patrona 6vidjenih fazana i ko 20ak koki. Cezar mi osvetlao obraz, ali ja i municija zakazali totalno
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

Djurovic Djordje
 Ove nedelje sam konacno odstrelio jednog fazana i ispalio prvi metak ove sezone. Jutro sa slabom kisom, koja se na momente pojacavala, ali smo ipak otisli u lov cisto malo da prosetamo. Podigli smo 4-5 koka i 3 pevca, ali samo na jednog imali priliku za pucanje. Otac puca dva puta, ali nema pogotka i fazan konacno dolazi do mene pucam i pada(inace moram prvim metkom da ga pogodim, nemam dva nosim jednocevku), konacno ove sezone. Kroz loviste polako do kola i kuci skroz mokar ali srecan kao malo dete i ja konacno da pucam i odstrelim fazana.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

Vuja

Djurovic Djordje kaže:

Ove nedelje sam konacno odstrelio jednog fazana i ispalio prvi metak ove sezone. Jutro sa slabom kisom, koja se na momente pojacavala, ali smo ipak otisli u lov cisto malo da prosetamo. Podigli smo 4-5 koka i 3 pevca, ali samo na jednog imali priliku za pucanje. Otac puca dva puta, ali nema pogotka i fazan konacno dolazi do mene pucam i pada(inace moram prvim metkom da ga pogodim, nemam dva nosim jednocevku), konacno ove sezone. Kroz loviste polako do kola i kuci skroz mokar ali srecan kao malo dete i ja konacno da pucam i odstrelim fazana.

Cestitam!!!

schweps
 Prosle nedelje moje LD bilo sasvim uspesno podmirili se svi i ako jedosta bilo promasaja i nazalost 2 ranjena fazana a nepronadjena koji su otisli posle pogotka u krilo pored toga podignuto preko 20 fazanskih koki koje mi ne lovimo
www.dodajsliku.com/images/2018/11/30/46517020_356219578485201_335932168431730688_n3f4676068ff3ca04.jpg
Lisica

Banat Hunter
 Čestitke na prvom petlu! Presrean
Priroda i dobro društvo! fazan

Macvanski lovac
 Sta cenite,koliko je star,mislim da je u trecoj godini,najmanje
https://ibb.co/kH...
Inace i ova godina bogata fazanom,kao i par prethodnih. Svaki lov u proseku imam po 2 petla.
Rodjen da budem lovac

mrwa22250
 Cestitke Macvanski Odobreno
Steta sto ga ne uslika celog.Pored dugacke i ostre mamuze i koza na nogama moze biti pokazatelj starosti(recimo kod koka gde se love),a ovaj tvoj je definitivno stara kajla.Fazani te starosne dobi odlican su pokazatelj kvaliteta stanista jer sta sve treba da se poklopi da petao dozivi trecu ili cak cetvrtu godinu.Verujem da tu kod tebe,kad ima ovakvih reponja ima i dosta godisnjaka od kojih ce opet neki sretni i spretni docekati tri sezone parenja.
P.S.Ovakvi macani obicno s proleca imaju prave male hareme od po 5-6 pa i vise koka i zauzimaju najbolje terene za gnezdjenje.Kad obuku svadbeno odelo,milina ih je videti.

Macvanski lovac
 Hvala....u ovom slucaju koza na nogama nije merilo,jer nije odstrel od ove godine Smile sacuvao sam noge kao uspomenu,u svakom slucaju,prelep primerak,mislim cak i najbolji fazan kog sam odstrelio,krupan,snazan....imam i sliku,samo da je nadjem,mozda sam i postavljao ovde....hteh da cujem misljenje o starosti,pa eto......ulovljen je na terenu u blizini Save,inace u pojasu izmedju reke i nasipa je dzungla,bez preterivanja,prirodni rezervat za fazane,tesko ih je pronaci,pa i kad ih nadjes nemas priliku za pucanje,tu zive pravi,divljaci,kapitalci....samo ako nabasas u vreme kada su izasli preko nasipa u obliznje njive,da se hrane,tada ima sanse za pucanje,tako je bilo i sa ovim....imamo mi jos dobrih stanista,gde je dobra brojnost,laksi lov,ali ovakvi starci verovatno ne postoje na tim terenima
Rodjen da budem lovac

Macvanski lovac
 i.ibb.co/hHCZQsx/IMG-20161218-114522.jpg
i.ibb.co/SrvLx1f/IMG-20181125-142130.jpg
i.ibb.co/whcBVVH/IMG-20181021-114108.jpg
Na prvoj slici je starkelja iz prethodnog upisa,ostale su od ove godine
Rodjen da budem lovac

mrwa22250
 Eto i na drugoj slici lepog reponje,takodje sigurne tri godine.Pored njega ovogodisnji petao cija se mamuza jos nije zaostrila.Pretpostavio sam da je iz neke,kako kazes dzungle,jer se takvi obicno na takvim mestima i skrivaju pa otud i dozive da budu takvi lepotani.Jos jednom cestitke.

Kod mene danas jos jedan prelep lov.Nas sedam i sedam petlova.Da je bilo lako,nije,ali dobar rad pasa i disciplina urodili su plodom.Ko misli da fazan divljak moze da se lovi galameci ko na pijaci,grdno se zayebo.Za pricu i zayebanciju postoji dorucak i drugo poluvreme,a u lovu se lovi.Ovakav lov nezamisliv je bez dobrih i obucenih pasa koji u terenu na kakvom ja lovim,izginu kidajuci kroz sevar i parloge.Najmanje sto mozemo uciniti je da u miru,disciplinovano ispratimo taj njihov trud,prateci ih i zatvarajuci teren i da im na kraju obezbedimo ono za sta su stvoreni,a to je odstreljena divljac koju ponosno nose svom vodicu.
To nepostovanje pasa je i jedan od razloga zbog kojeg sam i otisao iz stare grupe,a kako ce biti u novoj ostaje da vidimo.Za sada smo se dobro uklopili i ja i glavni glumci danasnjeg lovaPas
mrwa22250 priložio:
bebaiares.jpg

DakiNS
 Danas skoro standardan lov osim malog razočarenja i velikog oduševljenja , Razočarenje u Žuletovu ćerku koju su poplašila dva mlada psa pa nije mrdala od mojih nogu , a oduševljenje Žuletovim egzibicionim markama i pronalaženjem već otpisane divljači. Pronašao je 4 već otpisana fazana , dva odletela (mislili smo neznano kud ) i dva oborena ali van vidokruga. Mrwa jesi li promenom grupe menjao i teren?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,883 posete www.srbijalov.com