Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka komora

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka komora
huntinggirl1
 da u pravu ste, za peti stepen i bogami sada sam u velikoj dilemi.....

zoranp
 ..peti stepen je jako bitan..teško se polaže, ali si zato stručni pratilac ili lovočuvar... Hmmm
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

huntinggirl1
 jeste teško, ali ja ću ga položiti, pa makar se ne zvala ja Sanja, iz inata...
šalu na stranu, LU mora da ima nekoliko takvih osoba u udruženju,

mladi smo, naučićemo, a nadam se i položiti!!!!!

Sremac75
 Tu sam braćo, ne brinite. A to što me pratite treba da me raduje ili da me zabrine?
Jedino verujem da se moj brat Limun zabrinuo.
Malo sam se danas posvetio jednoj maloj devojčici.
Sabotiraju to je tačno ali ja sam veći haker od njih.

Ispratio sam sve današnje postove i drago mi je da se i ostali uključuju u diskusiju.
Nema opravdanja za neznanje....pratiš, čitaš, učiš, znaš!
Upravo je to svrha foruma, uvek ima nekoga ko neku materiju poznaje bolje od drugih, pa vidiš šta čovek piše, vidiš šta pišu i svi ostali, i na kraju odmeriš i zauzmeš stav.
Ne treba slepo verovati nikome, ni Lali, ni Punisheru, ni Zoranu, ni Limunu, ni Slavi....ni meni, nikome!
Pročitaš sve o čemu se piše, oceniš težinu napisanih reči, dokaze ako ih ima, stvoriš sliku, i izneseš stav.

Ipak, kada neko već dugo upozorava da je "nešto trulo u državi Danskoj" pa ti konačno osetiš smrad, moraš da se zapitaš zašto ne verovati ljudima koji, ili znaju puno više od tebe ili odlično predviđaju buduća događanja, pa se pridružiti njihovoj borbi.

Evo do čega dovodi uzimanje učešća u diskusiji na forumu :
- Saznali smo da u osnivanju Komore nije učestvovao ni jedan predstavnik LS Kosova i Metohije
- Saznali smo da jedan član UO Komore ima/ili je imao krivičnu prijavu za krivolov
- Saznali smo da je predsednik Skupštine Komore vrstan lovni stručnjak sa ljudskim kvalitetima koji nisu za priču
- Saznali smo da postoji vertikala Pokrajinski sekreterijat-LSV-Komora-"Vojvođanski lovac" doo

O tome vam pričam-više glava, više pameti!

DrutvoiveliDrutvoiveli
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Uf,
sad sam malo pržio na Loristu.
Navrzli se na Zoranap ko čopor vukova!Stari
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Banatski Fazan
 Pitanje Lalo, posto si obicno, cini mi si, najbolje informisan, ili svim ostalim clanovima foruma, da li imate informacije o ceni divljaci, sta je osnov za obracunavanje naknade od 10% po godisnjem planu odstrela? Lovnu kartu sam procitao da je 1000 dinara, al nigde da procitam da li preuzet cenovnik LSS za odstrel?

zoranp
 Da samo pojasnimo oko četvrtog i petog stepena šumarske škole...naime u moje vreme je peti stepen značio da si pored šumarskog i lovni tehničar...e sada me zanima dali je to i sada tako i dali to ima neke veze sa ovom novom sistematikom???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Banatski Fazan, nije još zvanično objavljen cenovnik divljači Komore, koji će služiti za obračun naknade za odstrel (10%) državi. Imam nezvančne info, ali neću da istrčavam, pa da se posle ispostavi da nisu tačne cifre. Sačekajmo još koji dan.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenad_franc

zoranp kaže:
Da samo pojasnimo oko četvrtog i petog stepena šumarske škole...naime u moje vreme je peti stepen značio da si pored šumarskog i lovni tehničar...e sada me zanima dali je to i sada tako i dali to ima neke veze sa ovom novom sistematikom???

sada se cini mi se zove specijalista za lovstvo(bar ja za taj naziv znam,mozda mu je strucni naziv drugaciji)! a po zakonu upravnik mora da ima peti stepen da bi mogao da obavlja tu delatnost,ili sada po novom da bi dobio licencu!

Sremac75
 Evo ih u procesu registracije :
20701811(matični broj)
VOJVOANSKI LOVAC

PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 http://pretraga.a...1594231928

http://pretraga.a...1171325986
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Znači, prošla je i registracija Vojvodjanskog lovca.

Vojvodjanski lovac d.o.o. (direktor Milenko Zeremski,
LSV - Lovački savez Vojvodine (predsednik Miloš Beuković, )
Lovačka komora (članovi Upravnog odbora Dušan Kunovac i Jovan Bradvarević, istovremeno i pomoćnici pokrajniskog sekretara za poljoprivredu; član Nadzornog odbora Komore je Miloš Kunovac, (od oca Dušana), istovremeno zaposlen u LSV, šefovi mu Beuković i Zeremski)
Sekretarijat za poljoprivredu Izvršnog veća Vojvodine (pomoćnici sekretara Dušan Kunovac i Jovan Bradvarević)

Jednu stvar se niko od nas nije zapitao: zbog čega je uopšte osnivan Vojvodjanski lovac d.o.o., osnivač LSV? Za izradu planskih dokumenata u lovstvu, izmedju ostalog. U registraciji piše 'za razvoj lovstva'. E sad, mene jako zanima, ako je godinama unazad poslove 'razvoja lovstva' u Vojvodini obavljao LSV, sa svojom 'stručnom službom'. ZAŠTO je sad odjednom nekom palo na pamet, da osniva firmu koja će raditi te iste poslove? Meni je van pameti da ja osnivam novu firmu sa istom delatnošću koju već radim, i da sam sebi pravim konkurenciju! Ili je možda u pitanju kontrola i naročito RASPODELA para, koje se uberu naplatom poslova u lovstvu? Pa još kad pogledam Vertikalu i imena istih ljudi u svakoj kariki vertikale, onda mogu da počnem da sumnjam, da je u pitanju nameštanje. I da će se količina para koja se okreće u lovstvu Vojvodine, dobrim delom usmeriti na Vojvodjanski lovac, a da će trošenje tih para, biti van domašaja kontrole lovaca i LU!!!
ZBOG ČEGA JE IZRADA PLANSKIH DOKUMENATA IZVUČENA IZ LSV, I PREBAČENA U VOJVODJANSKI LOVAC??? Tim potezom, LSV-u je izbijena mogućnost zarade, koju bi trebao da posle raspodeljuje svojim članovima, LU, i da im pomaže u razvoju!!!Nema više para za Savez, samim tim nema ni za LU, članove Saveza! Da li je osnivanje Vojvodjanskog lovca u interesu lovaca Vojvodine, članova LSV??? Po mom ubedjenju, NIJE! Evo zašto tako mislim:
U LSV postoji Skupština, postoji i pozicija i opozicija sadašnjoj garnituri, koja ipak kontroliše rad Saveza. Ako je LSV osnovao jednočlano privredno društvo Vojvodjanski lovac doo, a jeste, onda nema ni skupštine, ni upravnog odbora, ni nadzornog odbora, nema nikakve kontrole! jednostavno, direktor Zeremski će da po svom ćefu odlučuje kako će da radi i da troši, račune polaže jedino svom osnivaču, LSV, gde je istovremeno i sekretar, a Beuković je predsednik, koji je uticao na izbor sekretara?!? Dakle, kontrolisaće sami sebe!
Izveštaj o budućem poslovanju Vojvodjanskog lovca će direktor firme Milenko Zeremski da pošalje sekretaru LSV Milenku Zeremskom?!? A i direktor firme i sekretar Saveza sede na istoj adresi, u istoj kancelariji verovatno!!! A ulogu skupštine jednočlanog društva preuzima skupština osnivača.
E, kolege forumaši, to se zove:Admin Power U LOVSTVU!

Ko može da zabrani direktoru Vojvodjanskog lovca, da sebi sutra odredi platu od npr. milion dinara? Ko može sutra da zabrani tom direktoru, da npr. nekom isplati honorar za pisanje lovne osnove nekog LU, u iznosu od sto hiljada? A znate li koliko ima LU u Vojvodini? hehehehehe... A gde je izrada GPG (godišnjih planova gazdovanja) za svako LU, svake godine?

slavaplana
 Lalo sta da radimo kad od 2000 zvanicnih inzenjera poljoprivrede koji su u igri za dobijanj licence izgleda niko nista nezna vec 5 coveka u Vojvodini i 6 u Srbiji je nezamenjivo!!!!!!!
Oni ako nebudu u LSS i LSV nece se vise loviti!!!!!!!!!!!!!!!!!
P R O P A S S V E T A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
potot! KRAJ naseg lovstva !
Mi smo krivi za ovakvu situaciju sto smo ovo dozvolili sami sebi!!!!!
Treba traziti varedne skuptine i ove ljude promeniti pod hitno!!!!!

Lala
 Slavo, samo me zanima, da li će vojvodjanski recept biti primenjen i u centralnoj Srbiji?
Do sada sam uglavnom pogadjao sled dogadjaja u lovstvu, oko ovih novih propisa, koji odredjuju budućnost lovstva.
Hajde da nastavim da prognoziram: mislim da ovo nije kraj, da će glavni dogadjaji tek da uslede! I da će tek biti iznenadjenja, ma šta pričali neki 'dugogodišnji lovni radnici'.
Pomislite samo ovako: tek treba da se ustanove i objave granice lovišta, i tek treba da se raspiše konkurs za dodelu! Kako će u crtanju granica lovišta proći LU, a kako će proći JP? Šta mislite?

A treba sačekati i videti, koliko LU će prestati da postoji po sili zakona, ako se do zadatog roka ne usklade sa Zakonom o udruženjima gradjana, pa kad lovci članovi shvate da nemaju više svoje LU, a da su time izgubili i lovište, recimo?

slavaplana
 Ja licno verujem da ce doci do spajanja postojecih L.U . koja su se ranije pocepala iz prostog razloga jer ce biti manje lovaca a vecae obaveze koje se moraju izmiriti pa ce biti po sistemu psa i macke kad dodje zima a oni leze jedan pored drugog grejuci ledja medjusobno!!!!!Sve sam vise siguran da ce se ovaj scenario sprovesti u praksi !!!!!Ja kod mene u udruzenju sa 200 lovaca kojliko ocekujem ove godine i sa ovim obavezama koje svi imamo ne ocekujem clanarinu manju od 12.000din!!!!

punisher
 Šta mislite da li će u budućnosti biti ovoga

Zloupotreba monopolističkog položaja
Član 232.

Odgovorno lice u preduzeću ili u drugom subjektu privrednog poslovanja koje ima svojstvo pravnog lica ili preduzetnik, koji zloupotrebom monopolističkog ili dominantnog položaja na tržištu ili zaključivanjem monopolističkog sporazuma izazove poremećaj na tržištu ili taj subjekt dovede u povlašćen položaj u odnosu na druge, tako da ostvari imovinsku korist za taj subjekt ili za drugi subjekt ili nanese štetu drugim subjektima privrednog poslovanja, potrošačima ili korisnicima usluga,
kazniće se zatvorom do tri godine.

ili ovoga

Zloupotreba službenog položaja
Član 359.

(1) Službeno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
(2) Ako je izvršenjem dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko četristopedeset hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.
(3) Ako vrednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina.
(4) Odgovorno lice u preduzeću, ustanovi ili drugom subjektu koje učini delo iz st. 1. do 3. ovog člana kazniće se kaznom propisanom za to delo.

Sniper Hunter
 Ma nikako! To je nama sve strano, propagandaGrin

punisher
 Ma da. Zlo je taj zapad. Svašta loše dođe sa tog trulog zapada. Ovde sve poštenjačina do poštenjačine. A moje šunke nemaSmileGrin

Limun
 Slavo sa 200 članova samo 12000 veoma teško! Kod mene se ne zvanično pominje cifra od 10000, a ima nas oko 1800 u LU, pa ti sad vidi.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

punisher
 Mene ako se sete na dan bezbednosti sete se... ako ne nikom ništa. Najveće zadovoljstvo biće mi što sam jednu mladu grupu ljudi ( Vojvođanski lovac, LSV, Sekretarijat ) izveo na pravi putGrinGrin

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,349,320 posete www.srbijalov.com