sala kolega,155 stvarno korektno izgleda,i kao sto rekoh nikad nisam cuo da je iko imao neki veci problem. ipak affiniti me je nekako kupila na prvi kontakt,ko zna,videcemo sta ce biti
Imaju je dvoje mojih kolega nista posebno kundak fabricki predugacko napravljen lagana cak laksa id od IZ 18,a u magnum kalibru rita se i sa standard municijom magnum nisam imao petlje da probam.Jedino sto moze da se preklopi i da se nosi tako pod jaknom,a da se nevidi ili u rancu da se nosi nesto kao kamperska puska!Po meni jako glupo osmisljen kljuc za prelamanje stoji kao rep ispred stitnika obarace nema ejektore vec klasicni izvlakac sto dosta usporava prepunjavanje.
ИЖ-18 има ејекторе па сам мисилио да има и ова. Можда има верзија са ејекторима.
Моја ИЖ-18 је у кал 20 и не рита се. Мада нисам пробао магнум да опалим.
Лично ми је ова Јилдиз пушка деловала превише слабо и несигурно када сам је гледао у Каприолу у односу на ИЖ.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
Meni se ne svidja ova sarka sa donje strane i to sto se preklapa skroz kao vazdusna puska. Lagana jeste ali ipak IZ mi se vise svidja, pa sam uzeo IZ 18 20/76, ali kod nje me nervira ejektor koji izbacuje pune patrone, dok se ne naviknes da ga iskljucis.
Moja IZ 18e izbacuje i pune i prazne ali meni to ne smeta meni je to korisno radi brzeg prepunjavanja i promene granulacije sacme ako treba krupnija ili sitnija.A sto nema sine navikao sam se cak mi je i lepsa bez sine posto su na njih nakacili nezgrapne sine na ove novije sporting verzije.Ja kada sam poceo da lovim zovnem jednog staroga majstora iz NS-a sada je njegov sin nasledio posao(vecini nama znan) i kaze meni tada majstor : "Dete jeli imala ona fabricki sinu"? "Reko nije","E pa onda nemoj ni ti da je montiras nju je fabrika tako napravila i tako treba i da bude da je imalo potrebe da ima sinu fabrika bi joj je postavila"!Inace moja IZ-ovka je iz 74.god.majka kupila novu kada je postala lovac i svega dve su takve bile do skoro u kal 16 stim sto moja ima ejektor i crnu glavu dok ova druga nema ejektor i ima niklovanu glavu.
Imali su ovakvu turkinju( lovočuvar) u mom LU službena. Najveći problem je bila preciznost,ni sa jednom mundžom nikako da napravi iole pristojan posip. Dal je bila ful cilindar ili nešto približno tome,ne sećam se-davno beše
Isto sam to čuo od jednog drugara da se neki njegov rođa žali ... "slab posip, neprecizna, ..."
i baš mi bijade čudno pa sam ga savetovao samo da nađe odgovarajuću mundžu i granulaciju sačme.
... a vidiš možda to nešto drugo ne štima
Ako nekog interesuje moj drugar iz grupe prodaje istu takvu YILDIZ dobio je na tomboli na hajci ispalila pra metkica cisto da je isproba.
Ja sam imao Yildiz SPZ M 20, da napmenem prodao sma je samo zato sto je bok sacmarica a ne zato sto je Yildiz. Imam vise komada bok sacmarica pa je ta otisla. Inace mi se jako lepo pokazala, i mislim da lovac koji godisnje ispuca cca 300 patrona iz te puske ima da ga sluzi 100god!
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Hunter_lovac Offline
· 12.12.2023. 23:19
Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?