Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Krušik municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Krušik municija
Scorpion Hunter

vasa DND kaže:

Scorpion Hunter kaže:

velimir kaže:
Nemogu o kal. 12 ništa da kažem jer nisam puco podkalibar ali za 16-cu samo pohvala Krušiku, budući da idem većinu lovova sa kerom u pogon ova kombinacija puške i municije pokazala se sasvim u redu. Palo je tu još svinja uglavnom manjih od spomenutog vepra, ali garantiram nema brige ni za kapitalca na normalnoj udaljenosti .

Jedan moj prijatelj je 16ticom ispucao gomilu tih podkalibarnih Hawkova sto gold sto silver i nikad nije znao u koju stranu mu puska vuce. Ja sam te hawkove probao pre 10 godina kalibra 12 to po meni nije metak vec samo u pokusaju da postane metak. Od tada vise nikad nisam ni koristio nikad i necu! Od kugli samo rotvell breneke dolazi u obzir i nista drugo ako bar promasim znam da to nije do metka nego do mene sto sa Krusikom nije slucaj desava se da jedan metak iznenadjujuce dobro pogodi Confused posle toga desava se da 10 sledecih odu razlicitom putanjom ... Na 20m nije neki rezultat pusku treba upucavati na 50m stavite taj Hawk u pusku ako napravite seriju uzastopno istih pogodaka sa njim placam pice za ceo vorum Grin iveli 3

Slusaj strmoglavi badzo jel vazi ovo gore za sto se tice za ceo forum pa da probamo da te uverim ili razuverim kako god.Samo da nije dalljina preko 70m.

Forum......
Ko god da hvali ovu municiju neka postavi video snimak kao argument sa kojim potvrdjuje pricu da je ovo dobar metak...
Sa ovim metkom nemam pozitivna iskustva i zato sam napisao da ne valja to je moje misljenje ako ti se svidja citak ako ti se ne svidja preskoci.
Posto mnogi dobri strelci i ovog i drugih foruma tvrde da je ovo jos metak sa cim se u potpunosti slazem poklapa se sa mojim iskustvom sa terena...
Vas nekolicina koja hvali ovaj metak postavite video snimak sa strelista da se uverimo u te vase rezultate. Kad navodite Podkalibarnu municiju napise i tacan naziv podkalibarnog metka da znamo o cemu se radi.
Za svoju pricu imam argumente sa terena....

Miroslaw
 ni u mojoj pusci krusikov podkalibar jednostavno ne radi, imao sam par komada i rekoh da isprobam sa naslona na daljini od 50 koraka pucao u drvo 1m siroko, od tri komada samo sa jednim sam pogodio drvo i to oko 30 cm od mesta u koje sam nisanio..

vasa DND
 Scorpin Hunter,nema potrebe za ljutnjom ja sam te upravo zbog toga citirao. Probao sam dosta puta bas zbog forumasa koji tvrde suprotno dfa se sam uverim kakvi su to prijektili. Nisam ni slikao ni snimao da bih ti dokazivao nesto sto unapred osudjujes,a nisi ni probao nego rekla kazala. Reci cu samo jos ovo 13-og decembra sam pucao iz gornje cevi kod polozare leva silver hawk jer do tada nisam pucao iz gornje cevi pa da probam. Bez naslona sam gadjao jednu buku u sumi jedno dvadesetak cm iznad od polomljene grane, to mi je bila meta. Posle pucanja sam otiso da vidim ucinak, iduci tako ka buki nevidim pogodak pomislio sam jebote promasio sam, ovi su pravu sto pisu,kad sam se vec priblizio vidim pogodak.
Da rezimiramo pogodak je bio oko 10 cm iznad sto znaci da je propadanje oko 10 cm. Drugo nozem sam cistio ulaz projektila da bih se uverio koliko je uso u buku, kada sam dosao do plasticnih krilca koja su crvene boje izmerio sam od povrsine do pocetka krilca ima oko 5 cm i duzina projektila oko 2 cm, znaci usao je u dubinu negde oko 7 cm. Vracajuci se do mesta gde sam ostavio puskui naravno odakle sam pucao merio sam korake i izmerio 105 koraka to je otprilike oko 70 m. Pucao sam jos nekoliko puta i to je to. Sto se tice brenera koristim rotvelov,remingtonov imao sam ranije i nekoliko komada lambro s kojim sam zadovoljan i naravno krusikov polu magnum, koji je po meni strasno dobar brener.
kude nadje taj rec

aleksa
 Skorpion,planiram da za narednu sezonu nabavim i BK i varijantu sa korpicom i to 3,0 mm i da pucam kao prvi metak BK,a kao drugi i treci sa kopricom.Kada pocne lov na zeca i malo zahladi,drugi i treci patron ce biti osmica Mirsge jer mi je ostalo ove sezone,a kao prvi ostaje BK desetka jer se i na zeca puca uglavnom na blizu pa je malo siri snop pozeljan a desetka sasvim dovoljna.
Kombinaciju prvog patrona bez korpice i drugog i treceg sa korpicom pravim zbog jednog coka i to 1/2 coka jer lovim sa PA,to si u pravu.Medjutim i kada bih lovio sa dvocevkom,opet bih kombinovao metak bez i sa korpicom.Planiram da nabavim dvocevku iz mnogo razloga,a jedan od najbitnijh je taj sto bih sa dvocevkom mogao da biram iz koje cevi i sa kojim patronom cu pucati u zavisnosti od toga na kojoj je udaljenosti divljac.Pa ako je prilika da se puca na blize,tu je metak bez korpice a ako se divljac podigne na ivici efikasnog dometa prvog metka ili je u preletu na ivici uopste efikasnog dometa,tu je drugi metak sa korpicom i pucam njega.Naravno,radi lakseg baratanja,puska ce biti sa dva obaraca.I jos nesto,taj efikasan domet ce biti u skladu sa municijom i njenim mogucnostima,a ne neki umisljeni pa se divljac ranjava bez potrebe.

Scorpion Hunter
 Vaso ne ljutim se naravno razmenjujemo iskustva i misljenja, cesto puta dolazim u sukob sa kolegama sa foruma zbog svojih ostrih izjava i stavova ne zameri mi takav sam ali izvinjavam se svima zbog toga.
Imam strasno mnogo iskustva sa strelista sto se tice sacmarica tako da sam svaku teoriju isprobao u praksi mnogo puta. Slusao sam mnoga misljenja po pitanju podkalibarne municije slusao da su ljudi sa njima pogadjali mete na 100m sa podbacajem od 10cm i slicne price... Posto imam puske sa fiksnim cokovima pa je samim tim pozeljnija podkalibarna municija od kugli ucini mi se zanimljivo ...
Davne 2002 godine kada sam ugledao u prodaji podkalibarnu municiju krenem u testiranje.
Probam iz jedne druge trece puske potpuno razliciti rezultati.
Pogodio sam i ja drvo precnika 50cm na 50m podbacaj je bio 15cm dole levo i to mi je najbolji rezultat sto se tice 16kinje. Kalibrom 12 pogodio sam metu 1x1m u crnu tacku na 80m ali samo jednom. Najgore me je razocaralo kod ove municije je to sto pise da je precizna na 100m sto nije moguce u praksi. Drugo razocarenje je bilo sto jedan proektil strasno dobro pogodi a drugih 10 za redom odu u bestraga tako sam ovu municiju odbacio kao 100% nepouzdanu za neki ozbiljniji lov. Sto se tice Silver Hawka njega cu mozda nekad i koristiti ali Gold Hawk u moje ruke i moju pusku ta smejurija od metka vise nece uci!
Cak je jedan moj drugar resio da od 16tice zastavine napravi malo ozbiljnije oruzje za lov DS pa je sa Havkovima i optickim nisanom na njoj pokusao to da dobije medjutim posle preko 100 ispucanih patrona nije uspeo to da upuca i vratio se starom dobrom breneru i klasicnom nisanu...
Brener kad provalis u koju stranu vuce na 50m mozes da lovis pouzdano. Sa Hawkovima ne mozes da provalis gde vuku tako da svaki metak ima neku svoju ptanju sto je nepouzdano....
Ovo je moje iskustvo nadam se da drugi imaju bolja ili gora ko zna iveli 3

sabatti
 Scorpion Hunter da li si probao krusik specijal 10ku bez koncentratora ???

Scorpion Hunter

aleksa kaže:
Skorpion,planiram da za narednu sezonu nabavim i BK i varijantu sa korpicom i to 3,0 mm i da pucam kao prvi metak BK,a kao drugi i treci sa kopricom.Kada pocne lov na zeca i malo zahladi,drugi i treci patron ce biti osmica Mirsge jer mi je ostalo ove sezone,a kao prvi ostaje BK desetka jer se i na zeca puca uglavnom na blizu pa je malo siri snop pozeljan a desetka sasvim dovoljna.
Kombinaciju prvog patrona bez korpice i drugog i treceg sa korpicom pravim zbog jednog coka i to 1/2 coka jer lovim sa PA,to si u pravu.Medjutim i kada bih lovio sa dvocevkom,opet bih kombinovao metak bez i sa korpicom.Planiram da nabavim dvocevku iz mnogo razloga,a jedan od najbitnijh je taj sto bih sa dvocevkom mogao da biram iz koje cevi i sa kojim patronom cu pucati u zavisnosti od toga na kojoj je udaljenosti divljac.Pa ako je prilika da se puca na blize,tu je metak bez korpice a ako se divljac podigne na ivici efikasnog dometa prvog metka ili je u preletu na ivici uopste efikasnog dometa,tu je drugi metak sa korpicom i pucam njega.Naravno,radi lakseg baratanja,puska ce biti sa dva obaraca.I jos nesto,taj efikasan domet ce biti u skladu sa municijom i njenim mogucnostima,a ne neki umisljeni pa se divljac ranjava bez potrebe.

Tako je Aleksa B)
Sto se tice dvocevke ja planiram sebe ove godine da prenovim jednom novom IZ-43 12/70 sa fiksnim cokovima i dva obaraca pa da je naknadno sredim i doteram po svom ukusu, jer je takvo oruzje najbolje i najpouzdanije za lov kojim ja planiram da se aktivnije bavim... Mozes u svakom trenutku da odabers zeljenu cev.cok i krupnocu sacme u cevi... iveli 3 PA je za strelista i glinase zakon ali za ozbiljan lov dvocevka je neprevazidjena jos uvek kad je sacmarica u pitanju...

Predator

vasa DND kaže:
Reci cu samo jos ovo 13-og decembra sam pucao iz gornje cevi kod polozare leva silver hawk jer do tada nisam pucao iz gornje cevi pa da probam. ...
Pucao sam jos nekoliko puta i to je to.

Ne razumem
Ovo prvo je vjerovatno greška u kucanju, ali ovo drugo me kopka. Kolega, ne sumnjam da ste "nekoliko puta" pogodili ono u šta ste gađali, ali to i dalje ne znači da je taj metak dobar. Šta onda da kažu kolege koje se kunu da su im ostali plastični dijelovi u cijevima nakon opaljenja Krušikovih potkalibarnih projektila? Ove godine prvi put lovim, pucao sam na četiri zeca sa osmicom proizvođača M-90, i sva četiri odstrijelio. Ne znam šta bi neko drugi rekao, a ja kažem da je u pitanju sreća. Ne kažem (još) da je M-90 odličan metak, jer još treba da se isproba.
Da se vratim na temu. Postoje priče da su serije Krušikove municije u zadnjih 10-ak godina bile različitog kvaliteta, a takođe i tvrdnje lovaca da se taj kvalitet popravio i ustalio posljednjih 2-3 godine. Ono što pokušavam reći je da je možda rađeno i na poboljšanju kvaliteta Krušikovih potkalibarnih zrna (a možda to nije uopšte moguće u uslovima u kojim se oni prave i za cijenu po kojoj se oni prodaju). Gledao sa Gold Hawkove u zelenoj, rozoj i crvenoj čauri, što ne znači da postoje samo u ove tri boje. Vjerujem da je svaka boja vezana za određen period proizvodnje.
Složiću se sa kolegama koji tvrde da svaka puška različito nosi, pa iz toga izvlačim zaključak da neka puška dosta precizno nosi jedinačno (možda i potkalibarno) zrno. Što se Krušikovih potkalibarnih zrna tiče, trebaju se još testirati da bi se donio ozbiljan sud o njima. Jedno je sigurno. Ako dio plastičnog kontejnera ostane u cijevi, iluzorno je očekivati da će projektil pogoditi metu, jer će preostala plastika uticati na putanju metka.

Sasvim prirodno

sabatti

Predator kaže:

vasa DND kaže:
Reci cu samo jos ovo 13-og decembra sam pucao iz gornje cevi kod polozare leva silver hawk jer do tada nisam pucao iz gornje cevi pa da probam. ...
Pucao sam jos nekoliko puta i to je to.

Ne razumem
Ovo prvo je vjerovatno greška u kucanju, ali ovo drugo me kopka. Kolega, ne sumnjam da ste "nekoliko puta" pogodili ono u šta ste gađali, ali to i dalje ne znači da je taj metak dobar. Šta onda da kažu kolege koje se kunu da su im ostali plastični dijelovi u cijevima nakon opaljenja Krušikovih potkalibarnih projektila? Ove godine prvi put lovim, pucao sam na četiri zeca sa osmicom proizvođača M-90, i sva četiri odstrijelio. Ne znam šta bi neko drugi rekao, a ja kažem da je u pitanju sreća. Ne kažem (još) da je M-90 odličan metak, jer još treba da se isproba.
Da se vratim na temu. Postoje priče da su serije Krušikove municije u zadnjih 10-ak godina bile različitog kvaliteta, a takođe i tvrdnje lovaca da se taj kvalitet popravio i ustalio posljednjih 2-3 godine. Ono što pokušavam reći je da je možda rađeno i na poboljšanju kvaliteta Krušikovih potkalibarnih zrna (a možda to nije uopšte moguće u uslovima u kojim se oni prave i za cijenu po kojoj se oni prodaju). Gledao sa Gold Hawkove u zelenoj, rozoj i crvenoj čauri, što ne znači da postoje samo u ove tri boje. Vjerujem da je svaka boja vezana za određen period proizvodnje.
Složiću se sa kolegama koji tvrde da svaka puška različito nosi, pa iz toga izvlačim zaključak da neka puška dosta precizno nosi jedinačno (možda i potkalibarno) zrno. Što se Krušikovih potkalibarnih zrna tiče, trebaju se još testirati da bi se donio ozbiljan sud o njima. Jedno je sigurno. Ako dio plastičnog kontejnera ostane u cijevi, iluzorno je očekivati da će projektil pogoditi metu, jer će preostala plastika uticati na putanju metka.
nije greska kolega je mislio na gornju cev kod bok,a na levu kod polozare bar sam ja tako razumeo.

velimir
 Često u ovoj temi spominje se pucanje na daljinu od 50 - 1oo metara. Osobno mislim da puškom sa neolučenim cevima pucanje na daljinu preko 50 metara netreba ozbiljno svačat. Zato postoji karabin.

papiga
 Evo i ja da lanem kolega predator to sto kolega nije upisao zarez u upisu valjda ste pismeni za tolko da bi trebali da razumete,ovo kazem iz najbolje namere a ne iz zlobe,podsmeha i sl.drugo ako lovite jednu godinu i probali ste 2-3 vrste municije to je samo znak da tek treba da ispalite svoj kamion i da nadjete "svoju"municiju trece sto se tice kolega kojima se deo kontejnera zaglavi u cevi tj.ostane u cevi prilikom opaljenja gold hawka to je malo nerealno jer on je dvodelni i u bukvalnom smislu projektil je obavijen njime i prati njegovu anatomiju(projektila)tako da prilikom opaljenja i izlaska iz caure on kao i bilo koji drugi cep(sa ili bez koncentratora) mora da izadje kroz cev pod silom pritiska,i na kraju dosad sam ispalio 20 ak gold hawkova i izuzetno sam zadovoljan kao i sveukupnim asortimanom Krusika ali samo iz BK verzije i naravno njih i koristim vec 16 godina od trapa do PPa s tim sto je trap u asortimanu od pre 7-8 god.

sabatti

papiga kaže:
Evo i ja da lanem kolega predator to sto kolega nije upisao zarez u upisu valjda ste pismeni za tolko da bi trebali da razumete,ovo kazem iz najbolje namere a ne iz zlobe,podsmeha i sl.drugo ako lovite jednu godinu i probali ste 2-3 vrste municije to je samo znak da tek treba da ispalite svoj kamion i da nadjete "svoju"municiju trece sto se tice kolega kojima se deo kontejnera zaglavi u cevi tj.ostane u cevi prilikom opaljenja gold hawka to je malo nerealno jer on je dvodelni i u bukvalnom smislu projektil je obavijen njime i prati njegovu anatomiju(projektila)tako da prilikom opaljenja i izlaska iz caure on kao i bilo koji drugi cep(sa ili bez koncentratora) mora da izadje kroz cev pod silom pritiska,i na kraju dosad sam ispalio 20 ak gold hawkova i izuzetno sam zadovoljan kao i sveukupnim asortimanom Krusika ali samo iz BK verzije i naravno njih i koristim vec 16 godina od trapa do PPa s tim sto je trap u asortimanu od pre 7-8 god.
vec sam pitao kolegu skorpiona ali ili nije video ili ne zeli da odgovoria ti citam koristis BK,pa me zanima kako ti se pokazala 10ka BK ja sam opalio tri ove godine jer mi nestala municija,i sva tri su pogodila.pa me zanima da li je sreca ili stvarno metak nije los stim da ga retko ko hvali osim starijih lovaca

papiga
 Kolega mozda suprotno onoj nasoj da spadam u lokal-patriote ne vidim razlog zasto je Krusik municija losa jer po mom licnom iskustvu a moja sezona traje koliko i lovna od 1 avgusta do 31 januara,znaci zadovoljava sve vrste lova i svaku lovnu divljac i predatore.To sto neke kolege spominju neku metrazu oko odstrela divljaci to je samo praksa i uvezbanost lovca tj.prakticna navika i spoj lovca i oruzja kojim lovi.Konkretno lovim BK municijom jer sam pristalica sto univerzalnijeg metka u cevima u koji cu biti siguran i na 10 i na 50 m tj.sve daljine pucanja,metka koji ce zadovoljiti moje ubedjenje i moje poznavanje balistike da cokovi na sacmaricama sluze da suzavaju sacmeni snop jer bi u protivnom lovili puskama sa cevima levkastog oblika tkz.TRUBAMA jer sad po nekim strucnjacima je bitan koncentrator tj.njegova duzina i nacin perforiranja zbog kasnijeg otvaranja i duzine nosenja sacme kao celine i po njima nije bitna duzina cevi kao ni cokiranost puske.Ovde se spominje i velika zaprljanost cevi posle opaljivanja Krusik municije,ima u tome istine ali isto tako se redovnim ciscenjem posle lova, sto bi i trebalo da rade pravi zaljubljenici i postovaoci svog oruzja to otklanja veoma efikasno ,brzo i povrh svega lako dok na drugoj strani,opet iz licnog iskustava govoreci u nekoliko navrata sam pucao i lovio italijanskom municijom raznih proizvidjaca,verovatno stranci koriste i neke hemijske primese u barutnom punjenju lovacke municije zbog postizanja kao boljih performansi metka ciscenje i skidanje tog na oko malog zaprljanja cevi ide vrlo sporo i tesko i taj proces se mora ponoviti nekoliko puta da bi se cev ocistila adekvatno tj. potpuno i pravilno bez na oko ikakvog zaprljanja i tragova sacme.Kad smo kod tragova sacme tj.poolovljavanja sto bi neki rekli normalno je da ce prilikom koriscenja municije sa koncertratorom biti manje tih tragova u odnosu metak samo sa cepom (BK)

Scorpion Hunter
 Sabatti druze izvini tak sam sada video upis... BK je odlicna municija oko toga se u potpunosti slazem sa Papigom Bravo 2

sabatti
 Presao bi na krusik samo iz jednog razloga a to je cena,do sada sam koristio RC koji je znatno skuplji od krusika.Ne mogu da se zalim na RC jako dobar metak i uvek ima izbora u meteoru u kg-u.cini mi se da je krusik oko 32 a RC 56din.Iako sam se navikao na ovaj sve vise mi se cini da cu preci na krusik i to 3mmBK i 3,5mmBK.

papiga
 A finansijska strana je posebna prica pogotovu za one kao ja koji idu u letnji lov na prepelicu i grlicu gde se manje vise ispuca oko 50ak metaka srbijalov

Scorpion Hunter
 Oko finansija se bas nebih slozio. Krusik Specijal BK je oko 35dinara, Specijal je 37 dinara. King je 50 dinara. Iskreno koristim i volim domacu municiju ali cena kao cena nije bas mala...

DakiNS
 Kolega ne znam gde kupuješ mundžu ali u Ns je oko 700 din kutija Specijala BKšto znači oko 28 - 30 din komad
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Gajger
 Kombinacija krusik BK 3mm prva cev i specijal sa korpicom 3.5 mm za fazana i zeca sasvim zadovoljavajuca kombinacija, narvno za patkice gluvare i druge barske pticice super duck 3mm B)

canis aureus
 Krušikov Standard koji je takođe bez koncentratora na NSsajmu sam kupovao po 750din/25kom(a možda bijade i po 700din -pisao sam al me mrzi da tražim upis) i za prvi metak se solidno pokazao u lovu na fazana i zeca s obzirom da je jesenji lov više ličio na letnji ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,338 posete www.srbijalov.com