Breton
|
DakiNS |
Objavljen 08.03.2013. 21:11
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Na čemu? Ajde druže moj da si ti meni živ i zdrav i dugo da loviš sa Lakijem
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
perap |
Objavljen 10.03.2013. 22:41
|
Pripravnik
Upisa: 3
Pristupio: 22.06.2011. 00:13
|
Pozdrav svim bretondžijama,
treba mi vaša pomoć, tražim ženku za mog Bima, sina Dakijevog Zika, radi parenja. Nekoliko kolega lovaca koji su ga videli kako radi mi traže njegovo kuče. Da li neko od vas ima ženku ?
Pera i Zik
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 11.03.2013. 18:54
|
Stari član
Upisa: 247
Pristupio: 03.01.2011. 19:53
|
Kolega Perap do sada se obicno trazio dobar muzjak za zenku, takozvani priplodnjak , koji je to postao dokazivanjem u raznim segmentima, na izlozbi , utakmici , lovu itd., a ako vam treba zenka za vaseg psa , najbolje je da je kupite sami ili udruzeni sa tim kolegama koji vam traze stene od vaseg psa.
http://www.facebook.com/kosmajskidivsopot.ivkovic
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 11.03.2013. 19:44
|
Admin
|
Kolega Kosmajski kod Pere je specifična situacija. Živi u stanu i nije u mogućnosti da drži dva psa , a kolege koje traže od njega kučiće čine to jer su videli mužjaka u lovu na terenu. Jeste neobično ali Pera to radi zbog kolega jer hoće da upari psa sa kvalitetnom ženkom i pride odmah vlasnik kuje ima kupce za kučiće.
|
|
|
|
perap |
Objavljen 11.03.2013. 22:37
|
Pripravnik
Upisa: 3
Pristupio: 22.06.2011. 00:13
|
Hvala Daki na obrazloženju. Ja zaista nemam uslova da držim još jednog psa,a kolega Kosmajski što se tiče mog Bima on je na izložbama i na ispitu urođenih osobina pokazao svoje kvalitete i za to ima priznanja-pehare. Trenutno je šampion mladih Srbije, a još jedna izložba i biće i šampion u kategoriji zrelih pasa. Svi koji su ga videli kako radi u lovu imaju za njega samo reči hvale, a što se tiče utakmica to sad krećemo jer sam čekao da sazri. Pozdrav, i dalje tražim vašu pomoć.
Pera i Zik
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 12.03.2013. 20:26
|
Stari član
|
Kolega trazio si pomoc i ja sam hteo sa svojim predlogom da budem od koristi ako je moguce, inace nista nisam rekao za tvog psa po imenu Bim , a posto je od dobrog odgajivaca ne sumnjam da vredi, i uvek se radujem da ima sto vise dobrih pasa, to nam je i cilj.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 12.03.2013. 20:41
|
Admin
|
Daleko sam ja od dobrog odgajivača, možda da su u rodovniku dve ili tri generacije mojih pasa
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 12.03.2013. 21:00
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
DakiNS kaže:
Daleko sam ja od dobrog odgajivača, možda da su u rodovniku dve ili tri generacije mojih pasa
Što ne govoriš istinu....Daki...jedan od naaajboljih bretondžija samo neće da se hvali ali njegovi prijatelji znaju kakva je on munja...
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
alex |
Objavljen 13.03.2013. 08:32
|
Lovčina
Upisa: 1413
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
DakiNS kaže:
U pravu si Daki daleko si od dobrog odgaivaca ti si FENOMENALAN ODGAIVAC I VISE DO TOGA.
Niko ne cuva svoje pse kao ti ti ih drzis zato sto ih volis a ne radi prodaje.
Svako od nas moze da kupi dobrog psa iz odgaivacnice ali ono sto ti pokloni prijatelj to ne moze da se kupi to nema cenu to dobijes od srca i to nema cenu i voleo bih jednog dana da lovimo zajedno da uzivam u radu vasih bretona.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.03.2013. 08:40
|
Admin
|
Mani te se toga kolege, drugo je ljubav i posvećenost psima a drugo biti dobar odgajivač koji za sobom ima svoje formirane linije pasa koji pokazuju uspeh na svim poljima. Za to treba mnogo vremena i sredstava a i znanja o genetici. U današnje vreme krize čovek prvo mora obezbediti stabilan izvor prihoda koji je dovoljno visok da podmiri gubitke nastale uzgajanjem pasa jer ukoliko u jednom leglu sa istim parom pasa dobiješ nekoliko jedinki koje pokazuju vrhunske osobine je ili velika sreća (kao kod mene) ili rezultat tuđeg rada (opet moj slučaj)ili dugogodišnje iskustvo i vođenje dobrih linija. Nije dovoljno voleti pse i imati dobru volju , ima tu još jedna skoro presudna stvar a to je imati oko za psa i osećaj pri izboru.
|
|
|
|
alex |
Objavljen 13.03.2013. 08:43
|
Lovčina
Upisa: 1413
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Ali ja bih radije i uvek kupio psa od coveka koji drzi par (muzijaka i zenku) jer on-vi njima posvetite punu paznju a odgaivac tesko da moze da posveti svakom psu istu paznju vreme i strpljenje.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
laki |
Objavljen 13.03.2013. 15:09
|
Stari član
Upisa: 464
Pristupio: 02.02.2011. 21:20
|
http://prntscr.co...
nakon snimka, prisao sam mu i pomazio ga...
dugo je stajao...(znam zasto ovo kazem)
Daki i Dule, hvala na smernicama, pa u to ime da vam odsviram nesto |
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 13.03.2013. 18:52
|
Veteran
Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
Laki, probaj da ga uslikaš iz profila,ako uspeš da ga smiriš i čučni kada ga budeš fotografisao. Deluje mi impozantno, naročito mi se sviđa ta lisičje crvena boja, a voleo bih da ga vidim iz profila. Izgleda da ne gubiš vreme i da si svaki dan na terenu.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
laki |
Objavljen 13.03.2013. 19:14
|
Stari član
|
iskreno da ti kazem, najveci problem i jeste da ga smirim...osim kad stane na marku ali to je veliko pitanje kakav stav ce zauzeti.
evo, danas je prvi put markirao u sedecem polozaju, ne znam jel to obicaj kod bretonaca???
a vreme ne gubimo, aktivniji nego ikad. krenuo od kuce jutros u osam a vratio se nesto ispred dva... |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 13.03.2013. 19:39
|
Stari član
|
DakiNS kaže:
Mani te se toga kolege, drugo je ljubav i posvećenost psima a drugo biti dobar odgajivač koji za sobom ima svoje formirane linije pasa koji pokazuju uspeh na svim poljima. Za to treba mnogo vremena i sredstava a i znanja o genetici. U današnje vreme krize čovek prvo mora obezbediti stabilan izvor prihoda koji je dovoljno visok da podmiri gubitke nastale uzgajanjem pasa jer ukoliko u jednom leglu sa istim parom pasa dobiješ nekoliko jedinki koje pokazuju vrhunske osobine je ili velika sreća (kao kod mene) ili rezultat tuđeg rada (opet moj slučaj)ili dugogodišnje iskustvo i vođenje dobrih linija. Nije dovoljno voleti pse i imati dobru volju , ima tu još jedna skoro presudna stvar a to je imati oko za psa i osećaj pri izboru.
Jako mi se dopada obrazlozenje kolege Dakija i ovde ne treba nista dodati.
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 13.03.2013. 19:46
|
Stari član
|
Kolega Laki nije obicaj da kontinentalac markira sedeci ili lezeci, ali dogadja se.Takva situacija se najcesce dogodi kod psa koga iznenada opije snazan miris preblize divljaci, tek na nekoliko metara.
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 13.03.2013. 19:46
|
Veteran
Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
laki kaže:
iskreno da ti kazem, najveci problem i jeste da ga smirim...osim kad stane na marku ali to je veliko pitanje kakav stav ce zauzeti.
evo, danas je prvi put markirao u sedecem polozaju, ne znam jel to obicaj kod bretonaca???
a vreme ne gubimo, aktivniji nego ikad. krenuo od kuce jutros u osam a vratio se nesto ispred dva...
Pravo da ti kažem, smatram sebe za ljubitelja ove rase i amatera, pa ne bih znao tačno da ti odgovorim. Ono što znam je da je takav vid markiranja karakterističan za setere. Nisam takvo markiranje video kod mog psa, ni kod drugih bretona uživo. Bilo je neke polemike na BK forumu oko toga, ali meni se čini da je tvoj pas, sudeći po tvom prethodnom upisu, zauzeo takav stav zbog umora.;)
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.03.2013. 19:54
|
Admin
|
kosmajski div kaže:
Kolega Laki nije obicaj da kontinentalac markira sedeci ili lezeci, ali dogadja se.Takva situacija se najcesce dogodi kod psa koga iznenada opije snazan miris preblize divljaci, tek na nekoliko metara.
Sve je rečeno! Sleđen u položaju gde je uhvatio jak miris.
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 13.03.2013. 20:08
|
Stari član
|
alex kaže:
Ali ja bih radije i uvek kupio psa od coveka koji drzi par (muzijaka i zenku) jer on-vi njima posvetite punu paznju a odgaivac tesko da moze da posveti svakom psu istu paznju vreme i strpljenje.
Kolega Alex ti si mlad decko i ocigledno nemas puno kinoloskog iskustva jer mnoge stvari tesko prepoznajes.Mislim svako ima pravo da nabavlja psa gde hoce i od koga hoce i moze , ali misliti da su bolji psi kod nekoga ko ima dva psa i uzgred slucajno ima leglo jer su ovi srecom iste rase , to nikada ne znaci i da je dobro.Obicno to ne bude nista, cak ni za lov , a lov je u kinologiji najprostija disciplina koju svako sa iole malo rasnijim psom dostigne sa lakocom. Cini mi se da svako ko zeli da ima vrednog lovackog pomocnika treba da tezi da nabavi psa od dobrih i rasnih predaka , da bi kasnije medju svojim prijateljima ako nista drugo prosirio tu dobru lozu.
Evo ti primer kolege Dakija, nabavio je pse iz renomirane odgajivacnice Cacanski Moravac i kada god je imao leglo ono je vredelo paznje.Pogledaj kolegu Lakija, koji je nabavio izvanrednog psa u odgajivacnici Od Bakica Umka i sada sa ponosom i voljom ga trenira i pokazuje njegove prelepe slike.Ima takvih primera puno i verujem da su i oni imali dobre drugare koji bi im od srca poklonili stene, ali znaj to od srca vise koristi za neke druge stvari.Samo jos da ti kazem kada ti neko nesto tako od srca poklanja , a nije ti devojka , izbegni ga kako god znas, jer moze da ti se zalomi los pas , koga zbog poklona , ne mozes da otudjis , a ima da ga gledas sledecih deset godina.
|
|
|
|
laki |
Objavljen 13.03.2013. 20:13
|
Stari član
|
DakiNS kaže:
kosmajski div kaže:
Sve je rečeno! Sleđen u položaju gde je uhvatio jak miris.
svaka cast STARIJE KOLEGE, vidi se bogato iskustvo od kojeg sam ja predaleko. Bez obzira na to sto sam cak i bio prisutan, nisam mogao ni naslutiti da je bas to, a evo zasto, pas je trcao, ne prebrzo al je trcao i u trenutku zastao u trku i napravio nagli zaokret i ostao u ovom polozaju.
samo mi nije bilo jasno zasto je ostao u sedecem polozaju, zasto se nije uspravio... |
|
|