Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Engleski Poenter

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Engleski Poenter
milols_lovac_ostrovac
 Druze to da poenter ne ide u granje i trsku,mogu da te razuverim svuda i na svakom terenu..samo je bitno obuciti psa,ja sam lovio svuda od vojvodine preko sumadije,do djerapa sa mojim poenterima,negde i po tipicnom planinskom terenu..tu gde ja lovim trska je oko 2m visine,i dunavski vrbaci i topoljari.teren kakav odgovara DD i bretonu,veruj da skoro uvek sam imao fazana,bitan je samo rad i pravilna obuka,..prilagoditi psa terenu na kome lovis.na jednoj utakmici sam dobio kompliment sudije da mi je poenter odradio glog bolje nego breton,a da je pritom izpratio divljac do kraja..

DakiNS
 Da postoji preterana ljubav , ne verujem ali da se može pravilnom obukom naučii to se podrazumeva. Miloše hajde se priseti koliko si trske,šaši i grmlja progazio da bi pas naučio da to radi, Normalno ukoliko ga ne učiš sa psom koji je obučen za to.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

milols_lovac_ostrovac

DakiNS kaže:
Da postoji preterana ljubav , ne verujem ali da se može pravilnom obukom naučii to se podrazumeva. Miloše hajde se priseti koliko si trske,šaši i grmlja progazio da bi pas naučio da to radi, Normalno ukoliko ga ne učiš sa psom koji je obučen za to.

kolega Daki upravo to,ako se pas ne priprema za onakav lov kakav mu predhodi,on moze biti samo kucna maza,a u polju obicna lutalica koja juri bez cilja...Naravno da sam mnogo pregazio i trske,vrzina,bagramara i parloga,ali se na kraju sve isplatilo...Poenter kao rasa nije predodredjen za takve terene,ali se moze prilagoditi i sa njime uspesno loviti..Potrebna je velika volja i mnogo rada,a pre svega ljubav prema ovoj rasi...Sa nekima sam to postizao brze,sa nekima sporije,a neki nisu ni hteli da pokusaju uci u granje.Dugo sam drzao bretone,koji su vanseriski grmari,ali sam i njih morao uciti i pripremati za lov po trsci i vrzinama..Sve to zavisi do psa,njegove volje i karaktera.Priroda je poenteru dala spoj snage,elegancije i vrhunskog cula mirisa,ali je zato dosta osetljiviji na hldnocu od ostalih pasa,i trazi bolje uslove i vecu negu,zbog toga je po mom misljenju i izgubio primat kod nasih lovaca..sta bi bilo kada bi imao dlaku kao DD. svi bi drzali poentere,a to nebi bilo interesantno..za hladne zimske dane i lov na patke i guske ja sam sebi nabavio labradora,i verujte da ko ima uslova za tako nesto,poenter i labrador po meni su dobitna kombinacija...

DakiNS
 Da li neko ima iskustva sa pudlpoenterom?

tulipan
 img87.imageshack.us/img87/6167/37642509788650279604404.jpg

Uploaded with ImageShack.us
img191.imageshack.us/img191/5939/59096250979108361269210.jpg

img585.imageshack.us/img585/5076/61652250979458361234183.jpg

ARTHUR ( Thor x Niva ) Mladenovac
Poenter-kralj polja

tulipan
 APOLON TULIPANO CH CG
img803.imageshack.us/img803/4826/58086710151196766437235.jpg

Poenter-kralj polja

Dule bub Trnava
 Bravo TULIPAN, ekstra su ti psi samo napred! Meni je ove nedelje crkla baterija, ali sam uspeo da napravim bar jednu sliku.
Dule bub Trnava priložio:
18112012182jhh.jpg

dancam89
 Pozz... Odskora sam postao vlasnik pontera. Dobio sam ga na poklon sa mesec ipo, sada ima oko tri meseca(ima papire ali ih nisam uzeo).Kada sam ga dobio bio je mrsav, videla mu se svaka koscica i mnoge se plasio skoro svega! sad je super i veseo! Zbog toga kakav je bio, cuvan je neko vreme u kuci i moja ga setra i cura malo vise razmazile. problem je u tome sto nije zainteresovan za lov, njemu je sve igra i da se mazi! probao sam sa krilom fazana da ga nateram na marku i nista, on samo pojuri ka krilu i pokusava da ga uhvati. Zanima me dali mogu da popravim lose navike i kako?

ISOLA DI UCCELLI

dancam89 kaže:
Pozz... Odskora sam postao vlasnik pontera. Dobio sam ga na poklon sa mesec ipo, sada ima oko tri meseca(ima papire ali ih nisam uzeo).Kada sam ga dobio bio je mrsav, videla mu se svaka koscica i mnoge se plasio skoro svega! sad je super i veseo! Zbog toga kakav je bio, cuvan je neko vreme u kuci i moja ga setra i cura malo vise razmazile. problem je u tome sto nije zainteresovan za lov, njemu je sve igra i da se mazi! probao sam sa krilom fazana da ga nateram na marku i nista, on samo pojuri ka krilu i pokusava da ga uhvati. Zanima me dali mogu da popravim lose navike i kako?

Samo vi njega mazite i cuvajte i nemojte jos nista da brinete suvise je mali treba da uziva detinjstvu :-) Vreme je pred njim nemas apsolutno nikakvih razloga da se brines za sada pusti ga da se malo uozbilji pa onda kreni sa obukom polako do 7-8 meseci nemas apsolutno nikakvih razloga za brigu .
VIA VIA GRANDE POINTER. Dragoljupe

Tomash

dancam89 kaže:

Ako si ga cuvao u kuci do sada, gledaj da ga cuvas i preko zime u zatvorenom. Znas da su osetljivi, pogotovu mladi. Da je bio napolju sve vreme, mozda bi se navikao na vreme, ali ako ga od jednom pocnes drzati napolju po ovim temperaturama, moze uginuti. Drugaru je uginuo poenter od tri godine(u najboljim godinama) jer se preselio iz stana(sa centralnim grejanjem) u kucu i odmah ga sibnuo napolje. Iako nisu neke narocito niske temperature, prelazak sa +20 na 0-5 C i boravak na betonskom podu je veliki sok za zivotinju.

Taj faktor sestra/devojka/mazenje, treba sto vise saseci u korenu. Ja iste muke mucim sa zenom.
Pas pre pas svega treba da zna ko mu je gazda, i da bude poslusan, sve ostalo vezano za lov docice mu samo, to mu je sve urodjeno, i bice bolji lovac od tebe kada krenete u lov, trebace ti malo da ga sustignes Smile Takva je situacija bila kod mene.

Odem 3 dana na put i vratim se, ker vise nije isti. Ne slusa "Nazad", aport ga ne interesuje, jednom recju svojeglav! E to ti je druze faktor zene! Naravno, to se ispravi za 15 minuta (ker, ne zena ena )

To sto ne markira sa 3 meseca, to ne treba da te brine. Treba ga izvoditi napolje, u zbunje, bodriti ga da se oslobodi, ako imas mogucnosti i u atar....to kad se oslobodi.... pa ne da ima volju....Moj kada vidi polje oce da se udavi koliko vuce povodac dok ga ne pustim.

Inace dok je jos u tom uzrastu pozeljno ga je socijalizovati sa drugim psima. Poenteri su jako miroljubiva bica, ali ipak socijalizacija nije na odmet. Kucici gajeni u odgajivacnicama i kuce koje samo odrasta nije isto. Treba ga navici na druge zivotinje. Pogotovo sto je jos beba i uz tu igru ce nauciti i da se cuva od agresivnih, a i isterati strah od drugih pasa i oguglati na lavez i rezanje "ovih sto ne ujedaju" i nauciti ga da ih se cuva. Vrlo brzo i ti dominantni nece moci da ga stignu, pa ce poceti da se sepuri i podhebava druge pse Pfft

Znaci samo malo izvodjenja i vezbanje apela(nazad) socijalizacija, i kada mu se malo probudi volja, to krene naglo. To sto si uzeo stene i krecete zajedno da lovite i uvodite se u lov, to nema nista lepse. Sad je jos bas beba, ali vieces za jedno mesec dana sta je to...Moze mu zena davati slaninu, pecenje, koske....ali ti ga druze izvodis, i ti si automatski za njega Bog!

A taj period odrastanja i ucenja to je nesto najlepse sa stenetom, a posle ti ostaje verni drugar dok je ziv!

Srecno, izabrao si najbolju vrstu!

dancam89
 Hvala za savete! Znaci da nista nebrinem jos par meseci,sad mi je lakse. Bio je u kuci samo dve nedelje, vise od mesec dana je napolje! sad samo ponekad ga sestra i cura bez mog znanja uvode u kuci! Citao sam na dosta foruma, i odgledao milion klipa gde poenteri vec sa dva meseca markiraju, pa sam se zato zabrinuo. Zabrinuo sam se kad sa ga video da laje na krilo fazana! Sto se tice lova na pernatu divljac i obuke pticara neznam nista! U mom selu ima par lovackih grupa, i svi love DS i srnecu divljac! Oni da bi ulovili DS prelaze i po 20km vecim delom trceci po brdima i dolinama! Sto se meni nesvidja! Moj otac je uvek cuvao gonice i sad imama 2 psa(posavca i trobojca) iako neide vise u lov zbog povrede kicme voli da proseta sa psima. Tako da o pernatoj divljaci i pticarima nemam od kog da ucim, mislim love oni fazane i jarebice ali gonicima(preciznije psima zecarima)! Poentera sam zvoleo jos pre 5-6 god. kada sama ga vide kako radi. Zasad sam ga izvodi samo u gradskom parku u nedelju idemo na vikendicu bice to prvi put!

dancam89
 Zaboravio sam da pitam kolika je prosecna velicina steneta od tri meseca? Gledam oglase i svi su nekako veci! Da potstim, kada sam ga dobijo bio je je mrsav,mrsav i imao je dosta ranica od brace i sestara! postavicu slike kad naucim da ih smanjim! Bas sam se namuci da ga oporavim! Dali imate iskustva sa kucicama od sendvic panela?

DakiNS
 Kolege ne zaboravite da ako je pas stalno napolju tamo treba i da bude ali od septembra pa na dalje sa dobrom kućicom. Ukoliko psa sa recimo -1 uvedete u kuću na 22-24 stepena to nije problem ali kada ga sa plus 22 izvedete ponovo napolje na -1 to mora ostaviti posledice po zdravlje. I vi kada izlazite iz kuće zimi obučete se a na njemu je njegovo odelo koje nosi pa ne menja , osim kada linja što se kod poentera ne menja mnogo.ika

Finnskogen
 Odobreno

DakiNS kaže:
Kolege ne zaboravite da ako je pas stalno napolju tamo treba i da bude ali od septembra pa na dalje sa dobrom kućicom. Ukoliko psa sa recimo -1 uvedete u kuću na 22-24 stepena to nije problem ali kada ga sa plus 22 izvedete ponovo napolje na -1 to mora ostaviti posledice po zdravlje. I vi kada izlazite iz kuće zimi obučete se a na njemu je njegovo odelo koje nosi pa ne menja , osim kada linja što se kod poentera ne menja mnogo.ika
Odobreno
toliko jednostavno, nema sta da se raspravlja !!!

Finnskogen
 Poenter je predivan pas i pravo ga je uzivanje gledati kako radi, nazalost nacin lova sitne divljaci kod nas i u Velikoj Britaniji odakle taj pas potice se znatno razlikuju. Tamo lovci ne love u velikim grupnim lovovima vec pojedinacno, tako da se od psa trazi da pokriva veliku povrsinu. Lovi se u podrucjima sa niskom vegetacijom koja lovcu omogucava da uoci psa koji markira sa velike udaljenosti te se polako priblizi dok pas tvrdo markira. Te sposobnost sekundiranja pri lovu sa vise pasa gde drugi psi ne ometaju psa koji markira, koja je kod poentera posebno izrazena. Kod takvog lova sitne divljaci gledati poentera kako radi izgleda kao gledati utrku formule jedan i zaista je poseban dozivljaj ! Sto moram priznati i ja koji iz licnih razloga ipak preferira bretonaSmile

pavlepavlaka
 ja hocu da uzmem poentera ali mi je nekako nesigurno ovi nasi lovci kazu da je kod nas najbolje za nkd ali mene je strah da ne pogresim u odabiru poentera Confused
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

Tomash
 Kod nas se masovno koriste NKD, jer uslovi u kojima vecina lovaca drzi pse su manje vise stravicni, barem gledano iz mog okruzenja. Tipican seoski lovac, kakvih je 95% kod mene u sekciji, ne vodi ni malo racuna o psu. Psi su vezani preko cele godine, obicno neuhranjeni, prezivljavaju na onome sta im se baci, izvode se u tih 5-6 nedelja glavne sezone i to je to...
Onda neko uzme poentera i posle dve nedelje ugine i odmah svi kako rasa ne valja.
Poenter ide daleko ako ga ne skracujes, ali to je vrlo jednostavno ako ga naucis na pistaljku(ili ne moras uopste da ga skracujes ako ti to treba). Brzi su i ludi.

Poenter je probirljiv, ako se ne hrani kako treba (a cesto i ako se hrani kako treba) tesko prezivljava hladnocu ako je u losim uslovima, znaci vezan u neadekvatnoj kucici ili betonskom boksu.

Od svih rasa ima najizrazeniji temperament i volju, energiju koja se granici sa ludilom, a nos poentera i to kako ulazi u vetar je prica za sebe. Brzi su, stvoreni za trcanje.

Ako ces keru pruziti uslove, onda je za tebe, visetruko ce te nagraditi mnogo vise nego druge rase, ako mu pruzis obuku kakvu zasluzuje jer ima sve fizicke predispozicije za to (nos, gradja...), ako ne onda uzmi NKD i nema brige, on sve podnosi, leb i vodu, zimu, aport iz ledene vode u jesenjem delu sezone, pa i smrzavanje preko cele zime, a ujedno ima dobar nos, i mnogo bolji aport od poentera.

Sve ima svoje zasto, a ja sam eto malo i pristrasan Smile

milols_lovac_ostrovac
 pozz za sve poenterdzije,evo jedne fotke iz danasnjeg lova..!

img405.imageshack.us/img405/2706/cimg6937.jpg

BojanKG
 AAA carli je izrasto u pravu kerinu svaka cast Bravo 2
srbijalov markafazan

milols_lovac_ostrovac
 Hvala druze dobar je Carli,tek polako pocinje da bude pravi ker.Svakog dana sve je bolji i bolji,imao je do sada nekoliko realizacija i aporta,shvatio je sustinu lova,sada samo treninzi i trcanje da spusti grudi do kraja i da nabaci misice.Ako ovako nastavi mozda ce biti nesto od njegaGrin..POzz

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Engleski seter KINOLOGIJA 1168 13.09.2017. 21:05
Engleski špringer španijel KINOLOGIJA 160 17.02.2016. 21:12
Pudl poenter KINOLOGIJA 8 15.01.2013. 22:44
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,138,061 posete www.srbijalov.com