lepo...e pa to je prednost...Moja Maza je na selu, 25km udaljena,ali ja odem samo zbog nje i izlaska u teren, bar vikendom ako ne pre. Koliko je star Tezej?
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
Svaka čast, mali je odličan.
Žrtvuj nekoliko snimaka i priđi mu dok je u marci i pomazi ga dok stoji zapet kao puška,navikavaj ga na to.
Na drugom snimku se vidi da je mlad pas, oseća koku ali još uvek ne zna ili nije siguran gde je, ali i to će ubrzo savladati kada shvati da mu je vetar saveznik. Bravo još jednom.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
Kolega Laki pas ti ima dobre predispozicije da bude odličan lovni pas. Malo sam gledao posebno drugi snimak , zašto? Prvo mladog psa kada vodiš neobavezno na teren uvek gledaj da ga postaviš uz vetar da bi stekao naviku da se sam tako postavlja ubuduće. Druga stvar on je po meni primio miris jarebica a ne fazana ili je prešao preko traga fazana , a fazan je bio niz vetar što se da videti po travi . Da si ti otišao na desno od početnog položaja onda bi primio miris niz vetar i fazana i jarebica. Snimci su ti dobri ali za sada probaj da kameru ostaviš kod kuće, a psu za ogrlicu veži komad kanapa dužine 1-1,5m,pa kada pas stane u marku, pogni se koliko možeš, i polako priđi psu sa leđa usput ga umirujući da ostane u marci a ujedno i ti nećeš poplašiti divljač pre vremena. Uhvati kanap jer ćeš pre biti u mogućnosti i tad mu priđi pa ga polako miluj i umiruj da ostane što duže u marci. Kada divljač poleti drži čvrsto psa da ne potrči za njom i umiruj ga uz poznatu komandu (stop, čekaj i sl.) Tako ćeš imati psa mirnog na poletanje a koji će pogledom pratiti divljač i u slučaju odstrela znaće tačno gde je pala.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Kolega Laki pas ti ima dobre predispozicije da bude odličan lovni pas. Malo sam gledao posebno drugi snimak , zašto? Prvo mladog psa kada vodiš neobavezno na teren uvek gledaj da ga postaviš uz vetar da bi stekao naviku da se sam tako postavlja ubuduće. Druga stvar on je po meni primio miris jarebica a ne fazana ili je prešao preko traga fazana , a fazan je bio niz vetar što se da videti po travi . Da si ti otišao na desno od početnog položaja onda bi primio miris niz vetar i fazana i jarebica. Snimci su ti dobri ali za sada probaj da kameru ostaviš kod kuće, a psu za ogrlicu veži komad kanapa dužine 1-1,5m,pa kada pas stane u marku, pogni se koliko možeš, i polako priđi psu sa leđa usput ga umirujući da ostane u marci a ujedno i ti nećeš poplašiti divljač pre vremena. Uhvati kanap jer ćeš pre biti u mogućnosti i tad mu priđi pa ga polako miluj i umiruj da ostane što duže u marci. Kada divljač poleti drži čvrsto psa da ne potrči za njom i umiruj ga uz poznatu komandu (stop, čekaj i sl.) Tako ćeš imati psa mirnog na poletanje a koji će pogledom pratiti divljač i u slučaju odstrela znaće tačno gde je pala.
Lepo sam ti govorio kada si došao po njega da je izuzetan temperament pa si samo sumnjičavo vrteo glavom. Živčanost pasa se drugačije manifestuje a ovo malo što se vidi na snimku samo pokazuje pravi bretonski temperament. A to je ono za čim mnogi vlasnici pasa pate jer njihovi psi nisu takvi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?