Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Puške sačmarice, češke proizvodnje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Puške sačmarice, češke proizvodnje
neno1971

AcaNik kaže:
Ако је та гривна као што је носач лампе онда ставиш гуму испод и стегнеш Smile

Probao sam druze, ali se i guma nakon nekog vremena prosto izvuce iz polumeseca, namestao sam je vise puta i primetio da se kada stegnem gumu u polumesece, polumeseci se jos vise rasire, tako da po meni guma nije resenje. U svakom slucaju Hvala za tebe druze.Odobreno
nebojsa savkovic

neno1971

PEZ kaže:
Komplikovano.
Lepljenje - ne znam kolko je pouzdano
Lemljenje- klasično lemljenje kalajem mislim da takođe ne pije vodu
Hartletovanje- mislim da je izvodljivo s tim što bi to trebao odraditi neko ko je vičan tom poslu u supronom može biti više štete nego koristi
Varenje- zavisi da li se radi CO2 ili klasičnim Elektro aparatom Smean - ova varijanta tek ne dolazi u obzir -NIKAKO

Na kraju šta preostaje, puškicu pod mišku pa u lov (nije ona toliko teška da bi joj trebao remnik). Dobar pogled!

Kolega, da li bi CO2 resio problem, ako bi , onda smo nasli resenje jer imam gde da obavim takvu vrstu varenja.
nebojsa savkovic

PEZ

neno1971 kaže:

Kolega, da li bi CO2 resio problem, ako bi , onda smo nasli resenje jer imam gde da obavim takvu vrstu varenja.

Nemoj to da radiš ni u ludilu, kakvo varenje ne dolazi u obzir No no no tu varijantu zaboravi .
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Podunavac
 Svaki puškar može da ti ugradi prednju pređicu na cevi klasičnim letovanjem (lemljenjem) koje se radi na puškama. To nije nikakav problem. Ali nek bude puškar koji zna šta radi, a ne neki majstor varilac (koliko god dobar bio u svom zanatu).
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 ... a ima da se kupU i pređice koje se navuČu na cev i zašrafU na vezne prutOve Yes
Lako, jednostavno, lepo a čvrsto i bRezbedno Stari
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 ... sad sam tek vid'o Jaooo da se pitanje odnosilo na IŽ osamnes' ...
Pošto na njojZe nemadu vezni prutovi ... rešenje iz mojega mi prethodnoga upisa nije rešenje jer sam pomisleo da se radi o BOKericU ... sorry Ups
a za osamnajsku može i kalajom [xhide](ko na svaq šerpu Grin )[/xhide] iliti, što bi se reklo u zanatlijski žargonE, zalemiti Vaistinu
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

ssekir75
 а да се гума најпре залепи на те "полумесеце" па онда стегне? Hmmm тад не би требало да се извлачи...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

bule 78
 Koege interesuje me nešto više o pušci BRNO ZP149
I na šta treba obratiti pažnju pri kupovini te puške
Unapred zahvalan bule 78
bule 78

sheytan
 Na rdju iznootri! Stari

Ako je kao chasha, to je jaaako fina sprava! Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

lovac junior
 pozdrav kolege Indjijanac pregledao sam ovu temu i nigde ne videh da se nesto vise pise od brno zh 321.Imam u ponudi ovu pusku,pa me zanimaju vasa misljenja i iskustva sa njom.Kalibar je 16/16 i tu me zanima da li su cokovi klasicno postavljeni (gornja cev pun,a donja 1/2 cok) ili je kako neki pricaju i gornja i donja pun cok Smile hvala u napred
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

MMilos
 Cevi nisu tvrdo hromirane, jako cesto imaju problem sa pucanjem obe cevi odjednom i uglavnom imaju lufta u glavi zbog konstrukcije brave.
Cevi su obe isto cokirane, nesto izmedju 3/4 i 1/1 cok.
Po meni losije resenje nego stari Iž (27 ili 12)...

sasaruma

lovac junior kaže:

pozdrav kolege Indjijanac pregledao sam ovu temu i nigde ne videh da se nesto vise pise od brno zh 321.Imam u ponudi ovu pusku,pa me zanimaju vasa misljenja i iskustva sa njom.Kalibar je 16/16 i tu me zanima da li su cokovi klasicno postavljeni (gornja cev pun,a donja 1/2 cok) ili je kako neki pricaju i gornja i donja pun cok Smile hvala u napred
Imam je ja isto 16/16 i 12 /7,57 sto se tice lovnih cevi one su obe 3/4 coka i mislim da je puska ok samo sto je zahtevna za odrzavanje.Da kazem jos, do opaljenja obe cevi nikad nije doslo.

lovac junior
 hvala na pomoci.Tako nesto sam i do sada cuo.Ova nema lufta,stanje je 9od 10.Ima gravure i jedino su joj cevi malo iznad lezista patrona nagrizene,ima par tackica,a gore su bukvalno nove.Koja bi realna cena bila?
Elmermarkafazan

sasaruma

lovac junior kaže:

hvala na pomoci.Tako nesto sam i do sada cuo.Ova nema lufta,stanje je 9od 10.Ima gravure i jedino su joj cevi malo iznad lezista patrona nagrizene,ima par tackica,a gore su bukvalno nove.Koja bi realna cena bila?
E tu vec nemozes biti pametan po meni je sve preko 300E nerealno a likovi traze i mnogo vise.ja sam kupio i kombinovane cevi msm. sve u kompletu sa fab. optikom i bilo je papreno.

lovac junior
 to prodaje jedna devojka koja je to nasledila i nema dozvolu i mora da proda.Ceni je 200e samo sacmene cevi.Meni puska lezi extra i lepa je na izgled,ima puno gravura i dobro odrzavana.Jedino ostecenje je ono koje sa naveo gore,ali planiram da ako je kupim odmah odnesem puskaru da je sredi u fulu Smile i kontam da ce me izaci oko 150e to i puska 200e.Mislim da cu je uzeti
Elmermarkafazan

sasaruma

lovac junior kaže:

to prodaje jedna devojka koja je to nasledila i nema dozvolu i mora da proda.Ceni je 200e samo sacmene cevi.Meni puska lezi extra i lepa je na izgled,ima puno gravura i dobro odrzavana.Jedino ostecenje je ono koje sa naveo gore,ali planiram da ako je kupim odmah odnesem puskaru da je sredi u fulu Smile i kontam da ce me izaci oko 150e to i puska 200e.Mislim da cu je uzeti
To iznutra puskar ne moze da resi moze samo okolo da je brunira.To sto je malo nagrizena nema veze samo se mora redovno cistiti i podmazivati da se zaustavi proces rdjanja.I moja je malo nagrizena i nisam primetio za 3 godine da se ista pogorsalo stanje.Sto se tice cene 200E je sasvim prihvatljivo zato sto je restauracija cele puske oko 150E.

MMilos
 Ja sam je imao u cal 12 i prodao pre dve tri godine za 250€.
Donja cev isto tako nagrizena oko lezista, gornja nova.
Pucala obe odjednom, pa to srdjeno ali u znala i posle toga da zezne ponekad. I da...na prazno nije nikad, samo nakon opaljenja.
Takodje, igle su joj slaba tacka, pucaju kad se okida na prazno. Nabavi ili pufere ili koristi ispucane patrone.
Te "gravure" su masinske, i nemoj na to da padas, vec gledaj stanje, i da ki se klima u glavi po obe ose.
Ako treba da se ulaze u nju 150€, obda ne vredi ni tih 200€...

mozadex
 Postovane kolege molio bih za malu pomoc nabavio sam Brno polozaru cal 16 puska je starija ako dobro citam oznake 66 godiste a na cevima stoji 16.2 i 16.4 da li je to oznaka za cokove i ako jeste kako je cokirana i da li su kod tih pusaka hromirane cevi li ne?
Hvala unapred
Veliki pozdrav i dobar pogled od Dejana Odobreno

gardista

neno1971 kaže:

AcaNik kaže:
Ако је та гривна као што је носач лампе онда ставиш гуму испод и стегнеш Smile

Probao sam druze, ali se i guma nakon nekog vremena prosto izvuce iz polumeseca, namestao sam je vise puta i primetio da se kada stegnem gumu u polumesece, polumeseci se jos vise rasire, tako da po meni guma nije resenje. U svakom slucaju Hvala za tebe druze.Odobreno

Guma je jedino resenje...
Ja sam na Zh 303 (koja takodje nema predjicu na cevima) stavljao gumu i potrajalo je dok nisam nasao odgovarajucu...
A gentleman will walk but never run
www.adio.rs

hercegovac

mozadex kaže:

Postovane kolege molio bih za malu pomoc nabavio sam Brno polozaru cal 16 puska je starija ako dobro citam oznake 66 godiste a na cevima stoji 16.2 i 16.4 da li je to oznaka za cokove i ako jeste kako je cokirana i da li su kod tih pusaka hromirane cevi li ne?
Hvala unapred
Veliki pozdrav i dobar pogled od Dejana Odobreno

Mislim da je bušenje kod čehinja u cal.16 16,8 mm pa to onda ispada kao 1/2 i 3/4.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 396 22.07.2022. 10:02
IŽ -18 puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 434 01.01.2020. 14:47
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Lovačke puške sačmare Mađarske proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 89 29.12.2014. 11:35
Turske sačmarice "Kral Arms" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 26 27.01.2014. 12:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,273 posete www.srbijalov.com