Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
DakiNS
 Na čemu? Ajde druže moj da si ti meni živ i zdrav i dugo da loviš sa Lakijem
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

perap
 Pozdrav svim bretondžijama,
treba mi vaša pomoć, tražim ženku za mog Bima, sina Dakijevog Zika, radi parenja. Nekoliko kolega lovaca koji su ga videli kako radi mi traže njegovo kuče. Da li neko od vas ima ženku ?
Pera i Zik

kosmajski div
 Kolega Perap do sada se obicno trazio dobar muzjak za zenku, takozvani priplodnjak , koji je to postao dokazivanjem u raznim segmentima, na izlozbi , utakmici , lovu itd., a ako vam treba zenka za vaseg psa , najbolje je da je kupite sami ili udruzeni sa tim kolegama koji vam traze stene od vaseg psa.
http://www.facebook.com/kosmajskidivsopot.ivkovic

DakiNS
 Kolega Kosmajski kod Pere je specifična situacija. Živi u stanu i nije u mogućnosti da drži dva psa , a kolege koje traže od njega kučiće čine to jer su videli mužjaka u lovu na terenu. Jeste neobično ali Pera to radi zbog kolega jer hoće da upari psa sa kvalitetnom ženkom i pride odmah vlasnik kuje ima kupce za kučiće.

perap
 Hvala Daki na obrazloženju. Ja zaista nemam uslova da držim još jednog psa,a kolega Kosmajski što se tiče mog Bima on je na izložbama i na ispitu urođenih osobina pokazao svoje kvalitete i za to ima priznanja-pehare. Trenutno je šampion mladih Srbije, a još jedna izložba i biće i šampion u kategoriji zrelih pasa. Svi koji su ga videli kako radi u lovu imaju za njega samo reči hvale, a što se tiče utakmica to sad krećemo jer sam čekao da sazri. Pozdrav, i dalje tražim vašu pomoć.
Pera i Zik

kosmajski div
 Kolega trazio si pomoc i ja sam hteo sa svojim predlogom da budem od koristi ako je moguce, inace nista nisam rekao za tvog psa po imenu Bim , a posto je od dobrog odgajivaca ne sumnjam da vredi, i uvek se radujem da ima sto vise dobrih pasa, to nam je i cilj.

DakiNS
 Daleko sam ja od dobrog odgajivača, možda da su u rodovniku dve ili tri generacije mojih pasaGrin

Jank

DakiNS kaže:
Daleko sam ja od dobrog odgajivača, možda da su u rodovniku dve ili tri generacije mojih pasaGrin

Što ne govoriš istinu....Daki...jedan od naaajboljih bretondžija samo neće da se hvali ali njegovi prijatelji znaju kakva je on munja...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

alex

DakiNS kaže:

U pravu si Daki daleko si od dobrog odgaivaca ti si FENOMENALAN ODGAIVAC I VISE DO TOGA.

Niko ne cuva svoje pse kao ti ti ih drzis zato sto ih volis a ne radi prodaje.

Svako od nas moze da kupi dobrog psa iz odgaivacnice ali ono sto ti pokloni prijatelj to ne moze da se kupi to nema cenu to dobijes od srca i to nema cenu i voleo bih jednog dana da lovimo zajedno da uzivam u radu vasih bretona.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

DakiNS
 Mani te se toga kolege, drugo je ljubav i posvećenost psima a drugo biti dobar odgajivač koji za sobom ima svoje formirane linije pasa koji pokazuju uspeh na svim poljima. Za to treba mnogo vremena i sredstava a i znanja o genetici. U današnje vreme krize čovek prvo mora obezbediti stabilan izvor prihoda koji je dovoljno visok da podmiri gubitke nastale uzgajanjem pasa jer ukoliko u jednom leglu sa istim parom pasa dobiješ nekoliko jedinki koje pokazuju vrhunske osobine je ili velika sreća (kao kod mene) ili rezultat tuđeg rada (opet moj slučaj)ili dugogodišnje iskustvo i vođenje dobrih linija. Nije dovoljno voleti pse i imati dobru volju , ima tu još jedna skoro presudna stvar a to je imati oko za psa i osećaj pri izboru.

alex
 Ali ja bih radije i uvek kupio psa od coveka koji drzi par (muzijaka i zenku) jer on-vi njima posvetite punu paznju a odgaivac tesko da moze da posveti svakom psu istu paznju vreme i strpljenje.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

laki
 http://prntscr.co...

nakon snimka, prisao sam mu i pomazio ga...

dugo je stajao...(znam zasto ovo kazem)

Daki i Dule, hvala na smernicama, pa u to ime da vam odsviram nestoHarmonika

duskodugousko
 Laki, probaj da ga uslikaš iz profila,ako uspeš da ga smiriš i čučni kada ga budeš fotografisao. Deluje mi impozantno, naročito mi se sviđa ta lisičje crvena boja, a voleo bih da ga vidim iz profila. Izgleda da ne gubiš vreme i da si svaki dan na terenu. Odobreno
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

laki
 iskreno da ti kazem, najveci problem i jeste da ga smirim...osim kad stane na marku ali to je veliko pitanje kakav stav ce zauzeti.

evo, danas je prvi put markirao u sedecem polozaju, ne znam jel to obicaj kod bretonaca???

a vreme ne gubimo, aktivniji nego ikad. krenuo od kuce jutros u osam a vratio se nesto ispred dva...

kosmajski div

DakiNS kaže:
Mani te se toga kolege, drugo je ljubav i posvećenost psima a drugo biti dobar odgajivač koji za sobom ima svoje formirane linije pasa koji pokazuju uspeh na svim poljima. Za to treba mnogo vremena i sredstava a i znanja o genetici. U današnje vreme krize čovek prvo mora obezbediti stabilan izvor prihoda koji je dovoljno visok da podmiri gubitke nastale uzgajanjem pasa jer ukoliko u jednom leglu sa istim parom pasa dobiješ nekoliko jedinki koje pokazuju vrhunske osobine je ili velika sreća (kao kod mene) ili rezultat tuđeg rada (opet moj slučaj)ili dugogodišnje iskustvo i vođenje dobrih linija. Nije dovoljno voleti pse i imati dobru volju , ima tu još jedna skoro presudna stvar a to je imati oko za psa i osećaj pri izboru.

Jako mi se dopada obrazlozenje kolege Dakija i ovde ne treba nista dodati.

kosmajski div
 Kolega Laki nije obicaj da kontinentalac markira sedeci ili lezeci, ali dogadja se.Takva situacija se najcesce dogodi kod psa koga iznenada opije snazan miris preblize divljaci, tek na nekoliko metara.

duskodugousko

laki kaže:
iskreno da ti kazem, najveci problem i jeste da ga smirim...osim kad stane na marku ali to je veliko pitanje kakav stav ce zauzeti.

evo, danas je prvi put markirao u sedecem polozaju, ne znam jel to obicaj kod bretonaca???

a vreme ne gubimo, aktivniji nego ikad. krenuo od kuce jutros u osam a vratio se nesto ispred dva...

Pravo da ti kažem, smatram sebe za ljubitelja ove rase i amatera, pa ne bih znao tačno da ti odgovorim. Ono što znam je da je takav vid markiranja karakterističan za setere. Nisam takvo markiranje video kod mog psa, ni kod drugih bretona uživo. Bilo je neke polemike na BK forumu oko toga, ali meni se čini da je tvoj pas, sudeći po tvom prethodnom upisu, zauzeo takav stav zbog umora.;)
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

DakiNS

kosmajski div kaže:
Kolega Laki nije obicaj da kontinentalac markira sedeci ili lezeci, ali dogadja se.Takva situacija se najcesce dogodi kod psa koga iznenada opije snazan miris preblize divljaci, tek na nekoliko metara.

Sve je rečeno! Sleđen u položaju gde je uhvatio jak miris.

kosmajski div

alex kaže:
Ali ja bih radije i uvek kupio psa od coveka koji drzi par (muzijaka i zenku) jer on-vi njima posvetite punu paznju a odgaivac tesko da moze da posveti svakom psu istu paznju vreme i strpljenje.

Kolega Alex ti si mlad decko i ocigledno nemas puno kinoloskog iskustva jer mnoge stvari tesko prepoznajes.Mislim svako ima pravo da nabavlja psa gde hoce i od koga hoce i moze , ali misliti da su bolji psi kod nekoga ko ima dva psa i uzgred slucajno ima leglo jer su ovi srecom iste rase , to nikada ne znaci i da je dobro.Obicno to ne bude nista, cak ni za lov , a lov je u kinologiji najprostija disciplina koju svako sa iole malo rasnijim psom dostigne sa lakocom. Cini mi se da svako ko zeli da ima vrednog lovackog pomocnika treba da tezi da nabavi psa od dobrih i rasnih predaka , da bi kasnije medju svojim prijateljima ako nista drugo prosirio tu dobru lozu.
Evo ti primer kolege Dakija, nabavio je pse iz renomirane odgajivacnice Cacanski Moravac i kada god je imao leglo ono je vredelo paznje.Pogledaj kolegu Lakija, koji je nabavio izvanrednog psa u odgajivacnici Od Bakica Umka i sada sa ponosom i voljom ga trenira i pokazuje njegove prelepe slike.Ima takvih primera puno i verujem da su i oni imali dobre drugare koji bi im od srca poklonili stene, ali znaj to od srca vise koristi za neke druge stvari.Samo jos da ti kazem kada ti neko nesto tako od srca poklanja , a nije ti devojka , izbegni ga kako god znas, jer moze da ti se zalomi los pas , koga zbog poklona , ne mozes da otudjis , a ima da ga gledas sledecih deset godina.

laki

DakiNS kaže:

kosmajski div kaže:

Sve je rečeno! Sleđen u položaju gde je uhvatio jak miris.

svaka cast STARIJE KOLEGE, vidi se bogato iskustvo od kojeg sam ja predaleko. Bez obzira na to sto sam cak i bio prisutan, nisam mogao ni naslutiti da je bas to, a evo zasto, pas je trcao, ne prebrzo al je trcao i u trenutku zastao u trku i napravio nagli zaokret i ostao u ovom polozaju.

samo mi nije bilo jasno zasto je ostao u sedecem polozaju, zasto se nije uspravio...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,132,901 posete www.srbijalov.com