Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: "Vojvođanski lovac" doo

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
"Vojvođanski lovac" doo
DakiNS

Sremac75 kaže:
Možda na Sajmu dobijemo odgovore na gore postavljena pitanja!
Trt Milojka

ROFLHaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75

Sremac75 kaže:

Sremac75 kaže:

Gedza66 kaže:

Ukupna aktiva ---------------------------------------------------------3.461.000.-
od toga: Gubitak iznad visine kapitala---------------------------- 0
Ukupni capital --------------------------------------------------------- 688.000.-
od toga: Osnovni capital ------------------------------------------- 1.533.000.-
Nerasporedjeni dobitak -------------------------------------------- 0
Gubitak do visine kapitala ----------------------------------------- 865.000.-
Poslovni prihodi -----------------------------------------------------15.326.000.-
Neto dobitak --------------------------------------------------------- 0
Neto gubitak --------------------------------------------------------- 865.000.-
Broj zaposlenih ------------------------------------------------------ 2

Podatke za poslovne rashode nisam uspeo da nađem, tako da mi nije jasno šta znači stavka "neto gubitak u iznosu od 865.000.- dinara" (nadam se da će naš Lala kao ekonomista znati šta znači neto gubitak ).

UF...'ebo te!

15.326.000.- je lep godišnji prihod, ali mene zanima na čega su ti novci potrošeni pošto je na kraju iskazan gubitak?
I gde je potrošeno još 865.000.- koji su prikazani kao gubitak?

Nadam se da nisu teška pitanja za jutarnju Kafa...
Aj kad popijete, napišite nešto o ovome!

15.326.000.- je moglo biti ostvareno u LSV-u ali bi tada sve moralo biti potrošeno za ciljeve LSV-a....lov, lovišta, divljač....
Lepše je kada sve ode na platice uz lažno obrazloženje da se LSV nije mogao baviti privrednom delatnošću!

UF.....Palica

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Sremac75 kaže:

Sremac75 kaže:
Da li znate da "VL" doo mnogim LU vrši poslove upravnika lovišta?
Da li znate da je cena te usluge 200.000,oo dinara?
Koliko takvih LU poznajete?

Cenim, ako u Vojvodini postoji oko 100 LU da je tek polovina obezbedila svog upravnika lovišta, dok za drugu polovinu to radi "VL"doo!
Računica je prosta :
200.000 X 50 = 10 MILIONA

Lupa

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Sremac75 kaže:
Nesto mi se cini da i adekvatniji naziv za ovu renomiranu firmu, a imajuci u vidu sve nejasnoce koje je prate, bio "VOJVODJANSKI LISAC" DOO pa predlazem nadleznima da razmisle o promeni imena!

Evo jos pitanja :
1. Koliko ima zaposlenih u "VL" DOO i od kada su zaposleni?
2. Da li je Milenko Zeremski, znan po skupim skolarinama, inace direktor "VL"doo, i zaposlen u to pravnom licu, ili je zaposlen u LSV kako to pise u nekim "ugovorima" o poslovima gazdovanja lovistem?
3. Koliko LU je zakljucilo takve "ugovore" i da li svi placaju po 200.000 dinara?
4. .....
....
....
....

PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

Lala kaže:
...
...
... 4. Koliko novca je transferisano za VL preko LSV, za izradu planskih dokumenata?
5. Koliko planskih dokumenata (lovne osnove i GPGL) za lovišta NIJE JOŠ URADJENO?
6. Da li je, kome, koliko i za koje poslove isplaćivano novca po ugovoru o delu?
7. Da li i koliko ima neplaćenih računa prema LU, kod kojih je organizovan komercijalni (turistički) lov preko VL?
8. Sa koliko LU je Vojvodjanski lis..., ups, lovac sklopio ugovore o obavljanju stručnih poslova upravnika lovišta?
9. Ko su lica koja obavljaju poslove upravnika lovišta preko VL, i da li su fizički u stanju da obidju ta lovišta i na terenu sprovode i nadgledaju stručne poslove?
10. Da li i koliko VL plaća za korišćenje infrastrukture i logistike LSV-a?
11. Za koju svrhu je bila namenjena prošlogodišnja uplata od preko 12000 evra od strane LSV za VL, neposredno pred izbornu skupštinu LSV, dok je tadašnji i sadašnji direktor VL bio sekretar LSV?
12. Na osnovu čega je VL učestvovao u poslovima obeležavanja i premera lovišta, kada su ti poslovi odlukom PSPŠV bili povereni LSV-u?
13. ....
14. ....

PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

Sremac75 kaže:
"VOJVODJANSKI LISAC" DOO na celu sa g.Milenkom zvanim Lisica ili mister visoka skolarina.....

Rashodi 16 MILIONA....
Neznan broj zaposlenih.....
Neznan broj ugovora (kojekakvih)......
Poslovi od tate bez konkursa (kaze pokojni jeremija 2 miliona).....
Neznan broj odstreljenih srndaca.....
Nema Lovnih osnova.....

Ma bajka od zivota!
Jel tako Milose?
(oba ste se dobro prepoznali!)

PalicaPismoSudijaZatvorPalica

PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

Sremac75 kaže:
A od clanarine po 300 dinara za planska dokumenta!

Ako je istina da je clanarinu platilo 15000 (mada ne verujem u okrugle brojeve) lovaca u Vojvodini onda to znaci da je po tom osnovu uplaceno "Vojvodjanskom Liscu" najmanje 4,5 MILIONA DINARA!
A Lovnih isnova nema Confused

A gde je po 200.000 dinara po ugovorima o vrsenju poslova gazdovanja lovistem (oko 10 MILIONA DINARA)???

A gde je lovni turizam (nepoznati finansijski efekti)???

I ko zna sta jos....
DA LI NEKO SHVATA O KOLIKIM SE NOVCIMA OVDE RADI???
I O KOLIKIM SE NOVCIMA RADI, RECIMO, SAMO DESET GODINA U NAZAD???
EJ BRE, PA NEKO SE OVDE OBOGATIO, I TO DEBELO, NA RACUN LOVACA???

Da li neko shvata da je sve ove poslove mogao da obavlja i sam LSV kada bi blo lakse ostvariti kontrolu trosenja novca i kada bi sva dobit MORALA biti vracena L.Udruzenjima i lovistima???

Da li neko shvata da ovako direktor Lisica i 2/3 zaposlena, uz neznani broj honorarnih saradnika mogu da izmedju sebe podele sve sto zarade i nastimaju da nema dobiti???

Da li je tako potrosen proslogodisnji prihod od 15.326.000.- dinara, pa i 865.000.- dinara preko toga???

IVICE SPREMAJ MARICE!!!!!!!

PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

Lala kaže:
Koliko ja čujem priče i pričice, izgleda da smo pisanjem o Vojvodjanskom lovcu d.o.o. džarnuli baš tamo gde neke ljude svrbi.
Upozoravali smo, nas nekoliko, još ranije, da neće valjati da se radi kako se radi, niko nije hteo da malo 'povuče ručnu', i da razmisli da li je rad VL u interesu SVIH lovaca, ili samo nekih! Da se ne desi, daleko bilo, da VL bude tačka, na kojoj će početi da se osipa članstvo LSV? Što bi bilo lepo, da je npr. umesto 4-5 miliona dinara od članskog doprinosa dato za unos divljači, umesto što je ubačeno u VL?
Mislim da bi rukovodstvo saveza moralo da vodi računa o tome!

Posle toga (nedostatak objašnjenja) ostaje nam jedino da insistiramo na informacijama i javnosti rada osnivača te firme, LSV, pošto nemamo pravo da tražimo uvid u rad nekog privrednog društva. Svaki gradjanin ove države ima pravo, po zakonu, na uvid u rad bilo kog udruženja gradjana. LSV i njegov UO, kao osnivač VL, ima ulogu organa upravljanja te firme; dakle, sve podatke o poslovanju VL po zakonu MORA da ima LSV! Pošto je tako, onda podatke na sto, pa da vidimo, da li su u pravu forumaši (i ne samo oni), kada gundjaju i bune se zbog rada VL, ili su u pravu oni koji su VL formirali da radi to što radi, na način na koji radi, i kada se pokušava prodati priča da je osnivanje VL u interesu lovaca.
Kakav je to interes lovaca, da se pravi minus u poslovanju - to bih baš voleo da mi se objasni!
Insistiranje na diskusiji o radu VL ne treba niko da shvati lično, ako je sve OK, podaci će potvrditi. Objavite sve podatke i sva imena, gospodo, i da onda svima bude jasno - moguće da se ovde na forumu možda iznose i neosnovane sumnje? Ali dokle god nema potpunih informacija, uvek će biti mesta za sumnju u način rada i raspodelu novca, i svako će imati pravo da sumnja - to je jasno!
Posebno je pitanje, i raritet, da se rad jedne firme unapred finansira kroz članski doprinos lovaca! A ko će sada da pokriva minus u poslovanju? Pa osnivač firme - LSV, dakle, opet lovci-članovi LSV!Shock
Niko više nema pravo da mu se veruje na reč; kada su pare u pitanju, ja (a i ogromna većina ljudi, uključujići verovatno i rukovdstvo LSV) verujem samo onom što vidim. Čak i da je po papirima sve u redu (završni račun, bilans stanja, bilans uspeha...), ostaće uvek prostor za pitanje KAKO su trošeni milioni, i KO je sve 'omastio brk' preko Vojvodjanskog lovca? Dakle, MORA da se zaviri malo i u analitiku...
Jedini način da se prekine nagadjanje, priče, insinuacije, glasine i sumnjičavost, jeste objavljivanje kompletnih informacija. To važi ne samo za rad VL, nego kao princip.

PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Mislim da ćeš, Sremac, ta pitanja morati da postaviš kao delegat, na skupštini LSV. Tamo će morati da saslušaju, a čini mi se da će odgovori biti okrugli, pa na ćoše. Naročito me zanima, kakva će biti reakcija ostalih delegata - garant će biti veselo!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Jaooo

Nisu krivi ovi sto su potrosili toliko para vec smo krivi svi MI sto pitamo gde je novac otisao i kako???

Klasicna zamena teza!!!!

bogoljub
 Kriv je LSV koji ne podnosi finansijske izveštaje,pa nadzorni odbor LSV,upravni odor LSV i delegati LSV.Svako udruženje lovaca koje je delegiralo delegate u LSV koji nepodnose izveštaje sa sednica i upravnih odbora LSV.I na kraju mi obični lovci koji nismo našli za shodno da postavimo pitanja u našem udruženju šta rade naši delegati i koga oni predstavljaju.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Sremac75

Sremac75 kaže:

Gedza66 kaže:

Ukupna aktiva ---------------------------------------------------------3.461.000.-
od toga: Gubitak iznad visine kapitala---------------------------- 0
Ukupni capital --------------------------------------------------------- 688.000.-
od toga: Osnovni capital ------------------------------------------- 1.533.000.-
Nerasporedjeni dobitak -------------------------------------------- 0
Gubitak do visine kapitala ----------------------------------------- 865.000.-
Poslovni prihodi -----------------------------------------------------15.326.000.-
Neto dobitak --------------------------------------------------------- 0
Neto gubitak --------------------------------------------------------- 865.000.-
Broj zaposlenih ------------------------------------------------------ 2

Podatke za poslovne rashode nisam uspeo da nađem, tako da mi nije jasno šta znači stavka "neto gubitak u iznosu od 865.000.- dinara" (nadam se da će naš Lala kao ekonomista znati šta znači neto gubitak ).

UF...'ebo te!

15.326.000.- je lep godišnji prihod, ali mene zanima na čega su ti novci potrošeni pošto je na kraju iskazan gubitak?
I gde je potrošeno još 865.000.- koji su prikazani kao gubitak?

Nadam se da nisu teška pitanja za jutarnju Kafa...
Aj kad popijete, napišite nešto o ovome!

15.326.000.- je moglo biti ostvareno u LSV-u ali bi tada sve moralo biti potrošeno za ciljeve LSV-a....lov, lovišta, divljač....
Lepše je kada sve ode na platice uz lažno obrazloženje da se LSV nije mogao baviti privrednom delatnošću!

UF.....Palica

Ovo su podaci za 2011. godinu!

Evo na izmaku je i 2012. godina....
Baš me zanima kakav će biti finansijski rezultat ove renomirane firme?
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala

Sremac75 kaže:
Evo na izmaku je i 2012. godina....
Baš me zanima kakav će biti finansijski rezultat ove renomirane firme?

Bože, Sremac, kao da nisi čuo za dokapitalizaciju? Ako i bude minusa, osnivač (LSV) može da 'utrči' sa kintom, i da prepegla minus, šta ima veze što su to lovačke pare, valjda je ta firma napravljena da bi izašla u susret lovcima, a nipošto da bi pravila profit preko LU i planskih dokumenata, i obavljanja poslova upravnika lovišta, što opet lovci dodatno plate!

Kako li se vrši raspodela zaradjenih i 'zaradjenih' sredstava u VL doo, to mislim da zna samo nekolicina ljudi, a ostali, izgleda, ne moraju da znaju, a i što bi znali, pa da nešto gundjaju?

Čitam u nekim materijalima, kako u LSS nisu aktivirali njihovu firmu 'Jelen LSS', zato što su se lovci jako 'nadžodžili' kada su čuli za to, i da su bili spremni da obustave plaćanje članarine, ako se pare budu prelivale u firmu.
Ovi naši vojvodjani nemaju taj problem, koliko god da se lovci bune, oni teraju svoje! Svaki lovac u Vojvodini plati 300 dinara za VL, pa onda još plati eventualne usluge upravnika lovišta (uglavnom oko 200 000 plus PDV), pa onda još ako ima lovnog turizma, onda plati proviziju za VL, i nema tu ko šta da se buni, kad smo 'u vrlo dobrim odnosima sa Andjelkom'!!!
Ja bih predložio da im je bolje da budu u dobrim odnosima sa lovcima, ali kad nema ko to da čuje.

Sremac75
 Čitao sam u poslednjom broju "Lovačkog glasnika" da je održana Skupština privrednog društva "Vojvođanski lovac" doo Novi Sad!

Mene kao lovca zanima kada je ta "Skupština" održana, a kao pravnika ko čini tu istu "Skupštinu"?

Napisano je i to da se pomno razmatrao izveštaj o radu vezano za stručno usavršavanje u velikom broju LU!

Ne znam zašto ta "Skupština" nije razmatrala neka od pitanja koja su pokrenuta na ovoj temi, kao na primer :

1. Koja je struktura prihoda doo Vojvođanski lovac Novi Sad za 2011. godine, a koji je iskazan u visini od 15.326.000,oo dinara?
2. Koja je struktura rashoda istog društva za 2011. Godine, s obzorom, da je godina završena sa gubitkom od 865.000,oo dinara?
3. Da li i koliko ima neplaćenih računa prema LU, kod kojih je organizovan komercijalni (turistički) lov preko doo Vojvođanski lovac Novi Sad?
4. Da li i koliko doo Vojvođanski lovac Novi Sad plaća za korišćenje infrastrukture i logistike LSV-a (poslovni prostor, komunalije)?
5. Na osnovu čega je doo Vojvođanski lovac Novi Sad učestvovao u poslovima obeležavanja i premera lovišta, kada su ti poslovi odlukom PSPŠV bili povereni LSV-u?
6. U koliko Lovačkih udruženja doo Vojvođanski lovac Novi Sad, u llovnoj 2012/2013 godini vrši stručne poslove gajenja I zaštite divljači u skladu sa čl.54 ZODL (poslove upravnika lovišta), a po Ugovoru o stručnoj I poslovnoj saradnji?
7. Da li je tačno da godišnja cena te usluge iznosi 200.000,oo dinara uvećano za PDV?
8. Koliko ima zaposlenih u doo Vojvođanski lovac Novi Sad i od kada su zaposleni?
9. Kolika je zarada (bruto) zaposlenih u doo Vojvođanski lovac Novi Sad?
10. Da li je Milenko Zeremski, inace direktor doo Vojvođanski lovac Novi Sad, i zaposlen u tom pravnom licu, ili je zaposlen u LSV kako to pise u nekim ugovorima o stručnoj I poslovnoj saradnji?
11. Koliko novca je uplaćeno na račun doo Vojvođanski lovac Novi Sad od strane LSV, za izradu planskih dokumenata?
12. Koliko planskih dokumenata (lovne osnove i GPGL) za lovišta još nije urađeno?
13. Da li je, kome, koliko i za koje poslove od strane doo Vojvođanski lovac Novi Sad isplaćivano novca po ugovoru o delu?
14. Koliko novca je ukupno uplaćeno na račun doo Vojvođanski lovac Novi Sad od strane LSV, i za koje poslove?

Mislim da su ovo bile prave teme za pomno razmatranje!

Nešto mi se čini da su "Smederevci" dobili ozbiljnu konkurenciju!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Poštovane kolege lovci, da li je ova tema toliko opasna da se svi nešto bojite da na njoj pišete?
Još nije dokazano, a možda nikada ni neće, da je "Vojvođanski Lisac" doo neko kriminalno udruženje ili neko kriminalno privredno društvo za pranje novca, tako da smatram da nema potrebe da se bojite pisanja na ovoj temi!
Pa, jbt, radi se samo o g.Milenku Skupa Školarina A Ne Zna Se Gde Radi I Prima Platu, a ne o nekom prevejanom kriminalcu!

Zato ...izvol'te!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala

Sremac75 kaže:
Poštovane kolege lovci, da li je ova tema toliko opasna da se svi nešto bojite da na njoj pišete?
Još nije dokazano, a možda nikada ni neće, da je "Vojvođanski Lisac" doo neko kriminalno udruženje ili neko kriminalno privredno društvo za pranje novca, tako da smatram da nema potrebe da se bojite pisanja na ovoj temi!
Pa, jbt, radi se samo o g.Milenku Skupa Školarina A Ne Zna Se Gde Radi I Prima Platu, a ne o nekom prevejanom kriminalcu!

Zato ...izvol'te!

[movie=youtube]QGGIeUXXQls[/movie]

Lala
 Da bude jasnije - evo celog video klipa (reči su VRH, a i montaža je odlična!):

[movie=youtube]AM1dR04OLvg[/movie]

Sremac75
 I ovi govore o vertikalama....ups, pardon,.... o piramidama!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Indjijanac
 šta ste navalili pa znate li vi kakvo je stanje u lovištima vojvodine,sneg,zima,upravnici lovišta su na terenu,trude se da organizuju prihrane i pružanje pomoći iznemoglim životinjama koje je snežni pokrivač ugrozio.Nestižu ništa drugo jer je to prioritet.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Pa jeste, napadosmo k'o smrt na babu, umesto da pogledamo lepo šta piše u izveštaju skupštine (?) privrednog društva 'Vojvodjanski lovac' doo.
Lepo je UO LSV, kao osnivač, zaključio da baš fino rade!
Valjda se veruje onome što piše u 'Vojvodjanskom lovačkom glasniku'? HaHaHa

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
L.U."Fazan" Vranje LOVAČKA UDRUŽENJA 82 31.12.2017. 12:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,627 posete www.srbijalov.com