Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka komora

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka komora
zoranp
 ..još je Tito davno pisao u svojoj knjizi...vodim debatu mesecima sa Hruščovim oko nafte,ali neda, pa neda...dođe on u Jugu, ali tvrd i gotovo..kažem ja ovim mojim organizujte tri dana neki lov u Karađorđevu, pa da druga oraspoložimo..nakon drugog dana sve je moglo...pa ljudi kad je Tito na divljač kupovao kako da se i ovi ne ulaguju preko leđa iste...samo ovi ne gazduju za razliku od Tite koji je i punio lovišta, a ovi samo prazne i pune đepove... Zapamtimo sve se može dogovoriti NEGDE U LOVU..zato i opstaju uvek istiii... Besan
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Zorane, sad nešto razmišljam, o ovoj našoj muci, pa mi pade na pamet, jedna mogućnost loša: da lovci umesto na čeke u lovišta, odu lepo na ulaze u neka poznatija i bolja lovišta, pa da zapisuju ko je sve, i sa kakvim kolima, i kada, dolazio! Mislim, to je stvarno loša ideja, i nemoj da bi nekom palo na pamet to! Zamisli da lovcim apadne na pamet, da umesto divljači, počnu fotoaparatima i dvogledima i olovkom, da love 'kapitalce'!
To stvarno ne bi bilo lepo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

zoranp
 ...gadno zboriš Lalo...znaš da bi bilo belaja,ali brate danas se to malo i krije..vidiš da se sve radi skroz javno..

MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Meni su još na fakultetu rekli da imam 'pogan' jezik, kad sam se nešto podžapao sa jednim asistentomGrin
Odakle tebi, Zorane, ideja da neki ljudi kriju odlazak u najbolja lovišta? Pa valjda je ovo srpska demokratija! Pa Tito kojeg smo pominjali, nije krio kad je lovio, znalo je pola Bačke, kad on ide u Karadjordjevo!
Ovde je i danas sve 'transparentno'! Malo, malo, pa osvanu neki transparenti, sa svakojakim rečima Grin

Lala
 Nego, da li su Beuković i Zeremski, kao predsednik i sekretar LSV, dužni da štite interese Saveza, na čijem su čelu? Jesu, po Statutu! E sad, ako oni jednom od najprofitabilnijih poslova iz delokruga rada Saveza, direktno konkurišu osnivanjem firme koje će praktično biti konkurencija Savezu, da li oni na taj način ukidaju jedan od motiva da se ubuduće LU učlanjuju u taj isit savez? Pošto zakon više ne obavezuje LU na članstvo, mogu a i ne moraju da budu članovi! Pa ako nemaju LU koristi od članstva (izrada planskih dokumenata u Savezu), onda neće ni biti članova!!! Nego će možda svi ići da rade LPO i GPG u Vojvodjanski lovac, a savez će možda polako da gubi članove i da se gasi! Za to vreme, u Vojvodjanskom lovcu će se deliti plate i honorari, firma će poslovati možda na nuli, bez profita koji bi trebala da donese osnivaču LSV, pošto prihod može biti trošen na lična primanja nekolicine ljudi, odlukom direktora, i sve po zakonu!! Ovaj upis je posledica moje sumnje, da će to tako i biti, ili, da kažem, scenario otvara mogućnost da to tako i bude! Pa čak i ako je sve po zakonu, opet meni ostaje moralno pitanje onih koji su doneli odluku o osnivanju Vojvodjanskog lovca, i sumnja u motive za takav potez. Da li je ovo razlog, da se sazove vanredna skupština LSV, i da se postave ova pitanja? Koliko LU članova LSV, treba da potpiše inicijativu za sazivanje vanredne skupštine LSV, da bi je predsednik zakazao? Nemam živaca, da sada listam Statut LSV, da nadjem odogovor na to pitanje, molim nekog od članova da pronadje to, pa da objavi.
A kad se, i ako se savez, kao osnivač, jednog dana ugasi, kome će ostati firma Vojvodjanski lovac? Voleo bih da znam odgovor na ovo pitanje!

Sremac75
 Prestankom postojanja bilo kojeg udruženja, njegovu imovinu preuzima država, ili neki državni organ ili firma koja se bavi sličnom delatnošću.

Ali nešto drugo je interesantno.
Ja mislim da ove godine, ili uskoro, Beukoviću prestaje mandat, a samim tim i Zeremskom.
I zabole njih da se ponovo kandiduju, da lobiraju, da gube vreme. Zabole ih šta će biti sa LSV, od koga će ostati samo ime i kostur, kada su oni najvažnije poslove preneli na "Vojvođanski lovac" doo, u kojem će se i dalje baškariti.
Znači : radiće isto što i do sada, živeti od istih (naših) para kao i do sada, ali neće morati da trpe pritiske funkcija i izloženost javnim kritikama kao do sada.

EVO PRAVOG ODGOVORA NA LALINA PITANJA! (kad me već tera da mislim)
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Sremac75 kaže:
Prestankom postojanja bilo kojeg udruženja, njegovu imovinu preuzima država, ili neki državni organ ili firma koja se bavi sličnom delatnošću.

Ali nešto drugo je interesantno.
Ja mislim da ove godine, ili uskoro, Beukoviću prestaje mandat, a samim tim i Zeremskom.
I zabole njih da se ponovo kandiduju, da lobiraju, da gube vreme. Zabole ih šta će biti sa LSV, od koga će ostati samo ime i kostur, kada su oni najvažnije poslove (i pare) preneli na "Vojvođanski lovac" doo, u kojem će se i dalje baškariti.
Znači : radiće isto što i do sada, živeti od istih (naših) para kao i do sada, ali neće morati da trpe pritiske funkcija i izloženost javnim kritikama kao do sada.

EVO PRAVOG ODGOVORA NA LALINA PITANJA! (kad me već tera da mislim)

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Sremac, consigliere, daj molim te pogledaj u Statut LSV, i šapni mi koliko treba članova, da se zatraži vanredna skupština LSV? Imam pun očin posla ovde na portalu, ni PP nisam još sve pročitao, a kamoli odgovorio....

slavaplana
 Jedno je sigurno ovi nema sanse da propadnu ili da ostanu bez posla jer ih vec cekaju rezervne stolice ako LSS ili LSV propadne!!
Njima ne treba Dinkic da otvara radna mesta i daje suvencije oni sami sebi prave teren i ostupnicu!!!!

Sremac75
 Ju ju, ju, ala su se ogradili!!!

Član 38
1.Skupština se sastaje prema potrebama
2.Redovna godišnja sednica skupštine održava se jednom godišnje, po pravilu na kraju lovne sezone
3. Vanredna sednica skupštine se može sazvati ako za to postoji neodložen razlog iz delokruga rada i nadležnosti skupštine
4.Neodložnim razlogom smatraće se, naročito, postojanje sledećih okolnosti :
- kada postoji mogućnost da odlaganje donošenja odluke može naneti štetu savezu
- kada postoji mogućnost da će se prekršiti zakon ili statut saveza.
5. Vanredna sednica se mora sazvati, bez obzira na razlog, ako zahtev za njeno sazivanje u pisanom obliku podnese jedna trećina članova saveza.
........................
7. Sednicu skupštine saziva upućivanjem poziva u pisanom obliku Predsednik saveza, a mogu je sazvati i Upravni odbor ili Nadzorni odbor, ako Predsednik to ne učini .
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Razlozi mislim da postoje, ali kako sad na'vatati 1/3 LU? I koliko uopšte ima LU u Vojvodini?
Koliko predsednika i uprava LU, ima saznanje o ovome šta se dešava? Ili su zabavljen uglavnom o svom jadu, pa nemaju kade, da pogledaju dešavanja u Savezu i Vojvodjanskom lovcu. Odličan tajming, ovih iz LSV, zaista! Neka LU pišu nove Statute, nek se zamajavaju oko imovine da dokazuju da je njihova, nek se cepaju LU, dopis da ostanu jedinstveni je poslat posle godinu dana(!) kad je već dobar deo posla uradjen, a rukovodstvo LSV će da pravi biznis u Vojvodjanskom lovcu. Pošteno!

Sremac75
 Ako razlog postoji, a postoji neodložan, i to oba (Neodložnim razlogom smatraće se, naročito, postojanje sledećih okolnosti :
- kada postoji mogućnost da odlaganje donošenja odluke može naneti štetu savezu
- kada postoji mogućnost da će se prekršiti zakon ili statut saveza
) onda ne treba 1/3 članova da inicira sazivanje skupštine.
To onda treba da urade Predsednik saveza, a mogu i Upravni odbor ili Nadzorni odbor, ako Predsednik to ne učini .

A ako nema razloga onda treba 1/3.

Kada znamo ko je Predsednik, ko je Sekretar, i ko je predsednik UO, ostaje samo Nadzorni odbor, ili ne ostaje?
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Jovan Bradvarević je član Nadzornog odbora Komore.
On i M. Kunovac će kontrolisati rad svoga šefa i svoga oca, D. Kunovca, člana UO.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 A zna li neko ko je u nadzornom odboru LSV???
PraviloPraviloPravilo
Palica

meshtan
 E sad smo ga ugasili! Savij usi skini gace i trpi!Ja vala necu tako-odo u ajduke!!!Ako neko oce sa mene nace me u sumi onoj veeelikoj al kad malo otopli!

Joe the hunter
 Prava funkcija republickih i pokrajinskih Lovackih saveza prestala je raspadom Jugoslavije jos pocetkom 90-tih godina.U opstem rasulu svako je gledao da prigrabi za sebe (licno) koliko moze.Vise se niko nije brinuo o razvoju lovstva u Srbiji vec se samo gledala licna korist sto je rezultiralo katastrofalnim izlovljavanjem i smanjvanjem broja divljaci.Takva tendencija traje i do danas.Svedoci smo kako se "domacinski" ponasao LSS i njegovo ranije rukovotsvo.Ovi u LSV su poduceni greskama onih predhodnih iz LSS su smislili novi stos.Osnivamo firmu (strucnu) koja u sebi treba da sadrzi lovacke trustove mozgova te ce takvi "strucno" da razvijaju lovstvo a ako malo pretekne (parica), pa Boze moj, strucnost je skupa.Ovo me potseca na 60-te godine kada su se rotirali funkcioneri stalno u krug jer su,naravno, bili nezamenljivi.Ali sta se sekirate citacemo o njima u novinama kao i o onim predhodnima.Cek samo malko da se "snadju".Vec godinama nisam clan ni jednog LD vec kad mi se lovi pare u dzep pa u komercijalni lov.Kad vec dajem pare da bar vidim gde idu.Dobar pogled

meshtan
 hey joe Bravo 2

Lala
 Joe, o tom trendu, da će većina lovaca platežno sposobnih, prestati da budu članovi LU, i da idu samo u komercijalu, smo pisali nekoliko meseci ranije; razvoj dogadjaja govori upravo u prilog tom predvidjanju. Ti si odavno u toj šemi, tako da je tebi sasvim svejedno, plaćao si do sada, plaćaćeš i od sada. Jedino što može da te remeti, jeste cena divljači, ako poskupi.
Takvo osipanje članstva LU će dovesti do povećanja članarine, tako da će u LU možda uglavnom ostati ljudi, koji će svojim fizičkim radom 'odradjivati' članarinu. A pošto se ne može sve odraditi, mora se nešto i platiti kešom, čini mi se da za većinu manjih LU nema budućnosti, i da će njihovi članovi hteli-ne hteli, biti dovedeni u situaciju da love isto kao i ti - u komercijali. Pa će umesto 10-15 izlazaka u lovište, moži sebi da priušte svega 2-3, naravno, uz plaćanje odstrela.
Kuda to dalje vodi? Moja prognoza je da će vrlo brzo biti velika ponuda lovačkog oružja na prodaju, da će se puške prodavati budzašto, naročito one jeftinije. A one skuplje neće dostizati ni 2/3 realne vrednosti. Lovci koji imaju više pušaka, će se odreći nekih iz svoje kolekcije, da bi platili da love, zadržaće jednu sačmaru i jedan karabin, ostalo sve ide na tržište polovnog oružja, koje je već sada prezasićeno, potražnja je mala.

Mislim da dolaze i loši dani za uzgajivačnice lovačkih pasa! Osipanje članstva LU, i smanjenje broja aktivnih lovaca vodi i ka smanjenju potražnje za lovačkim psima. Znam koliko su koštali dobri psi i štenad dobrog porekla, pre 5-6 godina, a koliko danas. Uzgajivači mogu da posvedoče, da je danas već umetnost prodati iole skupljeg psa - dobiti 500 evra za psa od 2-3 godine, utreniranog za lov, to je već uspeh! A niko ne pita, koliko pas pojede godišnje, koliko košta nega i uzgoj. Jednostavno, para nema za ovako povećane troškove lova.

I onda se tu još pojavi ova šema koju sam ja nazvao Vertikalom, pojavi se Vojvodjanski lovac. Kao da nije dovoljno da država uzima svoj 'desetak' (10% vrednosti odstrela), nego su tu još ambicije rukovodstva LSV, zaštićenih od svake kritike. Eto vam šeme, pa razmišljajte. Samo da ne bude, da ja zastrašujem lovce, ili da sam dežurni zloslutnik, i sve crno gledam, kako neki 'dugogodišnji lovni radnici' vole da kažu, i još se pitaju zašto lovci veruju meni a ne njemu! Mislim da sam realan, a vreme je do sada pokazalo da šta god da sam kritikovao, pokazalo se da sam bio u pravu. Ne želim da anesteziram lovce, i da ih uljuljkujem pričama o 'svetloj budućnosti', naprotiv, pravovremena informacija i savet, uvek dobro dodju, dok zamajavanje i 'izbegavanje istine', se uvek obiju o glavu onom koji tako radi.

Nego, da pitam, ZAŠTO NIJE OBJAVLJEN CENOVNIK DIVLJAČI, KAD GA JE KOMORA VEĆ USVOJILA? Ima li neko podatak, da je to zvanično objavljeno? Ja ne znam da jeste! Ili je opet na delu praksa neobjavljivanja informacija i neinformisanja lovaca?

zoranp
 Joe kasno je kad počnu pisati novine...onda divljači nema, đepovi puni i neleži se ni mesec dana u buksi, jer si sve sredio ... čisto formalno se sklone na koji dan dok raja prestane da bleji...pa evo ti ovih naših stručnjaka u Palanci samo ćute i čekaju da prestanemo blejati, ali cvrc milojka Besan ... ili drugi primer koliko su ležali bivši sekretar i predsednik za 30 MILIONA ili su i dalje stručnjaci bez kojih se nemože ... Besan
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

ACABP
 ZEMLJO SRBIJO IMA LI TE IGDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Glavu o zid

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,349,660 posete www.srbijalov.com