Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar puškar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar puškar
staparac
 Kolege pomazite! Imam veoma cudan problem. Danas mi se desavalo par puta da mi donja udarna igla ne dohvata dovoljno kapislu i ne dolazi do opaljenja ali sto je naj cudnije to se desava samo kada prvo pucam sa gornjom(cokiranom)cevi,a kada pucam redovno,donja pa gornja to se ne desava. Probao sam promeniti municiju,ajde reko mozda je do metka ali nije. Zaboravio sam reci da je u pitanju IZ-27 12/70. Interesuju me vasa misljenja i da li ima neki puskar u okolini Sombora posto sam nmdatle. Unapred hvala....

I Jevtic
 problem je stvarno neverovatan posebno zato sto udarne igle a ni udaraci nemaju bas nikakve veze jedan sa drugim zanimljiv kvar dali se to stalno desava kada pucas tim redosledom pozdrav
p.s imas u novom sadu majstora paroskog poznatiji kao {toza}pokusaj kod njega
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

staparac
 Da,samo tim redosledom. Probao sam staviti samo u donju i radi. Posle mi se digao fazan malo dalje ja mahinalno prvo gornjom,promasim donju kad ono skljoc. Pa reko mamu ti.....!!! Posle sam imao jos jednu priliku ali sam vukao redom i opet je radilo. Ostane trag od igle na kapisli ali kanda nije dovoljno da opali. Kontam municija malo jaca(RC4,VINCESTER super speed 1050bara)da dodje do nekog zaglavljivanja,ali i do sada sam pucao takvu municiju pa se nista nije desavalo. Ne kontam,nisam pametan.

I Jevtic
 postoji sansa da prilikom pucnja gornje cevi od trzaja zapinjaca za doniu cev popusti udarac i spusti sa na zadrzac koi sluzi da ne dodje do samoopaljenja prilikom povlacenja obarace udarac udara u iglu ali nedovoljnom snagom trebao bi ti neki majstor da pogleda zahvate izmedju zapinjace i udaraca pozdrav

sheytan
 Hmm... Ja bih, kao laik, probao prvo možda vako nešto(pošto ne verujem da je kolega probao odgovarajući broj puta pucati gornja/donja & donja/gornja):

Nategnuti pušq, skinuti potqndak i cevi. Okrenuti glavu puške ka plafonu, na mesto di izlazi igla staviti čauru i istu "opaliti". Ako je lansira cca. 0.5m, udarna opruga je OK. Ako ne, možda je to osnovni razlog!

Izvinjavam se dragom kolegi & prijatelju sjefticu ako loopam! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

staparac
 Ajde,probacu i tu foru a usput se izvinjavam,mlogo se izvinjavam ako tema nije odgovarajuca.Molitva

sheytan
 Ne javlja se kolega Staparac, qq mene, da nije loshe prochitao moje uputstvo, pa umesto

sheytan kaže:
Hmm... Ja bih, kao laik, probao prvo možda vako nešto(pošto ne verujem da je kolega probao odgovarajući broj puta pucati gornja/donja & donja/gornja):

Nategnuti pušq, skinuti potqndak i cevi. Okrenuti glavu puške ka plafonu, na mesto di izlazi igla staviti čauru i istu "opaliti". Ako je lansira cca. 0.5m, udarna opruga je OK. Ako ne, možda je to osnovni razlog!

stavio PUN METAK??? Frown

Smeko

Daleko bilo, chekamo ga da se javi sa rezooltatima! iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

I Jevtic
 da vidis kad se kolega pojavi i kaze i56.tinypic.com/1si7ol.gif beri kozu na siljak seki

klaja
 treba u skorije vreme da sredjujem jednu sacmaricu . cuo sam za majstora cvetu iz zrenjanina pa me interesuje dali je neko imao kakvu saradnju sa njim i kakav je majstor. konkretno radio bi hladan brunir,hromiranje i mozda kundak.

Podunavac

sjeftic kaže:
postoji sansa da prilikom pucnja gornje cevi od trzaja zapinjaca za doniu cev popusti udarac i spusti sa na zadrzac koi sluzi da ne dodje do samoopaljenja prilikom povlacenja obarace udarac udara u iglu ali nedovoljnom snagom trebao bi ti neki majstor da pogleda zahvate izmedju zapinjace i udaraca pozdrav

Koliko ja znam kolega kada interseptor, presretač ili kako ti reče zadržač uhvati udarač on više ne može da se opali do kraja povlačenjem obarača, nego mora da se prelomi puška i onda izvrši opaljenje.
Tri prsta 2Kolce

bela

klaja kaže:
treba u skorije vreme da sredjujem jednu sacmaricu . cuo sam za majstora cvetu iz zrenjanina pa me interesuje dali je neko imao kakvu saradnju sa njim i kakav je majstor. konkretno radio bi hladan brunir,hromiranje i mozda kundak.

ja sam lično zadovoljan sa radom cvete budišina, pre otprilike 10 godina mi je odradio 2 puške jedna je korišćena baš svaki dan na njoj se vidi da je istorošena , dok je druga puška manje korištena ona je još uvek u tako reći u perfektnom stanju .
vižlan i terier

klaja

bela kaže:

klaja kaže:

ja sam lično zadovoljan sa radom cvete budišina, pre otprilike 10 godina mi je odradio 2 puške jedna je korišćena baš svaki dan na njoj se vidi da je istorošena , dok je druga puška manje korištena ona je još uvek u tako reći u perfektnom stanju .

hvala puno mi znaci svaka informacija.

I Jevtic
 kolega ja sam samo naveo da je moguc kvar moguce je i da sam pogresio ukoliko imas iz 27 proveri pa da budemo sigurni ili ukoliko si proverio ili sigurno znas onda je moja greska povlacim upis pozdrav

Podunavac
 Nisam imao nameru da ovo ispadne kao neka kritika, samo sam izneo svoje mišljenje. Kada udarač jednom dođe do presretača više nema kontakt sa obaračem i mora ponovo da se zapne u početni položaj.
Tri prsta 2Kolce

I Jevtic
 ajde sad ja prilikom podizanja obarace podize se i presretac jer se sa zadnjim delom naslanja na obarecu presretac izgleda kao slovo L jedan deo zadrzava udarac a drugi se naslanja na obaracu pozdrav

sheytan

sjeftic kaže:
da vidis kad se kolega pojavi i kaze i56.tinypic.com/1si7ol.gif beri kozu na siljak seki

Smeko

Bravo 2 , majstore!!! iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac
 Da. Ali kada se udarač spusti na presretač više ne može da se pusti u zadnji donji položaj povlačenjem obarača, nego mora ponovo da se prelomi puška i zapne mehanizam. A slično piše i u fabričkom uputstvu. Otprilike da se interseptor (presretač) jednostavno deaktivira prelamanjem cevi.
Tri prsta 2Kolce

I Jevtic
 to za povlacenje obarace kada udarac sleti na presretac stoi rekao sam da sam mozda pogresio nego samo kazem da presretac jednim delom dodiruje obaracu i prilikom povlacenja iste on se podize ali kada sleti udarac verovatno nemoze da se podigne ako tako pise u upustvu pozdrav
p.s sutra cu da proverim

Podunavac
 Da, to smo se razumeli. U tome i jeste stvar da udarač može da udari iglu samo kada je obarač povučen do kraja. Sva ostala otkačinjanja udarača iz bilo kog razloga presretač zaustavlja.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 ^ sem kada prilikom opaljenja jedne cevi opali i druga! A to se ipak zna desiti na 27-ici... Cry

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar nož OPREMA 2195 12.03.2023. 01:00
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,478,984 posete www.srbijalov.com