analogiju Gedžo vidi sa firmom LSV-a "Vojvodjanski Lovac" D.O.O gde je njegov osnivač UO LSV, takođe se koliko ja znam radi o jednočlanom društvu sa ograničenom odgovornošću.
Tako da je i ovde osnivač verovarno UO LSS, Ćeranić je zakonski zastupnik, i verovatno treba tražiti odluku UO LSS o povećanju osnivačkog udela.
Ono što je takođe potrebno tražiti na uvid je obaveštavanje UO prema Skupštini LSS o jednom takvom poduhvatu i saglasnost Skupštine prvo na osnivanje a potom i na povećanje osnovnog kapitala jer se radi o privrednom društvu LSS-a a ne UO LSS.
Mislim da se smišljeno radilo na tome i u LSS i u LSV te da je možda UO LSS i UO LSV prekoračio svoja statutarna ovlašćenja kod osnivanja tih privrednih društava, ako ne postoje pismene odluke Skupština LSS i LSV.
Jelen d.o.o i Lovac d.o.o DA PONOVIM NISU!!!!! PRIVREDNA DRUŠTVA UO LSS i UO LSV nego PRIVREDNA DRUŠTVA LSS I LSV o čijem osnivanju 90% lovaca nema pojma.
punisher kaže:
analogiju Gedžo vidi sa firmom LSV-a "Vojvodjanski Lovac" D.O.O gde je njegov osnivač UO LSV, takođe se koliko ja znam radi o jednočlanom društvu sa ograničenom odgovornošću.
Tako da je i ovde osnivač verovarno UO LSS, Ćeranić je zakonski zastupnik, i verovatno treba tražiti odluku UO LSS o povećanju osnivačkog udela.
Ono što je takođe potrebno tražiti na uvid je obaveštavanje UO prema Skupštini LSS o jednom takvom poduhvatu i saglasnost Skupštine prvo na osnivanje a potom i na povećanje osnovnog kapitala jer se radi o privrednom društvu LSS-a a ne UO LSS.
Mislim da se smišljeno radilo na tome i u LSS i u LSV te da je možda UO LSS i UO LSV prekoračio svoja statutarna ovlašćenja kod osnivanja tih privrednih društava, ako ne postoje pismene odluke Skupština LSS i LSV.
Jelen d.o.o i Lovac d.o.o DA PONOVIM NISU!!!!! PRIVREDNA DRUŠTVA UO LSS i UO LSV nego PRIVREDNA DRUŠTVA LSS I LSV o čijem osnivanju 90% lovaca nema pojma.
Punisher, analogija koju si predložio samo još više zbunjuje.
Prvo, "VOJVOANSKI LOVAC" je registrovan kao PRIVREDNO DRUŠTVO ZA RAZVOJ LOVSTVA , dok je ono iz BG registrovano kao PRIVREDNO DRUŠTVO ZA KORIŠĆENJE (?), UPRAVLJANJE(?), ZAŠTITU(?) I UNAPREENJE(?) POPULACIJA DIVLJAČI I NJIHOVIH STANIŠTA (da li je to isto, slično ili različito).
Jedni bi da "razvijaju lovstvo" a drugi bi da "koriste, upravljaju, zaštićuju i unapređuju populacije divljači i njihovih staništa"!?
Drugo, imam dilemu koja je firma bila uspešnija u protekloj godini?
Dok je "privredno društvo za korišćenje, upravljanje ...........populacija divljači i njihovih staništa" u svom finansijskom izveštaju za 2011 godinu prikazalo poslovanje ravno nuli, ovo drugo "privredno društvo za razvoj lovstva", koje je registrovano isto kao jednočlano privredno društvo (04.01.2011.g.), sa osnivačkim kapitalom od 500 evra (29.12.2010 g.) i 12.424,23 evra (28.04.2011. g.) i aktivnim statusom, je ipak prikazalo određene finansijske rezultate:
Ukupna aktiva ---------------------------------------------------------3.461.000.-
od toga: Gubitak iznad visine kapitala---------------------------- 0
Ukupni capital --------------------------------------------------------- 688.000.-
od toga: Osnovni capital ------------------------------------------- 1.533.000.-
Nerasporedjeni dobitak -------------------------------------------- 0
Gubitak do visine kapitala ----------------------------------------- 865.000.-
Poslovni prihodi -----------------------------------------------------15.326.000.-
Neto dobitak --------------------------------------------------------- 0
Neto gubitak --------------------------------------------------------- 865.000.-
Broj zaposlenih ------------------------------------------------------ 2
Podatke za poslovne rashode nisam uspeo da nađem, tako da mi nije jasno šta znači stavka "neto gubitak u iznosu od 865.000.- dinara" (nadam se da će naš Lala kao ekonomista znati šta znači neto gubitak ).
Ono što je zajedničko za oba jednočlana privredna društva je nepostojanje organa upravljanja (skupština, upravni odbor, nadzorni odbor) i postojanje samo zakonskog zastupnika u vidu direktora. U jednom slučaju je Aleksandar Ćeranić a u drugom izvesni Zeremski.
Kako su osnovana pomenuta (od naših para) privredna društva!?
Odlukom skupštine saveza ili odlukom upravnog odbora saveza? Te nadležnosti mi nisu poznate, kao što mi nije poznato ni da li je statutom oba saveza predvidjena mogućnost osnivanja dobitnih privrednih društva i da li je nekim (i kojim) aktom predvidjeno kako će se raspodeljivati eventualno ostvarena dobit u poslovanju ovih privrednih društava ( ako bog da nekada-da će se dobit sliti u kasu osnivača a ne u kasu zaposlenih).
Kod jednočlanog privrednog društva ulogu organa upravljanja ima osnivač. Da li je sada jasnije?
Gedžo, 'izvesni Zeremski' kojeg pominješ je bivši sekretar LSV dipl. ing. Milenko Zeremski, u vreme prethodnog predsednika LSV, a sadašnjeg zamenika predsednika.
Vojvodjanski lovac je osnovan u vreme dok je Zeremski obavljao dužnost sekretara, pisali smo o tome, i o vrlo mogućem sukobu interesa (istovremeno i sekretar i direktor VL). Posle oko pola godine, kada su obavljeni izbori u LSV, izabran je novi sekretar, a Zeremski je predao dužnost, i ostao 'samo' direktor Vojv. lovca.
Gedžo privredno društvo (doo) može biti jednočlano ili višečlano. Kakvo god bilo mora da ima Skupštinu dok po novom zakonu o privrednim društvima ne mora da ima UO nego je dovoljan zakonski zastupnik. Ako je osnivač jedan onda je to jednočlano i skupštinu čini jedan član.
Mislim da su u oba slučaja osnivači firmi LSS i LSV i mislim da u njihovim statutima stoji mogućnost osnivanja privrednih društava.
Za čega je registrovan Jelen a za čega Lovac nije važno jer je to samo različita stavka po Zakonu o klasifikaciji delatnosti ali je suština ista.
SUMNJIVA. Smatram da su osnovana za izvlačenje para lovaca koje oni u vidu članarine uplaćuju.
Kako su ih osnovala faktički udruženja građana oličena u savezima, privredna delatnost i zarada koju ostvare trebalo bi da se vrati osnivačima a to su LOVCI SRBIJE JER SU TO NJIHOVE PARE.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
To je to ficho. Upravo je to i po meni suština. E sad da li je izvlačenje para u pitanju ili udomljavanje zadnjica cenjenih lovnih stručnjaka jer je članarine iz godine u godinu sve manje a budućnost saveza ovakvih kakvi jesu neizvesna ja ne znam ali će vreme pokazati.
ficha007, oblici privrednih društava doo su mi poznata, kao i organizacija upravljanja istim (jednodomno ili dvodomno) i da u jednočlanom društvu funkciju skupštine vrši jedini član društva, koji osnivačkim aktom odredjuje organ koji će u njegovo ime vršiti funkciju skupštine, kao i da se u odsustvu takve odredbe smatra da to čini registrovani zastupnik tog člana.
Nemam dileme ni oko poslovnih imena ovih privrednih društava doo. Iz poslovnog imena se ponekad može zaključiti o predmetu poslovanja društva. Čini mi se da je poslovno ime ovog iz NS primerenije, za razliku od ovog iz BG. Korišćenje, upravljanje, zaštita i unapređenje populacija divljači i njihovih staništa, može izazvati zabludu u pogledu pretežne delatnosti ovog društva. Nama lovcima kao osnivačima istog, odnosno lovačkim udruženjima nije potrebna konkurencija u tim poslovima, koje bi finansirali našim parama.
Svojim poslednjim upisima na ovoj temi sam hteo da ukažem na poslovanje društva JELEN-LSS DOO Beograd, koje je ravno nuli i upitam, da li je moguće da se u zvaničnim finansijskim izveštajima (koji se mogu videti na sajtu APR) prikaže takvo poslovanje ako postoji uplata novčanog i nenovčanog kapitala u iznosu od preko 2.000.000.- dinara. Bio sam mišljenja da je kapital, kao razlika između vrednosti imovine i obaveza društva, trebao biti prikazan.
Izgleda da sam kao i svaki dokon pop, pogrešio i bez osnova posumnjao da su ta sredstva negde zalutala.
Jelen LSS jeste osnovan, ali nije aktiviran.
Što se tiče kapitala Jelen LSS, ne znam o čemu se radi, niti da li je LSS prebacivao neka sredstva Jelenu LSS, i u koju svrhu. Nemam informacija.
Još manje znam kako je Vojv. lovac uspeo da negativno posluje, ako je to tačno što si napisao. Šta su uradili sa novcima? Podelili u zarade, ili šta?
E valjda će doći dan da se saznaju i ove informacije!
Svi podaci u vezi finansijskih izveštaja koje sam izneo, su sa zvaničnog sajta AGENCIJE ZA PRIVREDNE REGISTRE.
Pretraga podataka se može izvršiti na osnovu matičnog broja društva.
Matični broj: 20667397- PRIVREDNO DRUŠTVO ZA KORIŠCENJE, UPRAVLJANJE, ZAŠTITU I UNAPRE?ENJE POPULACIJA DIVLJACI I NJIHOVIH STANIŠTA JELEN-LSS DOO BEOGRAD, ALEKSE NENADOVICA 19-23/II - Status: Aktivno privredno društvo
Matični broj: 20701811- VOJVOANSKI LOVAC PRIVREDNO DRUŠTVO ZA RAZVOJ LOVSTVA DOO NOVI SAD, JOVANA OREVIĆA 4 - Status: Aktivno privredno društvo
Izvinjavam se svim članovima foruma, što ću iskoristiti ovu mogućnost, da se javno obratim odlazećem predsedniku LSS- zoranu dr. popoviću.
Povod za ovo obraćanje je saznanje da je zoran dr. popović, pre jedno pola sata, telefonom pozvao delegata skupštine LSS iz LU Vlasotince i doslovno zapretio : "UKOLIKO SUTRA DO 12,00 ČASOVA, NE BUDE UPLAĆEN ČLANSKI DOPRINOS LSS ZA 2011 G. I AKONTACIJA ČLANSKOG DOPRINOSA ZA 2012. GODINU U IZNOSU OD 500 DINARA PO LOVCU, LOVAČKO UDRUŽENJE IZ VLASOTINCA ĆE BITI IZBRISANO IZ ČLANSTVA U LSS".
Dakle zorane dr. popoviću vi zaista ne znate šta radite. Pa koji je to način i da li ste svesni svojih postupaka?
Pročitajte Ugovor o medjusobnim pravima i obavezama u pogledu gazdovanja lovištem Lužnica, broj 364/01 od 11.12.2001. godine, pa onda pretite.
Očigledno niste pročitali dopis ovog udruženja, koji je upućen LSS, nakon Opomene Lovačkog saveza Srbije br. 545-3/2/11, od 21.11.2011. godine.
Evo šta je između ostalog stajalo u tom dopisu:"Upravni odbor Lovačkog udruženja Bogiša Popović Giša iz Vlasotinca je na svom sastanku od 29. 12.2011. godine, razmatrao Opomenu Lovačkog saveza Srbije br. 545-3/2/11, od 21.11.2011. godine i povodom iste doneo Odluku, da nema pravnog osnova za plaćanje članskog doprinosa za članove udruženja, koji su sve svoje obaveze prema udruženju izvršili nakon 10.09.2011. godine, odnosno, nakon datuma pravnog važenja Ugovora kojim je predvidjena uplata godišnjeg članskog doprinosa Lovačkom savezu Srbije".
Šta će zorane dr. popoviću izgubiti LU iz Vlasotinca prestankom članstva u LSS. NIŠTA!
Samo će sačuvati (do sada uzalud bacanih) 250.000.- + 250.000.- dinara i racionalno potrošiti.
Poštovani kolege, zoran dr. popović bi izgleda da i dalje bude vladar našom lovačkom sudbinom. Da ga upitamo: Čemu onda, posle uspešne vladavine, služe ovolike pretnje? - uspešnost se vrednuje postignutim rezultatima a ne postiže se gnusnim pretnjama. Da li to zorane dr. popoviću, u klupku iskazanih pretnji osim zeca, odnosno, u ovom slučaju, vidljivog vapaja uplašenog gubitnika, leži nešto mnogo, mnogo kapitalnije? Čemu zorane dr. popoviću, toliki strah? - pa vlast je promenjiva kategorija, bar u demokratskim društvima. E, o tome strahu će istinske činjenice progovoriti, one i progovaraju po vasceloj Srbiji.
LJUDI, Popovic dr Zoran boluje od retke ali vrlo gadne bolesti, zvane AUTIZAM. Neverujete?
"Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga. Zbog prirode nastanka i manifestacije, autizam je vrlo složeni poremećaj. Glavne karakteristike autizma su slaba ili nikakva socijalna interakcija i komunikacija, ograničeni i ponavljajući obrasci ponašanja" - stoji u Wikipediji! Jel sad verujete?
Bolest se inace , srpski receno, manifestruje tako sto oboleli zivi u nekom svom svetu, van realnosti, u samoprojektovanim istinama, samo u najblizem okruzenju onih koji ga podrzavaju i razumeju, funkcionise samo u poznatom i bliskom okruzenju...
UKLAPA SE stopostotno u klincicku sliku!
Dvoumio sam se da li da postavim ovde ili na temi drugi pišu.Objavljeno na prijateljskom Loristu!
Predsednik Lovačkog saveza Srbije prof.dr Zoran Popovića kao lice ovlašćeno za zastupanje doneo je odluku da sutra, u ponedeljak 4.6.2012 godine vrati državi sva lovišta kojima gazduju Lovačka udruženje koja nisu izmirila finansijske obaveze prema LSS. Istovremeno ova udruženja biće isključena iz LSS. Radi uglavnom o članicama LSCS, udruženjima u Zlatiborskom regionu i nekima u Južnoj Srbiji. Ova udruženja prema tvrdnjama predsednika Popovića mogla bi ostati bez lovišta jer ako bi se Zakon strogo poštovao ova lovišta bi na čuvanje mogla biti poverena JP Srbijašume.
Punu izjavu predsednika Popovića pogledajte na Lorist TV koju smo snimili danas u velikoj Drenovi i emitovaćemo večeras oko 22 sata uz repriziranje u ponedeljak.
Za utorak 5.juni 2012 godine od 21 sat u emisji Lovački divani UŽIVO gost će biti predsednik Popović a pozvaćemo i Tomicu Radosavljevića, predsednika LSCS i nekoga iz Ministarstva.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
EKSKLUZIVNO NA LOVACKOM FORUMU SRBIJALOV
CITIRAM jenog ciku!!!
"Zamolili Bi ZORANA DR. POPOVICA da nadleznom Ministarstvu -upravi za sume nevrati lovista u ponedeljak jer je ALEKSANDAR RADOSAVLJEVIC sluzbeno odsutan ,na putu je u NS-u,Orlovic je takodje odsutan i nije u zemlji trenutno a MIODRAG STRNAD se vraca sa BOLOVANJA i nije upoznat sa desavanjima.
U utorak DJERDAP slavi 25god postojanja pa Bi POPOVIC DR.ZORANA zamolili da u SREDU DONESE I VRATI lovista !!!"
Moj komentar je da nemam komentara !! Nemogu da verujem da ovakav covek ovoj drzavi radi kao profesor ?? koga i sta on nekog uci da mi je znati ......e Srbijo moja med sljivama!
Odgledao sam snimak izjave Zorana Popovića datu ekskluzivno za TV Lorist (Oscar je ovaj put zaista 'ubo' ekskluzivu!): dakle, rekao je da je sutra sednica NO LSS, vezano za predlog novog Statuta; dalje, pomenuo je predsednik LSS problem oko ugovora sa LU, a u tom kontekstu je pomenuo i LU iz Vojvodine, a ne samo iz LSCS ili sa juga Srbije (konkretno se radi o štetama od divljači, ugovori LU iz VOjvodine sa LSS nisu raskinuti - pa šta je sad to, zar LU iz Vojvodine, preko LSV, ne prosledjuju deo članarine i za LSS?), i reče da će sutra raskinuti ugovore sa otprilike 40 LU iz centr. Srbije koja nisu platila članarinu, a po njegovim rečima, koriste beneficije koje im daje LSS!?!
Neće, kaže predsednik Popović, da odgovara za one koji ne plaćaju članarinu, pa će da raskine ugovore o dodeli lovišta izmedju LU i LSS, i da lovišta 'vrati' državi. Jasno je rekao, da nema odluku UO LSS, ili nekog drugog organa, za takav potez! Štaviše, rekao je da je jesenas na UO bio predlog takve odluke, ali da nije usvojen!!!
Šta reći?
Ko donosi odluke u LSS? Skupština, UO, ili predsednik na svoju ruku?
Neći da komentarišem više, odneo djavo šalu u LSS! Neka rešavaju kako god znaju - upetljali su se do guše. Što ne zakaže Skupštinu LSS ili UO, pa da dobije mandat za ovakav potez? Eeee, pa kada bi znao da će to da prodje, zakazao bi, ali mislim da zna da nikad ne bi dobio podršku za takvo nešto! To bi bio kraj saveza.
Mora da se prelomi, mislim da je došlo vreme.
Ovo je van pameti - prozvati vojvodjane, šumadince, zlatiborce (ere) i južnu prugu, pa to je više od pola članstva LSS! Reče predsednik, da su BGD, istočna i zapadna Srbija, izmirili obaveze.
Ne znam da li su baš svi iz tih regiona izmirili? I uostalom, treba videti šta misli većina. A pre svega treba izbegavati samovolju i ishitrene poteze.
Ovim potezom mislim da direktno radi protiv jedinstva LSS. Kao da svesno ili nesvesno želi da udalji i LSCS i LSV, a i ostala LU ili buduće saveze, od LSS. Zašto? A istovremeno se izlazi sa predlogom novog statuta, koji predvidja LSS ne više kao savez LU, nego kao 'savez saveza', što mi se lično ni malo ne svidja. LU više neće biti članice LSS, nego samo regionalnih saveza, i samo će preko regionalnih saveza moći da se bore za svoje ciljeve i interese?!? A LSS će da predstavlja lovce u zemlji i inostranstvu? Pazi bogati?
Nikako da ukapiraju u LSS, da će članstvo lovačko privući ne dekretima i odlukama, nego dobrom i povoljnom profesionalnom uslugom vezano za struku (planska dokumenta, stručna pomoć, pravna pomoć). E to je ono što mislim da lovci žele da finansiraju, ali uz precizno prethodno navodjenje koliko šta košta, u paru! Čist račun, duga ljubav, a ne kao do sada, dajte pare za članarinu, i ne pitajte suviše.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?