Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
nemeza
 Nex357 veruj da sam slikao noževe onog dana kad sam ih postavio na forum. Nikad mi nije palo na pamet do tada da ih slikam. Prvi sledeći koji radim slikaću svaku fazu rada.

nemeza
 Evo jednog gde je na sečivu gravura, na dršci od roga bulino tehnika.
i53.tinypic.com/mug1t5.jpg
i54.tinypic.com/ezib0m.jpg

nemeza
 Nož koji Francuzi koriste za humano ubijanje ranjene divljači.
i55.tinypic.com/2ppmviw.jpg
i55.tinypic.com/2q1ciol.jpg
i53.tinypic.com/selthk.jpg
Kombinacija gravure, bulino tehnike i pozlate.

petar
 Lepi...B)
Just like old times!

Nex357
 Prelepi nozevi Nemeza B) boga mi nabi mi kompleks Grin ali bilo bi mi drago da cujem tvoje misljenje posto sam gotov s rezbarijom drske Bravo 2 sad je uradjen treci premaz nitro ucvrscivaca (moze i 2 al mora se jos jednom fino smirgla pre klar laka za drvo pa reko ajd nije zgoreg ) znaci jos nije gotov ... ostricu sam radio na tri kamena , dok nije ostalo ko sto sam teo pola ogledalo , pola damast ah da ostrica je damast 512 previjanja ... i tako

Nex357
 1
Nex357 priložio:
d1.jpg

Nex357
 2
Nex357 priložio:
d2.jpg

Nex357
 3
Nex357 priložio:
d3.jpg

nemeza
 Nex357 prelep nož, verujem da dobro leži u ruci. Vidim da prolazi kroz celu dršku što znači i da je čvrst, a da je oštrica izvučena bez prelaza tako da će seći bez obzira na dubinu reza a ne cepati. Po obliku sečiva i gore navedenog moje mišljenje je da nož osim što je lep ima i upotrebnu vrednost. Vidim da znaš i da graviraš (za razliku od mene, ja neumem da nacrtam ni čika glišu) probaj da uradiš jednu dršku od roga jelena i izgraviraj nju mislim da će ispasti super. U većini slučajeva rog lopatara ima deblji zid i lakši je za gravuru. Pozdrav i postavi još slika svojih radova i noževa iz kolekcije.

Nex357
 Na zalost ovde nisam bas u mogucnosti , da radim kompletan noz (ne znam kako bi reagovale komsije zbog brusilice i kovanja xexe)... Tako da mi ostaje customizacija i prerada gotovog noza ... ali kolko god da ga cackam i meni noz mora da bude noz tj da sece B)
pozdrav

-ANUBIS-
 Interesuje me da li neko ima ovakav noz i da li zna nesto o njemu tj. karakteristike ja sam ga dobio ma poklon inace je placen 200$ pa pretpostavljam da nije los mada bi voleo da cujem jos necije misljenje u pitanju je Muela spanske proizvodnje
-ANUBIS- priložio:
1_2d26880a9c6c408b274696b8754d58a3.jpg

Nex357
 A bre brate anubise mogo li si manju sliku da stavis , a ja nigde naocare da nadjem , u stvari ne nosim naocare ih al mi ni naocari ne bi pomogle Grin ali na ovo sto mogu da razlucim je cocobolo drvo(prelepo i ja ga obozavam) i ono je u klasi roga pa pretpostavljam da je celik hrom - molibden,ooodlican celik B)B)B) a secivo je (iz aviona se vidi) prekopirano sa puminog belog lovca , koji postoji oho ho godina i skuplja samo pohvale za oblik i geometriju seciva , suma sumaru dobiio si ODLICAN noz praktican,lep i univerzalan B)B)B)

-ANUBIS-
 ma nisam znao da postavim sliku pa sam skinuo sa neta neku minijaturnu da moze da prodje jeste na njega i pise valjda vanadio molibden znaci sve u svemu lep poklon hvala puno

petar
 Ovo je bajonet koji sam dobio do jednog cice, starog lovca. Inace je bajonet proizveden 1937. i nosio ga je otac od tog starog u vojsci. Zna li neko nesto vise o ovome, ja sam ga samo dobio uz dve recenice o njemu?Confused
petar priložio:
bajonet.jpg

Just like old times!

petar
 Ovde je jedan metak 12/70, samo radi poredjenja duzine...
petar priložio:
bajonet2.jpg

Just like old times!

nemeza
 petar dali na bajonetu ili na kaniji ima bilo kakva oznaka slovna ili brojčana ako ima postavi je radi lakše indetifikacije istog

gardista
 to je ako se ne varam obican bajonet od m48, u elipsi bi trebalo da pishe PREDUZECE 44 ako se dobro secam cirilicom...
stavi vetju sliku

Podunavac
 Ako je prizveden 1937. godine onda ne može da bude od M48. Možda je od M24.

nemeza
 Evo mojih u futrolama, sve su od prirodne kože i ručno pravljenje osim muelim skiner je u orginalnoj futroli
i54.tinypic.com/24e3swo.jpg
i53.tinypic.com/2943n8j.jpg
i51.tinypic.com/352ni0y.jpg
i53.tinypic.com/145v74.jpg
i54.tinypic.com/2hi77uu.jpg
i55.tinypic.com/54f9cy.jpg
i54.tinypic.com/2rz27ft.jpg

Nex357
 Fenomenalne futrole B)B)B) uglavnom su sve iz jednog komada koze ako sam dobro video i ja tako najvise volim B)Bravo 2Bravo 2Bravo 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,965,452 posete www.srbijalov.com