Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: IŽ -18 puške sačmarice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
IŽ -18 puške sačmarice
bjanko
 E hvala ti care jos ako mi mozes reci sporting verzija dolazi sa cokovima pa koje cokove koristim ako pucam trap a koje magnum municiju,izvinite ja sam totalni pocetnik tek treba da kupim svoju prvu pusku
Hvala unapred na odgovoru

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

Lovac 1

-ANUBIS-

bjanko kaže:
E hvala ti care jos ako mi mozes reci sporting verzija dolazi sa cokovima pa koje cokove koristim ako pucam trap a koje magnum municiju,izvinite ja sam totalni pocetnik tek treba da kupim svoju prvu pusku

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!
[xhide]Vidi ovako da skratim koliko mogu cokovi na pusci sluze da skupe sacmu da se pri izletanju iz cevi puske sacma se sto kasnije rasiri ili sa manjm cokom da se vise siri zavisno sta zelis tako da je sve jedno koja je municija u pitanju trap 10,8,6,4,2 itd tako i magnum verzije metka mozes da peglas sve "samo pod uslovom da je puska leziste 79 da smes da koristis i magnum metke a cokove menjas zavisno kako hoces da ti siri sacmeni snop [/xhide]

car2
 Stavi cilindar C se obelezava, za pocetnika je idealno i posip je veci ,to je moja preporuka za vezbanje.
A uz pusku ces dobiti par promenjivih cokova C cilindar, M polucok i F pun cok .
Za pocetak namotaj C i uzivaj ,poz CARElmer

bjanko
 Hvala ti care mnogo na pomoci sve najbolje i pozdrav

Kolega već si upozoren za predstavljanje!

Srbijalov Admin Tim

Lovac 1

Podunavac

-ANUBIS- kaže:
[quote]bjanko kaže:

Vidi ovako da skratim koliko mogu cokovi na pusci sluze da skupe sacmu da se pri izletanju iz cevi puske sacma se sto kasnije rasiri ili sa manjm cokom da se vise siri zavisno sta zelis tako da je sve jedno koja je municija u pitanju trap 10,8,6,4,2 itd tako i magnum verzije metka mozes da peglas sve "samo pod uslovom da je puska leziste 79 da smes da koristis i magnum metke a cokove menjas zavisno kako hoces da ti siri sacmeni snop [/xhide]

Pa nije baš svejedno. Za trap je potreban 3/4 čok ili pun čok, ako se pucaju glineni golubovi u trap disciplini. Trap municija nije namenjena za lov. Čokovi imaju odgovarajući uticaj samo na sitnu sačmu zaključno sa sačmom broj 8 tj. sačmom promera 3,5 mm. Tako da su za krupniju sačmu povoljniji širi čokovi ili cilindar. Inače uži čokovi se koriste za veće distance, a uži za kraće. Na početku sezone se može loviti sa 1/4 čokom ili 1/2 čokom, a kako sezona odmiče i divljač se diže na većim daljinama sa 3/4 čokom i punim čokom. Ako ne voliš često da menjaš čokove i razmišljaš o njima, postavi 1/2 čok i lovi sa njim. Isto se odnosi i na standardnu i na magnum municiju. Premda za magnum municijom stvarno nema potrebe. I 36 grama sačme je više nego dovoljno za efikasan odstrel sve naše divljači koja se lovi glatkim cevima i sačmom. Vodi računa i da čokovi moraju da se skidaju radi čišćenja i podmazivanja navoja i ležišta, i pri tome se treba paziti da ne dođe do oštećenja navoja.
Tri prsta 2Kolce

bjanko
 Koristan savet za mene kao pocetnika Hvala punoOdobreno
Lovac 1

Joe the hunter

car2 kaže:
Stavi cilindar C se obelezava, za pocetnika je idealno i posip je veci ,to je moja preporuka za vezbanje.
A uz pusku ces dobiti par promenjivih cokova C cilindar, M polucok i F pun cok .
Za pocetak namotaj C i uzivaj ,poz CARElmer

sa cilindricnim cokom i sitnom sacmom nema efekta da vezba jer posip ce biti katastrofa znaci sto jaci cok sitnija sacma i obrnuto i nema glava da te boli

car2
 Tako ce najbolje da pogodi i dobice samopuzdanje sa cilindrom.
Za pocetnika cilindar je cudo pogadjace metu, jeste da cilindar rasipa sitnu sacmu u tome je bila poenta.
A sto se tice gadjanja uvek misim na glinene golube tu se uvek dobro nauci gadjanje.srbijalov

Joe the hunter
 Smisao vezbanja i upoznavanja sa oruzjeem podrazumeva realne situacije znaci ako ce loviti sitnom sacmom onda je logicno da vezba sa punim cokom samo to ima smisla u protivnom samo se nepotrebno arciti municiju a smisao vezbe nece biti postignut.

bjanko
 Iz 18 em m 12/76 kupljena nova sta se radi trebalo bi da se dekonzervira ali na njoj nema neke masti,jel treba da je ocistim sa nekim sredstvom pa onda da je nauljim sa nekim uljem jer je necu jos koristiti.
Ako moze neki savet koje kupio novu pusku nerazradjenu post mi je ovo prva puska pa nista ne znam
Hvala svima na odgovoru
Lovac 1

Podunavac
 Uglavnom nema mnogo masti za konzerviranje na oružju. Prebriši je suvom krpom, posle Ballistolom ili nekim drugim uljem i opet suvom krpom. Ako ima izmenjive čokove obavezno ih treba skinuti i očistiti i njih i navoj na cevi, ali pažljivo da se navoj ne ošteti. Nebi bilo loše pogledati u baskuli (glavi) mehanizam za okidanje kakvo je stanje, ali ako to nisi nikad radio bolje je odneti pušku kod majstora (puškara).
Tri prsta 2Kolce

bjanko
 Znaci najbolje da puska bude uvek suva posle ciscenja
Lovac 1

vlada lovac

bjanko kaže:

Najbolje da uvek bude vlažnaSmilemislim na čišćenje posle pucanja, a pre pucanja bi trebalo provuci suvu krpu kroz cev, spolja je nema potrebe sušiti i odmašćivati

DakiNS
 Kolega čini mi se da si hteo reći umesto vlažna - blago nauljena.ika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

bjanko
 i43.tinypic.com/2q343ya.jpg[/IMG [IMG]http://i42.tinypic.com/2nq77k6.jpgi39.tinypic.com/id6uk9.jpg

To je ta puskica, bas sam zadovoljan novo je novo
Lovac 1

-ANUBIS-
 [xhide]Aj pa da te dugo sluziiveli[/xhide]

bjanko
 Hvala hvalaiveli
Lovac 1

Podunavac

bjanko kaže:

Van sezone kada duže stoji je bolje da je lagano namazana sa nauljenom krpicom. Ali lagano da ne može da se sleva ulje u glavu puške ili vrat kundaka ako je držiš uspravnu. A u sezoni posle čišćenja odma je prebriši suvom krpom i spremna je za sledeći lov.
Tri prsta 2Kolce

bjanko
 iveliiveliiveli
Lovac 1

alex
 Kolega sa srecom. I ja imam istu puskicu ne bih je da ni za koju drugu puskicu. Prezadovoljan sam sa njom.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Puške sačmarice, češke proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 287 07.03.2022. 01:57
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Turske sačmarice "Kral Arms" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 26 27.01.2014. 12:52
Sačmarice cal.16-iskustva i mišljenja LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 200 11.02.2013. 01:15
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,955,103 posete www.srbijalov.com