Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Lala
 Ta ne jedim se, ljudi, šta ima da se jedim, ali kad mi nešto nije jasno, onda(K) pitam, da ne bih lupetao.
A stvarno mi nije jasno ovo oko članarine, i oko povraćaja dela od LSS, i oko izostanka osiguranja, i oko 'besplatne' izrade planskih dokumenata. I ne mislim da ovim upisima bilo koga zavitlavam, nego mi stvarno fale odgovori.
Izrada sajta i informisanje preko njega, je jedan od načina da odgovori budu dostupni članovima, pošto je jasno da dvosmerno informisanje preko delegata na relaciji LD-LU-LSV slabo ili nikako ne funkcioniše, delegati uglavnom ili ne znaju ili neće da prenesu stavove ili mišljenje članstva, a kamoli da članstvu prenesu povratnu informaciju šta i kako je radjeno i odlučeno. Pa dajte onda da tražimo neki drugi efikasniji način. Neće valjda članovi da lično dolaze u J.DJordjevića ulicu, da bi se informisali? Em skup dolazak, em oduzimanje vremena i energije zaposlenima u LSV, da svakom ponaosob objašnjavaju.
Na kraju krajeva, obaveza rukovodstva LSV je da informiše, e sad, da li preko delegata (što se pokazalo neefeikasnim po mom mišljenju), ili na neki drugi način. Kao što je moja obaveza i obaveza drugih članova, da odluke saveza čiji smo članovi, poštujemo. Pa kako da nešto poštujem, ako ne znam o čemu se radi? Kako da odlučim, da li ću da ostanem član, ako nemam potpune informacije? Da jurim sekretara LU, da mi omogući uvid u obaveštenja i dopise od LSV? Ne ide to tako.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

LU Aleksandrovo
 E nekako upravo tako, prvo treba pronaći pravi početak , pa od njega krenuti,pa bi stoga prvo pitanje trebalo da glasi, Da li je LSV u obavezi da neposredno informiše svoje članove, pod ovim nemislim na udruženja kao članice LSV već na lovce kao članove LSV, Kad se dobije odgovor ili saznanje na ovo pitanje, tek se onda može postaviti sledeće, jer u statutu LSV može stajati jako rastegljiv pojam po pitanju informisanja svojih članova, ili članica, kao i način informisanja koji je uvek i po običaju veoma fleksibilan, pa tek onda videti ko je neposredno obavezan da sprovede informisanje. Predsednik sigurno nije, sekretar sigurno nije jer ima dovoljno drugih obaveza među kojima je da pruži informacije svima koji ga nazovu, zaposleni u stručnoj službi opet nisu jer nisu primljeni u radni odnos da bi se bavili informisanjem već stručnim poslovima, upravni odbor tek nije jer je to kolektivno telo, koje je trebalo da posao informisanja poveri nekome, e ovde bi trebalo stati i razmisliti, iz kog razloga to telo nije imenovalo i zadužilo nekoga za informisanje, a ako jeste zašto taj ne izvršava povereni mu zadatak. Ja lično bi tako pristupio analizi problema neposrednog informisanja članova LSV. Ne može problem biti LSV to je malo šira organizacija, koja se ne može generalno osuditi za pojedino ne činjenje neke svoje obaveze, opet kažem moguće je da se LSV za svoje dosadašnje informisanje oslanjao na LSS i da je trenutno u vakumu, posebno uzimajući u obzir da je prestalo štampanje i distribuiranje zvaničnog glasila LSS. Uopšteno teško je sve razumeti i shvatiti posebno što se ne raspolaže nikakvim informacijama, pa čak ni informacijom o dostupnosti samog statuta LSV.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Lala
 Cuciću, nisam ni mislio da neki od organa LSV (predsednik, sekretar, UO, ili stručna služba) to radi. Oni imaju svog posla dovoljno. Ali moraju da smisle način da informišu članstvo, to im je u opisu nadležnosti. Jedan od načina je i sajt, naročito u ovoj situaciji. Siguran sam da bi se vrlo lako našao neko od članova LSV, naročito mladji članovi, koji se razumeju u računare i izradu sajtova, koji bi ažurirao i održavao sajt.
Sistem delegiranja nije po ovom pitanju 'uradio posao', da li zbog ljudi koji su delegati, da li zbog 'greške u sistemu', ili zbog oba razloga, svejedno. Mora se nešto menjati. Uostalom, i u društvu (državi) je delegatski sitem davno napušten, a uveden je predstavnički sistem.

LU Aleksandrovo
 Lepo rečeno Lalo u glavnom smo se razumeli, kolektivni sistem upravljanja kako ga ja nazivam je prevaziđen u svim segmentima, pa je jasno da će se kao takav teško ubuduće održati i među nama lovcima. Konkretno za problem informisanja kad je reč, samo je potrebno pronaći ko je taj koji će naložiti izradu sajta LSV i osobu koja će ga ažurirati, i nije neki posao, onaj koji će ga ažurirati može biti bilo ko sa prosečnim poznavanjem računara, ali ključna stvar je, koji organ u LSV treba da naloži izradu sajta, i odredi osobu za ažuriranje, zna li se njegovo ime ili njega treba tek uspostaviti.

Lala
 Pa ja mislim da UO treba da donese odluku, a sekretar da sprovede, mislim da bi tako trebalo. Mada, siguran sam da u LSV dobro znaju ko i šta treba da uradi, samo treba dobra volja da se to sprovede.

LU Aleksandrovo
 I ja delim isto mišljenje, bogami sužavamo krug, još malo analize i može se napisati znači dopis Upravnom odboru sa predlogom da se izradi sajt LSV, kako bi ga upravni odbor na nekoj od svojih prvih sledećih sednica razmotrio i doneo odluku. Jesam li se dobro izrazio i dobar put izabrao.

Lala
 Mislim da jesi, Cuciću. Mada, mislim da neko iz LSV čita ovo, pa ne moraš trošiti plajvaz i hartiju. Kako hoćeš, svejedno. Možda dobiješ i neko lovačko priznanje Grin

LU Aleksandrovo
 Pa dobro je ispoštovati proceduru, mi smo civilizovan svet, bar većina, lepo se napiše dopis, na sastanku se on pročita (ne treba daviti i biti predugačak), članovi upravnog odbora se izjasne već po svojoj volji, sve to uđe u zapisnik, i to je onda odrednica ili bolje rečeno odluka po kojoj će sve dalje da se dešava po pitanju neposrednog informisanja članova, nemojmo odmah prejudicirati stvari, ajde kad smo mi započeli već ovu temu onda da i preduzmemo neke prve korake pa makar kao gest dobre volje.

Lala
 Napiši da je predlog sa Srbijalov, kao doprinos unapredjenju rada LSV.
Mene, ako se sete, sete... A još bolje da mi neko dodje kafu, produženu sa mlekom, biće dovoljno Grin

LU Aleksandrovo
 Možda će nešto i da bude, al na prvu godišnjicu sajta, ranije ne verujem, jer godinu dana je sasvim dobar period da sve padne u zaborav.

zoranp
 Mnogo oni tu zaboravljaju..kao prvo zaboravljau da su oni servis lovačkih udruženja i društava, odnosno lovca kao pojedinca, a u smislu da ga stručno edukuju, infromišu i zastupaju...a šta oni od toga rade??? Moje mišljenje je da tu nema puno palamuđenja, nego se mora ići na to da počnu raditi u pravcu razvoja i unapređenja lovstva u celini ili netraba da postoje. Dosadašnji rezultati također su dovoljno sami po sebi pokazali i predsednika i sekretara i sve ostale u LSV-u...pa smatram da tu netraba trošiti puno reči!!! Što se mene tiče može ih biti sramota i bruka i za to što nemamo osiguranje, i za to što nam uvaljuju neke nove svetske prvake, i za "jako dobar" odnos sa običnim članstvom kojemu u svakoj prilici nastojje da izađu u susret...itd itd...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

LU Aleksandrovo
 Nije baš sve za diku sa tim se slažem, ali ako već imamo LSV takav kakv jeste, a smatramo da nešto treba menjati i biti drugačije, ajde da damo konkretne predloge i sugestije te ih dostavimo, na razmatranje nadležnom organu u LSV te tako utičemo na stvaranje jednog novog LSV koji će biti po meri svog članstva, svi smo u transformaciji, masa je još nepoznatih stvari, činjenice su da budućnost neće biti kao sadašnjost, te da svi počev od nas članova pa do viših saveza taj put moramo preći. U jednu ruku ja onih 60 dinara članarine LSS, vidim kao naznaku da će LSV preuzeti svo potrebno servisiranje članstva iz Vojvodine, i biću strašno razočaran ako se to ne desi, ne samo zbog onih 940 dinara, za koje se iskreno nadam da će ih ovoga puta pravilno usmeriti za dobrobit svih nas, već i zbog budućnosti lovstva na području Vojvodine, koje je ipak tradicionalno drugačije organizovano nego u centralnoj Srbiji. Da se ponovo vratim na onih 60 dinara, u smislu da smatram da je članarina LSS u tom iznosu sasvim dovoljna za njihovo funkcionisanje i posao koji za nas imaju da obave.

zoranp
 Aleksandrovo sama činjenica da smo i gluvi i slepi pored naše krovne organizacije ( mislim na LSV) je dovoljna da se imamo pravo zapitati dali su pre svega ljudi koji sede tamo komepetentni za daljnji rad u našem interesu (a dosada ih je bolio đon za većinu stvari npr. osiguranje lovaca, informisanje članstva, problemi pojedinaca,itd,itd..), pa tek onda da vidimo šta da im predložimo...nemože ovako, jer vuk dlaku menja, ali ćud nikada!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

LU Aleksandrovo
 Slažem se ja sa većinom stvari, ali sklon sam da najviše okrivim lovačka udruženja, jer se u bazi uopšte ne diskutuje o tome, čiroka smo organizacija, kako bez upoznavanja, kontakata i razgovora da znamo ko je kompetentan, i da sugerišemo svom delegatu da tu ličnost i podrži na glasanju, sve smo prepustili delegatima da urade, jesmo li se ikad upitali da li uopšte oni imaju nekog pojima za koga glasaju, da li im je baza ukazala za koga da glasaju, i na kraju jesu li naši izabrani delegatii uopšte pod broj jedan kompetentni za mesto na koje smo ih postavili.

paninm
 lepo ste vi to smislili lalo i aleksandrovo,ali vi posaljete dopis, a posto nas neinformisu,kako cete znati da li su dobili dopis, pa onda da li je uo o tome diskutovao, pa da li su ga usvojili.
Dosta cete se vi nacekati da vam odgovore na dopis.Klackalica

Lala
 Ma ne smišljam ja ništa, paninm, a pošto mislim da se ovo čita, onda pišem tako, dajem ideje. A dok ne probaš nešto, ne možeš znati da li će uspeti.
Uostalom, niko ne brani ni jednom članu LSV da se obrati njima, u upravi saveza čiji smo članovi. Samo ne znam čega se bojite, ako dajete dobru ideju, zašto da je ne ponudite na realizaciju? Prosto je simptomatično, koliko se ljudi plaše da istupe. Kao da radite lošu, a ne dobru stvar.

LU Aleksandrovo
 Ja ću lično da napišem, napisao sam i LSS dopis, pogledaću u bon tonu koje je razumno vreme na odgovor, pa ću na to dodati još koji dan, a posle toga niko neće moći naći prekidač da me ugasi. Jel to pošteno, valjda se stvari počinju od nekog početka, a ne od rekla kazala, postavio sam lepo pitanje email poštom koja ima težinu preporučenog pisma, red je da dobijem odgovor, ma kakav on bio, na meni je da sačekam taj odgovor, a tek kada ga dobijem da ga komentarišem. Mi smo civilizovan narod, i nemoj nikoga unapred da osuđujemo i predviđamo kako će se stvari odvijati, nismo mi vidovnjaci.

paninm
 znaci do kraja isteka razumnog odgovora Aleksandrovo ce biti umiljata Maka
a ako ne odgovore nista onda-BesanudaranjeKalanjikov

Bit ce zestoke Diskusija

LU Aleksandrovo
 Ma jok paninm otkud matora drtina može biti umiljata samo se držim da, ako se ne pita, kako mislimo da znamo, ako ne tražimo kako mislimo da dobijemo, po meni je jako bitno uspostaviti jednu normalnu komunikaciju, ne opterećenu napadima, prozivanjem, stalnom kritikom i stalnim negiranjem, jer u tom slučaju gubi se svaki dalji uravnotežen dijalog. Najvažnije je da se komunicira, ako se to čini onda verujem da se i mnoge stvari mogu promenuti na bolje a ponekad može i na gore, i to se često desi, u glavnom čim komuniciranje pređe granicu uljudnosti.
Iz tog razloga ne bi želeo nikoga da vređam i da se ponašam kao opozicionar, već samo kao član koji ima pravo da postavi pitanje koje ga interesuje, na pitanom je da me udostoji odgovora, ako to ne učini, shvatiću to kao odbijanje komunikacije i moje marginalizacije, svi ljudi su sujetni po čemu bi ja bio izuzetak, i kakve više moralne prepreke treba da imam u daljem nastojanju da dođem do odgovora na svoje pitanje.

paninm
 sve se meni cini da ce komunikacija u vidu sajta LSV (koji jos ne postoji) biti kao u filmu uzicka republika
"ALO POZEGA"
sta da kazem,mozda su veze stvarno lose,pa ne mogu da stupe u kontakt sa clanstvom- ih taj telekom, ima mrezu ko na pocetku 19 veka, stalno veze u prekidu Jaooo

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,129,068 posete www.srbijalov.com