Hunter forever kaže:
Evo slicica iz danasnje setnje .
Marka na petla. 17 meseci.
I jos jedna na 2m od reke , takodje na petla. (imam jos slika od ove marke ali ne bih da postavljam zbog ekologije nasih reka,ova mi se cinila najpristojnije).
Hvala Kumanacka , samo moj pas trci laganijim tempom od vaseg jer meni treba prvenstveno za lov koji moze trajati i vise sati ( cesto od 07h do 14h) . Koliko se razumem u trajlere ( sto sam gledao snimke na youtube) vas pas bas dosta dobro trci , svaka cast. U buducnosti voleo bih da imam i nekog trajlera , ali ovo mi je tek prvi pas pa cemo za dalje videti.
Hunter forever kaže:
Hvala Kumanacka , samo moj pas trci laganijim tempom od vaseg jer meni treba prvenstveno za lov koji moze trajati i vise sati ( cesto od 07h do 14h) . Koliko se razumem u trajlere ( sto sam gledao snimke na youtube) vas pas bas dosta dobro trci , svaka cast. U buducnosti voleo bih da imam i nekog trajlera , ali ovo mi je tek prvi pas pa cemo za dalje videti.
Hvala,
to moje je jako mlada kuja koja tek treba da krene kako treba, a sa tri godine ce tek biti prava.
Po tvom psu se vidi da je lovno eksterijerna linija i tipican predstavnik poentera. Nije problem za trajlera, samo prvo zavrsi ovog mladog koji je na odlicnom putu da izraste u pravog lovca.
Kolega kumanacka upravo sam pogledao klip koji ste postavili i mogu da kazem da je rad ovog psa odlican za ovakav teren.Ali za nepregledne terene je mnogo tesko loviti sa psom koji ima ovoliki radijus kretanja da ne kazem nemoguce.Samo sam se nadovezao na diskusiju upotrbne vrednosti trkaca u prakticnom lovu na gusto obraslim terenima.
Kolega kumanacka upravo sam pogledao klip koji ste postavili i mogu da kazem da je rad ovog psa odlican za ovakav teren.Ali za nepregledne terene je mnogo tesko loviti sa psom koji ima ovoliki radijus kretanja da ne kazem nemoguce.Samo sam se nadovezao na diskusiju upotrbne vrednosti trkaca u prakticnom lovu na gusto obraslim terenima.
Ovde nije pokazana upotrebna lovacke sposobnost ove zenke, nego jedan deo stila rase. Da sam postavio samo sliku, ko moze da garantuje da ta moja kuja nema jednu nogu kracu, mozda ima i displaziju kukova, ili ravanise dok se krece itd. (Ovim nikoga nevredjam nego dajem primer).
Na svim utakmicama pasa, pa cak i na lovno kinoloskim kupovima na kojima lovac nosi dve trecine, a pas samo jednu trecinu ukupnog broja bodova trazi se, podvlacim trazi se da se pas krece u stilu rase. Sta znaci kretanje u stilu rase i zasto se na to stavlja akcenat u svim selektivnim manifestacijama pa cak i na izlozbama ako je nebitno???
Kako ce ova kuja da lovi zavisi samo od mojih dreserskih sposobnosti i niceg vise. Kao sto se vidi volju i mentalitet ima, a uvek je bilo lakse skratiti psa nego ga naterati da ide da trazi ispred lovca.
Ovo je verovatno vec vidjeno, ali probacu da pokazem na mojoj kuji koja je mozda trajler, da moze da se lovi i sa ovakvim psom i da je u principu sve stvar obuke.
Na ovom losem snimku se vidi koliku volju, brzinu i radijus kretanja ima ovaj pas. Vodi je moja cerka, ali bez obzira sto je pas poznaje i sto se ona trudi da je posalje u drugu stranu, dolazi do mene i od mene trazi dalju komandu. Posto sam ja snimatelj komanda kasni, ali je dobija da ide dalje http://www.youtub...GnYZ20Xfpg
Na ovom drugom nesto boljem snimku se vidi kako stoji u marci i kako silovito krece kada je divljac krenula, ali samo jedna moja rec zautavlja celu akciju http://www.youtub...GnYZ20Xfpg
Sustina ove moje price je da svaki pas moze dobro da lovi, ako se uradi za praktican lov. Jedina razlika je da li imamo radnu ili eksterijernu liniju pasa. Sa radima zbog njihovog temperamenta treba vise rada i strpljenja, dok sa eksterijernim linijama pasa koji su mirnijeg temperamenta se sa manje truda dolazi do zeljenog cilja.
kumanacka kaže:
milols_lovac_ostrovac
Fantasticno ti je to stene, samo kakda bi mu nabacio jos koji kilogram bilo bi jos bolje
Hvala druze,nije problem kilaza,stene je uhranjeno dobro,nego je ugao takav da izduzuje ,pa zato izgleda tako..ali nista mu nebi skodilo koja kalorija vise
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?